Skocz do zawartości
IGNORED

Żebracy, bezdomni na ulicy - potrzebujący, czy naciągacze?

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

Maju dnia 27.10.2014 - 08:05 napisał "zawsze mnie zobaczysz tam gdzie zauważę kłamliwe teksty o Kk, o nas katolikach tych tu piszących również, powinieneś się do tego przyzwyczaić i powinno być to dla Ciebie jasne dlaczego."

Oto więc mamy dowód tego, co wielu domyślało się od dawna. Mamy do czynienia albo z etatowym funkcjonariuszem, albo płatnym propagandzistą wiadomej instytucji. Sam się przyznał. A tak się wypierał... Tak zaprzeczał...

Tak Maju. Dla każdego jest jasne dlaczego: jesteś tu służbowo.

Po pierwsze pisz za siebie tym bardziej że to co dla Ciebie jest jasne i twierdzisz że jest to na cokolwiek dowód jest wierutną bzdurą.

Po drugie przyznałem się tylko i wyłącznie do tego że będę tu tępił przypadki kłamstw i celowego deprecjonowania Kk i katolików - nic więcej reszta jest tworem twojej wybujałej wyobraźni i erystycznych wybiegów.

Cytat "[/i]przyznałeś że jednak rozliczenia są..."[/i]

Przepraszam, moja pomyłka.

Cieszy że się tego doczekałem, martwi że zbyt często te błędy popełniasz a zbyt rzadko do tego masz odwagę przyznać.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

@notoryczny - owszem, niech da.

Niech ma jednak świadomość, że z ofiarowanej kasy buduje domy mafiozów w Rumunii lub innej Bułgarii.

Religa kiedyś powiedział, że służba zdrowia to taka dziedzina, że ile by pieniędzy nie włożyć to i tak będzie za mało, bo nowoczesne urządzenia, leki, poziom kształcenia lekarzy itp to studnia bez dna, jednak jest pewien podstawowy poziom opieki, który powinien być utrzymany. Pewnie miał rację.

Jesli sie dobrze rozejrzysz to zorjentujesz sie ile sie czeka w innych krajach europy.W irlandyji z powodu marnych plac kiedys, wiekszosc lekarzy wyjechała a teraz po podwyzce kiedy to zarabiaja bardzo dobrze została garstka i to najgorszych .Sytuacja jest tak dramatyczna jak w Polsce.Ciekawe ze przez ostatnie 15 lat zaden rzad nie potrafił rozwiazac problemu.Ale jak widac problem rozwiaze powrot do komunizmu.Co jest faktem powszechnie znanym.Mowienie ze gdzie indziej jest inaczej bo sytem jest inny jak w USA ,to fałsz.

mam doswiadczenie z systemem niemieckim i wtedy jest dobrze kiedy jestes ubezpieczony i to na niezle pieniadze.Np 300euro

Ale jak widac problem rozwiaze powrot do komunizmu

Chyba z przekory udajesz, że nie rozumiesz. Nikt nie proponuje komunizmu jako leku na cokolwiek, chodzi o porównanie, w tym ZŁYM systtemie w służbie zdrowia nie było takiego bałaganu jak w obecnym DOBRYM. Przecież system zmieniano po to aby było lepiej, to o co chodzi ?

Mowienie ze gdzie indziej jest inaczej bo sytem jest inny jak w USA ,to fałsz.

W stanach jest zupełnie inny system ubezpieczeń społecznych i to jest prawda. Czy lepszy ? Nie wiem.

Po pierwsze pisz za siebie

Oczywiście, że piszę wyłącznie za siebie. Ale Ty, miłośnik rozpatrywania wszystkiego "w kontekście" poczytaj sobie wpisy innych. Łatwo skonstatujesz, że myślących w omawianej sprawie identycznie jak ja jest tu (znacznie) więcej.

to co dla Ciebie jest jasne i twierdzisz że jest to na cokolwiek dowód jest wierutną bzdurą.

"Czytam wyłącznie zdementowane wiadomości."

Sekretarz cara Aleksandra III

Wiadomym jest, że tacy jak Ty mają bezwzględne polecenie centrali aby się swojej prawdziwej roli na forach dyskusyjnych wypierać w żywe oczy.

będę tu tępił przypadki kłamstw i celowego deprecjonowania Kk i katolików

Wszystko inne niż pisane na kolanach apologetyczne bałwochwalstwo to w Twoich oczach "kłamstwo" i "deprecjonowanie".

Cieszy że się tego doczekałem, martwi że zbyt często te błędy popełniasz a zbyt rzadko do tego masz odwagę przyznać.

