Skocz do zawartości
IGNORED

Kto dostał bana w zakładce "high-end" ręka w górę! :)

BeatX

Rekomendowane odpowiedzi

Wniosek: wypieprzyć tę funkcjonalność w diabły. Nie ma jej na żadnym innym forum, a to z tych prostych powodów opisanych wyżej. Proste rozwiązania są najlepsze, jak już jeden z Kolegów wcześniej wspomniał. A posiadanie potencjalnej możliwości dla samej świadomości jej posiadania, jest bez sensu, za to może kusić. Bo ludzie są ludźmi, a okazja czyni złodzieja. "A może bym sobie go zbanował prewencyjnie i życie stanie się prostsze, kiedyś się z nim pokłóciłem".

Wywalić tę kuriozalną, wysoce dyskusyjną i rodzącą patologie, funkcjonalność.

Sławku, pełna zgoda i moje poparcie.

Absolutnie TAK. Od zawsze to powtarzam. Banować powinni jedynie moderatorzy za złamanie regulaminu forum. Człowiek otwierający swój wątek jest zapraszającym do dyskusji otwartej WSZYSTKICH użytkowników.Tak jak człowiek występujący w realu z otwartym odczytem, czy zgłaszający temat w dyskusji otwartej. Nie ma prawa ograniczać dyskutantów do tych, którzy mu się osobiście nie narazili i którzy mu się podobają. To jawne łamanie prawa i patologia.

Ps.

Cir, szacun. Nie zawiodłeś mnie.

Pozdrawiam.

Włodek.

Mimo wszystko, znacznie gorsza i szkodliwa jest dzaiłalność funkcjonariusza z przyciskiem niż zwykły użytkownik z pawem do banwania w sowim watku.

Przykład byłego moderatora jest tu najlepszym dowodem. To dopiero była patologia.

Im mniej zostawi się w rekach nawiedzonych misjonarzy i ludzi króliczka przy przyciskach, tym zawsze lepiej.

Tylko pospólstwo musi mieć pana z batem nad sobą. Bez tego nie wyobraża sobie egzystencji.

Włodku: czy organizując swoje urodziny albo grilla - zapraszasz wszystkich? Nie, wyłącznie tych których chcesz widzieć i ich towarzystwo sprawia Ci przyjemność.

Dlatego uważam, że możliwość banowania przez założyciela wątku powinna pozostać.

klonik - balonik

mowa trawa i pasikonik

rochu daj spokoj, przeciez to jeszcze dziecko jest. Przyklaskuje sama jeszcze nie wie komu i za co. Za kilka lat przeczyta swoje posty i sama sie zastanowi nad swoimi wypocinami. Wybaczam jej, bo jak mialem 16 lat tez pewnie kocopoly gadalem, z tym ze nie publicznie, bo jeszcze mało kto internet w domu mial, a co dopiero jakies tam forum.

Jeśli dostałeś takie PW, to przesyłasz je do moderacji a moderator przydziela za to punkty karne zgodnie z regulaminem. Mogę ja, proszę bardzo.

Usunelem te PW na nieszczęście pana thrak, tylko dlatego żeby mi nie ciągnął tego obraźliwego monologu, bo dosc juz miałem po pierwszej linijce ch*jów, kurwów, i takie tam. Po drugie zrobiłem to też dlatego że kiedys gdy wyslalem takie PW do jednego z moderatorów powiedził ze nic mu od tego. Nawet chyba był na P...

Pod każdym wątkiem powinna być widoczna lista osób, które mają zablokowaną możliwość pisania w nim. Kiedyś tak było, nie wiem dlaczego ta drobna funkcjonalność została zlikwidowana. Może żeby uniknąć sytuacji w rodzaju "nie dość, że mnie zablokował, to jeszcze się tym chwali".

Wątpie by to cos dało, a nawet gorzej. Jaj jeden z drugim zobaczy ze masz zakneblowaną japę celowo będą robić z ciebie jeszcze większego wała.

