Skocz do zawartości
IGNORED

Debata o in vitro

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

KK nie nazywa zarodków (embrionów itp) dziećmi w takim rozumieniu, w jakim czyni to KEP.

Chciałbym byśmy w tej sprawie wreszcie zaczęli mówić o faktach potwierdzonych.

Podaj gdzie KEP mówi o dzieciach mając na myśli zarodki lub wykaz tą różnicę o której mówisz.

Maju dnia 21.07.2015 - 14:52 napisał

"Gdzie się okazało?"

W tych "nienawistnych" linkach, psze pana.

Jedynie w jednym (2) pisze coś na ten temat to po pierwsze. To stara zagrywka przeciwników Kk wyszukiwać rzekome praktyki występujące w Kk i sugerować że Kościół to rozważał poważnie. A sprawa jest wielce zagadkowa i ciekawa że o tym co opisywał ks. Borkowskim o tej "praktyce" nikt nic więcej nie jest w stanie powiedzieć a w necie powielane są te same i nic nie dowodzące skopiowane teksty.

Już nieraz tak było że przypisywano księżom katolickim nawet Doktorom i świętym to co się potem okazywało cytatem i słowami innych osób.

Deschner, znany wielu z książek szkalujących Kk też takie rzekome praktyki opisywał i insynuował że Kościół rozważał chrzest wewnątrzmaciczny (igłowy i palcowy).....jednakże tak jak i tu nie wskazuje na żadne dowody na to że jest to opis czynności na temat których poważne dyskusje na łonie Kk były......a może to być wymysł jakiegoś ekscentryka których w Kościele też można spotkać. Po to jest Magisterium by odsiewało ziarno od plew....

I ostatnia sprawa nie dotyczy to w żaden sposób chrztu zarodków o których tu ciągle piszesz. Mowa tam jest o płodzie....

Wiem i bardzo mnie to cieszy - ale znowu odkręcasz kota ogonem, bo to nie ja wszcząłem dyskusję nt rozmaitych chrztów, o tym dyskutowali teolodzy katoliccy przed nami na Bocznicy. On dyskutowali, a Ty dostajesz furii, kiedy Ci się o tym przypomina.

Znów ustalmy o czym mówimy.....z Tobą tu w tym temacie ciągnę (nie wiem dlaczego) rozmowę na temat rzekomej konieczności chrztu zarodków jaką sugerowałeś. O żadnych innych "rodzajach chrztu" nie mówimy.

Nie wiem o jakich "teologach katolickich na bocznicy" mówisz tak jak nie wiem jaką furię mi wmawiasz. ;(

Maju dnia 21.07.2015 - 14:52 napisał

"Gdyby nawet jakiemuś księdzu coś takiego zaświtało to Kościół na takie fanaberie nie przystanie, po co te nieskończone dywagacje?"

Skąd wiesz? A może by ten ksiądz przekonał KK, który przecież rozwinął się przez ostatnie tysiąc lat, prawda? A może skostniał?

Stąd wiem bo nie sposób nic znaleźć na ten temat.....gdyby Kościół zajął się tą sprawą poważnie wszelkiej maści oszczercy Kk nie zostawiliby tej sprawy i mielibyście na to jakiś konkretny dowód a nie nic nie znaczące bredzenia o tym jak rzekomy chrzest miał wyglądać! Stąd wiem....

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

gdyby Kościół zajął się tą sprawą poważnie

Poważnie? Można by sądzić, że KK wszystkim zajmuj się "poważnie". Albo niczym.

Podaj gdzie KEP mówi o dzieciach mając na myśli zarodki lub wykaz tą różnicę o której mówisz.

Gdzie? W Polsce, w Warszawie, w kościołach itd. Gdyby nie mówił, to byśmy o tym nie wiedzieli. Ostatnio abp Gądecki "mówił" o tym w karygodnym donosie do Prezydenta.

ia sprawa nie dotyczy to w żaden sposób chrztu zarodków o których tu ciągle piszesz. Mowa tam jest o płodzie....

