Skocz do zawartości
IGNORED

Informacja wstępna dla średnio-zaawansowanych pytających o kable

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

Sweetepete, moze I wyjechalem, ale jestem dumny ze swojego pochodzenia i ziemi, na ktorej sie wychowalem. Dumny z mojego pradziadka , ktory walczyl o wolnostojace tego kraju. Nie jestem dumny z kretactwa, glupoty, zlodziejstwa i wyzysku, ale to jest wszedzie. Nawet w Anglii. Otworz "the sun" I poczytaj jakie tam brednie pisza I jakie newsy o Anglikach sa. Anglicy to zwierzeta kichajscy pod siebie, bez kultury, bekajacy przy jedzeniu, biegajacy z golymi dupami po ulicach i robiacy syf I bajzel gdziekolwiek pojada na wakacje. Mieszkasz w UK...masz obywatelstwo angielskie, wstyd Ci za to? Gdyby nie miedzy innymi polscy zolnierze o by w Angli po niemiecku teraz mowili. Moze I Polska jest zacofana przez komune i prl-owskie pokolenie majace dziwne poglady, ale to nie powod by sie czegos wstydzic.

Miejmy nadzieje, ze Ci ktorzy tam mieszkaja wreszcie zrobia rewolucje I wypieprza ten caly rzad na zbity push, bo sluchac ani ogladac sie tego nie da...

Nie żebym się czepiał mam od 1973 roku rodzinę w Anglii ale oni dalej (to 1 pokolenie z drugim jest gorzej) piszą do mnie lepszą polszczyzną niż ja sam.

Zrób coś z tym Proszę!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ludzie mojego pokroju spiepszali z Polski, bo chcieli zyc jak ludzie.

Ucza w polsce od malego jak isc na latwizne i walic w rogi tego, ktory siedzi z toba w lawce.

Kozak w necie ........

Moja żona jest nauczycielką i o ile ją znam nie uczy tego o czym piszesz .

Zastanawiam się , skoro gardzisz Polską i Polakami to po co piszesz na tym forum?

Masz kompleks to idź do lekarza będzie Ci się łatwiej żyć.

Przeszkadza Ci że ktoś ma lepszy sprzęt i wyładowujesz własne frustracje na tym forum . To żałosne

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

o tuningu tu na forum tez juz pisalem, ktos kto ma praktyczna wiedze nie bawi sie w zmiane kondensatorow foliowych za 2zl na takie za 300zl tylko poprawia topologie ukladu, dobuduje kolejny stopien lub zmodyfikuje istniejący, nie bawi sie w kable i bezpieczniki tylko wymieni diody na szybsze badz dolozy pojemnosci, nie wiem tez skad sie wziela moda na bocznikowanie wszystkiego, boczniki maja konkretne zastosowanie i nie wolno bocznikowac kazdego elektrolitu i wszedzie, to samo z kolumnami, zamiast zmieniac kondensatorki lepiej zaprojektujcie nowe zwrotnice, ale to juz nieco trudniejsze i realnie na tym forum jest tylko kilka osob ktore sie na tym znaja, mierzac glosnik i następnie poprawnie interpretujac pomiar wiemy co i gdzie glosnik boli, to daje realna poprawe jakosci a nie wstawianie drogich kondensatorow tam gdzie glosnik i tak ma skopany filtr i kiepskie zgranie faz

Tak są zmiany, jak dałem koc na plazmę to obraz przestał mi się wyświetlać, słyszę tylko głos. Może powiesz mi co to może być za przyczyna, że się tak dzieje.

Tak na marginesie, uzupełnij w opisie swoją konfigurację sprzętową chyba, że sie wstydzisz to nie będę nalegał.

Sory, ja pomylilem osoby.

Z tym kocem to bylo do imsaizm, czy jakos tak.

Do tego, ktory opublikowal kilka postow wyzej swoje pomieszczenie odsluchowe

Sory.

Moj zestaw to nie zadna tajemnica, juz kilka razy pisalem co psiadam.

Juz czesc poprawilem. Mam angielskiego edytora. Ciezko sie pisze, bo ani polskich znakow, ani slownika polskiego a po polsku to tylko tu I na facebooku pisze. Przepraszam za bledy.

Sory, ja pomylilem osoby.

Z tym kocem to bylo do imsaizm, czy jakos tak.

Do tego, ktory opublikowal kilka postow wyzej swoje pomieszczenie odsluchowe

Sory.

Moj zestaw to nie zadna tajemnica, juz kilka razy pisalem co psiadam.