?👈

Włodku: czy organizując swoje urodziny albo grilla - zapraszasz wszystkich? Nie, wyłącznie tych których chcesz widzieć i ich towarzystwo sprawia Ci przyjemność.

Milordzie.. ale tu nie grill, tylko publiczne forum.

Bez żadnego hasła - zupełnie open free :)

Niech sobie Pan Marek Lacki (bo to jego skromna persona dała mi bana w wątku o Daphile):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zorganizuje grilla, zaprosi wybranych znajomych i tam przy kiełbasce, cebulce i gorzale opowiada swoje sci-fi o brzmieniach systemów operacyjnych, tak żeby goście mieli otwarte buzie z zasłyszanych opowieści ;)

Ale jak Pan Marek założył wątek na publicznym forum i banuje ludzi za to że piszą nie w linii z jego filozofią (czy tam słyszeniem) to sorry - jest to po prostu wiocha, i tyle ;]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Dlatego uważam, że możliwość banowania przez założyciela wątku powinna pozostać.

Zakładający temat w internecie nie pisze od kogo oczekuje odpowiedzi.

Za przeproszeniem jak ktoś chce gadać z paroma osobami, to niech idzie na czat.

Jak ktoś, kto potrzebuje pewnej informacji rejestruje się na forum, po to, aby mieć najbardziej wiarygodne informacje, czyli powinni się wypowiedzieć wszyscy, a nie wybrańcy... Uważam, że ograniczanie dyskusji na forach zmniejsza poziom wiedzy, a tego nie chcemy. Za przeproszeniem, gdy widzę założyciela wątku, który chciał pomocy, a kwestionuje każdą radę, bo wie lepiej, to mnie nerwica bierze. Po ^&*% się taki ktoś pyta, jak wszystko wie?!

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Z rozmowy wynika, że zakładka high-end, oraz piszący tam użytkownicy - hajendowcy - to kółko wzajemnej adoracji?

Można z nimi rozmawiać tylko jak się klepie po ramieniu i pisze coś w stylu: "kurna, ale na tym Twoim kablu jest nasycona średnica..

- drogi był ten kabel?

- ponad 10.000 pln

- uoooo, to dobry jest!"

Jak słyszysz inaczej to wynocha :D

Czy też pewnego rodzaju stan umysłu grupy społecznej, której filozofii (a właściwie możliwości słuchowych) nie można podważać? :)

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Absolutnie TAK. Od zawsze to powtarzam. Banować powinni jedynie moderatorzy za złamanie regulaminu forum. Człowiek otwierający swój wątek jest zapraszającym do dyskusji otwartej WSZYSTKICH użytkowników.Tak jak człowiek występujący w realu z otwartym odczytem, czy zgłaszający temat w dyskusji otwartej. Nie ma prawa ograniczać dyskutantów do tych, którzy mu się osobiście nie narazili i którzy mu się podobają. To jawne łamanie prawa i patologia.

Też się pod tym podpisuję. Forum publiczne to jednak nie przyjecie zamknięte dla znajomych i kumpli wspólnej adoracji:) Chcesz jeden z drugim urządzać prywatę, to nic nie stoi na przeszkodzie założyć swoje forum zamknięte. Założenie tego jest zgoła inne.

To pytanie nie ma przełożenia na nasz problem otwartego foru. Forum jest otwarte i z założenia powinno gwarantować dyskusje w kazdym temacie absolutnie wszystkim.

Ps. A teraz trochę prywaty a propos zapytania.

Ileż by dali moi przodkowie a i ja sam, gdybyśmy mogli nie zapraszać rodziny przysparzającej niesławy naszemu nazwisku. Utracjuszy, skandalistów, a nawet (wybacz Boże) socjalistów i wszelkiej maści odmieńców. O ile nie byli prawnie wydziedziczeni nie można było pominąć ich w najważniejszych zlotach i świętach rodzinnych. A jeśli zaproszeni, to nikt nigdy nie zabronił im wyrazić swojego zdania w dowolnym temacie i z tym zdaniem musiano się liczyć.

