Skocz do zawartości
IGNORED

Pole rażenia bomby atomowej.

arturross

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem ciekawą stronkę na której możecie sobie wpisać swoją mieścinę, która może wyparować jak Vładek P. naciśnie guzik.

Nie mam pojęcia na ile realistyczny jest ta symulacja. Znawcy się na pewno wypowiedzą. Przy okazji opiszcie co oznaczają kolejne kolory.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/116925-pole-ra%C5%BCenia-bomby-atomowej/

Niech sobie go nazywa jak kto chce. Jak go zwał tak zwał. Dla mnie to bandyta.

A tu jeszcze inny ciekawy program w 3D.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po co od razu bomby ?, jak coś to najpierw głowice na rakietach polecą. Zresztą atomu bym się raczej nie spodziewał, bo po co robić skażenie które zaraz dotrze do teoretycznego adresata, no chyba że by nadleciały z gdzieś z dalszych stron, których teraz nie bierzemy pod uwagę.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Bomba czy rakieta to tylko nośnik, a pole rażenia takie samo w zależności od mocy. Czy Putin wyparuje również w razie użycia? O to właśnie toczy się gra, żeby wszyscy tak myśleli i nikt nie odważył się sprawdzić. W praktyce reakcja na użycie broni taktycznej, np. rakiet Iskander z Kaliningradu wcale nie musi być tak kategoryczna ani automatyczna jak broni strategicznej użytej przeciwko USA tylko zależałaby od decyzji politycznej konkretnych państw NATO. Miejmy nadzieję, że P. nie będzie chciał tego sprawdzić bo widząc zdecydowanie Obamy w innych sprawach to wcale treści tej decyzji nie byłbym pewien. A test jest niestety kuszący - jednym ciosem P. doprowadziłby do rozpadu NATO w przypadku braku reakcji. Taki gambit.

Problemem jest niestety to, że Amerykanie nie mają w Europie broni jądrowej średniego zasięgu, a z taktycznej jedynie stare bomby lotnicze. Dlatego proporcjonalna odpowiedź na taki atak byłaby trudna. Na szczęście są jeszcze łodzie podwodne.

Niech sobie go nazywa jak kto chce. Jak go zwał tak zwał. Dla mnie to bandyta.

No,jak on jest bandytą to kim sa amerykanie? Za dużo oglądasz telewizji propagandowej,choć z drugiej strony...innej u nas nie ma.

Skąd takie przekonanie?Przecież ma.

To nie Amerykanie mu go dali!

W judo .

" To nie Amerykanie dali " z całym szacunkiem dla doktora nauk medycznych , człowieka wykształconego , oczytanego , to proszę takie teksty swoim pacjentom .

Co do Putina to nie tylko w judo.

A co do Nobla to będę sie upierał przy swoim choć nie jestem doktorem nauk.

Nawet jesli Russia Today twierdzi co innego.

Najlepsze dla Europy byłoby wstąpienie rosji do ue i współpraca. Ale rosja jakoś nie chce współpracować. A dodatkowo hameryka robi wszystko żeby Rosja byla zła i żeby europa nie wspolpracowala z rosja gdyz stala by się (mocnym) za mocnym przeciwnikiem .

Warto by było nad tym pomyśleć jesli chodzi o Europe. Warto dbac o swoje interesy. Chociaż rosja wymagala by wiele zmian a jak by byla zainteresowana to hamerykance by sie chcieli do niej dobrac i ja rozebrać.

chwilowy brak działalności w audio.

...Przy okazji opiszcie co oznaczają kolejne kolory.

Więcej opcji wybuchu i z dokładnym opisem zniszczeń

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<br />A co do Nobla to będę sie upierał przy swoim choć nie jestem doktorem nauk.<br />
jak to jest wzruszające..Taka siła ameryki.

Jednak.Wyobrazmy sobie ze nobla dostaje putin.

Warto dbac o swoje interesy

Tutaj nikt tego nie potrafi. A gdyby ktoś chciał to robić tak jak sobie wymyślają to sobie obywatele - to gospodarka w ogóle by upadła.

Optymista :-) W 1939 roku też byli pewni gwarancji największych światowych potęg ...

To USA pierwsza naciśnie , a Rosja zdąży odpalić na Polskę rakiety

Jeżeli "USA naciśnie" to po co Rosjanie mieli by strzelać w Polskę ? Bo nas nie lubią ? To tak nie działa. Jeżeli USA naciśnie to nie będzie już ani Polski, ani Rosji, ani USA. Nic nie będzie. I w USA to wiedzą. Tylko w Polsce jakoś nie ...

jak naciśnie to też nie przetrwa

Znając nasze szczęście do położenia to mam nadzieję że w razie jakiegoś większego globalnego konfliktu nie dojdzie do takiej sytuacji że wystrzelone rakiety z głowicami będą musiały zostać zestrzelone akurat nad naszym krajem, zdaje się że gdzieś widziałem takie symulacje z których tak wynikało.

Tymczasem znalazłem nieco inne dane z których wynika że z terenów Polski miałyby być zestrzeliwane rakiety wystrzelone z Iranu, przy czym te antyrakiety byłyby wystrzeliwane z terytorium Polski a Irańskie rakiety byłyby zestrzeliwane nad terytorium Rosji, a dla Rosji jest to niewyobrażalne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znając nasze szczęście do położenia to mam nadzieję że w razie jakiegoś większego globalnego konfliktu nie dojdzie do takiej sytuacji że wystrzelone rakiety z głowicami będą musiały zostać zestrzelone akurat nad naszym krajem, zdaje się że gdzieś widziałem takie symulacje z których tak wynikało.

Ale dokładnie tak będzie. Oberwiemy najpierw bo mamy Rosję w pobliżu (najbardziej uzbrojony okoliczny kraj) i niemcy (glowny dyrygent ue) wiec walka o wplywy bedzie w okolicach tych państw i wszystko będzie przez nas przechodziło.

chwilowy brak działalności w audio.

Taki lekki offtop, jesteśmy jednym z lepiej uzbrojonych państw w Europie, chyba słyszałam, że posiadamy lepszy sprzęt niż Niemcy. Tak trochę się tym interesuję np. jeżdżę na Strefę Militarną :-D

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

To sie nadaje do "Braku humoru na forum...". Nie wiem czy jestesmy, ale z braku prawdziwej OPL wystarczy chwila I ten stan sie zmieni.... Bardzo zaluje, ze nie mamy silnej Marynarki Wojennej z baza w Gdyni - gdybysmy mieli to bylaby gwarancja postawienia grzyba w moim miescie w razie konfliktu atomowego. Stanowczo wolalbym wyparowac od razu zamiast cierpiec na popromienna....

...wszystko będzie przez nas przechodziło...

...I przelatywało, ciekawa byłaby np wymiana rakietowa pomiędzy Rosją a Niemcami, pewnie jedni i drudzy zestrzeliwaliby to wszystko jeszcze nad naszym terytorium, no bo przecież nie nad swoim.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.