Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowe komponenty hiend

Gość cybant

Rekomendowane odpowiedzi

I nie szufladkować:)

Dla czego nie ? coś w danym zestawieniu gra dla nas lepiej lub gorzej jakaś wstępna selekcja powinna być!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

coś w danym zestawieniu gra dla nas lepiej lub gorzej jakaś wstępna selekcja powinna być!

Tylko nie jest to powód, by mówić, że jakiś element jest high end. Gra cały system.

Może się nam wydawać, że ten element jest wybitny, ale tylko prawdopodobnie. Prawdopodobnie znaczy inaczej niż pewnie, czyż nie?

Tylko nie jest to powód, by mówić, że jakiś element jest high end. Gra cały system.

Może się nam wydawać, że ten element jest wybitny, ale tylko prawdopodobnie. Prawdopodobnie znaczy inaczej niż pewnie, czyż nie?

Oj tam, oj tam; zakładając że sprzedawcy potrafią dobry zestaw upichcić powinno być już dobrze na samym początku :)

Nie wiem co wydaje sie sprzedawcom, odbiorcy końcowemu wydaje się ze jest dobrze albo że jest po prostu kiepsko.

Powierzchowne traktowanie tematu jest sprzeczne z zaangażowaniem.

Perfekcjonizm może nas zniechęcić do słuchania jakiegokolwiek sprzętu, warto mieć jakiś własny rozumek znać kompromis no i uszka .

Między perfekcjonizmem, a własnymi uszkami jest duża przestrzeń, Dostrzegasz ją?

Tak chodzę dla tego na koncerty live; na prawdę jest masa przestrzeni :)

Czy to prawda, że im większe uszy tym lepiej człowiek słyszy? Np. taki Dave Liebman - uszy ma jak słoń i z tego co gra, ponagrywał i skomponował, to wydawać by się mogło, że słyszy super!

Parker's Mood

Jerzy .U- ma małżowiny spore,i słyszy znakomicie "daj", słowo "masz" jest mu już bardziej obce-i tego nie słyszy(lub udaje)-więc wnioski proszę wyciągnąć.:)

Znam tego Revox'a i wiem jak gra. To jest tanie granie pasujące do tanich japońskich wzmacniaczy. To nie jest żaden high end !

Kolegi doświadczenie jak "czytam"-to jak by się uparł, to przynajmniej kilkadziesiąt- jak nie kilka "set" urządzeń do testu,odsłuchu,posłuchania,to kolega znakomicie zna.

Marka Sansui,Rotel,Sony,Marantz,Onkyo,Nad,Revox,i wiele innych- poświęcę kiedyś czas i posprawdzam wszystkie wpisy ,gdzie były wymieniane przez Pana modele i marki-wzmacniaczy i CD (GŁÓWNIE) o których Pan tak się wypowiada.

Nie ma wątku-,a przede wszystkim w tanim CD ,lub wzmacniaczu-żeby Pan nie wiedział co kupić,co doradzić itd.

Mało tego-dochodzą kolumny-tu też ma Pan szeroki zakres-pogratulować-ZAZDROSZCZĘ.

Tylko na tyle odsłuchania tego wszystkiego-(co Pan twierdzi że słyszał) to potrzeba ..............czasu.

Celowo piszę" Pan"- bo nie wiem czy to człek w 60-70 lat,a i tyle (wiosen)żeby odsłuchać to wszystko-i porównać,i potem pisać o tym(zawsze mogła się akustyka zmienić)-to trzeba mieć-SERVIS,ale jak można w serwisie porównania robić ,:)

Dla mnie to tak wygląda-dużo pisze mało słyszał.

A już nawet nie chodzi czy mało czy dużo-ale tak do tego forum przywyknął,że jak porady nie napisze(na podstawie opisów z net.pl...audiophile.....itd) to chory jest. :)

Zliczę wszystkie CD jakie Pan słyszał,aż przeraża mnie ilość-do tego ,konfiguracje,-oj cZy będzie system jakiś w całości-czy tylko osobno warto opisywać.:)

Mówimy o urządzeniach używanych. Koszt tuningu jest wysoki.