Nadinterpretacja. Przyznałem się wyłącznie do błędu polegającego na braku cudzysłowu przy wyrazie "rozliczenie". Albowiem to, co przedstawia organizacja kontrolująca sama siebie i nie będące sprawdzone oraz zatwierdzone przez zewnętrzny organ kontrolujący jest warte wyłącznie powieszenia w kiblu w Wiadomym celu.

<br />W stanach jest zupełnie inny system ubezpieczeń społecznych i to jest prawda. Czy lepszy ? Nie wiem. <br />
w czasach komuny koszty diagnostyki opartej na ekg i sluchawce lub rentgenie XD 12 to było jakies sto razy mniej niz obecnie.Dotyczyło to rowniez leków.Lekarze mało zarabiali ale brali pod stolem za diagnoze i operacje jakby pacjenci byli ubezpieczeni.Wtedy koszt telefonu stacjonarnego dostepnego w budce na osiedlu to ok 2 zł obecnie to 200zł na rodzine.Zamiast płakac i płacic 200-300zł za smartfony zaplac za ubezpieczenie zdrowia.

w czasach komuny koszty diagnostyki opartej na ekg i sluchawce lub rentgenie XD 12 to było jakies sto razy mniej niz obecnie.Dotyczyło to rowniez leków.Lekarze mało zarabiali ale brali pod stolem za diagnoze i operacje jakby pacjenci byli ubezpieczeni.Wtedy koszt telefonu stacjonarnego dostepnego w budce na osiedlu to ok 2 zł obecnie to 200zł na rodzine.Zamiast płakac i płacic 200-300zł za smartfony zaplac za ubezpieczenie zdrowia.

Ale po co płacić 2X za coś co się należy w ramach obowiązującego ubezpieczenia ???????

Pierwsza opłata obowiązkowy ZUS , druga to ubezpieczenie prywatne , a trzecia i tak zostaje dać w "łapę" albo wizyta w domu u Pana doctora.

Ten system został wręcz stworzony do tego żeby nabijać kasę prywatnej opiece zdrowotnej !!!!!!!

Raj dla wszelkiej maści konowalstwa , rzeźnia dla ludzi starszych , schorowanych nie mających kasy ,,,,,,,miazga

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

sprobuj moze odniesc sie do systemu w rosji bo o naszym nie masz pojecia.

Waszym systemie ?

No Tak system jest stworzony dla takich jak Ty.

Statystyczny Polak nie ma szans w swoim kraju..............

Napisano dziś, 10:39

Chcesz się przekomarzać czy rozmawiać poważnie?

Tez potrafiłbym dzielić logiczne zdanie na części i dodawać swoje odpowiedzi tak by wyglądało na to że mam rację....ale dzieckiem nie jestem i takie zabawy mnie nie interesują, baw się w to z kimś innym.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Niedawno rozmawiałem z gościem który jest na emeryturze. Z emerytury płaci składkę zdrowotną 240zł, dorabia na parkingu jako stróż, więc biorą mu kolejną składkę zdrowotną 160zł, czyli razem na ubezpieczenie zdrowotne ma potrącane 400zł.

Jak to starszy człowiek musi czasami pójść do lekarza, dostał skierowanie do kardiologa, termin za 6 miesięcy więc oczywiście musiał umówić się na prywatną wizytę i zapłacić :) Ten system jest patologią.

Muls to co piszesz ma się nijak do rzeczywistości, teraz trzeba czekać na te same badania, które kiedyś były robione od ręki. Biorąc pod uwagę postęp technologii cofamy się.

Jednym z najważniejszych czynników, które pokazują poziom życia społeczeństwa jest poziom jego zdrowia. Polskie społeczeństwo cieszy się coraz gorszym zdrowiem. Jest nawrót chorób takich jak choćby gruźlica, które już prawie w Polsce nie istniały.

gruzlica wraca nawet w niemczech.I wszy.I tylko dlatego ze zalozono ze jej nie ma.Bo było tak dobrze.

<br />Jak to starszy człowiek musi czasami pójść do lekarza, dostał skierowanie do kardiologa, termin za 6 miesięcy więc oczywiście musiał umówić się na prywatną wizytę i zapłacić :) Ten system jest patologią.<br /><br />
kazdy system gdzie jest sąd kolezenski jest patologia.Dotyczy to lekarzy, sądow, prokuratorów,adwokatow, komornikow. i paru innych.Innymi slowy...to mafie.I co???

A myśliwi-zabijacze mają sąd koleżeński?

Chyba tak.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Muls to co piszesz ma się nijak do rzeczywistości, teraz trzeba czekać na te same badania, które kiedyś były robione od ręki. Biorąc pod uwagę postęp technologii cofamy się.

