Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli co, będziesz nam przyklejał ustawowo krzyże na klatę i na plecy?

A z jednej strony być nie może? A może tylko rękawek?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

To kolejny dowód, że te wszystkie oficjalne wypowiedzi różnych hierarchów jak to wicie-rozumicie walczymy pryncypialnie na bazie i po linii z pedofilią - to jest jedna wielka ściema, taki typowy pic-na-wodę-fotomontaż rozpowszechniany w celach PR-owskich i adresowany do naiwniaków.

Teraz robią tak wszyscy, od polityków do przedstawicieli małych firm. Jest to klasyczny PR w który KK wpisał się idealnie. Niedawno lekarze przekonywali nas, że strajki, w czasie których pacjenci zostali olani, było dla ich dobra. Klasyczne kłamstwo.

A z jednej strony być nie może? A może tylko rękawek?

Byli już tacy, którzy mieli krzyże na klacie i na plecach. Nazywali się krzyżacy. Ewangelizowali Prusów Bałtyckich. Tak skutecznie, że narody te znikły z powierzchni Ziemi.

Maju nam zaraz "wykaże" że było inaczej. I że to krzyżacy byli biedaczyskami, prześladowanymi za wiarę. Szczególna krzywda spotkała ich 15 lipca 1410 pod Grunwaldem.

Czy ja coś takiego napisałem? Gdzie?

Dajesz do zrozumienia cały czas.

Byli już tacy, którzy mieli krzyże na klacie

Chcesz teraz młotem i sierpem zagonić tych od krzyża do gett czy wybić do nogi?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Chcesz teraz młotem i sierpem zagonić tych od krzyża do gett czy wybić do nogi?

Zmień płytę. Ta z melodią "Prześladowane Biedaczyska" już się osłuchała.

Maju nam zaraz "wykaże" że było inaczej. I że to krzyżacy byli biedaczyskami, prześladowanymi za wiarę. Szczególna krzywda spotkała ich 15 lipca 1410 pod Grunwaldem.

:-))))))))

Już nie mogę się doczekać oficjalnego stanowiska KK w przedmiocie tej bitwy. Może być ciekawie.

Pod Grunwaldem prawica Polska i Litewska dała w dupę Europejskim Lewakom.

<br />Pod Grunwaldem prawica Polska i Litewska dała w dupę Europejskim Lewakom. <br />
i do dzisiaj nie wiadomo kto to lewak.Od półwiecza.. Chiba wystarczy jak nie nosi krzyza na plecach.

Lewak wie najlepiej co nosi i gdzie nosi.

Inni czują to z daleka.

Byli już tacy, którzy mieli krzyże na klacie i na plecach. Nazywali się krzyżacy. Ewangelizowali Prusów Bałtyckich. Tak skutecznie, że narody te znikły z powierzchni Ziemi.

Maju rzadziej będzie ci odpowiadał....zwłaszcza na takie wmawianie bzdur.

Pod Grunwaldem prawica Polska i Litewska dała w dupę Europejskim Lewakom.

Bobcat to może być? :))

To raczej ówczesny PSL wysiekł chadecję.

PSL od tych czasów wiele się zmienił, robi to wprawdzie nadal, ale o wiele bardziej humanitarnymi metodami. :))))

Maju dnia 09.01.2015 - 11:58 napisał "Podając nazwisko Pavelić (polityk) nie sugeruj że to duchowny czy święty, bo to właśnie jest doskonały dowód na to że bez manipulacji nic tu nie potrafisz zdziałać."

Znów Ci się Maju pomyliły osoby , tj. chorwackiego polityka faszystowskiego Ante Pavelić z beatyfikowanym kardynałem Alojzije Stepinac , który brał czynny udział w czystkach etnicznych , więcej o ich współpracy i zależnościach w przymusowym nawracaniu Serbów na katolicyzm znajdziesz w podręcznikach szkolnych tudzież encyklopediach .

