Skocz do zawartości
IGNORED

Polski Rząd ładuje w Bezdomność Tomahawkiem

Tommiashi

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz Pytanie ile trzeba będzie zapłacić za 24 rakiety typu Tomahawk ?

Piszę typu bo pewnie kupimy jakiś 20 letni złom..........

Dodatkowe pytanie ile głodnych i bezdomnych dzieci można byłoby ocalić za te pieniądze przed całkowitym wykluczeniem społecznym ? ...................

Nie mam pojęcia , ile będą kosztować Tomahawk-i , ale wiem , że problem bezdomności / biedy w Polsce nie zaczął się z chwilą imperialnych zapędów Rosji Putina (także nie tu leży problem) , poza tym w sytuacji ewentualnej agresji rosyjskiego niedźwiedzia na nasz kraj , problemem nie będzie bezdomność i głód naszych dzieci , lecz to , czy w ogóle przeżyją .

Piotr

Teraz Pytanie ile trzeba będzie zapłacić za 24 rakiety typu Tomahawk ?

Piszę typu bo pewnie kupimy jakiś 20 letni złom..........

Dodatkowe pytanie ile głodnych i bezdomnych dzieci można byłoby ocalić za te pieniądze przed całkowitym wykluczeniem społecznym ? ...................

Dopowiem jeszcze , że być może Polska zaczęła iść śladem Rosji , która miast uporać się z bezdomnością i straszliwą biedą rosyjskich dzieci , inwestowała/inwestuje dosłownie i w przenośni w agresję (zbrojenia) ?

Piotr

Rosja ma (no teraz już nie ale to wiadomo dlaczego ;) ) na tyle dochodu że gdyby tylko chciała wprowadzić system powszechnego dobrobytu (o średnim dobrym poziomie kosztem znacznie wyższego dla nielicznych) podobny do skandynawskiego (bo do tego co był do niedawna w RFN to nie bardzo bo to było trochę na innych fundamentach i się powoli kończy głównie przez tzw pijawki emigrantów którzy wyssali ten kraj przez social do cna i teraz trzeba za wszystko słono płacić) w sensie zapewnienia dobrego poziomu życia dla wszystkich kosztem mniejszych dochodów najbogatszych to już dawno by to zrobiła, a tymczasem poziomy życia są tam dramatycznie różne a na uzbrojenie idą astronomiczne pieniądze, Rosja twierdzi że czuje się osaczona ale Rosja ponoć zawsze tak twierdziła gdy chciała kogoś zaatakować, a poza tym idee Dugina (ponoć ulubiony ideolog Putina) potwierdzają chęci Rosji do przejęcia tych krajów które były kiedyś pod kontrolą związku radzieckiego, łącznie z NRD.

Tomuś zbanuj niepełnoletnią ;-) Bo znowu powiem, że eufemistycznie rzecz ujmując nic nie wiesz i znów poczujesz się dotknięty ;-)

Z jednej strony Cię rozumiem, z drugiej - jakiekolwiek nazwanie głupoty głupotą zawsze będzie pejoratywne, bowiem znak desygnatu takowej zawsze będzie ujemny :)

Hehehe... Niezłe :-)

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Chociaż z drugiej strony może i chcieli coś tam kombinować z przeszczepieniem systemu skandynawskiego (ale chyba jest to jednak raczej trudne do wykonania) bo ponoć Szwecja i Finlandia jest niezwykle mocno przeniknięta służbami Rosyjskimi (i się też bardzo żalili na tą nachalność) które starają się wszystko analizować tam pod kierunkiem zrozumienia dlaczego większość ludziom żyje się tam na dobrym poziomie, czytałem nawet gdzieś że Szwecja i Finlandia (była nawet wypowiedź ludzi z tamtych rządów) były straszone że lepiej żeby weszły we współpracę z Rosją bo będą miały później kłopoty i że i tak będą musieli się podporządkować, no ale odmówili. Pewnie właśnie dlatego się boją i coraz bardziej się zbroją.

V

Dopowiem jeszcze , że być może Polska zaczęła iść śladem Rosji , która miast uporać się z bezdomnością i straszliwą biedą rosyjskich dzieci , inwestowała/inwestuje dosłownie i w przenośni w agresję (zbrojenia) ?

To wybrali chyba najgorsze z możliwych rozwiązań.

chwilowy brak działalności w audio.

Wracając do tematu - nie ma żadnych wątpliwości, że to agresywna polityka Kremla zmusiła nas do podniesienia wydatków na obronność. Zakup konkretnie Tomahawków w ogóle nie był rozważany przed agresją na Ukrainę. Rozważano opcję wyposażenia nowych OP w pociski manewrujące, ale było to w sferze dyskusji.