Jednym z najważniejszych czynników, które pokazują poziom życia społeczeństwa jest poziom jego zdrowia. Polskie społeczeństwo cieszy się coraz gorszym zdrowiem. Jest nawrót chorób takich jak choćby gruźlica, które już prawie w Polsce nie istniały.

Nie warto przekonywać kogoś kto tworzy i cementuje tę patologię, tutaj na forum mamy pokaźną grupę tych co zmian w Służbie zdrowia nie chcą, bo im się urwie..........

Zrób dla innych 1% tego co Owsiak, a każdy powie że jesteś szlachetnym człowiekiem. Na razie jesteś tylko zwykłym nienawistnikiem.

nienawistkiem jesteś ty

a poza tym to ludzie dają nie Owsiak a pasą sie przy tym inni bo tam prócz zbierających wolontariuszy to nikt nic za free nie robi i możesz sobie gadać co chcesz ale taka prawda i jej nie zakrzyczysz

gruzlica wraca nawet w niemczech.I wszy.I tylko dlatego ze zalozono ze jej nie ma.Bo było tak dobrze.

Mylisz się, nie wiem jak jest w Niemczech, w Polsce powracają choroby, które były już prawie wytępione ponieważ obniżył się standard opieki zdrowotnej oraz poziom życia.

Konkretnie co do gruźlicy to powinieneś wiedzieć, że za komuny była ona pod szczególną kontrolą. Każdy Polak otrzymywał co roku zawiadomienie o konieczności wykonania prześwietlenia płuc (za darmo) i czy chciał czy nie musiał iść się przebadać. Jeśli rozpoznano chorobę to pacjent był wzywany na leczenie.

Pokaż mi drugi taki ogólnopolski program obecnie w Polsce.

Poza tym większość osób pracowało państwowo i musiało się poddawać badaniom okresowym dzięki czemu szybciej wykrywano schorzenia.

Dzisiaj rzesza bezrobotnych, pracujących na czarno itp nie bada się profilaktycznie w ogóle, idą do lekarza jak już boli.

Praktycznie w każdej szkole w mieście (nie wiem jak było na wsi) był gabinet pielęgniarski i pielęgniarka na etacie. Dbała ona o zdrowie dzieciaków, były okresowe badania, darmowo obowiązkowe szczepionki itd. Dzieci były regularnie mierzone, ważone, sprawdzano czy prawidłowo się rozwijają. Generalnie był znacznie większy nadzór nad zdrowiem dzieciaków.

Dodatkowo w szkołach były gabinety stomatologiczne, okresowe przeglądy zębów i leczenie. Gdzie to dzisiaj jest ?

Dziwi mnie, że nie znasz tych faktów.

Wszystkie leki były refundowane w 70%, a leki na choroby przewlekłe takie jak np. astma 90%. Dzisiaj znacznie mniej leków jest refundowanych i często są to obniżki symboliczne.

Nadal twierdzisz, że standardy się podnoszą ?

czy moge jeszcze jasniej??Wszedzie w europie gruzlica wraca i wszy bo wszedzie wydawalo sie ze zostala zlikwidowana.W okresie komuny było wiadomo ze jest ,wiec robiono specjalne oddzialy i badania przesiewowe.

teraz TAM gdzie jest to konieczne wraca sie do tego.Na razie gruzlica jest tak znikoma ze nie powstana specjalne oddzialy.

<br />Dzisiaj rzesza bezrobotnych, pracujących na czarno itp nie bada się profilaktycznie w ogóle, idą do lekarza jak już boli.<br />
bo cós sie zmienilo w miedzyczasie w Polsce i zmienily sie warunki pracy w ktore państwo nie ma wgladu.Bo juz nie WSZYSTKO jest panstwowe.W komunie tez w prywatnych firmach nikt tego nie robił.

<br />sprawdzano czy prawidłowo się rozwijają. Generalnie był znacznie większy nadzór nad zdrowiem dzieciaków.<br />Dodatkowo w szkołach były gabinety stomatologiczne, okresowe przeglądy zębów i leczenie. Gdzie to dzisiaj jest ?<br />Dziwi mnie, że nie znasz tych faktów.<br />
tyle ze teraz prochnica jest mniejsza niz była wtedy.A zachorowalnosc nie wieksza niz wtedy.

