Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

A ja nadal nie wiem czy przebaczyła przed czy po tym jak dostała pieniądze....

Jak się domyślam jesteś tym zainteresowany, bo przebaczanie za pieniądze to specjalność KK który chciałby zachować na to wyłączność.

Jestem Europejczykiem.

Sam się tym zająłeś, nikt Cię nie zmuszał. Nie miałeś jednak pojęcia, że owa dziewczyna już dawno Polańskiemu wybaczyła. Na drugi raz - kiedy się wtrącisz do dyskusji - najpierw odrób pracę domową.

1 Napisałem co słyszałem co ludzie mówią o sprawie Polańskiego ?

2 Napisałem wyraźnie co ja o tym sądzę : że mi nic do tego ?

Skąd Twój pomysł żeby mi dalej tłumaczyć , mogę Ci dać namiary na ludzi którzy lubią dyskutować o czymś na co nie mają wpływu .

Pytanie do Ciebie co chcesz mi powiedzieć poprzez zainteresowanie tą sprawą ? Bo coś chcesz skoro wciąż powracasz z nią w rozmowie . Powiedz .

jacm nie zajmuj się tym., nie zadawaj kłopotliwych pytań :)))

....a ja nadal nie wiem czy przebaczyła przed czy po tym jak dostała pieniądze....

Przecież sam tego od nas zażądał, nie wiedziałeś?

Nadal nie wiesz, czy przebaczyła? To się dowiedz.

1 Napisałem co słyszałem co ludzie mówią o sprawie Polańskiego ?

2 Napisałem wyraźnie co ja o tym sądzę : że mi nic do tego ?

Skąd Twój pomysł żeby mi dalej tłumaczyć , mogę Ci dać namiary na ludzi którzy lubią dyskutować o czymś na co nie mają wpływu .

Pytanie do Ciebie co chcesz mi powiedzieć poprzez zainteresowanie tą sprawą ? Bo coś chcesz skoro wciąż powracasz z nią w rozmowie . Powiedz .

Powiem Ci w skrócie. Wtrącasz się do dyskusji nie przygotowany i brniesz dalej.

Sprawa pieniędzy dla tej dziewczyny również jest dobrze znana. "Co nam do tego?" - to po kiego czorta się tym zajmujesz? Daj nam przykład i przestań o tym pisać, albo nie zadawaj takich pytań.

To pytania retoryczne skierowane do Ciebie .

Jak się domyślam jesteś tym zainteresowany, bo przebaczanie za pieniądze to specjalność KK który chciałby zachować na to wyłączność.

Nie sądzę by ta insynuacja była trafiona i miała oparcie w faktach....podasz przykłady?

Maju dnia 04.12.2014 - 09:15 napisał"jacm nie zajmuj się tym., nie zadawaj kłopotliwych pytań :)))

....a ja nadal nie wiem czy przebaczyła przed czy po tym jak dostała pieniądze...."

Przecież sam tego od nas zażądał, nie wiedziałeś?

Nadal nie wiesz, czy przebaczyła? To się dowiedz.

Wiem że podobno przebaczyła zanim tu to napisałeś, ale pytanie było inne zadane zresztą dwa razy....umiesz czytać ze zrozumieniem?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

I co z tym zrobię :) telenowelę nakręcę żeby ludzie oglądali ?

Koledzy reżysera już o to zadbali....był "dokument" z uśmiechniętą dziewczyną mówiącą coś o tym że dla niej to sprawa zamknięta i coś o przebaczeniu tam też było....stawiam że "dokument" został nakręcony po tym jak dostała pieniądze. :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Powiem Ci w skrócie. Wtrącasz się do dyskusji nie przygotowany i brniesz dalej.

Dziękuję za odpowiedź . Nie można było od razu tak szczerze ?

Czyli przebaczyła , szkoda że nie napisałem ;) że powinni to załatwić między sobą a kto chce niech się tym interesuje bo ma do tego prawo . Teraz będzie telenowela pod tytułem czy wzięła :) może ktoś do niej zadzwoni ? tudzież do Ramana z pytaniem czy dał :) . Czy roztrzygniecie prawdę na forum ;) ?

Klapa, rąsia, buźka, goździk...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

..i koperta...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie można było od razu tak szczerze

Można było - i tak zrobiłem. Przecież od razu napisałem, że nie odrobiłeś lekcji. Teraz poniał?

Widzę, że zmądrzałeś. Może będą z Ciebie ludzie.

A ty odrobiłeś?

Pytałem czy przebaczyła przed czy po tym jak dostała pieniądze...nie wiesz?