Piotrusiu drogi znów mijasz się z prawdą, nic tu nie pomyliłem, bo to nie ja podałem nazwisko tej osoby sugerując że to duchowny czy święty! Sprawdź sobie; post 1944 fragment niżej:

Szkoda , że zapomniałeś o fundamentalizmie katolickim , że wspomnę tylko o " ewangelizacji Indian " , czy zbrodniach , których się dopuścili katoliccy duchowni i święci na prawosławnej ludności serbskiej

Ucieczka i Pomoc Kościoła

" W maju 1945 roku Pavelić uciekł z NDH.....

W maju 1943 roku Ante Pavelić poprosił o kolejną audiencję i dowiedział się.....

Maju dnia 09.01.2015 - 11:58 napisał "3. Nie manipuluję, bo rzecznik Watykanu jasno stwierdził że wypowiedź jest nieautoryzowana więc cytuję; "można uznać, że tekst odzwierciedla sens i ducha ich rozmowy, nie można przypisać papieżowi wszystkich zawartych w niej sformułowań."

Rozumiesz pisane??? Chyba nie!"

Ty również , wbrew ewidentnym faktom uznajesz , że w irlandzkim kościele nie było pedofilii , że w Banku Watykańskim nie dochodziło do malwersacji finansowych , Holocaustu Indian ,inkwizycji itd. ,itp. , co nie jest tożsame z tym , że powyższe grzechy kościoła nie miały miejsca !

Przeciwnie - unaocznia nam , że uznajesz tylko Tobie i kk wygodną interpretację rzeczywistości , która nijak ma się do niezbitych dowodów i faktów zbrodniczej działalności kleru .

Próbuję iść tokiem Twojego rozumowania.....czyżby to że w Kk miały niegdyś miejsce jakieś nieprawości wystarczyłoby byś kolejne mógł mu bez udowodnienia przypisywać?

Po drugie nie wmówisz mi że twierdzę jakoby tego co w Twoim cytacie podkreśliłem nie było. Możemy się spierać (i będziemy) tylko o skalę tych faktów.

Po trzecie wszystko co napisałeś ma się nijak do tego czym rozmawialiśmy....ale do tego przyzwyczaiłeś już mnie że gubisz wątek. Nieraz robisz to celowo gdy brakuje argumentów tylko po to by w Twoim mniemaniu pozostawić wrażenie że Twoje jest na wierzchu. :))))

Maju dnia 09.01.2015 - 12:23 napisał "Wierzę że potrafisz czytać PŚ wypaczając jego sens....doczytałeś się w tym wersecie czegoś co dotyczy (tylko) dzieci i Kk?"

Powyższe słowa dotyczą wszystkich !

Kolejne odkrycie ameryki...ręce opadają. ;)

Hipoteza: w Kościele Chrystusowym nie ma księży pedofili ani homoseksualnych kardynałów.

Oto argumenty:

1. Wiarygodne statystyki kościelne: do chwili obecnej nie stwierdzono ani jednego takiego przypadku.

2. Dodatkowo rzecznik Episkopatu stanowczo zaprzeczył, że takowe przypadki kiedykolwiek miały miejsce.

3. Po wszechstronnym zbadaniu zapisów księg watykańskich nie natrafiono w archiwum na informacje mogące potwierdzić tę teorię.

4. w Gościu Niedzielnym o tym się nie pisze, to znaczy ten problem nie istnieje.

Wniosek: w Kościele Chrystusowym nie ma księży pedofili ani homoseksualnych kardynałów.

Hipoteza; W Kk są kardynałowie pedofile a większość z ich to homoseksualiści.

Oto argumenty;

1. Tak napisał lewacki 90 letni dziennikarz, dodatkowo 23031970 udowodnił że wśród kardynałów są podejrzani o homoseksualizm i ukrywanie pedofilii, więc to oznacza że to homoseksualiści i pedofile.

2. Skoro rzecznik Watykański zaprzeczył że wśród kardynałów są pedofile tym gorzej dla faktów - my wiemy że są!

3. Po wnikliwych poszukiwaniach na antykościelnych portalach nie znaleziono żadnych informacji o tym że jakiś kardynał jest pedofilem, to nas uświadcza że mamy rację.

