Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz (3 cechy)

D4ncer

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się że cena za jedną sztukę to tylko u nas widziałem ?

W Japonii też tak podają ceny. Widziałem na własne oczy. Nie wiem jednak czy w tym przypadku też tak jest.

Ja mam mkII.

Proszę bardzo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przy kursie średnim powiedzmy 100 jenów = ~3zł - 3675000 jenów = 110250zł

Oczywiście do tego cło i VAT.

Wrzuciłem ten japoński tekst na tłumacza i wyraźnie podaje w nawiasie…(jeden), czyli za sztukę!!!

TAD-R1MK2 TAD-CR1MK2

Nazwa produktu Nazwa produktu Sugerowana cena detaliczna (w tym podatkowych) czasu wydania

System głośników TAD Reference jeden

TAD-R1MK2 3.675.000 jenów (jeden) w połowie października

Kompaktowy zestaw głośników TAD Reference

TAD-CR1MK2 1.942.500 jenów (jeden) w połowie listopada

[Planowanie intencją]

Ukryta Zawartość

I miałeś rację. A mnie wyleciało z głowy, że w Japonii podaje się cenę za sztukę. Ma to swój sens. Ktoś może np do super kina domowego kupić kilka takich samych kolumn albo kilka końcówek mocy.

Cholera, to żeście mi gwoździa zabili. Nie chce mi się teraz szukać, ale musiałbym sprawdzić swoją fakturę sprzed roku. Mam na niej cały swój system w poszczególnych, całość była wynegocjowana po rabatach. I o ile mnie pamięć nie myli to kolumny były jedną pozycją (za parę) z ceną przeliczoną w dolarach. Jak znajdę to dam znać. Być może trochę się rozpędziłem, mój błąd.

<br />Cholera, to żeście mi gwoździa zabili.<br />

Musisz wiedzieć że tu nic nie uchodzi na sucho:)

Teraz wszyscy ostrożni poczytaj o niejakim LUKASIQu to zrozumiesz skąd ta podejrzliwość

Ok, sprawdziłem. Nie muszę nikogo informować ile zapłaciłem, bo i tak się opłacało, aczkolwiek mieliście rację, bo cenę za parę w przeliczeniu mam sporo wyższą niż podawałem. Co nie zmienia faktu, że sprzęt japońskich producentów jest dużo dużo droższy w Europie i Stanach i warto poszukać alternatywy.

Zwracam honor i przepraszam wszystkich, że podałem złe informacje.

Nie wiem co to za FBI. Jeśli igiełka to za 30 tys.wart jest rozważenia. To świetny i potężny piec, który napędzi wszystko.

Tu nawet nieco taniej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Ok, sprawdziłem. Nie muszę nikogo informować ile zapłaciłem, bo i tak się opłacało, aczkolwiek mieliście rację, bo cenę za parę w przeliczeniu mam sporo wyższą niż podawałem. Co nie zmienia faktu, że sprzęt japońskich producentów jest dużo dużo droższy w Europie i Stanach i warto poszukać alternatywy.

Zwracam honor i przepraszam wszystkich, że podałem złe informacje.

Pomyliłeś się o 100kzł, drobnostka.

Pomyliłeś się o 100kzł, drobnostka.

Dlatego się szybko zreflektowałem, bo wiedziałem, że zrobiłem z siebie głupka, przeprosiłem i obiecuję, że następnym razem będę pewny w 100% co do informacji, które podaję. Koniec tematu. Co jeszcze mam zrobić? Zaklaskać uszami? :)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Dlatego się szybko zreflektowałem, bo wiedziałem, że zrobiłem z siebie głupka, przeprosiłem i obiecuję, że następnym razem będę pewny w 100% co do informacji, które podaję. Koniec tematu. Co jeszcze mam zrobić? Zaklaskać uszami? :)

Nie wiem jak można zapomnieć 100 tys....przy zakupie...

Wywodzisz się z rodziny Saudów....?;)))

W ramach rekompensaty, możesz nam wkleić swój system:)

System gra w normalnym salonie w domu i raczej wklejanie prywatnego zdjęcia domu na forum publicznym odpada. Za to piano jeśli będziesz kiedyś przejazdem w stolicy to z wielką chęcią Cię zaproszę do siebie na trochę wina i trochę jazzu :)

Nie wiem jak można zapomnieć 100 tys....przy zakupie...

Wywodzisz się z rodziny Saudów....?;)))

Przeczytaj jeszcze raz co pisałem po tym, gdy przyznałem się do błędu. Raczej coś źle przeliczyłem na szybko, a na fakturze jest to jedna z kilku pozycji, razem z Accu. Temat skończony jak dla mnie.

Gość cybant

(Konto usunięte)

System gra w normalnym salonie w domu i raczej wklejanie prywatnego zdjęcia domu na forum publicznym odpada. Za to piano jeśli będziesz kiedyś przejazdem w stolicy to z wielką chęcią Cię zaproszę do siebie na trochę wina i trochę jazzu :)

Przeczytaj jeszcze raz co pisałem po tym, gdy przyznałem się do błędu. Raczej coś źle przeliczyłem na szybko, a na fakturze jest to jedna z kilku pozycji, razem z Accu. Temat skończony jak dla mnie.

Nie wklejaj zdjęć domu...tylko system.

Może być na priv...jak mnie nie ufasz wyślij Piano albo Marslo..

To są osoby naprawdę godne zaufania.

jeśli będziesz kiedyś przejazdem w stolicy

Ja codziennie przejeżdżam z jednego końca na drugi :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie bardzo rozumiem? Chodzi o to, że sam fakt, że coś jest Vitusa nie gwarantuje dobrego dźwięku? Oczywiście, że tak.

A jaka marka gwarantuje dobry dźwięk, tak że każdy ich sprzęt gra super? Chyba takiej nie znam.

Ja znam..tylko nie będę pisał , bo wyjdę na naganiacza...są takie firmy ...

Ja znam..tylko nie będę pisał , bo wyjdę na naganiacza...są takie firmy ...

No to wal. Bo ja chyba nie znam. Burmester - preampy- wybitne, wzmacniacze- bardzo dobre, żródła wybitne, kolumny-średnie. Czyli nie wszystko jest rewelacją. MBL?…Kolumny specyficzne ale wybitne w swojej klasie, preamp i wzmacniacze też, ale DAC…przeciętny. Krell?…Wzmacniacze bardzo dobre, preampy średnie, źródła średnie. Może TAD, bo tu i kolumny i amplifikacja i źródła są na najwyższym poziomie.

Masz jeszcze CECa TL0?

Już nie,to było jakiś czas temu :)

mogę zorganizować spotkanie u siebie dla kilku osób

Spokojnie,nie ma się co aż tak "napinać",po prostu wiele się już na tym forum działo,

i ktoś poproszony o "weryfikację" brnął w różne historie :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość cybant

(Konto usunięte)

W porządku. W przyszły weekend lub następny mogę zorganizować spotkanie u siebie dla kilku osób. Masz jeszcze CECa TL0?

Wybacz , ale jak to napisał kiedyś Rochu....dużo tutaj osób z bańką w nosie...;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.