Z tego punktu widzenia temat jest mocno demagogiczny, bo te działania są odpowiedzą na zaistniałą sytuację a nie jakimś dobrowolnym wyborem.

Jestem Europejczykiem.

Pierwsze Tomahawki mają ponoć dotrzeć dopiero w 2022 roku :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pierwsze Tomahawki mają ponoć dotrzeć dopiero w 2022 roku :

Ukryta Zawartość

Bez sensu byłoby je kupować skoro nie mamy jeszcze okretów -nosicieli. Na mój gust to raczej ostrzeżenie wysłane w stronę Rosji.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Użytkownik 23031970 dnia 13.03.2015 - 22:52 napisał

V

To wybrali chyba najgorsze z możliwych rozwiązań.

Nie to miałem na myśli , zwróć uwagę na znak zapytania oraz komu zadałem powyższe pytanie - serdeczności Anty , Piotrek

P.S.

Nawet propaganda , żeby była przekonująca , musi mieć sens , reszty się domyśl .

Piotr

Jak przyjdą to w celach imperialnych przede wszystkim, wystarczy poczytać Dugina :

Ukryta Zawartość

Łebski gość. Widać, że taki Putin przeczytał wszystkie jego książki i nawet wziął sobie je do swojego komsomolskiego serduszka.

Ukryta Zawartość

Łebski gość. Widać, że taki Putin przeczytał wszystkie jego książki i nawet wziął sobie je do swojego komsomolskiego serduszka.

No straszne to podejście wystarczy wyrzec się przesądów i zacząć rozwój ziemski. To podejście przypomina mi średniowiecze. I pewnie dlatego te średniowiecze metody w polityce w Rosji.

Z jednym ma rację powinniśmy zwalczyć katolicyzm nie musi być w 100% ale żeby nie miał wpływu. I zastąpić go bytem ziemskim i rozwojem cywilizacji.

Dziwię się kolegom dyskutantom że obarczają zakup "rakiet typu tomahawk" przez rząd w Polsce działaniami Kremla.

Przecież to jest śmieszne........

Działania Moskwy nie są przecież jakieś "zbyt skomplikowane" żeby zrozumieć jak używa się wszelkich wpływów, by chronić własne interesy tuż przy swoich granicach. Amerykanie robią to o wiele bardziej brutalnie i bezwzględnie niż Moskwa a jednak poziom zaufania do Amerykanów, tożsamy z "lizodupiem" jest w Polsce bardzo ale to bardzo wysoki.

Tak więc kupujmy tomahawki i ratujmy amerykańską gospodarkę........

Przecież "idzie wojna"..........śmieszne

Nie mam pojęcia , ile będą kosztować Tomahawk-i , ale wiem , że problem bezdomności / biedy w Polsce nie zaczął się z chwilą imperialnych zapędów Rosji Putina

Widzisz Piotrze i Tu jest "pies pogrzebany"

Czy bardziej "Bezdomnym" w Polsce zagraża dziś Putin czy rząd w Polsce na usługach Waszyngtonu..........

Wracając do tematu - nie ma żadnych wątpliwości, że to agresywna polityka Kremla zmusiła nas do podniesienia wydatków na obronność.

Jasne.........:)

Zakup konkretnie Tomahawków w ogóle nie był rozważany przed agresją na Ukrainę.

Mówisz o agresji USA na Ukrainie ? , Czy chodzi Ci o eskimoską finansjerę z MFW ?

Bo chyba raczej nie dotyczy to Ukraińców mieszkających w Donbasie i nie zgadzających się z polityką prowadzoną przez tymczasowy rząd w Kijowie!

Bez sensu byłoby je kupować skoro nie mamy jeszcze okretów -nosicieli. Na mój gust to raczej ostrzeżenie wysłane w stronę Rosji.

Raczej "lizodupie", wasalizacja i poddaństwo.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Trzeba było zostać w komizmie, prawda ? To i teraz zatargów z Rosją by nie było - bo nie było by o co ...

To w Rosji jest komunizm obecnie? W Polsce podobno również a nawet w USA jest. Tylko jak Korwina w domu nie ma.

Jakie to zatargi mamy z Rosją ? Toczymy jakaś wojnę terytorialna lub kolonialną może ?

Tak radzę żebyś więcej pisał. Statystyka wskazuj e że przy dostatecznie dużej intensywności ilość przechodzi w jakość i częściej coś sensownego napiszesz.

Dziwię się kolegom dyskutantom że obarczają zakup "rakiet typu tomahawk" przez rząd w Polsce działaniami Kremla.

Przecież to jest śmieszne........