To po co zabierasz głos w dyskusji....odrobić lekcje i zabieraj dopiero głos a innych poucza to ci dopiero. ;(

Twoja wiedza zwiększy się o 50%.

Czyli co dowiem się że przebaczenie powinno odbyć się pomiędzy 2 osobami ?

Czy też że nieznany mi Polański uzyskał przebaczenie od nieznanej mi Kobiety ?

Nie sądzę by ta insynuacja była trafiona i miała oparcie w faktach....podasz przykłady?

Aż tak niekumaty jesteś? Poczytaj sobie o historii KK i zapytaj innych. Ja tu szkoleń nie prowadzę.

Jestem Europejczykiem.

A ty odrobiłeś?

Pytałem czy przebaczyła przed czy po tym jak dostała pieniądze...nie wiesz?

To po co zabierasz głos w dyskusji....odrobić lekcje i zabieraj dopiero głos a innych poucza to ci dopiero. ;(

Nie pytaj mnie, tylko sam się dowiedz. Nie umiesz?

Czyli co dowiem się że przebaczenie powinno odbyć się pomiędzy 2 osobami ?

Czy też że nieznany mi Polański uzyskał przebaczenie od nieznanej mi Kobiety ?

Nie.

Czyli wiedziałeś mało, a teraz będziesz wiedział więcej.

Nie pytaj mnie, tylko sam się dowiedz. Nie umiesz?

Nie.

Czyli wiedziałeś mało, a teraz będziesz wiedział więcej.

I czemu ta wiedza ma mi posłużyć ? Usilnie mnie nią obdarowujesz mimo że zaznaczyłem że nie jest mi niezbędna więc poddaję się proszę oświeć mnie .

Nie wiedziałem że Polański dostał przebaczenie teraz wiem i ................

Przykazanie 11. Zanim coś napiszesz, odrób pracę domową.

Nie musisz mi podziękować.

Oczywiście Panie profesorze ;) To uczeń ma pytanie, tak się tym interesujesz, powiedz jakie jest Twoje zdanie na ten temat : przebaczyłbyś Polańskiemu , wziął byś kasę przy okazji przebaczania ?

Jakby mógł i była taka potrzeba to by przedłużył....jakby nie chciał to wcześniej by nie zastosował!

Fakty są takie: istnieje możliwość przedłużenia aresztu, nie skorzystano z niej. Dalsza dyskusja na ten temat jest bezprzedmiotowa. Ty oczywiście potulnie potakujesz wszystkiemu, co pochodzi z tamtąd.

Kolejny z "wiadomościami" z pierwszej ręki....

To, że sam uważasz się na jedyną krynicę prawdy nie znaczy iż nią jesteś.

masz mocne antykościelna skrzywienie że to tak delikatnie nazwę

A Ty masz mocne prokościelne skrzywienie że to tak delikatnie nazwę.

Koledzy reżysera już o to zadbali....był "dokument" z uśmiechniętą dziewczyną mówiącą coś o tym że dla niej to sprawa zamknięta i coś o przebaczeniu tam też było....stawiam że "dokument" został nakręcony po tym jak dostała pieniądze. :)))

Poważnie nakręcono dokument że mu przebacza ? To ja się nie dziwię że go ściga teraz Policja , takie przebaczenie przed kamerą to jednocześnie prawny donos .

jacm nie zajmuj się tym., nie zadawaj kłopotliwych pytań :)))

No tak ale to Bez pytań nie ma odpowiedzi to wolę poczytać w gazetach to o czym chłopaki piszą , przynajmniej mam więdzę z 7 ręki a nie 8 :) . Ale skoro już piszą to warto porozmawiać o tym co sądzą na dany temat .

Od top 20 już się dowiedziałem że nie miałem wiedzy na temat osób których nie znam, przekazał mi ją nawet pomimo tego że kilkukrotnie zaznaczyłem że nie jest mi potrzebna gdyż nie mogę skorzystać z tej wiedzy , tak jak nie skorzystam z wiedzy o rozkładzie jazdy autobusów na Alasce . Bardziej od tej wiedzy interesuje mnie co Top 20 sam sądzi o tej sytuacji i jak sam by postąpił może się od niego czegoś nauczę . Ale nie wiem czy dostanę odpowiedź co sam myśli czy kolejną porcję wyczytanych cytatów i wiadomości prasowych .

Troszkę inaczej to się odbyło.