Nawet łatwy do policzenia - najpierw odliczyć od podanej przeze mnie kwoty VAT, a potem odjąć te w porywach 400zł koszt nabycia używanego odtwarza.

Nie zwraca się on przy odsprzedaży - często utrudnia sprzedaż.

Strata może wynieść co najwyżej cenę zakupu, czyli 2000zł około. :) Porównaj to z kosztem nabycia innych tutaj wymienianych klocków, nawet nowych, policz ile stracisz na odsprzedaży np. DACa za 8,5kzł. Realnie, znowu wychodzi na plus.

Za podobne pieniądze (urządzenie + tuning) można trafić bardzo dobrze grający używany odtwarzacz CD - albo jeszcze lepiej używany Dac.

DAC musi mieć dobry transport, jeśli nie jest dobrym DACem po USB, a dobry DAC na USB kosztuje znacznie więcej niż 900zł. Co do CD - konkrety proszę - markę, model. Bo jak dla mnie, to nawet taki CD za 13kzł po wymianie zegara i innych upgrade wymiękł. Zresztą na tym skończyła się dla mnie era podniet CDkami, nawet tuningowanymi. DVD przerabia się nieco inaczej niż ogólnie znanymi z CD sposobami, co daje znacznie lepszy uzysk.

Ja bym podział ustawił nieco inaczej - jak słyszysz kable sieciowe to zakladka high-end a jak nie to Hi-Fi. :-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Słyczeć to pewnie każdy słyszy, pytanie powinno być postawione czy rozróżnia z podziałem na: markę, model, rodzaj przewodnika, model wtyczek. No i oczywiście musi rozróżniać rocznik produkcji.

Panowie, słuchawki:

Creative Aurvana Live!

zgadzacie się ?

Ja bym myślał prędzej HiFiManach o HE-400 (w odpowiedniej wersji i po wymianie padów, inaczej mogą nieco pociąć i posyczeć,i to jest na prawdę budżet). U mnie następne będą HE-6, lub HE-560 (jak ich posłucham) tak mi się właśnie 400-tki spodobały (w cenie, i po wymianie padów)...

System gra dobrze, albo nie....

• Redaktorzy

Dopisze do listy wzmacniacz WILE/SoundArt Rock II. O ile wiem kosztuje poniżej 10 000 (coś między 6 a 9 tysięcy), a na podstawie własnego doświadczenia mogę zaręczyć, ze gra rewelacyjnie. Warto tylko zwrócić uwagę na rodzaj lamp w przedwzmacniaczu.

Słuchawkowo mam dwa typy:

AKG k/Q701 - ominęła je trwająca gonitwa o prym kto ustali najwyższą cenę za podobny produkt.

Koss KSC 75, najlepszy stosunek cena/radość słuchania, pomijając wygląd i jakość wykonania.

konkrety proszę - markę, model.

Taki :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a cd :

Ukryta Zawartość

Wychodzi taniej niż tuning ...

A Marantz CD-94 - to nawet nie jest klasa średnia .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Dopisze do listy wzmacniacz WILE/SoundArt Rock II. O ile wiem kosztuje poniżej 10 000 (coś między 6 a 9 tysięcy), a na podstawie własnego doświadczenia mogę zaręczyć, ze gra rewelacyjnie. Warto tylko zwrócić uwagę na rodzaj lamp w przedwzmacniaczu.

Nie od dziś wiadomo że te lampy są nie do podrobienia w pre.........fenomenalne.