Kłamstwo. Wyraźnie piszę [zarodki, embriony itd]...

Nie wiem o jakich "teologach katolickich na bocznicy"

O Tobie i o Tobie poodbnych

mówisz tak jak nie wiem jaką furię mi wmawiasz. ;(

potworną i niemądrą.

Maju dnia 22.07.2015 - 08:25 napisał

"Podaj gdzie KEP mówi o dzieciach mając na myśli zarodki lub wykaz tą różnicę o której mówisz.'

Gdzie? W Polsce, w Warszawie, w kościołach itd. Gdyby nie mówił, to byśmy o tym nie wiedzieli. Ostatnio abp Gądecki "mówił" o tym w karygodnym donosie do Prezydenta.

Konkretnie gdzie KEP tak mówi....znów uniki stosujesz? Jaki "donos" masz na myśli i co to ma wspólnego z tym o czym mówię?

Maju dnia 22.07.2015 - 08:25 napisał

"ia sprawa nie dotyczy to w żaden sposób chrztu zarodków o których tu ciągle piszesz. Mowa tam jest o płodzie...."

Kłamstwo. Wyraźnie piszę [zarodki, embriony itd]...

Cytat z drugiego linka;

"Otóż można udzielić chrztu płodowi ”już dość rozwiniętemu w łonie matki (przynajmniej od połowy okresu ciężarnego), "

O wzmiankach o "zagrożonym życiu dziecka" nie wspomnę....

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Konkretnie gdzie KEP tak mówi.

Wszędzie. Nie prowadzę usług dla ludności, sam szukaj.

Jaki "donos" masz na myśli

Donos arcybiskupa do Prezydenta na Parlament. Żeby chociaż tego pożal-się-Boże-arcybiskupa wybierał Naród...

Otóż można udzielić chrztu płodowi ”już dość rozwiniętemu w łonie matki (przynajmniej od połowy okresu ciężarnego), "

Okazuje się, że jednak można?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Episkopat naciska prezydenta w sprawie in vitro:"In vitro traktuje nienarodzone dzieci jak przedmioty".

Ukryta Zawartość

Kiedy ksiądz odmawia chrztu dziecku urodzonemu dzięki in vitro, to jest w porządku?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Brawo. Tak trzymać. :-)

Mam nadzieję, że koperty z donosem z Kurii Prezydent nie otwartą zwrócił do nadawcy.

Ukryta Zawartość

Żeby chociaż tego pożal-się-Boże-arcybiskupa wybierał Naród...

W pierwszych wiekach chrześcijaństwa tak było. Obecnie jest to nomenklatura według najlepszych partyjnych wzorów.

Maju dnia 22.07.2015 - 09:18 napisał

"Otóż można udzielić chrztu płodowi ”już dość rozwiniętemu w łonie matki (przynajmniej od połowy okresu ciężarnego), "

Okazuje się, że jednak można?

Nie, nie można bo takich praktyk Kk nie zatwierdził nawet tego nie rozważał!

Okazuje się że manipulujesz sugerując że to mój wpis, celowo pominąłeś w moim cytacie słowo "cytuję"?

Po drugie manipulujesz tym cytatem, bo to nie ks. Borkowski mówi że "można udzielić chrztu" lecz autor tego co Ty pod linkiem drugim zawarłeś.

Nie prowadzę usług dla ludności, sam szukaj.

Czyli się poddajesz bo wiesz że insynuujesz - tego się spodziewałem.

Donos arcybiskupa do Prezydenta na Parlament.

....koperty z donosem z Kurii Prezydent nie otwartą zwrócił do nadawcy.

Jaśniej nie można?

Pewnie nie można, bo jak można jasno uzasadnić coś co się w Twojej głowie znów zalęgło?

Nasz prezydent udowodnił swoją przynależność.....bynajmniej nie do Kk do którego z taką atencją się przyklejał jak w tym interes zwietrzył... ;(

Czyli się poddajesz bo wiesz że insynuujesz - tego się spodziewałem.