To nie bylo jego pomieszczenie, tylko kawal. Zdjecie jest z insomnia.pl

Wieza STEREO Technics :)

o tuningu tu na forum tez juz pisalem, ktos kto ma praktyczna wiedze nie bawi sie w zmiane kondensatorow foliowych za 2zl na takie za 300zl tylko poprawia topologie ukladu, dobuduje kolejny stopien lub zmodyfikuje istniejący, nie bawi sie w kable i bezpieczniki tylko wymieni diody na szybsze badz dolozy pojemnosci, nie wiem tez skad sie wziela moda na bocznikowanie wszystkiego, boczniki maja konkretne zastosowanie i nie wolno bocznikowac kazdego elektrolitu i wszedzie, to samo z kolumnami, zamiast zmieniac kondensatorki lepiej zaprojektujcie nowe zwrotnice, ale to juz nieco trudniejsze i realnie na tym forum jest tylko kilka osob ktore sie na tym znaja, mierzac glosnik i następnie poprawnie interpretujac pomiar wiemy co i gdzie glosnik boli, to daje realna poprawe jakosci a nie wstawianie drogich kondensatorow tam gdzie glosnik i tak ma skopany filtr i kiepskie zgranie faz

A po co projektowac nowa zwrotnice? Chlopie.

Lepiej zbudowac wygrzewacz kondensatorow.

Byl temat ostatnio.

Kozak w necie ........

Moja żona jest nauczycielką i o ile ją znam nie uczy tego o czym piszesz .

Zastanawiam się , skoro gardzisz Polską i Polakami to po co piszesz na tym forum?

Masz kompleks to idź do lekarza będzie Ci się łatwiej żyć.

Przeszkadza Ci że ktoś ma lepszy sprzęt i wyładowujesz własne frustracje na tym forum . To żałosne

Moze uczy innego przedmiotu.

O reszcie Twoich watpliwosci pisalem juz, wiec nie bede pisal jeszcze raz.

Jeszcze jedno.

Nie sprawdzam jaki kto ma sprzet w o mnie, bo mnie to malo obchodzi.

I jeszcze jedno jeszcze raz, NIE MIESZKAM W UK.

Juz czesc poprawilem. Mam angielskiego edytora. Ciezko sie pisze, bo ani polskich znakow, ani slownika polskiego a po polsku to tylko tu I na facebooku pisze. Przepraszam za bledy.

To nie bylo jego pomieszczenie, tylko kawal. Zdjecie jest z insomnia.pl

Przestan.

Chlopak sie pochwalil, to mu powiedzialem jakie zmiany powinien wprowadzic. Caly czas czekam na odpowiedz. Jestem bardzo ciekawy, czy probowal sluchac z tej drabiny.

Próbujesz sprowadzić wszystkich z którymi się nie zgadzasz do własnego poziomu .

Czepiasz się człowieka że modyfikuje wzmacniacze bo przecież fabryczne grają to nie kompleks?

Przecież On nikogo nie zmusza do tych modyfikacji. A że w jakimś stopniu się reklamuje , a co w tym złego .

Każdy ma swój rozum i to jego decyzja .

Może to będzie prostackie co napiszę ale z jakiego Ty domu wyszedłeś że szczekasz jak kundel na Kraj w którym się urodziłeś .

Czytałem wpisy w klubie Nad . Dostawałeś tam konkretne porady . Nie widzisz sensu nie modyfikuj . Kable Ci nie grają nie kupuj. Co ma do tego Polska ?

Ja nie mam nic przeciwko zarabianiu za granicą . Mi się nie opłaca słabo znam język mam swoje lata i w miarę prosperujący biznesik . Za to moja córka konczy iberystykę i stwierdziła że wyjedzie to jej prawo . Myśle jednak że odebrała takie wychowanie ze nie będzie pluła na kraj swojego urodzenia

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Próbujesz sprowadzić wszystkich z którymi się nie zgadzasz do własnego poziomu .

Czepiasz się człowieka że modyfikuje wzmacniacze bo przecież fabryczne grają to nie kompleks?

Przecież On nikogo nie zmusza do tych modyfikacji. A że w jakimś stopniu się reklamuje , a co w tym złego .

Każdy ma swój rozum i to jego decyzja .

Może to będzie prostackie co napiszę ale z jakiego Ty domu wyszedłeś że szczekasz jak kundel na Kraj w którym się urodziłeś .

Czytałem wpisy w klubie Nad . Dostawałeś tam konkretne porady . Nie widzisz sensu nie modyfikuj . Kable Ci nie grają nie kupuj. Co ma do tego Polska ?