W.

To pytanie nie ma przełożenia na nasz problem otwartego foru. Forum jest otwarte i z założenia powinno gwarantować dyskusje w kazdym temacie absolutnie wszystkim.

Ps. A teraz trochę prywaty a propos zapytania.

Ileż by dali moi przodkowie a i ja sam, gdybyśmy mogli nie zapraszać rodziny przysparzającej niesławy naszemu nazwisku. Utracjuszy, skandalistów, a nawet (wybacz Boże) socjalistów i wszelkiej maści odmieńców. O ile nie byli prawnie wydziedziczeni nie można było pominąć ich w najważniejszych zlotach i świętach rodzinnych. A jeśli zaproszeni, to nikt nigdy nie zabronił im wyrazić swojego zdania w dowolnym temacie i z tym zdaniem musiano się liczyć.

W.

Po prostu naucz sie przyjmować czasem ciosy na klatę od innych użytkowników.

Bo, jak sam zapewne zauwazyłeś na włąsnej skórze, moderator często się do tej funkcji nie nadaje. Więc czego się niby spodziewasz? Sprawiedliwego i dobrego?

Było takie stare i dobre powiedzenie, niech cham bawi się sam.

Z rozmowy wynika, że zakładka high-end, oraz piszący tam użytkownicy - hajendowcy - to kółko wzajemnej adoracji?

Można z nimi rozmawiać tylko jak się klepie po ramieniu i pisze coś w stylu: "kurna, ale na tym Twoim kablu jest nasycona średnica..

- drogi był ten kabel?

- ponad 10.000 pln

- uoooo, to dobry jest!"

Jak słyszysz inaczej to wynocha :D

Czy też pewnego rodzaju stan umysłu grupy społecznej, której filozofii (a właściwie możliwości słuchowych) nie można podważać? :)

jeżeli tam tak jest, to po co się tam pchać ?

Było takie stare i dobre powiedzenie, niech cham bawi się sam.

a co, jak spotka się chamów kilku; tworzy się elita.

z niewiadomego powodu ktoś niewiadomy zbanował abece na cacy

'a co, jak spotka się chamów kilku; tworzy się elita.'

A jak kilkudziesięciu sejm :-)

"No plebs, normalnie plebs, a nie elyta." Kto to powiedział?

Dobra pewnie nie wiecie, jest to tekst pewnej nauczycielki (jest ona klasykiem szkoły ;-))

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

• Redaktorzy

Oczywiście mogę się mylić, ale ja to raczej widzę tak, że można rozmawiać, jeśli rozmowa nie zaczyna się od "kurna, ale z was idioci, że interesuje was hi-end".

Forum otwarte nie polega na tym, ze każdy może sobie nasrywać ile wlezie gdzie mu się żywnie podoba.

Może, za to załozyć sobie własny wątek i tam wykładać swoje nauki. Na tym polega wolność a nie na utrudnianiu życia innym.

Nikt nigdy nie zbanuje osoby, którą szanuje i lubi, mimo, ze ma inne zdanie. A przypadki patologiczne działają destrukcyjnie głównie na nieodpowiedzialnego osobnika.

• Redaktorzy

Po drugie zrobiłem to też dlatego że kiedys gdy wyslalem takie PW do jednego z moderatorów powiedził ze nic mu od tego. Nawet chyba był na P...

Moderator mylił się, za rozsyłanie wulgarnych i napastliwych PW dostaje się sporo negatywnych punktów.

Też się pod tym podpisuję. Forum publiczne to jednak nie przyjecie zamknięte dla znajomych i kumpli wspólnej adoracji:) Chcesz jeden z drugim urządzać prywatę, to nic nie stoi na przeszkodzie założyć swoje forum zamknięte. Założenie tego jest zgoła inne.