Nie dla każdego pracuje sztab ludzi, którzy na każde pstryknięcie palcami podsuwa mu w 15 sekund potrzebny link lub materiał źródłowy.

Jaśniej nie można?

Pewnie nie można, bo jak można jasno uzasadnić coś co się w Twojej głowie znów zalęgło?

Powiedział prawdę. Ty jej tradycyjnie zaprzeczasz, gdyż jest Tobie niewygodna.

Otóż można udzielić chrztu płodowi ”już dość rozwiniętemu w łonie matki (przynajmniej od połowy okresu ciężarnego), "

A kto to napisał, wielebny? Nie Ty? Zostawiłeś to bez komentarza jako pochwałę takiego procederu.

Nasz prezydent udowodnił swoją przynależność.....bynajmniej nie do Kk do którego z taką atencją się przyklejał jak w tym interes zwietrzył... ;(

Otóż Prezydent Komorowski jest lepszym katolikiem niż Twoi arcybiskupi razem z Tobą.

Prezydent nie podlega prawu kościelnemu tylko konstytucji.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Nie dla każdego pracuje sztab ludzi, którzy na każde pstryknięcie palcami podsuwa mu w 15 sekund potrzebny link lub materiał źródłowy.

Paranoja postępuje, uważaj, następnym krokiem jest słyszenie wszędzie komunikatów KEP.

Otóż Prezydent Komorowski jest lepszym katolikiem niż Twoi arcybiskupi razem z Tobą.

Oświadczył bóg Top20.

Prezydent nie podlega prawu kościelnemu tylko konstytucji.

I dlatego podpisał ustawę niezgodną z Konstytucją, dla poklasku Twojego i Tobie podobnych.

I dlatego podpisał ustawę niezgodną z Konstytucją, dla poklasku Twojego i Tobie podobnych.

Ustawa jest zgodna z konstytucją, sprawdzały to głowy mądrzejsze od Twojej, mojej i nas tu wszystkich, jako że nie jesteśmy prawnikami-konstytucjonalistami.

Dopuszczalność in vitro nie oznacza obowiązku in vitro. Jeśli komuś coś takiego nie odpowiada z przyczyn ideologicznych - nie ma żadnego obowiązku z tego korzystać.

70% społeczeństwa popiera in vitro.

Od kiedy to u Was konstytucja ma jakiekolwiek znaczenie? Przecież to jest prawo państwowe, stanowione. Rydzyk, gdy mu wspomniano o konstytucyjnym rozdziale kościoła od państwa oświadczył, że ma w d..ie prawo stanowione, bo w hitlerowskich Niemczech też stanowili prawo i wiadomo, co z tego wynikło.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Ustawa jest zgodna z konstytucją, sprawdzały to głowy mądrzejsze od Twojej, mojej i nas tu wszystkich, jako że nie jesteśmy prawnikami-konstytucjonalistami.

Tak samo jak zgodna z Konstytucją była kradzież pieniędzy z OFE.

Dopuszczalność in vitro nie oznacza obowiązku in vitro. Jeśli komuś coś takiego nie odpowiada z przyczyn ideologicznych - nie ma żadnego obowiązku z tego korzystać.

W ustawie o Rzeczniku Praw Dziecka w artykule 2, paragraf 1 czytam:

"1. W rozumieniu ustawy dzieckiem jest każda istota ludzka od poczęcia do osiągnięcia pełnoletności"

A polski parlament dla poklasku uchwala ustawę, która dopuszcza narażanie dzieci na śmierć lub poważne uszkodzenie ciała poprzez ich zamrażanie w ciekłym azocie.

Ot, tyle jest warte prawo stanowione w Polsce.

Swoją drogą czekam teraz na to, co zrobi RPD, gdyż ustawa nakłada na niego obowiązek ochrony życia i zdrowia dzieci, czyli każdej istoty ludzkiej od poczęcia do osiągnięcia pełnoletności, artykuł 3 ustawy o RPD.

70% społeczeństwa popiera in vitro.

Jedzmy kał, miliardy much nie mogą się mylić.

następnym krokiem jest słyszenie wszędzie komunikatów KEP.