A jak on jest takim zatwardzialym Polakiem, to niech oznaczy sie jako branza i odprowadza podatki tej kochanej Polsce.

Przestan.

Chlopak sie pochwalil, to mu powiedzialem jakie zmiany powinien wprowadzic. Caly czas czekam na odpowiedz. Jestem bardzo ciekawy, czy probowal sluchac z tej drabiny.

Pisałeś, że kable Ci nie grają, to wrzuciłem zdjęcie twojego pokoju, żeby pokazać dlaczego różnicy nie słyszysz.

Odbiegliśmy od tematu bardzo daleko to już nie poradnik dla nowych wyznawców audio :)

Ja jednak jestem ciekawy i nawet założę te parę złotych .

Wzmacniacz mam już sam nie wiem jaki on jest poza tym że to lampa i nie chińska . Za to kolumny na 100% budżet B&W

Źródło również budżet PD 50 .

ps. Pamiętam że do starego Techa tego lepszego Japońce dodawali ciut lepszy kabelek z pozłacana końcówką i grubszy

Nie zapominajcie o kamieniarzach :)

3.jpg

<lol> ale widziałem :)

+1

Nie zapominajcie o kamieniarzach :)

3.jpg

Fajny pomysł ale realizacja do dupy.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Widzisz, poczytałem trochę wpisów w klubie Nada i nie spotkałem się z wyraźnie negatywnym odbiorem, poza twoimi, modyfikacji Mudy.

Wydaje mi się, że jesteś troszkę naiwny, dla mnie jest oczywistym, że sprzęt po przeróbkach zazwyczaj traci na możliwości odsprzedaży gdyż kupujący raczej szukają sprzętu nie modyfikowanego.

Poza tym dziwię się, że tak często piszesz z Polakami bardzo przez ciebie nie lubianymi. Jakaś forma masochizmu?

Może znajdź sobie jakieś tubylcze forum i tam się udzielaj ku uciesze swojej i innych uczestników tamtego forum mogących mieć styczność z tak nietuzinkową osobowością jak ty.

Normalnie Panowie -wariaci jesteścieie. ;) a to foto mnie na łopatki rozłożyło.Bez urazy oczywiście .za wariatów. ;)

Ostatnio w jakims temacie chlopak opisywal jakie ma teraz problemy z dopasowaniem reszty systemu, to muda zaleca mu konsultacje na PW.

Przy zmianie wzmacniacza , odtwarzacza czy kolumn czasem trzeba dopasować resztę .

I to wie każdy kto ma o tym pojęcie .

Pomoc w takim dopasowaniu ma każdy mój klient dzisiaj czy w przyszłości .

I od tego jest PW a nie forum na którym zaleci się taki imbecyl jak ty i będzie pisał o czymś o czym pojęcia nie ma .

Ci co chcieli taki sprzęt sprzedać i się do mnie zgłosili mieli klienta w ciągu kilku , kilkunastu dni bo wiele osób pyta o taki gotowy wzmacniacz .

Nikt taki do tej pory nie stracił na odsprzedaży .

Pewnie bedzie doradzal jakies kable, tak jak mi i paru innym kolegom.

Chlopie, tutaj chodzi tylko o jedno, o pieniadze.

Trzeba być porządną świnią żeby takie coś pisać .

W klubie NAD starałem ci się bezinteresownie pomóc i nakierować na dobry kierunek . Tak jak i tutaj z Nordostem ale jesteś za tępy żeby załapać o co chodzi czemu dałeś tutaj wyraz .

Skoro muda jest takim wielkim fanem audio i uzytkownikiem forum a dlubanie w sprzecie sprawia mu przyjemnosc, to dlaczego bierze za to pieniadze?

Na forum jest cały watek o tych modyfikacjach i kto jest kumaty sam sobie zrobi .

Takie modyfikacje nie są lekkim chlebem . Średnio 2-3 urządzenia tygodniowo . Do tego minimum kilka , kilkanaście maili dziennie i kilka godzin rozmów tygodniowo .

To jest czas który zabieram sobie i rodzinie a czas to pieniądz .

Jak widać na forum klienci sa zadowoleni a najwięcej negatywnych opinii mają ci co takiego sprzętu na oczy nie widzieli .

Takich wątków na temat modyfikacji czy budowy w moim wykonaniu jest kilka .

Było i więcej nie będzie dopóki moderacja nie wywali z tego forum takich jak ty .

