Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe trendy w high-endzie

moreno1973

Rekomendowane odpowiedzi

W opisie na stronie dystrybutora jest jak byk, że ścianki mają grubość 15 mm. A nawet jeśli miałyby 6 mm, to niewykluczone, że jakiś rodzaj szkła może mieć własciwiści dwa- i trzy razy grubszego MDF-u. To już mogą być autorskie patenty firmy, które tylko odsłuch może zweryfikować. Ja bym tych kolumn nie kupił, ale nie wiem czym właściwie od nich różnią się te lakierowane. Też nakłada się 7 warstw czegoś tylko dla wyglądu. Dzisiaj jest to standard. Możemy uznać te kolumny za wynaturzenie - nie zgłaszam sprzeciwu.

Chociaż podobno jest taka mnogość nieprawidłowo zaprojektowanych kolumn, że przydałby się jeszcze jakiś jednoznaczny przykład. Jakby co, to mogę podpowiedzieć, które mi na ucho nie grają, ale analizę techniczną pozostawię innym :-)

Jakby co, to mogę podpowiedzieć, które mi na ucho nie grają, ale analizę techniczną pozostawię innym :-)

No to dawaj! Które? W końcu to ucho audiofila decyduje, które mają się podobać, a nie żadna tam neutralność czy naturalność...

Parker's Mood

Wilson wyraźnie ,,pięknieje" z każdą kolejną generacją. Zmienia się też jakość wykończenia w tej firmie. Przepaść jest między tym co było 20 lat temu a co jest teraz. W dużych pokojach te kolumny w odpowiedniej kolorystyce mają swój techniczny, nowoczesny urok.

Najnowsze Wilsony są nawet zgrabne...

Tu nie można się nie zgodzić,niemal 40 lat temu Wilson chyba do końca nie był przekonany czy będzie szedł w audio czy może w Gym Training Centers;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Jeśli ktoś mi powie, że kolumny ze szkła, bez wytłumienia, poprzecznych wzmocnień, o równoległych ściankach, to celowy zabieg akustyczny, to ja odpadam z dyskusji.

Ukryta Zawartość

Nie wiem co marudzisz, to 6-7 kolumny z zestawu posiadacza; na taras lub do ogrodu, myślisz że pszczoły lub komary się na tym poznają?

Obecnie, co chwilę wybuchają jakieś hajendowe bomby audio i zaraz potem cisza na lata i nikt już o nich nie pamięta. Dobre produkty obronią się same - bez budzików i zbędnych ornamentów kaszubsko-kurpiowskich.

Mam taki prowadzony przez dziadka zeszycik obrazów (głownie malarstwo krajowe i regionalnych artystów) z lat 30-60 ubiegłego wieku z cenami sprzedaży. Można to porównać z ich obecną ceną sprzedaży we wtórnym obiegu w choćby Dessie; kurde co za przebitka :)

Z audio to nie wypali; przebitka jest na dzień dobry a później wartość urządzeń leci w dół na pysk!

Tak że nie mieszajcie audio z malarstwem czy sztuką PROSZĘ !

To tylko a może aż! najwyżej dobre wzornictwo przemysłowe ;)

Na polskiej stronie jest napisane, że grubość ścianek tej konstrukcji wynosi 15 mm, a zdanie wyżej mówi, że szkło ma grubość 6 mm, więc mi wychodzi, że obudowę należy potraktować jako 2-warstwową.

Tak dwie warstwy cieczy, bo szkło jest cieczą.

I znów nam robią wodę z mózgu; tfu kolumny z cieczy ;)

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tak jak aluminium, stal i inne metale

No widzisz nawet miedż czystości 8N dalej jest krystaliczna a szkło nie i to jest podstawowa różnica jeśli mamy się sprzeczać; w sumie to kwestia umowna. Szkło ma bardzo wolny czas płyniecia i dla śmiertelników nie jest to istotne.

Przechłodzoną.

No widzisz wódkę też można przechłodzić a miedź jednak nie, co za pech!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.