Skocz do zawartości
IGNORED

Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?

Gość rochu

Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?  

112 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Chciałby ktoś jeździć najszybszym na świecie autem, ale takim w którym kółka się urywają?

Ferrari mialy problem samozaplonu, doslownie stawaly w plomieniach, chcialbys jezdzic ferrari?

Nawet nie podałem nawet typu,

Zawsze w takim wypadku odnoszę się do całego potencjału wytwórcy.

absolutnie bez złośliwości.

Bez złośliwości, to już do mnie pisałeś koleś, teraz spadaj.

Tam prosze: ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A jednak, myslalem ze kolega z tych normalnych, zgloszenie do moderacji na kolegi wyczyny.

Ukryta Zawartość

A jednak, myslalem ze kolega z tych normalnych, zgloszenie do moderacji na kolegi wyczyny.

Zgłaszaj! Wystarczy przeczytać kilka jego wpisów aby zorientować się, ze moja uwaga jest w pełni świadoma i uzasadniona. Rozumiem, że masz prawo byc na mnie zły, ale to w żadnym wypadku nie powinno stanowić przeszkody w prawidłowym postrzeganiu rzeczywistości z czym, jak już ustaliliśmy, masz problemy.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Nie daj się wprowadzić w błąd. To jest dawny user " stary audiofil " niekiedy zwany Mr. Clippingiem z racji swoich umiejętności tworzenia " referencyjnych " systemów z clippingiem w roli głównej właśnie. Kolo nie do końca rozumie pojęcie wysterowania kolumn ale chętnie udziela rad innym i równie chętnie innych ocenia. Ma teraz inny nick bo jest wiecznie banowany za upierdliwość i swoją nieuleczalną, starczą złośliwość.

Dzięki za informacje. Dobrze wiedzieć.

Zanim dojdzie do jakichś dalej posuniętych przepychanek słownych i wycieczek osobistych: proszę trzymać się tematu wątku i nie dyskutować o poszczególnych użytkownikach.

Z góry dzięki za uszanowanie tej prośby.

Powrót po dłuższej przerwie...

Jello, proszę na temat.

Rochu nie oburzaj się!:-) Ta informacja byłe pośrednio w temacie, a kolega jello oszczędził mi wysiłku, aby nie wychodzić na idiotę w tej sytuacji.

Skoro jakość wykonania wyrobów Ł.F. się zmieniła to po co ta cała nagonka?

No jak to po co...

Dla pieniędzy...i dla zasady;-)

To forum ZDYCHA...

Wykonanie i relatywna cena (3800zł) - oto prawidłowy przykład:

Ukryta Zawartość

i cytat:

"- Estetyka. Dobry wzmacniacz wygląda pięknie nie tylko na zewnątrz, ale przede wszystkim wewnątrz obudowy. Wysoka jakość montażu gwarantuje niezawodność i stałość parametrów w czasie. Wszystkie moje urządzenia są budowane w Polsce, kluczowe elementy takie jak płytki drukowane, czy transformatory również pochodzą z polskich wytwórni, a znakomita większość pozostałych komponentów to produkty europejskie."

Nie słyszałem jak to gra (nawet nie pytam ile wyprodukował egzemplarzy :-)) - chodzi mi o tzw. relacje estetyczną do ceny - i tutaj niestety Lampi leży i kwiczy, a że broni się b.dobrym/wręcz hiendowym ;-) brzmieniem? - sukcesu samym brzmieniem nie osiągnie - no chyba że w DIY ;-)

Ukryta Zawartość

To forum ZDYCHA...

Lubimy dawać i dostawać w ryj .

Lampizatora szanuje i w pewien sposób podziwiam mimo niewątpliwych pewnych wad Jego produktów , ale to należy podkreślić mających potencjał i sukcesywnie udoskonalanych i poprawianych.

Kreowanie Ł.Fikusa na hochsztaplera uważam za histerycze i mocno przesadzone

Po czwarte - i na koniec - w Polsce nie mamy ani sprzedaży ani dystrybucji i WSZYSTKIE produkty będące w Polsce są kupowane sporadycznie (pod presją tego że jest za drogo) jako używane lub ex-demo. Kupujący ŚWIADOMIE biorą od nas prototypy i testowe sztuki, potem sami w tym grzebią, lutują, wstawiają kondensatory i dławiki innych firm, potem psują, przyjeżdżają aby ich ratować, pomagamy, naprawiamy, przebudowujemy na inne topologie, dodajemy USB czy zbalansowanie - a na koniec taki wymęczony DAC jest przez innego życzliwego fotografowany i używany aby nas niszczyc, aby w końcu firma upadła i przestała malkontentów kłuć w oczy.