4. W NIE i Faktach i Mitach nigdy nic nie napisano o kardynale pedofilu to nie znaczy że problem nie istnieje.

Wniosek; Wykazaliśmy że większość kardynałów w Kk to pedofile i ponad wszelką wątpliwość spora część papieży. Homoseksualizm jest wśród nich powszechny nie znany jest nam kardynał który nim nie jest.

:))))))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Maju rzadziej będzie ci odpowiadał....zwłaszcza na takie wmawianie bzdur.

Co jest bzdurą? Data bitwy pod Grunwaldem? Czy może fakt całkowitej eksterminacji Prusów Bałtyckich w ramach ewangelizacji?

Przekraczasz już własne rekordy zakłamania. Niedługo zanegujesz tabliczkę mnożenia.

Bobcat a ty jakich absurdy mi jeszcze wmówić będziesz chciał? ;(

Deschner jest znanym i uzanym nazwiskiem na świecie. Jego dorobek naukowy nie jest przez nikogo podważany....

Masz na myśli swoje środowisko?

No to zgoda.

Zapytaj poważnych historyków.

Pozatym gnojenie naukowców za niezgodność z odgórnie narzuconymi wytycznymi ideologicznymi jest praktyką, mającą swe korzenie w najczarniejszych latach stalinizmu.

Ble, ble....krytyka praktyk jakie stosował to nie jest gnojenie.

Cytat"Demokracja bez wartości szybko przeradza się w jawny bądź zakamuflowany totalitaryzm” ( Jan Paweł II w parlamencie polskim w 1999r )

...te słowa powinny być między innymi przestrogą dla euroentuzjastów!

Tenże przywołany przez ciebie (konsekwentnie z małej litery, patrz pierwszy cytat) JP2 był zwolennikiem integracji europejskiej. więc znowu się ośmieszasz wychodząc przed orkiestrę.

Sam się ośmieszasz, połączyłem Twoje cytaty i z nich jasno widać co miał na myśli mówiąc te słowa i zjednoczenie w jakiej UE miał na myśli. ;)

Niepotrzenie wklejam te linki. I tak wszystko zostanie przez ciebie (konsekwentnie z małej litery) podważone. Wiarygodne są tylko informacje wam (mała litera) wygodne.

Twoja konsekwencja mnie zadziwia...konsekwentne insynuowanie również.

Nie rozróżniasz przekazania auta dla innej osoby (instytucji) od pożyczenia komuś auta?

I masz rację; niepotrzebnie te linki podałeś, bo nie wnoszą nic w sprawie o której mówiliśmy.

Rozmawiałeś z przedstawicielami państwa i wiesz, że jest zadowolone?

A ty że wiesz że nie?

Jesteś ostatnią osobą, która ma moralne prawo pouczać kogokolwiek na temat szacunku dla odmiennych poglądów.

Pocieszę Ciebie - ty dla mnie jesteś przedostatnią.

Ps.Edycja; Bobcat muszę przyznać że zapomniałem o jeszcze kilku z Was...Twoje "akcje" rosną... :)))

Co jest bzdurą?

To co mi tam wmawiałeś....nie umiesz czytać ze zrozumieniem....no tak jest jak się odpowiada na krótkie cytaty a w tzw. międzyczasie zapomina czego dotyczyły. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Zapytaj poważnych historyków.

Więc właśnie pytałem. Podczas gdy ty czerpiesz swą "wiedze" wyłącznie od kruchtowych.

Sam się ośmieszasz, połączyłem Twoje cytaty i z nich jasno widać co miał na myśli mówiąc te słowa i zjednoczenie w jakiej UE miał na myśli.

Może i miał. Dla ciebie toma jakieś znaczenie? No to niech ma dalej.

Nie rozróżniasz przekazania auta dla innej osoby (instytucji) od pożyczenia komuś auta?

