Skocz do zawartości
IGNORED

NAJBARWNIEJSZY wzmacniacz na tej planecie :)

marcin1987

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Moja zabawa ze sprzętem audio nauczyła mnie, że jedną z najważniejszych cech wzmacniacza o ile nie najważniejsza ! ... to sposób w jaki reprezentuje barwę dźwięku.

Sposób w jaki różnicuje instrumenty i to jaki nacisk kładzie na ukazanie słynnego "czarnego tła", z którego wydobywają się wszystkie instrumenty na scenie i dzięki, któremu dociera do nas muzyka, w której jest to "coś" co pozostaje w nas na długo :)

Jeżeli miałeś styczność właśnie z takim wzmacniaczem, który skradł Ci serce to śmiało podziel się tym z nami ;)

Thule IA60 Spirit - do dziś żałuję, że go sprzedałem :-((((

I jeśli się pojawi to go jeszcze raz kupię.

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Jeśli tylko przyjemna barwa się liczy (i budżet) to Musical Fidelity.

A jeśli nie tylko barwa ale i jej nasycenie plus czystość kryształu i owo mityczne czarne tło to odpowiedź może być tylko jedna: Sugden! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

tylko set 300B :))

Wzmacniacz ktory czaruje? trafomatic:)

Czy go kiedys zmienie? jedynie na diavolo:)

wzmak ktory mnie zawiodl> callisto2200, po kilku miesiacach wojazy, gimnastyki...na dluzsza mete nie szlo tego sluchac

Mimo to sa tranzystory grajace roznorodna barwa,np wells, , ale swoje kosztuja niestety

Po co zadawać pytanie,na które nie ma odpowiedzi? Każdy będzie podawał swojego faworyta na podstawie swoich doświadczeń lub na podstawie twierdzenia, że "moje jest najmojsze". Jedyny wniosek będzie taki, że ile par uszu, tyle urządzeń i nic więcej. Ten temat w niczym nikomu nie pomoże i jest wg mnie bezcelowy.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Thule IA60 Spirit - do dziś żałuję, że go sprzedałem :-((((

I jeśli się pojawi to go jeszcze raz kupię.

Otrzyj łzy. Na allegro trafisz wcześniej, czy później. Obwąchaj tylko dobrze przed zakupem.;)

Wzmacniacz powiadacie? A mam chyba takie coś, gra jeszcze, no i dobrze. ;)

Zagra od Pana darkula ponoć wlacuje wszystkie wzmacniacze do 20tysiecy :) tyle że ciężko dostać ,tylko na zamowienie , do tego długi okres oczekiwania bo to prawdziwy majstertyk ,accu się chowa póz wgledem budowy

Może ten?

FFA6x2f.jpg

Gdzie można taki dostać , szukam coś do dzieceego pokoju ,będzie jak znalazł :))

:)

• Redaktorzy

Barwa dźwięku w głównej mierzy leży w źródle i kolumnach. Wzmacniacz stereo, nie jest oczywiście bez znaczenia, ale ma trzeciorzędne znaczenie. Wg mnie. Słyszałem "barwne" brzmienie z lamp, tranzystorów i hybryd.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Barwa dźwięku w głównej mierzy leży w źródle i kolumnach. Wzmacniacz stereo, nie jest oczywiście bez znaczenia, ale ma trzeciorzędne znaczenie.

Gra cały system , a ten temat jest dla jaj. :)

• Redaktorzy

Grają nawet nasze małżowiny uszne. Niechaj kazdy pobawi się swoimi podczas odsłuchu. Ciekawe efekty ;)

Jasne, że piszemy dla funu ;)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Tu nie sposób się nie zgodzi, JA88 ma b.ładną barwę. Trochę kuleje na dynamice ale za tą cenę to świetny wzmak.

Z mojej strony dodam jeszcze jedną legendę świata audio: tranzystor V-FET (Veritcal FET).

Każdy tego typu wzmacniacz brzmiał dla mnie magicznie na średnicy, góra trochę utemperowana no i dynamiki nie ma co oczekiwać, nie lubią też 4 ohmów.

Kilka przykładów: Yamaha B1/B2, Sony TA4650/5650/8650/ TA-N7B, TA-F7B.

Jeśli dobrze pamiętam to Nelson Pass zbudował jakiś czas temu potężną końcówkę na V-Fetach ale to chyba była tylko "referencja" nie na sprzedaż ponieważ VFetów już od dawna nie ma.

Barwa dźwięku w głównej mierzy leży w źródle i kolumnach. Wzmacniacz stereo, nie jest oczywiście bez znaczenia, ale ma trzeciorzędne znaczenie. Wg mnie. Słyszałem "barwne" brzmienie z lamp, tranzystorów i hybryd.

Tutaj się myślisz ,wzmacniacz i kolumny są najwaznejsze ale wzmacniacz daje sygnał więc on ma największy wpływ , źródło na końcu ,chyba że źródło masz najlepsze ze wszystkich klocków Ale ogólnie jest odwrotnie

:)

Tutaj się myślisz ,wzmacniacz i kolumny są najwaznejsze ale wzmacniacz daje sygnał więc on ma największy wpływ , źródło na końcu ,chyba że źródło masz najlepsze ze wszystkich klocków Ale ogólnie jest odwrotnie

Zgadzam się z Tobą szwagier83.

Sam z własnego doświadczenia uważam, że wzmacniacz ma przeważnie największy wpływ ...

Oczywiście kangie mógł mieć w swoim życiu zupełnie inne doświadczenia i w jego kombinacjach wychodził wpływ wręcz odwrotny co akurat według mnie zdarza się zdecydowanie rzadziej :)

Możliwość jednak taka zawsze istnieje :P

Tranzystorek Baltlab Epoca 2 , lampa Yaqin MC-10L oba potrafią czarować barwami w odpowiednim zestawieniu ;)

Popieram... to prawdopodobnie najlepsze piecyki w przedziale do 5tyś z nowych oczywiście, oba wzmacniacze ładnie się zgrywają z kolumnami Ushera.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.