NIE KUPUJCIE przenigdy...

Proszę wytłumaczyć jak się ma powyższe podejście do klienta z tym co jest na Waszej stronie:

"Nadszedł czas, aby zadbać należycie o polskich klientów. Chcemy zająć istotne miejsce na naszej high-endowej scenie. Aby tego dokonać, poczyniliśmyś kilka kroków w kierunku doskonałej obsługi klienta."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co obraźliwego jest w udzieleniu porady by udał się do specjalisty na leczenie?

Oczywistym ze jest to wynik przepychanki slownej i czystego forumowego chamstwa stosowanego przez Gagacka, przeciez nie jest on specjalista od psychiatrii a nawet gdyby byl to potrzeba ku temu specjalistycznych badan. Jego wpis jest jaskrawym pokazem braku szacunku jak i nietolerancji dla innych uzytkownikow forum jak i ich wypowiedzi, a jest to niezgodne z regulaminem portalu audiostereo.

Niedozwolone jest podejmowanie za pośrednictwem Forum działań sprzecznych z zasadami współżycia społecznego. W szczególności zabronione jest:

zachowanie sprzeczne z zasadami Netykiety, w tym formułowanie wypowiedzi stanowiących przejaw braku szacunku wobec innych Użytkowników Forum bądź też zachowania powszechnie uznawane za sprzeczne z zasadami kultury osobistej,

rozpowszechnianie za pośrednictwem Forum treści obraźliwych, obscenicznych lub naruszających powszechnie uznawane zasady etyczne.

Wnosze ponownie juz publicznie o reakcje w zwiazku z dzialalnoscia uzytkownika Gagacek i moderacje wpisu niezgodnego z regulaminem tego forum

Widzę po dobroci nie sposób...

Ostatni raz proszę o skupienie się na temacie wątku. Wszelkie OT będą wywalane a wobec osób trollujących i robiących osobiste wycieczki stosowane kary regulaminowe.

Powrót po dłuższej przerwie...

Witam,

jako właściciel tej marki czuje się w obowiązku udzielić krótkiej odpowiedzi.

Wielu rodaków narzekających na ceny, w ich mniemaniu za wysokie, informuję, że ceny są takie ze względu na moje usilne trzymanie się produkcji wszystkiego W POLSCE. Tak, daję pracę kilkudziesięciu osobom w Polsce które utrzymują z tego ponad setkę pracowników, żon i dzieci. Polska jest jednym z najdroższych krajów na świecie ale staram się nie przenieść produkcji do Chin. Rozumiem, że Panowie by przenieśli. Pewnie tak w końcu zrobię.

Panie Łukaszu jest Pan świetnym menadżerem ale proszę wyjaśnić laikowi jakim cudem zatrudnia Pan kilkadziesiąt osób przy sprzedaży średnio 10 urządzeń na miesiąc. Zarobki musieliby mieć dość skromne na poziomie zasiłku dla bezrobotnych lub niższe. Może stąd się bierze taki poziom lutowniczych. Jak to mówią jaka płaca taka praca.

Gdzie chowa Pan te wszystkie osoby bo jak byłem u Pana to 95% miało wolne. Czy ma Pan podziemne pomieszczenia jak w Pentagonie?

Inteligentny czlowiek zrozumie ze wypowiedz Lukasza jest skierowana do klientow z forum takich jak Ty, a nie do normalnych klienow.

Panie inteligentny, proszę rozwinąć swą myśl. Rozumiem, że klienci dzielą się na normalnych i nienormalnych a rekrutacja chętnych na Lampiego odbywa się w Tworkach czy na podstawie żółtych papierów?

Sugerujesz ze model firmy rozwijajacej, promujacej i sprzedajacej sprzet audio to jest taki sam model firmy produkujacej zelazka w chinach?

Zalecam koledze zakup Lampiego jako inteligentny klient na pewno dostąpi tego zaszczytu. Wcześniej zalecam wymianę Pana chińskich kolumn z głośniczkami za 5$ i referencyjnych kabli atlas (przydaje się w szkole na lekcji geografii) bo inaczej nici z hajenda!

Pytania sa za proste jak na kontrowersyjny sprzet, jak piszesz.

Moim zdaniem dzwiekowo to klasa hiend, sposob wykonania to klasa komercyjnego DIY.

Nie odpowiem wiec na pytanie, bo takiej opcji nie ma.

Ciekawe co osoby oceniające klasę brzmienia sprzętu po jego wyglądzie sądzą o np. U-Clocku firmy dCS, za który firma życzy sobie blisko 20 tys zł.

dcs.jpg

Lampi wczoraj i dziś...

cd...