Pożyczenie... Na stałe użytkowanie. Dowcip miesiąca. Załgana, zapluta propaganda. Po co Caritasowi samochód typu Toyota Avensis? Do rozwożenia paczek potzebującym? Za tą cenę można kupić dwa dostawczaki.

wnoszą nic w sprawie o której mówiliśmy.

Jak najbardziej wnoszą. I dodatkowo obnażają twoje permanentne zakłamanie jakim próbujesz tu nas karmić.

Z tą historią i historykami jest tak jak z datowaniem państwa polskiego na 996 i związanym z nim chrztem Polski.

To jest umowne!

Podczas gdy do 996 na terenie Polski istniało ponad 120 grodów, dzisiejszych miast. Nie które po ponad 100 domostw i gospodarstw!

Więc właśnie pytałem. Podczas gdy ty czerpiesz swą "wiedze" wyłącznie od kruchtowych.

A którzy to są?Watykańscy?Ha,ha,ha

Takie to śmieszne?

Ja w przeciwieństwie do Was nie odrzucam informacji z ideologicznych pobudek a sami mi to w swojej hipokryzji zarzucacie.

Weryfikował któryś z Was teksty swojego idola? Poważnie pytam.

Po co Caritasowi samochód typu Toyota Avensis?
Za tą cenę można kupić dwa dostawczaki.

To masz na myśli:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chcesz więcej, czy wolisz o jednej toyocie....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Weryfikował któryś z Was teksty swojego idola? Poważnie pytam.

Sam autor weryfikował, na podstawie gigantycznej ilości materiałów źródłowych.

Książki Deschnera nie są rozbieżne z pracami innych naukowów.

Oczywiście, że odrzucasz z ideologicznych pobudek. Każde żródło nie-KK lub nie apologetyczne jest dla ciebie "nierzetelne" i "niewiarygodne".

To masz na myśli:

Cz ja gdzieś zanegowałem fakt istnienia samochodów Caritasu, służacych do przewozu niepełnosprawnych? Dotarcia do nich? Pomocy potrzebującym?

Ty natomiast swoim zwyczajem negujesz fakt istnienia również luksusowych bryk kupionych ze środków Caritasu, a służących wyłącznie do wożenia biskupich d..

Poza tym jak spojrzeć na zdjęcia w załączonych przez ciebie linkach - to te akurat samochody tak raczej średnio się nadają dla potrzeb niepełnosprawnych.

W takim razie widzę że nie ma sensu z Tobą dyskutować skoro próbujesz wmówić że wystarczy podać źródła nie wnikając czym są. Zresztą tak się składa że większość jego zarzutów nie popiera żadnymi, co Was nie dziwi bo te "fakty" zaczęły żyć już własnym życiem.

Oczywiście, że odrzucacsz z ideologicznych pobudek. Każde żródło nie-KK lub nie apologetyczne jest dla ciebie "nierzetelne" i "niewiarygodne".

Kolejne kłamstwo o mnie, czas pokaże jak bardzo się mylisz.

Widać, że nie miałeś w ręku nic autorstwa Deschnera. Ale wiesz, że jego prace są "be". Tak powiedzieli na odprawie ideologicznej dla frontu propagandowego, wiadomo jakiej instytucji.

Mylisz się Numerek dość często cytował obszerna fragmenty tych "dzieł" w zupełności wystarczyło mi to bym poznał się na tym "języku miłości" i "prawdzie historycznej" jaka z tego się wylewała. Poznałem taż "warsztat literacki" i metody jakimi się posługuje by do Was dotrzeć. ;(

Deschner jest znanym i uzanym nazwiskiem na świecie. Jego dorobek naukowy nie jest przez nikogo podważany, poza religijnymi oszolomami którzy są bezradni wobec udokumentowanych argumentów, jakie Deschner przedstawia.

Świadomie, i to w czasach, kiedy o wyczynach nazistów cały świat już wiedział, wstąpił na ochotnika do hitlerowskiej armii, aby bronić uznawanych przez siebie wartości. Przykład godny naśladowania. Jego "prace naukowe" stanowiące niby to krytykę Kościoła, aż od nich kipią...