Owa "pokrzywdzona" była jak wiele innych małoletnią cichodajką wychowywaną przez równie zaradna matkę. Kiedy mamusia dowiedziała się kim był jej ostatni "wujek" jakim spędziła noc, wyczuła interes i nakłoniła córkę do oskarżenia Polańskiego o odurzenie narkotykami i gwałt. Podczas procesu, małolata przyznała jednak, że owszem seks miał miejsce ale jednak za jej przyzwoleniem. To jednak wystarcza do ścigania zgodnie z prawem USA za pedofilię. Prawnicy stron porozumieli się i Plański zapłacił sporą sumę jako odszkodowanie moralne, a pokrzywdzona odstąpiła od oskarżenia.

Teraz więc jest ścigany z urzędu przez Sąd USA.

Ta sprawa ma sporo wspólnego ze sprawą pedofili z Dominikany. Tutaj również nie chodzi o gwałt na nieletnich. W tym kraju wśród ludzi żyjących w nędzy, stręczenie nieletnich jest procederem pozwalającym utrzymać rodzinę przy życiu. Jak potwierdzono, sprawa naszych wielebnych wyszła na jaw, kiedy rozpoznano ich po cywilnemu w miejscach w których nieletni się prostytuują. Nagrano i sfotografowano ich z chłopcami z usług których korzystali nasi jurni kapłani. Dalej uzyskanie zeznań "poszkodowanych", oraz rewizja w miejscu zamieszkania musiała potwierdzić że są to pedofile, co oczywiście jest niezaprzeczaną prawdą.

W.

Numerek pisał o pokrzywdzonych uczniach , odpowiedzi czy to sprawdził brak . Dees twierdzi że się uczą . Może warto zadawać pytania żeby zweryfikować czy nie robi się artykułami i posądzeniami innym wody z mózgu .

W mojej okolicy są szkoły katolickie i z opinii rodziców wynika że jest tam dobry poziom nauki , o gwałtach nie słyszałem o wyrzucaniu uczniów ze szkół przez kościół też ( w mojej okolicy ) .

Może ktoś napisze jakie ma doświadczenia osobiste z instytucją kościoła to wniesie wartość do rozmowy dodatnią zrobił to Władek ( opisując doświadczenia z Katechezą ) a nie przekład z prasy .

to pedofile, co oczywiście jest niezaprzeczalną prawdą.

Jest niezaprzeczalną prawdą, ale nie dla Maju i Maju-podobnych. Oni będą dokonywać najbardziej cudacznych łamańców logicznych i intelektualnych na zasadzie "aczkolwiek... to jednak..." aby "wykazać" że oskarżeni nie są tym, kim są. A w ogóle jest to prześladowanie powodowane nienawiścią.

Jest niezaprzeczalną prawdą, ale nie dla Maju...

Nie Jacku. Andrzej nie zaprzecza, że są to pedofile. Czeka na wyrok sądów, który wykaże jakie z zarzucanych czynów maja pokrycie w prawdzie a jakie nie. Ohydy zbrodni pedofilii nigdy nie zaprzeczał i nie bronił winnych tych zbrodni.

Wstrzymywanie się z otwartym osądem do zapadnięcia wyroku nie jest obroną, mało tego, do uprawomocnienia się orzeczonego wyroku mamy obowiązek domniemywać niewinność oskarżonych.

Tylko tyle.

Co do automatycznej i heroicznej obrony instytucji kościoła, to zgoda, Jędruś tak ma. Skoro całkowicie się utożsamia z głoszonymi przez tę instytucję "wartościami", to Jego niezaprzeczalne prawo. Jednak On robi to po ludzku i to trzeba uszanować oraz Jego osobę.

Przeciwnik w światopoglądzie nie musi równać się z wrogiem totalnym, wymagającym za wszelką cenę zniszczenia. To wciąż Twój bliźni, który kiedy znajdziesz się w potrzebie, zapewne nie odmówi ci pomocy.

Pozdrawiam.

Włodek.

Troszkę inaczej to się odbyło.

Włodku widzę że oglądałeś ten "dokument" sądząc po tym co napisałeś....widocznie nie na czas lub za mało zapłacił za seks z nieletnią....swoja drogą jak się zaprasza takie osoby a przy tym ma się nienormalne skłonności i lubi obcować z dziećmi trzeba się liczyć z konsekwencjami.

Fakty są takie: istnieje możliwość przedłużenia aresztu, nie skorzystano z niej.

Widzisz różnica między nami jest taka że ja nie przeczę że taka możliwość może być, Ty natomiast nie podając żadnych na to dowodów twierdzisz że jest i nazywasz to faktem.

Pozwolisz w takim razie że zacytuję Ciebie;"To, że sam uważasz się na jedyną krynicę prawdy nie znaczy iż nią jesteś."