-------

Moderacja: usunięto 2 zdjęcia 1.jpg i 6.jpg w związku z naruszeniem praw autorskich.

Ukryta Zawartość

post-58347-0-84468400-1425573219_thumb.jpg

post-58347-0-50880500-1425573236_thumb.jpeg

post-58347-0-90480200-1425573240_thumb.jpg

post-58347-0-74959400-1425573246_thumb.jpg

post-58347-0-68256500-1425573251_thumb.jpg

post-58347-0-51606000-1425573258_thumb.jpg

post-58347-0-44045000-1425573264_thumb.jpg

post-58347-0-30617400-1425573269_thumb.jpg

post-58347-0-00200000-1425573274_thumb.jpeg

post-58347-0-37120100-1425573301_thumb.jpg

post-58347-0-67949800-1425573306_thumb.jpg

post-58347-0-18574500-1425573311_thumb.jpg

post-58347-0-37072300-1425573320_thumb.jpg

post-58347-0-23556800-1425573326_thumb.jpeg

post-58347-0-81969900-1425573330_thumb.jpeg

post-58347-0-41476400-1425573335_thumb.jpeg

post-58347-0-19307100-1425573341_thumb.jpeg

post-58347-0-53470000-1425573346_thumb.jpg

post-58347-0-91088800-1425573350_thumb.jpg

post-58347-0-26353600-1425573355_thumb.jpg

post-58347-0-55456900-1425573359_thumb.jpg

post-58347-0-76296500-1425573363_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lampiemu sukces przewidziałem już kilka lat temu i powinien go osiągnąć - tylko musi spełnić podstawowe założenie, czyli musi mieć ofertę złożoną z PRODUKTÓW, które są skończone i powtarzalne.

Brzmienie już ma hiendowe, zresztą ja też mam nie gorsze ;-)

a wątek jest typową nagonką Starego Maślaka i Szymka, jak to na forumie :-)))

Lampiemu sukces przewidziałem już kilka lat temu i powinien go osiągnąć - tylko musi spełnić podstawowe założenie, czyli musi mieć ofertę złożoną z PRODUKTÓW, które są skończone i powtarzalne.

Brzmienie już ma hiendowe, zresztą ja też mam nie gorsze ;-)

a wątek jest typową nagonką Starego Maślaka i Szymka, jak to na forumie :-)))

To wszystko nasza wina, przyznaję się. Te gluty i luty to robili moi podstawieni ludzie :)))

Chyba Starego Marslaka bo już mnie zbanował w Swoim "obiektywnym" wątku o lampim i teraz płacze. Proszę nie przekręcać nicków bo to nieelegancko.

ABs jesteś właścicielem Lampiego czy zamierzasz kupić? Od tej odpowiedzi ważą się losy Twojej inteligencji więc uważaj!

Szymon, nie bierz wszystkiego na siebie, ja pierwszy chciałem te kabelki polutować, to powiedziałeś, że za dobrze to wygląda - a ma być postarzanie produktu, inaczej nikt nie przyjdzie do serwisu :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Moim zdaniem ta nagonka potwierdza klasę wyrobów Ł.F. To już trzeci wątek w którym się mówi o tych wyrobach. Z powodu ich sukcesu.

Yayona to mi nie szkoda pies go drapał ,ale z Lampizatorem to deczko przeginasz krytyka krytyką ale ,aż tak dowalać rodakowi myślę że nie zasłużył jeszcze sobie na to.

Zwłaszcza że przyjmuje na klatę uwagi okazuje się że czyta,pisze i mówi po polsku.

ABs jesteś właścicielem Lampiego czy zamierzasz kupić?

Hiendy to sam sobie robię :-) - i jak z moją inteligencją??

Kochani bawta się dali - dla mnie EOT.

ps

Łukasz trzymaj się, Alleluja i do przodu ;-)

Yayona to mi nie szkoda pies go drapał ,ale z Lampizatorem to deczko przeginasz krytyka krytyką ale ,aż tak dowalać rodakowi myślę że nie zasłużył jeszcze sobie na to.

Zwłaszcza że przyjmuje na klatę uwagi okazuje się że czyta i mówi po polsku.

A co ma do tego rodak czy nie rodak? To rodak może traktować tak rodaków? Bo oferowanie takiej jakości to dość specyficzne traktowanie klientów. Nie chcę już uźyć ostrzejszych określeń, choć powinno się nazwać to po imieniu.

A co ma do tego rodak czy nie rodak?

W brew pozorom bardzo wiele , krytyka po części uzasadniona przerodziła się w nagonkę dla zabawy lub czegoś tam

Nagonki moim zdaniem nieadekwatnej do wad Lampich .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.