<br />Wszystkie leki były refundowane w 70%, a leki na choroby przewlekłe takie jak np. astma 90%. Dzisiaj znacznie mniej leków jest refundowanych i często są to obniżki symboliczne.<br />
normalnie juz nie mam sił.Albo tanie leki, albo wysokie emerytury albo wysoki deficyt albo albo..Ku.wa mac ile to mozna tlumaczyc.

normalnie juz nie mam sił.Albo tanie leki, albo wysokie emerytury albo wysoki deficyt albo albo..Ku.wa mac ile to mozna tlumaczyc

Masz rację mamy wszystko naraz, drogie leki, niskie emerytury, wysoki deficyt... pełny sukces :)

nienawistkiem jesteś ty

a poza tym to ludzie dają nie Owsiak a pasą sie przy tym inni bo tam prócz zbierających wolontariuszy to nikt nic za free nie robi i możesz sobie gadać co chcesz ale taka prawda i jej nie zakrzyczysz

Nieważne czy z sensem - ważne, że coś odpysknięto.

Każdy Polak otrzymywał co roku zawiadomienie o konieczności wykonania prześwietlenia płuc (za darmo) i czy chciał czy nie musiał iść się przebadać. Jeśli rozpoznano chorobę to pacjent był wzywany na leczenie.

Jak cudownie być traktowanym jak bydło, które nie ma nic do powiedzenia w kwestiach prywatności.

Statystyczny Kowalski płaci gówn...ną składkę zdrowotną więc ma gówn...ną służbę zdrowia. Problem w tym że Kowalski tego nie akceptuje i chciałby mieć służbę zdrowia na poziomie najbogatszych państw świata (może poza Anglią :-). Powiedz mu że za małą składkę jest taka a nie inna usługa - to ci wymyśli że on chciałby więcej zarabiać i wtedy płacić wyższą składkę. A kto mu broni więcej zarabiać ? Rząd - bo jakby Kowalski więcej zarabiał to byłby bogatszy a tu rząd mu tego zabrania. Tyle że to nie rząd ustala wynagrodzenia tylko niewidzialna ręka rynku a na nią rząd nie ma bezpośredniego wpływu. Rząd ma taki pośredni wpływ na wynagrodzenia że może wprowadzić jakieś prawo. A jak już wprowadzi jakieś głupie populistyczne prawo to wynagrodzenia się zmniejszają - więc jednak lepiej żeby nic nie wprowadzał. Kowalski nie zdaje sobie sprawy że to my Polacy jako społeczeństwo przez lata budowaliśmy swoją gospodarkę i to gdzie teraz jesteśmy - więc mamy to co mamy, to na co nas stać. Tyle że aspiracje większe, trudno nam własną biedą zaakceptować ...

Chorzy na ebole też mają niewiele do powiedzenia w kwestii prywatności.

Szczepienia dzieci też są obowiązkowe i też nie masz wiele do powiedzenia. Nie przesadzaj misiomor, żadna krzywda ludziom się nie działa, poszedłeś, prześwietliłeś się i przynajmniej sam miałeś spokojną głowę, że jesteś zdrowy.

Jak cudownie być traktowanym jak bydło, które nie ma nic do powiedzenia w kwestiach prywatności.

I to jest dopiero wzorcowy przykład aspołecznego myślenia.

Chyba trochę przeginasz. Choroba uznana za społeczną, nic dziwnego że badania były obowiązkowe. Czy przymusową izolację chorych na ebolę też uważasz za zamach na wolność obywatelską?

Rozumiem, że można nie lubić tamtego ustroju, ale nie należy przy tej okazji popadać w śmieszność.

I tak głównych roznosicieli gruźlicy nie ma jak ukarać. Menele doskonale wiedzą że płacenie mandatów jest opcjonalne.

PS. Przybysze z dawnego Sojuza nader często są u nas nielegalnie, a to stamtąd jest główne zagrożenie gruźlicą zwłaszcza w wariancie MDR-TB.

kazdy system gdzie jest sąd kolezenski jest patologia

Oczywiście. Jest to zaprzeczenie kardynalnej zasady prawa rzymskiego (z którego podobno wywodzi się nasz współczesny system prawny) że nikt nie może być sędzią w sprawie własnej.

Albo tanie leki, albo wysokie emerytury albo wysoki deficyt albo albo..Ku.wa mac ile to mozna tlumaczyc.

Są kraje, które potrafiły to wszystko razem pogodzić. To jest dylemat tylko w prymitywnym XIX-wiecznym lumpen-liberalizmie w stylu Balcerowicz.

I tak głównych roznosicieli gruźlicy nie ma jak ukarać. Menele doskonale wiedzą że płacenie mandatów jest opcjonalne.

To tylko kwestia słabości państwa.

Chcesz się przekomarzać czy rozmawiać poważnie?

Tez potrafiłbym dzielić logiczne zdanie na części i dodawać swoje odpowiedzi tak by wyglądało na to że mam rację....ale dzieckiem nie jestem i takie zabawy mnie nie interesują, baw się w to z kimś innym.

Zachowujesz się jak dziecko z tym swoim "kontekstem".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.