Skocz do zawartości
IGNORED

CZY WATYKAN WYMAZAŁ NAM 3 TYŚ. LAT WSPANIAŁEJ HISTORII?

ARTON55

Rekomendowane odpowiedzi

Maju dnia 17.02.2015 - 10:12 napisał "Cóż to za suma....niektórzy na drobne wydatki tyle przeznaczają.

"Według Oxfamu 80 najbogatszych ludzi świata posiada majątki, których łączna wartość równa się wartości majątków posiadanych przez 3,5 mld najbiedniejszych osób."

I to jest twój argument na złodziejstwo w Watykanie? :-)

Nie podałem na co to argument w tym poście?

Dlaczego tego nie cytujesz?

Przenieś swe insynuacje do stosownego wątku(widzę że powstał), nie mam tu zamiaru dyskutować o tm tutaj , zresztą do dziś czekam na to byś podał jakieś nowe fakty ponadto co już w prasie było i zostało osądzone.

Czemu wszyscy piszą jakoś tak pokrętnie i obok zamiast napisać wprost.

Czyżbyś nie rozumiał pisanego?

Napisałem wprost, ty jednak nie za bardzo, to co piszesz to może być tylko część prawdy o naszych rządzących....no właśnie czy jeszcze naszych....bo tych kierujących Kk nie rozumiesz wcale. ;)

Mnie do wyznawania swojej wiary instytucjonalny Kościół potrzebny nie jest...
Mimo, że uważam się za wiernego syna Kościoła, no właśnie raczej wiary nie Kościoła....

Mnie bym mógł kogoś zrozumieć potrzebna jest logika...tu jej nie widzę. ;)

Kobieta nie jest przez Watykan traktowana na równi z mężczyzn.....

Zapewne masz na to dowody równie wiarygodne jak na to co jest tematem tego wątku? :))))

Bardzo proszę aby wszelkie dyskusje nie mieszczące się w kontekście wątku Artona przenieść tymczasowo do wątku " Czy Bóg istnieje?".

Słaby masz refleks Włodku....ja jestem oczywiście jak najbardziej za, choć uważam że ten temat (zwłaszcza ten i o. Rydzyku) tak jak i kilka innych można zmieścić w jednym o Kk....widzę że powstał, też tymczasowo? ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Zapewne masz na to dowody równie wiarygodne jak na to co jest tematem tego wątku? :))))

By nie szukać daleko ile kobiet liczy Episkopat Polski?

Tyle ile kobiet było apostołami?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ile kobiet jest w strukturach tej hierachii? Ile jest biskupami? Ile odprawia msze? Jaką rolę kobiecie wspólczesnej dziś wyznacza Watykan? Czy to jest zgodne z naszą kuturą z czasów poprzedzających Chrzest Polski?

Nie odpowiedziałeś ile było apostołkami...jak odpowiesz podyskutujemy dalej, na razie nie ma o czym.

Bo nie to było celem mojej wypowiedzi na temat kobiet. Dwunastu apostołów jet wziętych z dwunastu znaków zodiaku. Wiele z tego co Watykan serwujema zapozyczenie z dawniejszych czasów tyczących legęd i wierzeń. Jak dziewice rodzące bogó. IHS z euharystii to Izyda Horus Set. Znak Słońca to bóg Ra z Egiptu i Atlantydy. Kiedyś bogom składano ludzkie krwawe ofiary i o samo zrobiono w Twoim kulcie z Jezusem. A znak krzyża to też sroce nie wypadł z pod ogona i ma swoje o wiele wczesniejsze pochodzenie. Cała ta Twoja wiara to ściema spreparowana na potrzeby władzy.

Krzyż z Atlantydy.

ankh_pendant.jpg

Celem Twojej wypowiedzi było podobno udowodnienie, nie potrafisz bez odwracania kota ogonem?

Twoja "wiedza" mnie nie interesuje.

Przykład z Episkopatem Polski nietrafiony....szukaj dalej.

Nie odpowiedziałeś ile było apostołkami...jak odpowiesz podyskutujemy dalej, na razie nie ma o czym.
Dlaczego wśród apostołów nie było kobiet?

Jak mężczyźni zaczną rodzić dzieci to to pytanie będzie sensowniejsze.... ;)

Przenieś swe insynuacje do stosownego wątku(widzę że powstał), nie mam tu zamiaru dyskutować o tm tutaj , zresztą do dziś czekam na to byś podał jakieś nowe fakty ponadto co już w prasie było i zostało osądzone.

Czy odnalezione prawie półtora miliarda Euro uważasz za nieprawdę? O jakich insynuacjach sugerujesz? Poproszę dowody, że są to insynuacje. Nie masz zamiaru dyskutować o tym? Chyba dość już podtrzymywania takiego stanowiska bez odpowiedzi.