Spoko, wystarczy nie włączać radia i TV, nie czytać gazet ani Maju i Ciebie na Bocznicy.

"1. W rozumieniu ustawy dzieckiem jest każda istota ludzka od poczęcia do osiągnięcia pełnoletności"

Z czym się nie zgadza KK ani KEP, bo gdyby się zgadzali, to by takie istoty chrzcili zanim umrą w ciele matek.

Jak widzisz, parlament i Prezydent postępuję wg nauk KK. :-)

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Spoko, wystarczy nie włączać radia i TV, nie czytać gazet ani Maju i Ciebie na Bocznicy.

No widzisz jakie to proste? Oszczędziłbyś sobie dużo bólu i cierpienia, gdbyś gdybyś wpadł na to wcześniej.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Przeciwnie, nigdy bym się tak nie uśmiał. Poranną rozrywkę zaczynam od słuchania wiadomych mediów.

Najpierw gardłowałeś jaki okropny ból sprawiają Ci komunikaty KEP, bombardujące Cię ze wszystkich stron, a teraz piszesz, że to dla rozrywki i z własnej woli ich słuchasz?

Diagnoza nasuwa się sama, kto ma rozum, sam do niej dojdzie.

Tak samo jak zgodna z Konstytucją była kradzież pieniędzy z OFE.

Komu co ukradli? Pieniądze z Twojego konta w OFE zostały przeksięgowane na Twoje konto w ZUS. Natomiast same OFE to jest jedno wielkie złodziejstwo, gdzie przytłaczająca większość zgromadzonych środków wypłaca się nie zainteresowanym emerytom, ale w formie zysku jest transferowana na zagraniczne konta międzynarodowego kapitału spekulacyjnego. OFE nigdzie na świecie się nie sprawdziły, a ich klienci w Ameryce Południowej są obecnie klientami opieki społecznej.

W ustawie o Rzeczniku Praw Dziecka

Swoje własne nadinterpretacje zachowaj dla siebie i swojego towarzystwa.

Jedzmy kał, miliardy much nie mogą się mylić.

Skoro jesteś na poziomie muchy to nie mam nic do powiedzenia. Smacznego.

Przeciwnie, nigdy bym się tak nie uśmiał. Poranną rozrywkę zaczynam od słuchania wiadomych mediów.

Oczywiście. Nic nie daje takiej uciechy jak słuchanie szczekaczek i czytanie gadzinówek hochsztaplera z Torunia.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Komu co ukradli? Pieniądze z Twojego konta w OFE zostały przeksięgowane na Twoje konto w ZUS.

Jest mała, acz zasadnicza rónica między OFE a ZUS: pieniądze z OFE są dziedziczone, a te w ZUS nie.

Czyli okradziono moje dzieci ze spadku po mnie.

A tak po za tym, to w ZUS nie ma żadnych pieniędzy. Gdyby były, to budżet nie musiałby cały czas dopłacać do tej piramidy finansowej.

W ustawie o Rzeczniku Praw Dziecka w artykule 2, paragraf 1 czytam:

A polski parlament dla poklasku uchwala ustawę, która dopuszcza narażanie dzieci na śmierć lub poważne uszkodzenie ciała poprzez ich zamrażanie w ciekłym azocie.

Ot, tyle jest warte prawo stanowione w Polsce.

Swoją drogą czekam teraz na to, co zrobi RPD, gdyż ustawa nakłada na niego obowiązek ochrony życia i zdrowia dzieci, czyli każdej istoty ludzkiej od poczęcia do osiągnięcia pełnoletności, artykuł 3 ustawy o RPD.

Swoje własne nadinterpretacje zachowaj dla siebie i swojego towarzystwa.

Pudło, nic nie interpretuję ani nadinterpretuję, tylko zwyczajnie cytuję.

Najpierw gardłowałeś jaki okropny ból sprawiają Ci komunikaty KEP

Może miałem na myśli zajady ze śmiechu. One potrafią być bolesne. Na wszelki wypadek podaj jednak link albo # postu.