Bo to są tacy polscy patrioci, którym nawet w spodnie nasrał Putin.

Tak więc kupujmy tomahawki i ratujmy amerykańską gospodarkę........

Przecież "idzie wojna"..........śmieszne

Wcale nie takie smieszna jesli sie zauważy że niewiele odpadliśmy od tego euroazjatyckiego modelu gospodarczego który jest w Rosji i Ukrainie. Bo to on wywołał wojnę domową i tęsknotę za "znośnym" życiem w ZSRR.

Więc co może zrobic władza w Polsce żeby się taki tęsknotowy scenariusz za PRLem nie udzielił obywatelom? Tylko postraszyć, potrąbić w patriotyczne trąbki, wsadzić w kamasze i wynaleźć jakąś wojenkę. Choćby wymyśloną. Byle skutecznie odwrócić uwagę od społecznej degradacji.

Więc co może zrobic władza w Polsce żeby się taki tęsknotowy scenariusz za PRLem nie udzielił obywatelom? Tylko postraszyć, potrąbić w patriotyczne trąbki, wsadzić w kamasze i wynaleźć jakąś wojenkę. Choćby wymyśloną. Byle skutecznie odwrócić uwagę od społecznej degradacji.

I tak oto rząd w PL ładuje w "problemy społeczne " tomahawkiem :)

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Widzisz Piotrze i Tu jest "pies pogrzebany"

Czy bardziej "Bezdomnym" w Polsce zagraża dziś Putin czy rząd w Polsce na usługach Waszyngtonu..........

Zasadniczo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia , niemniej za bezdomność /ubóstwo w głównej mierze odpowiedzialna jest ludzka chciwość manifestująca się w obscenicznym bogactwie np. takiego Putina , czy choćby kościoła (tu nie ma barw politycznych , ni granic) oczywiście każdy naród/religia ma takiego przywódcę /przewodnika duchowego , na jakiego sobie zasłużył /zasłużyli .

Piotr

Zasadniczo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia , niemniej za bezdomność /ubóstwo w głównej mierze odpowiedzialna jest ludzka chciwość manifestująca się w obscenicznym bogactwie np. takiego Putina , czy choćby kościoła (tu nie ma barw politycznych , ni granic) oczywiście każdy naród/religia ma takiego przywódcę /przewodnika duchowego , na jakiego sobie zasłużył /zasłużyli .

Dokładnie.

Przestancie siać ta propagandę bo to samo dziadostwo ktore powoduje biedę jest i w Rosji i na zachodzie. Chociaż w Rosji jest to jeszcze bardziej rozwinięte. Rozwarstwoenie. A Putin czym sie rozni od kapitalistow? Niczym a dodatkowo jest jeszcze gorszy bo jeszcze bardziej chciwy.

A to jest główny problem ludzkości XXI wieku.

Dokładnie.

Przestancie siać ta propagandę bo to samo dziadostwo ktore powoduje biedę jest i w Rosji i na zachodzie. Chociaż w Rosji jest to jeszcze bardziej rozwinięte. Rozwarstwoenie. A Putin czym sie rozni od kapitalistow? Niczym a dodatkowo jest jeszcze gorszy bo jeszcze bardziej chciwy.

A to jest główny problem ludzkości XXI wieku.

Dopóki nie uporamy się z żądzą władzy i pieniądza , a nie uporamy się , o czym dobitnie zaświadcza cała historia ludzkości - dopóty będą wojny .

Piotr

Bezdomność...

Chcieliśta Zachodu?

No to mata. Trza brać z całym dobrodziejstwem inwentarza a nie biadolić.

Aaaaa! Nikt nie powiedział, że prócz kolorowych batonów, MacDo i nikomu niepotrzebnych pierdół - jest też i bezdomność?

Szkoda.

No właśnie tu dotykamy największej klapy dotyczącej przemian po 1989 roku. Dokładnie NIKT nie powiedział tępym Polaczkom, że zachód to też bezdomność, bezrobocie i ogólnie walka o przeżycie w stylu " kto silniejszy "...Wszyscy się uśmiechnęli, poklepali po plecach, zrobili uniesione miny i powiedzieli : " no to mamy wreszcie wolność "....jakie to k..a typowo polskie, taka beztroska i przekonanie, że teraz to już będzie tylko lepiej.......a teraz płacz i zaskoczenie...dokładne ten sam scenariusz jak z frankowiczami :-)

Mentalność w stylu : " będzie dobrze ".....

Smuga cienia spowija..;-)

Jakie oszustwo ???

Tylko idiota mógł zakładać, że kursy walut (w tym franka) będą stały sztywno przez x-dziesiąt lat. Chciało się przycwaniakować i przykutwić, to teraz się ma.