No, gdzie by sie wtedy potrollowało, hę?

XYZ też załozył swoje forum.... i co? Nawet trollowanie samego ze soba mu się znudziło.

Toteż nie dziwi mnie, dlaczego tak się WAM nie podoba ten mechanizm :)

A jak kilkudziesięciu sejm :-)

W.

Fakt :)

Forum otwarte nie polega na tym, ze każdy może sobie nasrywać ile wlezie gdzie mu się żywnie podoba.

Wydaje mi się, że różnica w wyrażeniu swojej opinii w temacie watku wyraźnie różni się od obsrania adwersaża choćby w usilnym trzymaniem sie tematu watku.

Tutaj wystarczy profesjonalny mod.*

* czytaj oceniający wypowiedź nie wypowiadającego. A następnie nagradzający wypowiadającego zgodnie z przewinami popełnionymi w wypowiedzi i jasno je wyszczególniając.

Ale taki mod to nie jest tania rzecz :-) jak mawia F. Kiepski :-)

W.

Wydaje mi się, że różnica w wyrażeniu swojej opinii w temacie watku wyraźnie różni się od obsrania adwersaża choćby w usilnym trzymaniem sie tematu watku.

Wierz mi, ze mogę, jakby mi sie oczywiscie chciało, tak "obsrywać", ze będzie i w temacie wąku i bez typowo obraźliwych sformuowań a będziesz miał dosyć. ;)

Załóż tylko jakiś watek, to zobaczysz :)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Przykład z grillem był nietrafiony i nieadekwatny, bo faktycznie można go porównać co najwyżej z czatem, gdzie każdy zaprasza sobie kogo lubi i poważa i tam sobie dysktutują w kółku wzajemnej adoracji. No i ok, to jest forma właściwa.

Ale rozpoczynanie dyskusji otwartej na otwartym forum, to jak rozpoczynanie odczytu na temat X, po którym ma nastąpić dyskusja. Odczytu, dodajmy, na publicznym placu z równie publicznym dostępem. Jednoczesne zabranianie komuś dostępu do tego placu na czas odczytu w oparciu o wzajemne niechęci czy też różnice światopoglądowe jest zwykłą próbą cenzury. I to w najmroczniejszej postaci jaka tylko jest możliwa.

A do Kolegi jar1. Jestem w stanie zrozumieć, że będziesz się na mnie odgrywał do końca świata i jeden dzień dłużej, w ramach odwetu i cały czas będziesz mi wytykał jaki to ze mnie niekompetentny cham, któremu palma odbiła w roli moderatora. Ok, rozumiem to, chęć odwetu ludzka rzecz. Jestem to w stanie zaakceptować. Także Twoje twierdzenie jaki to ze mnie był chamski i marny moderator. Niech i tak będzie.

Przyjmuję to to wiadomości i jakoś to przeżyję. Tylko proszę Cię o konsekwencję i logikę w podejściu do zagadnienia. Skoro z takim godnym podziwu zapałem i konsekwencją lansujesz tezę jak to niektórzy nie nadają się na modów. I moderator funkcyjny to dopiero zło wcielone, to czemu jednocześnie chcesz robić moderatorów ze wszystkich autorów wątków. Czym to niby się różnią, że nagle będą na pewno święci. Szczególnie, że tak naprawdę każdy autor wątku, jest wtedy sędzią we własnej sprawie. Jest ostatnią osobą, u której można liczyć na obiektywizm, z racji na bezpośrednie emocjonalne zaangażowanie. A co jest z gruntu złe, bo emocje nie pozwolą mu na racjonalne działanie. Mało tego, może działać po kryjomu, przed nikim nie odpowiada, nie musi się tłumaczyć ze swoich decyzji, nie ma nad sobą żadnych zasad. Może działać wedle dowolnego widzimisię, zwykłej niechęci, albo z faktu że akurat go dziś głowa boli, to sobie pobanuje dla zabawy prewencyjnie. Ot tak, "bo mu źle z oczu patrzy, a być może będzie chciał się odezwać". Tylko nie pisz, że tak ludzie nie robią, bo robią. Niestety robią i to nagminnie. Bo człowiek jest tylko człowiekiem i czasem ma swoje humory. A już szczególnie jak problem dotyka tematyki w którą jest bezpośrednio zaangażowany.