Jest niezaprzeczalną prawdą, ale nie dla Maju i Maju-podobnych. Oni będą dokonywać najbardziej cudacznych łamańców logicznych i intelektualnych na zasadzie "aczkolwiek... to jednak..." aby "wykazać" że oskarżeni nie są tym, kim są. A w ogóle jest to prześladowanie powodowane nienawiścią.

Oskarżeni są wg. Ciebie pedofilami....wszyscy? Ci oskarżeni niesłusznie oczyszczeni przez sąd z zarzutów też? Dlaczego nie jesteś precyzyjny w tak delikatnej sprawie jak domniemanie niewinności? Dlaczego nie napiszesz że dowody na to wskazują?

Wpis typowy dla Ciebie; "jak nie mogę wykazać że Maju bronił pedofilów będę powtarzał że to robił aż inni (tak jak to było ze mną) uwierzą że to prawda".....wiesz Bobcat zastanawiam się czy nie zgłosić tego do moderacji, to ma wszystkie znamiona celowego pomawiania i szargania mojego dobrego imienia a tłumaczenie Tobie kolejny raz że pedofilia zwłaszcza kapłanów jest dla mnie skrajnie ohydna i nigdy żadnego pedofila nie broniłem nie będę bronił trafia na barierę nie do pokonania.

Napisano dziś, 11:21

Włodku który raz to piszesz?

I jaki tego skutek?

Myślisz że przyzna ci rację jak to już raz dzisiaj zrobił, wątpię. ;(

Czeka na wyrok sądów, który wykaże jakie z zarzucanych czynów maja pokrycie w prawdzie a jakie nie.

Włodku w sprawie Wesołowskiego nie czekam, to co się już wydarzyło (usunięcie ze stanu duchownego) mi w zupełności wystarczy.

Aż tak niekumaty jesteś? Poczytaj sobie o historii KK i zapytaj innych. Ja tu szkoleń nie prowadzę.

Znam ja te Wasze "historyczne" opracowania....wiem też że "wiedzą" się nie dzielisz....to i tak postęp, najczęściej a zwłaszcza gdy coś dla Ciebie jest niewygodne wcale nie odpisujesz. ;)

Skoro całkowicie się utożsamia z głoszonymi przez tę instytucję "wartościami", to Jego niezaprzeczalne prawo. Jednak On robi to po ludzku i to trzeba uszanować oraz Jego osobę.

Tak, trzeba uszanować. Pod warunkiem, że Maju będzie szanował swoich adwersarzy. Obecnie każdy, prezentujący inny niż pana-Majowy punkt widzenia jest "kłamcą", "manipulatorem" i "oszczercą". Co gorsza Maju nie uważa takich określeń za epitety, wg niego jest to wyłącznie informacja, odzwierciedlająca prawdę. Więc o jakim szacunku mówimy?

Włodku widzę że oglądałeś ten "dokument" sądząc po tym co napisałeś....widocznie nie na czas lub za mało zapłacił za seks z nieletnią....swoja drogą jak się zaprasza takie osoby a przy tym ma się nienormalne skłonności i lubi obcować z dziećmi trzeba się liczyć z konsekwencjami.

W tym przypadku ja nie potępiam Polańskiego. On nie uwiódł niewinnej ośmiolatki. To były lata 60 siąte. Wolna miłość, dzieci kwiaty, rewolucja seksualna itd. Także dzisiaj zdziwiłbyś się widząc jak potrafią sie "przygotować 13/14 latki do "wyhaczania jeleni" w klubach. Ja sam pamiętam dwie koleżanki z siódmej klasy, regularnie chodzące pod jednostkę wojskową w moim mieście, bynajmniej nie w chęci zaciągnięcia się do służby :-)

W wieku 14 lat te dwie koleżanki za sprawą zapewne genów i hormonów, wyglądały przy nas chłopcach jak nasze opiekunki, a może i matki :-) Miały "wszystkiego w bród" z czego my jeszcze nie potrafiliśmy odpowiednio korzystać.

Tak że tą pedofilię Polańskiego określa wyłącznie ustawodawstwo, nie rzeczywistość historii tamtego przypadku.

Pozdrawiam.

Włodek.

Włodku to jest jedna z możliwości, kiedy powstała ta wersja trudno powiedzieć czy przed czy po dogadaniu się stron, jednak też nie wykluczam że mogło być tak od początku, jednak tak jak pisałem "kto mieczem wojuje...".

@ Bobcat

Zwykłem nazywać rzeczy po imieniu a tu tylko i to w formie żartu nazwałem manipulatorem "prawnika" skoro nie chcesz uznać jego braku profesjonalizmu innej opcji nie widzę....albo celowo podaje nieprawdziwe informacje albo jest niedoinformowany innej opcji nie ma.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.