Diagnoza nasuwa się sama, kto ma rozum, sam do niej dojdzie.

Kto ma rozum, to już do niego doszedł.

Diagnoza nasunęła się sama.

Nic nie daje takiej uciechy jak słuchanie szczekaczek i czytanie gadzinówek hochsztaplera z Torunia.

Ostatnio mówiło o spółkowaniu. Jeszcze dziś mam ślady po gencjanie.

Tak, słuchanie katolików bywa urocze.

pieniądze z OFE są dziedziczone

Uściślijmy: są dziedziczone okruchy z pańskiego stołu, przy którym nażarli się (Twoimi pieniędzmi) międzynarodowi spekulanci finansowi.

zwyczajnie cytuję.

I nadinterpretujesz.

Tak, słuchanie katolików bywa urocze.

Może nie uogólniaj. Słuchanie katolików toruńskich i kato-talibów bywa urocze.

Wyraz bywa oznacza, że nie uogólniam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Maju dnia 22.07.2015 - 10:53 napisał

"Jaśniej nie można?

Pewnie nie można, bo jak można jasno uzasadnić coś co się w Twojej głowie znów zalęgło?"

Powiedział prawdę. Ty jej tradycyjnie zaprzeczasz, gdyż jest Tobie niewygodna.

Jaką prawdę powiedział wiesz przynajmniej o co pytam?

Jak ktoś grypsem (donos) do mnie mówi to mam prawo wiedzieć o co mu chodzi....Ty tradycyjnie wiesz o czym mówił i wiesz że ja zaprzeczam chociaż nie powiedziałem w tej sprawie nic bo nie wiem o co mu chodzi. ;(

Maju dnia 22.07.2015 - 10:53 napisał

A kto to napisał, wielebny? Nie Ty? Zostawiłeś to bez komentarza jako pochwałę takiego procederu.

Zacytowałem to jako dowód na to że nie było mowy o chrzczeniu zarodków....łżesz jak najęty i odwracasz koita ogonem.

Dowcipny inaczej jesteś?

Zacytowałem to jako dowód na to że nie było mowy o chrzczeniu zarodków

A szkoda. Powinna była być.

Dowcipny inaczej jesteś?

Prezydent Komorowski nie łże, nie jest hipokrytą, nie wtrąca się do nieswoich spraw, nie kryje pedofilów, nie ośmiesza swojej funkcji.

Dlatego jest lepszy od was.

a992e1cb141337cb79b3d4f91a9db951,4,19,16-17-166-166-0.jpg

OTO POWODY DLACZEGO PRZYZWOITY POLAK NIE GŁOSUJE NA PO- PSL !!!! ( I NIE CZYTA GW, LISWEEKA i nie ogląda TVNu )

1)Afera taśmowa

2)Afera hazardowa

3)...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Afera wyciągowa

4)Afera stadionowa

5)Afera autostradowa

6)Afera stoczniowa

7)Afera AmberGold

8)Afera Elewarru

9)Afera z informatyzacją MSW

10)Afera z budową gazoportu w Świnoujściu oraz dostawami gazu z Kataru

11)Afera z budową elektrowni atomowej (od 5 lat trwa "wybieranie" jej lokalizacji, a kasa dla zarządów specjalnych spółek leci)

12)Afera z opóźnieniem publikacji przez Rządowe Centrum Legislacji ustawy o rajach podatkowych

13)Grabież Polakom połowy oszczędności emerytalnych zgromadzonych w OFE (153 mld zł)

14)Wydłużenie obowiązku pracy (wieku emerytalnego) o 7 lat u kobiet i 2 lata u mężczyzn

15)Rozrost biurokracji (sto tysięcy nowych etatów)

16)Drastyczny wzrost zadłużenia kraju (z 530 mld zł do blisko 1 bln zł)

17)Podniesienie VAT-u na wszystko

18)Podwyższenie o 1/3 składki rentowej (ZUS) dla przedsiębiorców

19)Zamrożenie na 8 lat kwoty wolnej od podatku, kwot uzyskania przychodu oraz progów podatkowych

20)Podniesienie akcyzy na paliwo

21)Likwidacja ulg podatkowych (budowlana, internetowa)

22)Zmniejszenie o 1/3 zasiłku pogrzebowego

23)Wprowadzenie nowego podatku paliwowego - tzw. opłaty zapasowej

24)Nałożenie na Lasy Państwowe haraczu w postaci podatku od przychodu (a nie dochodu!)

