Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego tak mało ludzi lubi obiekt Audiostereo.pl na Facebooku?

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem konto na Facehuku, wywaliłem, bo w sumie to całe lajkowanie jest o dupe potłuc, czas się tylko marnowało na oglądanie tych, w większości przypadków, kretyńskich wpisów, obrazków, czy gifów. Dodatkowo, gdy konto założyłem i zacząłem wstawiać tam ciekawostki z mojego życia ludzie zaczęli mnie dziwnie postrzegać, do tej pory nie wiem, co to było za uczucie, nie byłem wstanie się tego pozbyć. Zauważyłem też, że wszyscy moi znajomi z tego portalu przestali dzwonić tylko wysyłali info na tego pieprzonego facehuka. Odkąd wywaliłem konto, ludzie do mnie dzwonią - a ja po prostu wolę pogadać przez telefon, czy na żywo się spotkać. Poza tym, ludzie na tym portalu wstawiają na prawdę swoje najskrytsze tajemnice, a ja nie mam ochoty prowadzić publicznego pamiętnika.

Mało kto, z dzisiejszych młodych rodziców dostrzega destrukcyjną moc tego portalu i w ogóle tego typu społeczności...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Na tym forum jest dużo zaawansowanych wiekowo osób i stąd ta niechęć do fejsa, której nie rozumiem. Traktujecie fejsa jak jakąś złą ciemną sektę, niepotrzebnie bo nic tam nikomu nie grozi. :P

Widzę to np. po moim Tacie, który chyba za punkt honoru przyjął że nie będzie mieć konta(może nawet myśli że jest hipsterem), a przez fejsa kontakt byłby łatwiejszy( w zakresie treści internetowej, np. łatwiej i szybciej jest wysłać linka).

Zalety facebooka dobrze wypunktowała Keef'98. Mam jedną stronę na której znajduję taką treść jaka mnie interesuję. Taki wp, onet na wybrany temat. Po co się przed tym tak bronić, przecież dane nie muszą być prawdziwe, konto można nazwać jak się chce, zdjęć nie trzeba dodawać i można nawet nie mieć znajomych! Pokazują się tylko informacje z polajkowanych stron.

“Kejseren er i garderoben!”

Jak idioci chcą być moimi znajomymi to ich nie biorę. Nie mam nawet 40 znajomków, bo większość odrzucam. Jak już kogoś mam, a jego wpisy mnie irytują, to wyłączam powiadomienia czy jak to nazwać i finito.

A propos dorosłych i face'a to nie ma takiej reguły. Najaktywniejsi są ludzie 30-45 i mój przedział wiekowy ;-)

Jeszcze jedno. Jak kogoś widzę raz na ruski rok i nie mam numeru, to face może być przydatny ;-)

Nie zamierzam bronić debili, którzy wypisują wszystkie sprawy, często intymne, takich od razu wywalam. Ale wszystko jest dla ludzi, byle z umiarem i trzeba umieć z tego korzystać. Sama do face'a przekonałam się stosunkowo niedawno, przez 44-letnią osobę ;-), a zarejestrowałam się tam przez jakiś konkurs ;-)

Zresztą nie wiecie jak można zniechęcić idiotów do zaczepiania, gdy się lubi rzeczy, które są passe ;-)

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

>>mqy

Sorry, ale linka to można przesłać mailem, więc to żaden argument... Facehuk to nie jedyne narzędzie...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Zalety facebooka dobrze wypunktowała Keef'98. Mam jedną stronę na której znajduję taką treść jaka mnie interesuję

Winetooo manitooo sprawa jest znacznie prostsza do ogarnięcia. Informacje o Tobie naprawdę nikogo poza Tobą nie interesują. Jeśli zaspokoi twoją próżność umieszczenie się na internetowym plakacie to się umieszczaj, ale nie dlatego że kogokolwiek z tych milionów podobnych użytkowników interesuje co masz do zakomunikowania.

@neomammut

Można też wysłać smsem. Argument jest taki że na pocztę muszę się choćby zalogować, a fejsa mam w d i nawet się nie wylogowywuję.

@Arku

Skąd wiesz że umieszczam jakieś informacje o sobie na fejsie?

Widzę że trzeba pisać bezosobowo bo się znajdzie zaraz jakiś majestat dotkniety :-)

Pisałem w drugiej osobie ze względu na formę odpowiedzi na Twój wpis. Nie obchodzi mnie czy zamieszczasz ani co zamieszczasz, nie byłeś podmiotem mojej odpowiedzi, tylko przykładem retorycznym. W moim wpisie umieściłem Cie w takiej roli przeciętnego fejszbukowego użytkownika.