Czy ja się aby nie powtórzę, kiedy jeszcze raz przypomnę tu Wam pewien mój wpis, po którym jeden z kolegów omal nie dostał zawału?

Pozatym gnojenie naukowców...

Nikt tu nikogo nie gnoi, chyba że dla Ciebie jest to wytykanie komuś jego błędów, niezrozumienia rzeczy czy wręcz nieznajomości tematu, tudzież zwykłej złośliwości wynikającej z choroby zwanej nienawiscią.

Nie żywię najmniejszej pogardy dla odmiennych poglądów i ludzi je wyznających. Natomiast owszem, żywię głęboką pogardę dla ludzi, który mi swoje poglądy próbują narzucić. Również za pomocą prawa państwowego i administracyjnych środków przymusu.

W jakiej celi klasztornej jesteś przymuszony siedzieć? Osobiście przyjadę wyłamać kraty.

Albo na kapiące pogardą dla adwersarza, pseudo-dowcipne wpisy @DeeSa

Nie żywię do Ciebie absolutnie pogardy. Nie wymyślaj więcej niż już musisz.

Czyżby dzięki uprzejmemu donoszeniu, znowu dzięki Bobkowi, grozi zamknięcie tematu?

Świat mu się jego wali. Musi ratować resztki.

Może jednak nie ruszaj tego wątku. Jak już pisałem, w obecnej postaci jego wartość edukacyjna jest bezcenna (podobnie zresztą, jak zamknięty jego bezpośredni poprzednik).

Zwróć uwagę na to, że wbrew pozorom bluzgów sensu stricte wiele nie ma, za to informacji innego rodzaju jest multum. Na samej analizie stylów uprawiania hejtu można by popełnić niejeden doktorat, albo i coś więcej. Poza tym moją np. żywą ciekawość budzi bijąca w oczy asymetria sposobów argumentacji prezentowanej przez strony sporu (wbrew pozorom nie obydwie, IMO tych stron jest więcej - to też ciekawostka).

Upraszam pokornie - nie odbierajcie badaczom kapitalnego i unikalnego stworzonka doświadczalnego.

pzdr. :)

Popieram. Niech Argus wpierw dokończy swój doktorat.

Niech wykażą istnienie boga, tego okrutnego paszkliwa przedstawianego przez kk, i jednocześnie podpiszą deklarację że nigdy nie skorzystają ze sprzęt zakupionego przez WOŚP.

Zaczynam się o Ciebie martwić. Tak zwyczajnie, po ludzku.

Umiejętność samodzielnego i logicznego myślenia odziedziczyłem po nim.

Zauważyliśmy. Tak trzymaj.

Należy być konsekwentnym w swoich przekonaniach.

Takich partia ceniła najbardziej. Mierny ale wierny.

Amen.

Pleć pleciugo, byle długo. Znasz to? :)

:-))))))))

Już nie mogę się doczekać oficjalnego stanowiska KK w przedmiocie tej bitwy. Może być ciekawie.

Grzeczne dziecko wszystkim się zabawi :)

Dees, m

Zaczynam się o Ciebie martwić. Tak zwyczajnie, po ludzku.

Mamy 70 stron na NIE dla kościoła katolickiego.

Mnie to cieszy co was martwi :)

Co jest bzdurą? Data bitwy pod Grunwaldem? Czy może fakt całkowitej eksterminacji Prusów Bałtyckich w ramach ewangelizacji?

Przekraczasz już własne rekordy zakłamania. Niedługo zanegujesz tabliczkę mnożenia.

I tu mamy ewidentny przykład manipulacji. Sam zadajesz durne pytania, potem na nie odpowiadasz. W dodatku robisz to w ten sposób, że wkładasz w czyjeś usta słowa, które z nich nie padły. Całości dopełnia durna zapowiedź w postaci niby to (kolejnego) pytania retorycznego, kolejnej rewelacji obciążającej a głównie mającej na celu wyśmianie tej osoby. Wszystko na poziomie piaskownicy.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.