25)Prace nad wprowadzeniem podatku smartfonowego i tabletowego

26)Prace nad wprowadzeniem podatku audiowizualnego

27)Przyjęcie zabójczego dla polskiej gospodarki pakietu klimatycznego

28)Zgoda na wprowadzenie do Polski GMO

29)Przyjęcie ustawy o ograniczeniu dostępu obywateli do informacji publicznej

30)Przyjęcie ustawy o ograniczeniu wolności zgromadzeń

31)Przyjęcie ustawy o "bratniej pomocy" (tzw. ustawa 1066)

32)Spuszczenie w sejmowym klozecie kilku milionów podpisów złożonych pod obywatelskimi inicjatywami referendalno-ustawodawczymi

33)Utajnienie raportu o nieprawidłowościach w ZUS do jakich doszło w latach 2008 - 2013

34)Próba nocnej zmiany Konstytucji RP, która umożliwiłaby sprzedaż Lasów Państwowych

35)Doprowadzenie do tragicznego stanu publicznej służby zdrowia (czekanie po kilka lat na wizytę u lekarza specjalisty)

36)Podpisanie z Rosją niekorzystnej umowy gazowej (najdroższy gaz w Europie)

37)Blisko 3-letni paraliż legislacyjny w sprawie wydobywania gazu łupkowego

38)Drenaż Funduszu Rezerwy Demograficznej

39)Wyprzedaż majątku narodowego za ponad 65 mld zł (w tym spółek strategicznych takich jak Azoty Tarnów)

40)Ograniczenie potencjału militarnego

41)Brak przemyślanej i suwerennej polityki zagranicznej

42)Wszechobecny nepotyzm i kolesiostwo (tysiące stanowisk opłacanych z publicznej kasy dla platformianych kolesi)

Ukryta Zawartość

Maju dnia 22.07.2015 - 14:14 napisał

"Dowcipny inaczej jesteś?"

A co tu dowcipnego?

Masz trudności z czytaniem ze zrozumieniem?

Ameryki nie odkryłeś że top20 coś się pokręciło.

Maju dnia 22.07.2015 - 14:14 napisał

"Zacytowałem to jako dowód na to że nie było mowy o chrzczeniu zarodków"

A szkoda. Powinna była być.

Toptwenty żenujące jest ten sposób dyskusji w którym odrzucasz racjonalne argumenty pozostając przy swoim irracjonalnym....który raz tak sterujesz dyskusją by zatoczyła koło i powróciła do punktu wyjścia, drugi, trzeci?

Od powtarzania w kółko tych samych dyrdymałów nie zmienisz ani naszej wiary ani tego co ja o tym co sobie ubzdurałeś myślę....chcesz ciągnąć ten OT w tym temacie? Po co?

Bobcata nie musisz więcej przekonywać, on we wszystko co uderza w Kk choćby najgłupszy argument przystanie....co chcesz tym trwaniem przy tym głupim pomyśle udowodnić?

Prezydent Komorowski nie łże, nie jest hipokrytą, nie wtrąca się do nieswoich spraw, nie kryje pedofilów, nie ośmiesza swojej funkcji.

Dlatego jest lepszy od was.

Komorowski ośmieszył swoją funkcję jak mało kto, jest hipokrytą i łże bo udawał katolika przed wyborcami, każda podpisana ustawa która godziła w interesy państwa jest wtrąceniem się do moich spraw a o jego kryciu pedofilii nic nie wiem tak jak i Ty. Nie masz więc prawa pisać i porównywać w taki sposób sugerując jakoby katolicy do których kierujesz te słowa to czynili....też nic o tym nie wiesz. To jest podłe!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.