Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD-Player do +/- 1000 zł ?

jamakaci3

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe, jest cały wątek na ten temat, ale nie dziwię się że nie chce ci się przeglądać prawie 50u stron...

A dlaczego używany? W cenie do tysiaka można znaleźć nowe, z gwarancją. Osobiście polecam Onkyo C-7030, solidnie wykonany i równie porządnie grający za sporo mniej niż zadeklarowana kwota.

zgadzam się z kolegą , 7030 za 800 PLN nowy , gwarancja itd i mozliwe ze spokój do końca ery CD .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Ja tez się przyłącze do pytania. Szukam cos z uźywki do 1000pln, co by zagrało z Roksan kandy KA-1 i KEF Q7.

Ogólnie trzeba mi bardziej szczególowego dźwięku niz obecny marantz cd-67MK2. Co prawda znalazłem odpowiedni dźwięk z przetwornika DAC SMSL M8, to nowy produkt tej firmy znanej ze sławnego Sanskrita. (pozyczony od kolegi).

Dźwięk z M8 to istne cudo, jednak cena to około 900pln, a myslę ze za tysiąć dostanę równie dobrze brzmiacy CD.

Chciałbym lekko rozjaśnic górę. Wydobyc więcej szczegółow.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Ooo, wezmę ten cd pod uwagę. Znalazłem także CD Cambridge 640C modyfikowanego przez MCGyver. Czy ten cd może lepiej zagrać od tego pioneera?

Zależy mi również na tym co koledze wyżej, brakuje mi szczegółowości.

Czy ten cd może lepiej zagrać od tego pioneera?

Trzeba by je postawić obok siebie i porównać .

PD 50 jest bardzo dobrym odtwarzaczem w tej czy dużo wyższej cenie , możliwość zakupu na raty bez odsetek to kolejny plus .

Ma 2 wejścia cyfrowe , czyta z pliki z pena ( kompresja stratna ) i SACD .

Ma bdb rozdzielczość a przy tym nie jest suchy .

Czyta tylko mp3 itd -( formaty stratne ). A jak z flac ?

Ponoc nie czyta FLAC, ALAC i innych bezstratnych. Info ze strony producenta.

Natomiast tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest napisane ze posiada wsparcie dla FLAC i Wav

tutaj to samo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

N-50 Playback formats

MP3 (320kbps)

AAC (320kbps)

WMA (320kbps)

FLAC • Network: 192kHz/24bit

Front USB: 96kHz/24bit

WAV • Network: 192kHz/24bit

Front USB: 96kHz/24bit

WMV

LPCM Yes (with streaming data only)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Czyta tylko mp3 itd -( formaty stratne ). A jak z flac ?

Za 1800zł SACD , DAC z 2 wejściami , porządny pilot , porządnie wykonane i grające CD i jeszcze Flacki ma czytać ?

Świetny jest ten CD player, tylko trochę drogi. Czy macie jeszcze jakaś propozycje do 1000 zł ?

Drogi ?

Kup jakąś padakę za 1000zł i jak Ci padnie władujesz nie mniej . Wtedy PD50 nie będzie wydawał się taki drogi .

Chick, nie każdego stać na drogi i zarąbisty sprzęt jak mniemam ciebie. Dla mnie 800zł w tą czy we w tą stanowi sporą różnice. Forum jest od tego żeby pytać, doradzac a nie krytykować !. Masz pieniądze.. to świetnie, gratuluję życiowego sukcesu, lecz nie każdy ma możliwość trzaskać kasa na lewo i prawo.

Wracając do tematu. Znalazłem Denona PMA/DCD-720AE. Z całą pewnością jest gorszy od Pd 50 ale co o nim sądzicie ?

Muda44 szkoda nerwów- to forum powinno się nazywać Audiozłomeo.pl

Nie , no nie do końca tak jest .

Sam gram teraz na 22 letnim odtwarzaczu + modyfikacja .

