Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie muszę dostawać instrukcji. Znikąd.

To wiem, na żartach widzę też się nie znasz, a na jakiej podstawie mnie o to posądzasz?

Wyglądało na to że na poważnie pisałeś. ;(

Ps. I tylko tyle masz do powiedzenia, żadnych argumentów w sprawie którą drążyliśmy?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Witajcie Kochani. Jakie to miłe, że w naszych wątkach dbamy o siebie nawzajem i codziennie się spotykamy. Oto miłość bliźniego w czystej postaci.

Ja powrócę jeszcze do tych sporów o wyliczane procenty.

Nasze życie w cywilizacji zachodu jest do siebie bardzo podobne, właściwie niezależnie od kraju w którym pomieszkujemy. Każdy, nawet laik w temacie, doskonale zdaje sobie sprawę z procentowej ilości wykrywalności przestępstw, których dokonuje powołane do tego przez Państwo ramię sprawiedliwości. Tutaj moje słynne już jak widzę 30% to pobożne życzenie :-)

Jak myślicie, jak wypada ten procent w przypadku przestępstw dokonywanych przez korporację, posiadającą doskonale wyszkolone struktury służące od zawsze do tuszowania popełnianych zbrodni i ukrywania ich sprawców? :-) Podpowiem, równie "wysoki" jak wykryte przestępstwa popełnione przez służby USA, czy choćby nasze służby. :-(

Dla tego z czystym sumieniem nie obawiając się, że złośliwie pomawiam, podałem ono 30% i twierdzę, że sporo niedoszacowałem.

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.

Włodek.

Najpierw klęska w wyborach, a teraz to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Potrzebna nowa obrona Częstochowy, Maju kuj, kosę!

Ukryta Zawartość

GW jest "obrażona" na mnie , za darmo mi nic nie chce pokazać...."Zostań Prenumeratorem!" pisze.....a niedoczekanie twoje! :))))

Dla tego z czystym sumieniem nie obawiając się, że złośliwie pomawiam, podałem ono 30% i twierdzę, że sporo niedoszacowałem.

Oto "miłość bliźniego" w czystej postaci.

Pozwoliłem sobie na drobny zabieg, zamieniłem kolejność zdań, część z nich pominąłem, dodałem cudzysłów......i teraz dopiero mogę się z tym zgodzić, bo wyszło to co już wcześniej napisałem. ;)

Ps. A tak już zupełnie poważnie Włodku, komu ten kit chcesz wcisnąć?

Ponad 30%, kiedyś podawano tu na forum 60% homoseksualnych....uważaj, bo na normalnych braknie ci tych procentów....to tak masz pewnie z tej "czystej postaci miłości bliźniego". ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

GW jest "obrażona" na mnie , za darmo mi nic nie chce pokazać...."Zostań Prenumeratorem!" pisze.....a niedoczekanie twoje!

Po raz kolejny dowodzisz, że czerpiesz wiedzę wyłącznie od jednej opcji. I Ty chcesz uchodzić za obiektywnego i wiarygodnego?

A tak już zupełnie poważnie Włodku, komu ten kit chcesz wcisnąć?

A komu Ty swój kit wciskasz od niepamiętnych czasów?

Ja powrócę jeszcze do tych sporów o wyliczane procenty.

Lepiej tego już nie rób więcej....naczytają się tego niektórzy i za prawdę wezmą, już widzę jak będą przytaczać jako argument w dyskusji, a dość się już ośmieszyli. :))))

Maju dnia 11.12.2014 - 14:20 napisał

"GW jest "obrażona" na mnie , za darmo mi nic nie chce pokazać...."Zostań Prenumeratorem!" pisze.....a niedoczekanie twoje!"

Po raz kolejny dowodzisz, że czerpiesz wiedzę wyłącznie od jednej opcji. I Ty chcesz uchodzić za obiektywnego i wiarygodnego?

Nudzisz się Panie czepialski, czy nie umiesz czytać ze zrozumieniem?

Nie wyświetla się u mnie pod tym linkiem nic poza tytułem i trzema niewiele mówiącymi zdaniami, sugerujesz mi, że mam opłacić abonament bym się dowiedział co chce ode mnie toptwenty???

Cytat "A tak już zupełnie poważnie Włodku, komu ten kit chcesz wcisnąć?"[

A komu Ty swój kit wciskasz od niepamiętnych czasów?

Włodku.....już wiem. :)))

Nie wyświetla się u mnie pod tym linkiem nic poza tytułem i trzema niewiele mówiącymi zdaniami

To straszne. Nie ruszasz na ratunek Częstochowie, "za broń nie chwytasz, larum grają", Maju.

Cóż tam takiego w Twojej GW napisali że się tak nakręcasz?