Jak ktoś się decyduje na mega-kredyt na pół życia, to trochę się na finansach powinien poznać.

Inna sprawa, że banki też są nie całkiem w porządku, bo nie ostrzegali głupoli, że to jest kredyt podwyższonego ryzyka. Ale do oszustwa to jeszcze daleko.

Analogia do frankowiczów jest o tyle trafna, że zostali ofiarami usankcjonowanego oszustwa.

Kolega to chyba nie wyrósł jeszcze z lektur typu " Kordzik " Rybakowa. Ja też kiedyś zostałem komunistą ( po przeczytaniu tej książki ), ale miałem wtedy 12 lat. Czas przejść na poważniejsze lektury.

Jakie oszustwo ???

Tylko idiota mógł zakładać, że kursy walut (w tym franka) będą stały sztywno przez x-dziesiąt lat. Chciało się przycwaniakować i przykutwić, to teraz się ma.

Jak ktoś się decyduje na mega-kredyt na pół życia, to trochę się na finansach powinien poznać.

Inna sprawa, że banki też są nie całkiem w porządku, bo nie ostrzegali głupoli, że to jest kredyt podwyższonego ryzyka. Ale do oszustwa to jeszcze daleko.

problem teraźniejszych czasów jest taki ze "trzeba mieć leb na karku" bo zewszat wszystko cie atakuje a czy to dobre czy zle dla ciebie to już musisz sam wiedzieć, i zawsze trzeba najpierw się dowiedzieć czy to ci potrzebne i czy to ci się oplaca.

Podstawowa zasada systemu - robisz cos co się oplaca.

Niestety większość nie stosuje się to tych podstawowych regol jedni swiadomie inni nieświadomie a agresywni i chciwi tylko takich szukają.

problem teraźniejszych czasów jest taki ze "trzeba mieć leb na karku" bo zewszat wszystko cie atakuje a czy to dobre czy zle dla ciebie to już musisz sam wiedzieć, i zawsze trzeba najpierw się dowiedzieć czy to ci potrzebne i czy to ci się oplaca.

Podstawowa zasada systemu - robisz cos co się oplaca.

Niestety większość nie stosuje się to tych podstawowych regol jedni swiadomie inni nieświadomie a agresywni i chciwi tylko takich szukają.

A kiedy było inaczej ?

A kiedy było inaczej ?

Moim zdaniem w poprzednim systemie chociaż nie znam jeszcze nie musialem sam się utrzymywać i wzbogacac - ja nie miałem nie mieli i inni nikt nie miał wiec nikt nikogo nie oszukal nie pokazal się nie zarabial więcej i było git, byłem glupi biedny ale inny nie miał i było git, a teraz trzeba myslec.

Takie mam wyobrażenie dawnych czasow

I to się marzy takim Tommmassim Kubrim...

Jakie oszustwo ???

Specjalista od finansów kolejny jak widzę moderacja kasuje masowo bo prawda jest niewygodna.

Banki złamały prawo bankowe tym że sprzedawały instrument którego kapitał był zmienny , a w kredycie nie może być zmienny. Czyli pod pozorem kredytu sprzedawały instrument spekulacyjny. To jest właśnie oszustwo.

W latach 70-tych kredyty walutowe zostały zakazane w Australii. W ciągu ostatnich dziesięciu lat nadzory bankowe we wszystkich krajach europejskich zakazały udzielania takich kredytów. Wiec banksterka przerzuciła się na kraje europy środkowej.

Pierprzenie teraz o tym że głupie polaczki są same sobie winni, to jest kolejny punkt kampanii zohydzania i szczucia ludzi na siebie, żeby się znowu nie wzburzyli jak w 1981 i tym razem nie pogonili kapitalistycznego dziadostwa.

Kolega to chyba nie wyrósł jeszcze z lektur typu " Kordzik " Rybakowa. Ja też kiedyś zostałem komunistą ( po przeczytaniu tej książki ), ale miałem wtedy 12 lat. Czas przejść na poważniejsze lektury.

Analfabetą raczej. Nie przekonuj. że czytać potrafisz jak widać że nic nie rozumiesz.

Takie mam wyobrażenie dawnych czasow

I to się marzy takim Tommmassim Kubrim...

Napisałby od początku o co chodziło w kredytach frankowych ale mi się nie chce jak was widzę. Dziad z obrazem miał inteligentniejszą dyskusję niż z wami mogłaby o finansach być.

Na razie jest już piec pozwów zbiorowych przeciwko bankom, za kredytu frankowe, głównie o to że nie są kredytami.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.