Watykan, jak na razie, okazał się jedną wielką pralnią brudnych pieniędzy, siedliskiem oszustów finansowych działających pod przykryciem nienaruszalnej dotąd korporacji zwanej Państwem Watykańskim. Udowodnij więc , że są to wszystko manipulacje i insynuacje środowisk przeciwnych temu tworowi. Papież też się myli, żyje w nieświadomości? Proszę bardzo. Czekam na sprostowanie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Jaki unik, w tym moim stwierdzeniu jest coś więcej, nawet odpowiedzi możne się doszukać....wysil umysł powinieneś to dostrzec. ;)

O jakich insynuacjach sugerujesz?

To że jakieś pieniądze były gdzieś gdzie ich wcześniej nie szukano nie jest równoznaczne ze złodziejstwem które insynuujesz ciągle!

Udowodnij więc....

To ja mam udowadniać czy ty bo oskarżasz...mam mieć w rozmowach z Tobą ciągłe takie deja vu....:)))

Czyżbyś nie rozumiał pisanego?

Napisałem wprost, ty jednak nie za bardzo, to co piszesz to może być tylko część prawdy o naszych rządzących....no właśnie czy jeszcze naszych....bo tych kierujących Kk nie rozumiesz wcale. ;)

Wyświetl postUżytkownik Adalbert95 dnia 17.02.2015 - 21:25 napisał

Mnie do wyznawania swojej wiary instytucjonalny Kościół potrzebny nie jest...

Wyświetl postUżytkownik Adalbert95 dnia 17.02.2015 - 21:25 napisał

Mimo, że uważam się za wiernego syna Kościoła, no właśnie raczej wiary nie Kościoła....

Mnie bym mógł kogoś zrozumieć potrzebna jest logika...tu jej nie widzę. ;)

Przy takim poziomie zakłamania, złej woli i pospolitego chamstwa rozmawiać nie mam zamiaru. Jeśli kierownictwo naszego KK ma takich "rzeczników" to nie dziwię się że znalazł się na równi pochyłej...

Nic nie poradzę że nie rozumiem jak można być "wiernym synem kościoła" a jednocześnie piszesz że ten kościół jest ci niepotrzebny....wiem zaraz napiszesz że pisałeś instytucjonalny....ale nie wyobrażam sobie tak potężnego kościoła działającego bez tego co odrzucasz.

Chamstwo widzisz w moim wpisie..ok. przepraszam i bez odbioru.

To że jakieś pieniądze były gdzieś gdzie ich wcześniej nie szukano nie jest równoznaczne ze złodziejstwem które insynuujesz ciągle!

Skoro się pieniądze gdzieś ukrywa to chyba w nadziei że nikt ich nie znajdzie?

Przykład z Episkopatem Polski nietrafiony....szukaj dalej.

To ile kobiet w nim się znajduje?

Dlaczego wśród apostołów nie było kobiet?

>Tomek.

Prawda głęboko ukrywa to ta, że najlepszym uczniem z apostołów była Maria Magdalena. Ale czego się nie robi dla jedynej słusznej prawdy.

Spisek....wszędzie spisek.... :))))

Powtarzasz pytania bo nie potrafisz rzeczowego argumentu przedstawić?

Szukaj dalej....

Skoro się pieniądze gdzieś ukrywa to chyba w nadziei że nikt ich nie znajdzie?

W tym celu ogłasza się to całemu światu....to się nie trzyma kupy.

W tym celu ogłasza się to całemu światu....to się nie trzyma kupy.

Twoje "wyjaśnienia" się jak zwykle nie trzymają kupy.

Któraś z nawzajem zwalczających się frakcji ukryła w tajemnicy przed innymi frakcjami i w nadziei, że papież też się o tych pieniądzach nie dowie.

Teraz jasne?

Roczny, oficjalny budżet Watykanu to około 300 mln E. "Znalezienie" ot tak sobie zachomikowanych 1.4 mld. E i to w postaci płynnych aktywów, nie nieruchomości, rezerw trudno zbywalnych, etc. można porównać do znalezienia przez jakiegoś polskiego ministra finansów z dnia na dzień jakiś 1,5 bln. zł czyli 400 mld E. W gotówce. Jeśli ktoś sądzi, że takie oświadczenie polskiego np. Premiera nie wprawiłoby w skrajne absolutne osłupienie całego Świata to się myli. W wypadku Watykanu niektórzy twierdzą, że przecież nic się nie stało, nie ma sprawy i to tylko drobna pomyłka rachunkowa.

Przyjmując, że z dobrodziejstw życia, pracy czy tylko rezydowania w Watykanie ma okazję korzystać jakieś 5 tyś. ludzi wychodzi skromne 300 tyś.E rezerwy na głowę. Kuwejt przy nich to biedaki. Przypominam, że Watykan to monarchia absolutna i za wszelkie decyzje, w tym finansowe Papierz odpowiada wyłącznie przed Bogiem i historią

Albo jeszcze inaczej: oficjalny deficyt finansowy Watykanu, w czasach gdy występował oscylował na poziomie ok 20 mln E rocznie. I mniej więcej tyle było też nadwyżki gdy występowała/występuje. Owe 1.4 mld. E to pokrycie deficytu na 70 lat bagatelka.

Każdy, nawet najbardziej początkujący i najmniej kumaty księgowy widząc takie dane stwierdzi, że i oficjalny budżet i cały system finansowy Watykanu to czysta fikcja, chucpa i za przeproszeniem burdel.