No jak to co:

1. Komuch wygrał wybory w tym mieście, a nie namaszczony przez Paulinów prawdziwy Polak-katolik itd

2 . Kuba rozpruwacz tam grasuje, Królowa Polski jakoś nie reaguje, a jesteśmy rzekomo pod jej kuratelą.

Źle się dzieje w tym grajdołku. Szczegóły znajdziesz w poście # 543.

Daj przykład i ratuj!

Szczegóły znajdziesz w poście # 543.

O to chodzi że nie mogę, szczegóły znajdziesz w postach 544, 546. :)

Że komuch wygrał to nie grzech.....ale wstyd.

Od łapania bandziorów jest policja a nie Królowa Polski, i jeszcze jedno ta policja podlega chyba pod tego co wygrał.

Lepiej tego już nie rób więcej....naczytają się tego niektórzy i za prawdę wezmą, już widzę jak będą przytaczać jako argument w dyskusji, a dość się już ośmieszyli.

Trudno uznać tę wypowiedź inaczej niż tylko jako dowód skrajnej, kosmicznych rozmiarów bezczelności.

sugerujesz mi, że mam opłacić abonament bym się dowiedział co chce ode mnie toptwenty?

Nie po to, aby komuś coś odpowiedzieć, ale aby znać co pisze opcja (Tobie) przeciwna.

O to chodzi że nie mogę, szczegóły znajdziesz w postach 544, 546. :)

Od łapania bandziorów jest policja a nie Królowa Polski, i jeszcze jedno ta policja podlega chyba pod tego co wygrał.

To po kiego ta cała religia?

Wstyd? Dla kogo? Słyszałeś może co to są demokratyczne wybory? Taka była wola mieszkańców Częstochowy, wyrażona w procedurze głosowania.

Maju dnia 11.12.2014 - 14:43 napisał

"Lepiej tego już nie rób więcej....naczytają się tego niektórzy i za prawdę wezmą, już widzę jak będą przytaczać jako argument w dyskusji, a dość się już ośmieszyli."

Trudno uznać tę wypowiedź inaczej niż tylko jako dowód skrajnej, kosmicznych rozmiarów bezczelności.

Nie masz poczucia humoru....w tym celu mój cytat pozbawiłeś tego.... :)))))

Nadąłeś jak balon, uważaj byś nie pękł... :))))

Nie masz poczucia humoru....w tym celu mój cytat pozbawiłeś tego.... :)))))

Nadąłeś jak balon, uważaj byś nie pękł... :))))

Nie odpowiedziałeś na pytanie z postu # 509 - To po kiego ta cała religia?

Czekasz na wytyczne od prałata?

509, a kiedy to było?

I po co ci do tego cytaty z moich odpowiedzi do Bobcata?

Ps. 509 to post DeeS-a do vlado....

Maju dnia 11.12.2014 - 15:06 napisał "Że komuch wygrał to nie grzech.....ale wstyd."

Wstyd? Dla kogo?

Mnie za Ciebie, znowu na żarcie się nie poznałeś, nie znasz tego cytatu?

Ps....ale tu Ciebie 100% usprawiedliwiam mogłeś tego nie odebrać jako żart, zapomniałem dać :))) moja wina.

Lepsze takie niż jego kompletny brak.

Wybacz czasem muszę, tak całkiem na poważnie się nie da dłużej.....zwłaszcza gdy widzę niektóre wpisy....

@toptwenty

Oj, namieszałeś więcej niż ja dzisiaj w tym temacie.....przyznam że nie za bardzo wiem o co ci chodzi....żartujesz czy poważnie pytasz, bo nie widzę związku.

nie za bardzo wiem o co ci chodz

No to napiszę Ci jak dziecku, chociaż świetnie rozumiesz, tylko czekasz na instrukcję.

1. W stolicy polskiego katolicyzmu - Częstochowie - wybory samorządowe wygrał przedstawiciel post-komuszego SLD.

2. W stolicy polskiego katolicyzmu - Częstochowie - grasuje Kuba rozpruwacz, który zabił wiele kobiet.

Stąd nasuwa się pytanie: - to po kiego ta cała religia?

Co mają myśleć mieszkańcy innych miejscowości, skoro Królowa Polski, której Papież z całym KK zawierzył przed laty naszą Ojczyznę, nie daje sobie rady z najbliższym otoczeniem?

Teraz dotarło?

W tym sensie dotarło już dawno, ale myślałem że się mylę a Ty zadasz jakieś poważne pytanie....przepraszam, ale religię (wiarę) chyba z czym innym pomyliłeś.

Ps. Miło się gawędziło ale czas na inne obowiązki....