A skoro moderator funkcyjny to zło wcielone według Ciebie, to moderator wątkowy, sędzia we własnej sprawie, to dopiero patologia. Cenzura prewencyjna, bez jakichkolwiek obowiązujących zasad. Absolutna dowolność. Nie istnieje bardziej mroczna forma cenzury.

Idąc tym pokręconym tokiem rozumowania jaki prezentujesz, to jako moderator funkcyjny byłem zły. Ok. Niech i tak będzie, skoro tak twierdzisz. Ale jak już sobie założę 10 wątków i będę tam dowolne kombinacje alpejskie urządzał z banowaniem, wedle widzimisię. To już będzie ok, moje działania będą w porządku. Moje działania będą czyste jak łza, bo mam święte prawo banować wedle widzimisię, bo akurat kogoś nie lubię, albo mi nie po drodze z jego poglądami.

No niestety, ale nie inaczej wynika z takiego rozumowania. Trudno o inne wnioski. Więc ja tu widzę "drobną" niekonsekwencję i rozumowanie podług chwilowej wygody.

Wierz mi, ze mogę, jakby mi sie oczywiscie chciało, tak "obsrywać", ze będzie i w temacie wąku i bez typowo obraźliwych sformuowań a będziesz miał dosyć. ;)

Załóż tylko jakiś watek, to zobaczysz :)

Czy bardzo Cię rozdrażnię pisząc, że nie wierzę abyś mi to uczynił? :-)

W.

Moderator mylił się, za rozsyłanie wulgarnych i napastliwych PW dostaje się sporo negatywnych punktów.

Listonoszowi nic do tego jeśli otrzymamy niemiły list.

Czy bardzo Cię rozdrażnię pisząc, że nie wierzę abyś mi to uczynił? :-)

Ale możesz uwierzyć, ze mógłbym, jakbym chciał ;)

A nawet podpicować do moderacji, aby ciebie zablokowali we własnym wątku :)

Ale możesz uwierzyć, ze mógłbym, jakbym chciał ;)

A nawet podpicować do moderacji, aby ciebie zablokowali we własnym wątku :)

Wierzę.

Moje życie z uporem fanatyka zmuszało mnie do przyswojenia tych lekcji. I nie w zabawie, a w pełni obrzydliwości swego realizmu.

Pozdrawiam.

Włodek.

Wierzę.

Moje życie z uporem fanatyka zmuszało mnie do przyswojenia tych lekcji. I nie w zabawie, a w pełni obrzydliwości swego realizmu.

Pozdrawiam.

Włodek.

Asertywność, ale ta w pozytywnym znaczeniu. ;)

A pamietam też parę przykładów, gdy autor odbanowywał kogoś, gdy inni użytkownicy wyrażali swoją dezaprobatę.

No, gdzie by sie wtedy potrollowało, hę?

XYZ też załozył swoje forum.... i co? Nawet trollowanie samego ze soba mu się znudziło.

Toteż nie dziwi mnie, dlaczego tak się WAM nie podoba ten mechanizm :)

To musisz spytać trolla:)

Nikt nigdy nie zbanuje osoby, którą szanuje i lubi, mimo, ze ma inne zdanie

Oczywiście:) Tak, yhy:) Uważasz, że banowanie ma przebiegać lubię ok, nie lubię to masz bana? No to super:) Niestety poglądy ludzi się ścierają i praktycznie zawsze kończy się to władzą wykonawczą w postaci bana, a na do widzenia post od autora wątku żeś...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.