Chodzi o to że ktoś może nie korzystać z fejzbuka dlatego że nie interesuje go co tam wklejają inni a sam nie odczuwa potrzeby reklamowania swojej osoby.

Widzę że trzeba pisać bezosobowo bo się znajdzie zaraz jakiś majestat dotkniety :-)

Pisałem w drugiej osobie ze względu na formę odpowiedzi na Twój wpis. Nie obchodzi mnie czy zamieszczasz ani co zamieszczasz, nie byłeś podmiotem mojej odpowiedzi, tylko przykładem retorycznym. W moim wpisie umieściłem Cie w takiej roli przeciętnego fejszbukowego użytkownika.

Nie wiem gdzie zauważyłeś że jakiś majestat został dotknięty.

To w końcu pisałeś w drugiej osobie ze względu na formę, czy jednak chciałeś umieścić mnie, w roli przeciętnego fejs użytkownika?

Chodzi o to że ktoś może nie korzystać z fejzbuka dlatego że nie interesuje go co tam wklejają inni a sam nie odczuwa potrzeby reklamowania swojej osoby.

A mi o to że, własnie w taki sposób można nie korzystać z fejsa.

Można założyć konto Andrzej Kowalski. Nie dodać żadnego zdjęcia, ani znajomego, ew. kilka wyjątków. Następnie lajkować strony o interesującej treści i w ten sposób "stworzyć sobie stronę" na której wyświetla się pożądana treść.

To w końcu pisałeś w drugiej osobie ze względu na formę, czy jednak chciałeś umieścić mnie, w roli przeciętnego fejs użytkownika?

A to nie to samo?

A mi o to że, własnie w taki sposób można nie korzystać z fejsa.

Można założyć konto Andrzej Kowalski. Nie dodać żadnego zdjęcia, ani znajomego, ew. kilka wyjątków. Następnie lajkować strony o interesującej treści i w ten sposób "stworzyć sobie stronę" na której wyświetla się pożądana treść.

tym bardziej pytanie - PO CO ?

Interesujące treści znajdę sobie sam. Nie muszę do tego otwierać kont i niczego "lajkonikować".

Jest jeszcze kwestia "podglądactwa", można mieć fikcyjne konto i drzeć łacha ze znajomych.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A to nie to samo?

Gdzie zauważyłeś że jakiś majestat został dotknięty?

Zapytałem, bo nie wiedziałem że zostałem przykładem retorycznym.

tym bardziej pytanie - PO CO ?

Interesujące treści znajdę sobie sam. Nie muszę do tego otwierać kont i niczego "lajkonikować".

Po to żeby wejść na 1 stronę na której będzie wszystko co cię interesuję. Dla mnie to jest wygodne, dla moich znajomych, dla Keef'98 też.

Po to żeby wejść na 1 stronę na której będzie wszystko co cię interesuję. Dla mnie to jest wygodne, dla moich znajomych, dla Keef'98 też.

Mam taka opcje w przeglądarce, mogę sobie ustawić adresy które mnie interesują.

Ale musisz wejść na każdą żeby sprawdzić czy pojawiło się coś nowego. W przypadku fejsa wchodzisz na jedną i od razu masz nowy wpis który pojawił się na każdej. :)

Powiadomienia z forów, na stronach informacyjnych są newsy pogrupowane itp. Jak chce popisać na AS to na nie zaglądam, a nie na stronę informująca mnie, że jest w sieci AS.

Więc jakie jeszcze inne są tam wpisy które miałbym śledzić? I od kogo te nowe wpisy? jeśli chodzi o wpisy anonimowych ludzików którzy sobie strony zakładają i lajkuja, zapraszają, zaznajamiają, są mało interesujące. Jaki jest cel tej głupawki??

Jest fejs :)

Mi pokazują się wpisy znanych mi osób które mnie interesują oraz informacje o nowych wpisach przy okazji zamiast np. na maila.

A no i nie reklamuję tam swojej osoby :)

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Powiadomienia z forów, na stronach informacyjnych są newsy pogrupowane itp. Jak chce popisać na AS to na nie zaglądam, a nie na stronę informująca mnie, że jest w sieci AS.

Więc jakie jeszcze inne są tam wpisy które miałbym śledzić? I od kogo te nowe wpisy? jeśli chodzi o wpisy anonimowych ludzików którzy sobie strony zakładają i lajkuja, zapraszają, zaznajamiają, są mało interesujące. Jaki jest cel tej głupawki??

Aleś ty naiwny

Mi pokazują się wpisy znanych mi osób które mnie interesują oraz informacje o nowych wpisach przy okazji zamiast np. na maila.

