Skocz do zawartości
IGNORED

Źródło USB (nie PC)

kaviter

Rekomendowane odpowiedzi

Co do ceny to ze względu na kurs dolara należy spodziewać się wyższej ceny niż 10000zł. Jeszcze niedawno dolar był po ok 3.2-3.3pln, a dziś jest prawie 4pln. Wszystkie zakupy z Azji są rozliczane w dolarach. Zresztą Auralic też pewnie podrożeje z tego samego powodu.

Dzięki cenom dolara coraz atrakcyjniejsze bedą urządzenia produkowane w Europie...no z wyjątkiem Szwajcarii;)

Co do Aurendera to ceny na Polskę idą w górę w bardzo szybkim tempie.

dysk w środku niepotrzebny mi grać z NASa będę, czyli że ten N100 to to samo co X100 tylko że bez dysku ???? na stronie Audiofastu nie widzę go w ofercie wie ktoś czy/kiedy będzie oferowany i jaka będzie mniej więcej cena ??? nie mam żadnych relacji z Audiofastem jak u nich wygląda z pożyczaniem urządzeń do testów ???

może ktoś napisać coś z własnych doświadczeń o dźwięku w porównaniu z Auraliciem ????

???? przecież to jakiś badziewny amplituner za 1500 złotych, proszę o poważne wpisy w temacie wątku

Przepraszam nie zglebilem watku i stąd mój wpis

Niestety firmy europejskie też podnoszą lub będą podnosić - nawet jeżeli nie produkują w Chinach gotowych produktów (z Chinami rozliczenia są w USD) to pochodzi stamtąd duża część komponentów.

Jak to mówią - jak by nie patrzyć, dupa z tyłu.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jeśli przykładowo taki wiatrak komputerowy pochodzi z Chin i jego cena w wyniku wzrostu kursu dolara wzrosła to zamiast płacić za niego 8 złotych producent w EU zapłaci 9,28 zł. Sytuacja ta jest dobra dla tych którzy produkt dalej sprzedają na rynek dolarowy bo kurs EU poszedł w dół a co za tym idzie koszt drogiej robocizny w EU jest bardziej konkurencyjny.

Korzyści są też dla Unii bo jej wyroby robione na miejscu z miejscowych produktów są bardziej na zewnątrz UE konkurencyjne.

Myślę że na razie zamiast podnosić cenę po prostu zwiększymy ilość produkcji i uzyskamy podobny ekonomiczny efekt.

Jak nie lepszy!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Niestety firmy europejskie też podnoszą lub będą podnosić - nawet jeżeli nie produkują w Chinach gotowych produktów (z Chinami rozliczenia są w USD) to pochodzi stamtąd duża część komponentów.

Jak to mówią - jak by nie patrzyć, dupa z tyłu.

Dupa z tyłu to będzie u producentów audio jeśli nie obniżą marzy na swoje produkty. Mechanizm działania firmy jest taki, że zwykle koszt komponentów nie może przekraczać 15-18% ceny finalnej produktu. Tak więc te wzrosty nie mają wielkiego znaczenia. 80% ceny to inne składniki.

No i zawsze mogą skorzystać na słabym Euro i rozpocząć podbój USA;-)

A w Europie sprzedawać w dobrych cenach.

Myślę że na razie zamiast podnosić cenę po prostu zwiększymy ilość produkcji i uzyskamy podobny ekonomiczny efekt.

No właśnie. Oto tajemnica sukcesu. Większa, atrakcyjniejsza cenowo produkcja sprzedawana poza Europę. Dzięki słabemu Euro to jest całkiem możliwe.

Słabe Euro zachęci także mieszkańców USA do zakupu luksusowych produktów z Europy jak i zwiększy turystykę z USA do Francji czy Włoch.

A w temacie wątku to może pora na stworzenie atrakcyjnego cenowo, porządnego sprzętu do odtwarzania muzyki z plików (transportu) w Europie?

AMARE zróbcie coś w wersji LITE za 2,5-3 tyś EURO...;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kupiłem, złożyłem - działa lepiej niż jriver z mojego compa -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niesamowita sprawa !

Zamawiam i testuję !

Jakim oprogramowaniem nim sterujesz ? Jriver ?

Jaka jest jakość dźwięku ? Może warto podpiąć zasilacz liniowy od Tomanka ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Tak jest to jriver. Akurat system mam zapasowy, bo grają dość tanie kolumny z systemu zapasowego, więc wstrzymuje się przed sądami kategorycznymi. Więcej będę mógł coś powiedzieć za miesiąc dwa. Na pewno gra lepiej niż taki normalny jriver z mojego kompa.

Muszę dodać, że jestem komputerowym lamerem, a udało mi się to złożyć w chwilę i zadziałało, ku memu bezgranicznemu zdumeniu.

Podobnie co do części części: zamówione bodaj w środę wieczór, czy czwartek rano w UK: w piątek miałem w ręku.

Dobre czasy dla audiofilów:) śledzących nowinki:)

Mam pytanie...

Jak można porównać jakość dzięki Auralic Aries do Aurender 100?

Czy dzieli je duża przepaść? Jesli tak to na czym ona polega? W czym jedno urządzenie jest lepsze od drugiego?

Które jest bardziej ocieplone w brzmieniu a ktore kliniczne? Jak z barwami?

Myślę, że brzmienia transportów nie można rozpatrywać w aspekcie barwy czy temperatury dźwięku.

Dobry transport charakteryzuje się znakomitą separacją, stabilną i czytelną sceną, czarnym tłem, czystymi wokalami bez cyfrowych zniekształceń, dociążonym dźwiękiem.

I w tych aspektach należy szukać różnic pomiędzy Ariesem a Aurenderem 100.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.