Trzeba wiedzieć jaki model szukać ( tu można się popytać ) ale i jak nie wpaść na minę bo do większości nie ma już laserów a naprawy nie kosztują grosze .

Wracając do tematu. Znalazłem Denona PMA/DCD-720AE. Z całą pewnością jest gorszy od Pd 50 ale co o nim sądzicie ?

Miałem DCD720AE .

Fajnie gra jak za swoją cenę , ładnie wygląda tylko ma totalnie skopany wyświetlacz - matowy jak w zajechanych klamotach .

PD 50 to inny świat .

Dla mnie 800zł w tą czy we w tą stanowi sporą różnice.

Dlatego opcja rat nie jest złym rozwiązaniem tym bardziej jak taki PD 50 + A30 rozłożysz na 40 rat 0% a będziesz miał sprzęt nowy i dobrze grający z którego będziesz zadowolony .

Muda44, szczerze dziękuję ci za pomoc. Rozważam zakup pd-50 ale latają mi także po głowie 2 tansze modele. Jak mógłbyś mi coś o nich powiedzieć ( nawet na podstawie specyfikacji, jak nie zmasz modeli - chociaż wiem ze apsolutnie nie można się tym aż tak sugerować ) to byłbym wdzięczny;

1) Yamaha Cd-5300 -( dobre opinie )

2) Marantz Cd5005 - ( dobre opinie, wygląda nie źle, ciekawę jak gra w porównaniu do S300 oraz 720AE )

Za 1800zł SACD , DAC z 2 wejściami , porządny pilot , porządnie wykonane i grające CD i jeszcze Flacki ma czytać ?

Za dodatkowe 200-300 można i ten problem rozwiązać. Jakikolwiek odtwarzać plików / BD z odtwarzaniem FLAC za 200 pln => Coax => PD 50 w roli dac-a. I gra muzyka.

Muda44, szczerze dziękuję ci za pomoc. Rozważam zakup pd-50 ale latają mi także po głowie 2 tansze modele. Jak mógłbyś mi coś o nich powiedzieć ( nawet na podstawie specyfikacji, jak nie zmasz modeli - chociaż wiem ze apsolutnie nie można się tym aż tak sugerować ) to byłbym wdzięczny;

1) Yamaha Cd-5300 -( dobre opinie )

2) Marantz Cd5005 - ( dobre opinie, wygląda nie źle, ciekawę jak gra w porównaniu do S300 oraz 720AE )

PD 50 gra lepiej od wielu znacznie droższych źródeł i znacząco wybija się w swojej i wyższej cenie reszta gra w " swoim przedziale cenowym "

Namówileś mnie Muda44. Kupuję Pioneer PD-50 :-D. Tak się składa że jestem posiadaczem Icy Box IB-MP3011 ( o ile o tym mowa ).

Czy dobrze zrozumiałem; odtwarzacz multimedialny podłączam pod CD-playera (który ma Daca - PD-50 ), a Cd- Player przekazuje dźwięk wzmacniaczowi który rozprowadza go do kolumn ? W taki sposób moge słuchać flaca? Jak podłączyć Ice Box a do Pioneera ?

I jeszcze jedno pytanie. Skoro Pd50 ma Daca, to czy mogę podłączyć tel z plikiem flac pod cd który przekaże to wzmacniaczowi ? Jakość będzie taka sama ? 24 bitowa ?

A i jeszcze jedno ważne pytanie. Mam kupić Pd-50 K czy Pd-50s ? Czym to się różni prucz ceny ?

Już wiem tylko kolorem. Sorki.

Muda44, a ty dlaczego sprzedajesz swojego PD-50 ?

A i jeszcze jedno ważne pytanie. Mam kupić Pd-50 K czy Pd-50s ? Czym to się różni prucz ceny ?

S= Silver ?

Muda44, a ty dlaczego sprzedajesz swojego D-50 ?

Cały czas coś kombinuję , kupuję , testuję , sprzedaję ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.