Pozwoliłem sobie na drobny zabieg, zamieniłem kolejność zdań, część z nich pominąłem, dodałem cudzysłów......i teraz dopiero mogę się z tym zgodzić, bo wyszło to co już wcześniej napisałem. ;)

Dokładnie miłośdź i obłuda aż w oczy szypie.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

A ty podobnie jak Bobcat do tego że pomawiasz i piszesz o mnie brednie. ;(

Drogi Andrzeju , czyżbyś zaczął się rumienić (wstydzić ) za hierarchię kościelną , której tak bezgranicznie i bezkrytycznie zawierzyłeś ?

Piotr

A teraz sobie pogdybam.

Gdyby polskie Sądy równie niezawiśle i uczciwie skazywały za zbrodnie pedofilii księży jak pozostałych, a do tego, gdyby polski Kk natychmiast winnych tej zbrodni duchownych oddawał w ręce sprawiedliwości miast za wszelka cenę ukrywać,

Tobie te pomówienia na jakiej płaszczyźnie sprawiają satysfakcję? Bo, że tak jest wszyscy widzą.

serdeczności

Piotrusiu zaniepokoiłeś mnie tym wpisem.....nie sugerujesz chyba że....nie, nie to chyba niemożliwe, ale sądząc po Twoim wcześniejszym bezrefleksyjnym zaangażowaniu w temat to by wiele wyjaśniało....rozwiej moje wątpliwości proszę. ;(

Na całe szczęście Bóg czuwał nade mną i nie dopuścił do mnie obleśnych rąk pedofila -wesołowskiego !

Piotr

Zwróć uwagę Jacku, że prowadzisz spór z osobnikiem dla którego opinia profesora podpisującego się otwarcie własnym nazwiskiem, oparta na oficjalnych danych MSWiA są niewiarygodne wyłącznie z tego powodu, że to TEN profesor :-)

Miejże szacunek do własnej osoby.

Osób duchownych w Polsce (dane z 2001) jest 65 000 (kobiet i męszczyzn).

Ty pewnie na taki drobiazg nie zwróciłeś uwagi w jaki sposób ów osobnik posługuje się tymi danymi?

Bo z danymi to różne rzeczy można zrobić, jak się nieuważnych, albo odp. nastawionych "rozkręca".

gdyby polski Kk natychmiast winnych tej zbrodni duchownych oddawał w ręce sprawiedliwości miast za wszelka cenę ukrywać,

Pytanie do złotoustego:

Jak oni to robią, że ich ukrywają? Albo jak ich mają oddawać?

Jak widać po wynikach wyborów w Częstochowie , Twojego zdania nie podziela większość częstochowian !

A propos , większym wstydem , ba , karygodnym grzechem jest ksiądz - pedofil , niźli ateista komuch !

Masz rację , od siebie tylko dodam , iż taka z Niej " Królowa Polski " , jak jej wierni poddani !

Piotr

A propos , większym wstydem , ba , karygodnym grzechem jest ksiądz - pedofil , niźli ateista komuch !

Ale masz zboczone porównania.

Co mają myśleć mieszkańcy innych miejscowości, skoro Królowa Polski, której Papież z całym KK zawierzył przed laty naszą Ojczyznę, nie daje sobie rady z najbliższym otoczeniem?

A propos :

(Jr 17,5-8)

" To mówi Pan( BÓG) : Przeklęty mąż, który pokłada nadzieję w człowieku( np. w rzekomej Królowej Polski, notabene była tylko człowiekiem , i jak sama o sobie mówiła , cytuję : " jestem tylko służebnicą pańską") i który w ciele upatruje swą siłę, a od Pana(BOGA) odwraca swe serce. Jest on podobny do dzikiego krzaka na stepie, nie dostrzega, gdy przychodzi szczęście; wybiera miejsca spalone na pustyni, ziemię słoną i bezludną.

Błogosławiony mąż, który pokłada ufność w Panu (w BOGU ), i Pan jest jego nadzieją. Jest on podobny do drzewa zasadzonego nad wodą, co swe korzenie puszcza ku strumieniowi; nie obawia się, skoro przyjdzie upał, bo utrzyma zielone liście; także w roku posuchy nie doznaje niepokoju i nie przestaje wydawać owoców."

P.S.

Zwróć uwagę Top20 , że " Królowa Polski " nawet nie jest w stanie o własnych siłach pielgrzymować , lecz muszą ją wieść i nosić po całej Polsce .

Jan Paweł II , miast zawierzyć Polskę nieśmiertelnemu Bogu , to powierzył nasz kraj umarłej , tj. " Królowej Polski" .

Piotr

Ważny raport o zinstytucjonalizowanej walce z Kościołem w Polsce... A biskupi siedzą cicho jak myszki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.