Jak będe chciał policzyć idiotów w internecie to może włączę śfejszbuka. Chociaż nie wiem po co mi taki sam pudelek.pl tylko z imiennymi wpisami :)

Aleś ty naiwny

Ale w jakim sensie?

Jak będe chciał policzyć idiotów w internecie to może włączę śfejszbuka. Chociaż nie wiem po co mi taki sam pudelek.pl tylko z imiennymi wpisami :)

U mnie nie wyświetlają się idioci, ale nie wiem jak było by u ciebie.

Pudelka też tam nie mam.

:)

bo nic tam nie masz. Jesteś baranek biegnący ze stadem. Kiedyś wszyscy używali gg, potem modny się zrobił tlen, Najpierw była Fotka PL potem jakieś randki org czy sympatia, fejszbuk, nasza klasa itp.

Internet jest nudny, więc trzeba go czymś zapełnić. A głupich i znudzonych nie brakuje. Dlatego również my tutaj jesteśmy.

A mam tyle ile mi trzeba :)

Wielki nonkonformista i buntownik z ciebie bo fejsa nie masz.

Ale nieobojętność zastanawia.

Pierdolenie - stare dziady nie wiedżą jak się to obsługuje.

Ja wiem - ale nie zrobię z siebie fejsbukowca

Nie lubię stadnych zachowań

No to jest nas dwóch.

Wynalazek p. Zuckerberga absolutnie mnie nie kręci.

Jest to lewackie gufno, które utrzymuje strony dla pedofili i antypolskie zaś likwiduje treści i strony patriotyczne.

Więc po co tam wchodzić i zarażać się lewactwem? To gorsze niż syfilis!

Nie rozumiem, po kiego mam wchodzić na FB po informacje np. o najnowszych kolumnach firmy X skoro mogę wejść bezpośrednio na stronę firmy X.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wielki nonkonformista i buntownik z ciebie bo fejsa nie masz.

A tam.... ani nie nonkonformista, ani nie nie mam. Mam nawet kilka, pod fałszywymi nazwiskami ;-)

Jest to lewackie gufno, które utrzymuje strony dla pedofili i antypolskie zaś likwiduje treści i strony patriotyczne.

Więc po co tam wchodzić i zarażać się lewactwem? To gorsze niż syfilis!

Najzabawniejsze jest że można się włamać na cudze konto. Tylko nie wiem po co bo nic tam ciekawego nie ma poza możliwości zablokowania go :-) .

Powinienes spróbowac w ramach walki z lewactwem :-) Mne kiedyś dało dostęp do cudzego konta przypadkowo, tylko że dostawałem gówniane powiadomienia z jego konta na swój e-mail i to był cała "korzyść" z tego faktu.

No właśnie, na chwilę obecną 2 690 osób lubi obiekt Audiostereo.pl.

Aż tyle? Jak przeczytałem tytuł wątku to pomyślałem że jest max 15 polubień.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Ha, ale F to świetne narzędzie czasami!

W małym miasteczku na południu naszego pięknego kraju, mamy nowego burmistrza dzięki F właśnie (tak wieść gminna niesie).

Nowy kandydat, dyrektor średniej szkoły zaangażował uczniów i byłych uczniów i poprzez F zorganizował sobie taką kampanię, że wygrał w cuglach, z dotychczasowym, starym wygą.

Dotychczasowy, wieloletni burmistrz, jak złośliwe plotki głoszą (a fe) dowiedział się że istnieje coś takiego jak F tydzień przed wyborami i zaczął się pilnie uczyć co z tym robić, ale za późno już było...:)

jakis niepokoj z powodu malej ilosci lajkow? pewnie hujowe zdjecie profilowe ;...z tego co pamietam temat o nieposiadaniu konta na fejsie ujawnil ze nie kazdy ma potrzebe obnazania sie ludowi.

W kwestii formalnej - chyba jednak ustaliła się norma pisania przez ch, więc zdjęcie będzie chu...owe a nie hujowe.

Co w sumie jego wyglądu nie zmieni :-).

Pierdolenie - stare dziady nie wiedżą jak się to obsługuje.

Ja wiem - ale nie zrobię z siebie fejsbukowca

Nie lubię stadnych zachowań

Ja nie wiem i jakoś nie czuję z tego powodu specjalnego dyskomfortu. Owszem, założyłem konto ale ogrom otrzymywanego śmiecia przytłoczył mnie na tyle, że w ogóle przestałem zaglądać na moje konto.

Każdy ma skończoną ilość czasu i wybór, co z nim zrobić. Facebook najlepszym wyborem chyba nie jest.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.