Nie słyszałem tego wzmacniacza ale już to kusi.

cytat :

"Z tyłu znajduje się przedwzmacniacz na dwóch lampach ECC 83. W końcówce mocy pracują po dwie pary MOSFET-ów na kanał, oddające przyzwoite 100 W."

http://www.hi-fi.com.pl/wzmacniacze-testy-lista/296-soundart-rock-ii.html

Audiobyte black dragon(za te kase cos niesamowitego, przestrzen jak w sprzecie typowo high end, wszystko inne tez dobre)

MPW monobloki(najlepszy stosunek dzwiek/cena)

Co do audiobyte, prosze nie sugerowac sie rumunskim pochodzeniem, na poczatku tez myslalem ze to jakies wzmacnianie produktu(dobre, nawet za dobre oceny tu i tam), ale jak posluchalem i porownalem do naprawde niezlych dackow w cenie okolo 10t to zmienilem zdanie, b dobry dack, i tyle, skreslanie go tylko dlatego ze rumunski jest glupota

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Słuchawkowo mam dwa typy:

AKG k/Q701 - ominęła je trwająca gonitwa o prym kto ustali najwyższą cenę za podobny produkt.

Koss KSC 75, najlepszy stosunek cena/radość słuchania, pomijając wygląd i jakość wykonania.

Najlepsze sluchawki na swiecie to K-1000 bija wszystkie na leb i pod wzgledem jakosci grania i ceny-jakosci,ale to trzeba przesluchac wszystkie najlepsze sluchawki na swiecie aby to stwierdzic.Akurat w moim przypadku mam te K-1000 +Cary 300B polaczenie jedyne w swoim rodzaju i temat sluchawek zakonczony na zawsze,teraz jada do mnie wymarzone kolumny i tez bedzie temat zamkniety na zawsze,dobrze zaczyna sie 2015r.

na zawsze, nie wierze:)

jakie zestawy jada, jesli mozna wiedziec?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

teraz jada do mnie wymarzone kolumny i tez bedzie temat zamkniety na zawsze,dobrze zaczyna sie 2015r.

Cóż za koincydencja!

Ostatni odcinek Mody na sukces wyemitowano w Polsce w ubiegłym roku 9-go grudnia :)

Gratuluję podjęcia decyzji.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Co to za jedne? Porzuć linka.

jest to wzmacniacz zrobiony przez p Waldka z Łomianek, niestety nie ma strony int., ale jest sporo info na tym forum

Podłączę się pod temat.

Obecnie w moim pokoju znajduje się zestaw Marantz sa 7003, Marantz pm 7004, kolumny TANNOY REVOLUTION DC6 T. Nie ukrywam, że słucham muzyki klasycznej o chciałbym zbudować Hi-End za rozsądne pieniądze. Dlatego też nastawiam się na sprzęt używany. Nie ukrywam jednocześnie, że nie stać mnie na wymianę całości. Według mnie kluczowym elementem systemu są kolumny. Na początek chciałbym pozostawić kolumny, ponieważ miałem okazję posłuchać w sklepie tych kolumn z dużo droższym wzmacniaczem i odt.cd i było bardzo dobrze. Na początek chciałbym poszukać używanego Hi-End w postaci wzmacniacza i odtwarzacza cd. Co polecacie, w kwocie do 10.000zł za wzmacniacz i odt.cd

• 3 tygodnie później...
Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

No cóż ...za grosze ciężko kupić hiend..

Niemniej są " perełki " w cenie kilku - kilkunastu tysiecy dorównujące dźwiękiem najlepszym i najdroższym komponentom.

Ten slogan zapamiętałeś z jakiejś prasy ?

Czy robisz złudzenie wiedzącego coś o czymś.

Próbowałeś czy od razu poszedłeś na łatwiznę i kupiłeś lampę za krocie ?

Tylko nie mów tego fumflowi Sly30 w tytanach bo Cię zbanuje jak mnie.

Chowaj się , przytakuj , nawet klęcz byle by obstać.

dorównujące dźwiękiem najlepszym i najdroższym komponentom.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.