Każdy natomiast, nawet marny finansista powie też, że sum liczonych w miliardach euro nie trzyma się tylko w formie aktywów wysoko płynnych. Robi się inwestycje długoterminowe, lokuje w nieruchomości, przedsiębiorstwa, udziela długoterminowych pożyczek, etc.

Skoro Watykan z taką łatwością przyznał się do tych 1.4 mld E luźnej gotówki to ile jest jeszcze tej mniej płynnej? Bo zakładać, że realnymi finansami Watykanu zarządzali idioci nie mający pojęcia o prawidłowym lokowaniu tak ogromnych pieniędzy byłoby skrajną naiwnością.

Równie skrajną naiwnością jest sądzić, że owa nadzwyczajna nadwyżka pojawiła się ot, tak nagle, powiedzmy za pontyfikatu Franciszka. Zatem musieli wiedzieć o niej i jego poprzednicy, chyba, że najwyższych hierarchów kościoła którzy przez dziesięciolecia zajmowali się finansami Watykanu nie obowiązuje ani zasada bezwzględnego posłuszeństwa ani 7, 8 i 10 przykazanie.

Nie ma sprawy, nic się nie dzieje, to nie istotne...

jako ciekawostka....

Nie wiem czy wiecie ale w Niemczech w 1985 r sad w Bochum potwierdzil ze kosciol katolicki mozna nazywac najwieksza organizacja zbrodnicza, przestepcza wszechczasow!!

( die Kirchen, vornehmlich die Katholischen im Jahr 1985 laut Amtsgericht Bochum als Verbrecherorganisation, in dem Urteil sogar als die "größte" aller Zeiten bezeichnet werden darf )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czyli pierw byl kosciol katolicki, a potem dopiero Stalin i Hitler , z czego ci pierwsi byli najwiekszymi mordercami !!

nawet powstala cala ksiazka o tym procesie sadowym.... sedzia po wysluchaniu wszystkich dowodow musial przyznac racje

Ukryta Zawartość

Apropos Bochum i Północnej Westfalii. Taka ciekawostka:

Ukryta Zawartość

Skoro tylko jedna diecezja dysponuje rezerwą finansową w wysokości 2.4 mld. E to może faktycznie nie ma co robić afery o te durne watykańskie 1.4 mld. Toż to w tej sytuacji drobne, na waciki ledwo starczy...

Ukryta Zawartość

Apropos Bochum i Północnej Westfalii. Taka ciekawostka:

Ukryta Zawartość

Skoro tylko jedna diecezja dysponuje rezerwą finansową w wysokości 2.4 mld. E to może faktycznie nie ma co robić afery o te durne watykańskie 1.4 mld. Toż to w tej sytuacji drobne, na waciki ledwo starczy...

...

post-19955-0-77699700-1424296922_thumb.jpg

post-19955-0-76578900-1424297291_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

Tak po prawdzie to niemiecki Kościół Protestancki wcale biedniejszy niż Katolicki nie jest. Widać od czasów Lutra w pewnych kwestiach tez zdążyli zmienić zdanie...

Któraś z nawzajem zwalczających się frakcji ukryła w tajemnicy przed innymi frakcjami i w nadziei, że papież też się o tych pieniądzach nie dowie.

Teraz jasne?

Jasne.

Spisek....wszędzie spisek.... :))))

A może pociągnijmy to dalej, "papież się nie dowie" insynuuje wiele....dawaj ciekawi mnie to. ;)

Widzę że nie wszyscy zrozumieli reformę (jej centralizację) finansów Watykanu i wynikający z tego bilans. Fakt, teraz z prasowych doniesieniach nie piszą skąd te pieniądze się biorą, ale wystarczy sięgnąć do wcześniejszych doniesień.

Widzę że nie wszyscy zrozumieli reformę (jej centralizację) finansów Watykanu i wynikający z tego bilans.

Zrozumieli. Rozpoczęło się sprzątanie stajni Augiasza.

Nazywaj sobie to tak jak chcesz, ale nie przypisuj zbyt wiele.

wczoraj, 23:08

Rozumiem Ciebie wystarczyło by to co proponujesz na doraźną pomoc, ale tego nie zmienisz.

"Według Oxfamu 80 najbogatszych ludzi świata posiada majątki, których łączna wartość równa się wartości majątków posiadanych przez 3,5 mld najbiedniejszych osób."

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Arton skad ty te 3000 lat wzieles ??

Kosciol katolicki pochodzi z IV wieku n.e. Predzej nie istnial kosciol katolicki!

Jezeli dokladnie liczymy to wychodzi 2015 r - 381 r = 1634 lat

Kosciol katolicki istnieje dopiero dobre 1600 lat oczywiscie wiekszosc tego nie wie i mysli ze pierwszym katolikiem zapewne byl Jezus buhaha

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Banknoty watykańskie już projektują z Januszem Pawlaczem, na razie kolekcjonerskie ;-)

Obraz16.png

nbp-B_K_PRZEDNIA.jpg

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.