Co ty zrobiłeś dla tego forum oprócz ciągnięcia go na dno do swojego poziomu ?

Nigdzie nie wywyższałem się z tym co mam .

Mam co mam i uważam to za dobry sprzęt i nie czuję potrzeby dalszych inwestycji .

Jednak wzmacniacz i odtwarzacz Sony za parę stów to kiepski sprzęt do porównań kabli .

(................)

Nie warto pisać na forum gdzie moderacja nic nie robi z takimi idiotami .

he he-dać mu wódki ,albo browar,:) dobrze nawijasz,(...to że ubliżasz to szczegół -też nie jestem święty) ale robisz to w sposób tak inteligentny ,że .......:) wiadomo o co chodzi..

Pozdrawiam małżonkę. :)-ma zajefajny słuch. :)

=

nie forum na którym zaleci się taki imbecyl jak ty

ale jesteś za tępy żeby załapać

Większego debila w życiu nie spotkałem !!!

Teraz moderacja może mnie zbanować .

Zasłużyłem sobie .

Nie warto pisać na forum gdzie moderacja nic nie robi z takimi idiotami .

A teraz kretynie pisz sobie na mój temat do woli .

Typowe dla tłuszczy

Średnio 2-3 urządzenia tygodniowo . Do tego minimum kilka , kilkanaście maili dziennie i kilka godzin rozmów tygodniowo .

Wyłącz tel ,komputera nie "odpalaj" -i czas poświęć rodzinie-problem zniknie.(zarąbany faktycznie pracą jesteś) a gdzie tu Panie "normalna praca" masz na nią czas-żeby nie było-...nie interesi mnie to,tak tylko zapytałem ...:)

A pomstowanie na Polaków i Polskę, sianie nienawiści i pogardy to jak rozumiem wg ciebie wybryki emigracyjnego inteligenta z elity tak?

Teraz moderacja może mnie zbanować .

Daj spokój-kogo jak kogo-ale ciebie ;) ty możesz ubliżać,pisać fantastykę-:) a moderacja i tak cię nie ukarze.

A pomstowanie na Polaków i Polskę, sianie nienawiści i pogardy to jak rozumiem wg ciebie wybryki emigracyjnego inteligenta z elity tak?

Chyba całkowicie od"tematu" odbiegliśmy-P.Sławku.

A o kabelkach "miało być"

Żegnam was-już wiem,nie załatwię wszystkich pilnych spraw........:) jak dalej tu będę klikał :)

Pozdrawiam ,i koniec bajery.:)

Wyłącz tel ,komputera nie "odpalaj" -i czas poświęć rodzinie-problem zniknie.(zarąbany faktycznie pracą jesteś) a gdzie tu Panie "normalna praca" masz na nią czas-żeby nie było-...nie interesi mnie to,tak tylko zapytałem ...:)

W chwilach przerwy jakie mam zaglądam tutaj .

Kiedyś już pisałem że nie napiszę w wątku w którym ktoś prosi o poradę . Ale i tak pisałem bo lubię pomagać .

Taki już jestem .

I nie zawsze to były urządzenia które modyfikuję . Często też mając dużo większe doświadczenie niż zainteresowany starałem się go przekierować na właściwy tor i standardem było pojawianie się osób które na wszelki sposób próbowały mi dopiec .

Przez te godziny rozmów i wymiany zdań z klientami czytam i słyszę bardzo często że nie chcą tutaj pisać chociaż mieliby o czym .

Bo jak tu pisać o swoich odczuciach czy doświadczeniach jak zaraz zleci się jeden lub więcej i każą mu to udowodnić , zaprosić kolegów albo kupić parawan .

Czyli robić z człowieka idiotę .

I masz rację Gracjan . Od dawna o tym myślałem a jak widać nerwy i mi zaczęły puszczać a to jest moment w którym należy coś z tym zrobić .

Dlatego to jest mój ostatni wpis na Audiostereo.pl

Ci co będą chcieli mnie znaleźć znajdą mnie bez problemu a ja ten wolny czas przeznaczę na znacznie ciekawszą rozrywkę - słuchanie muzyki .

To było kilka ciekawych lat w których wiele się nauczyłem i mam nadzieję że wielu osobom też pomogłem .

Pozdrawiam.

Marcin

słoma z butów i kompleksy - dajcie na luz i niech ktos posprząta ten syf

Syf?

To jest czysta prawda o tym jak testuje sprzety czlowiek, ktory pcha w nie lapy.

Jeszcze troche i bedzie pisal, ze slyszy zmiany stojac w kuchni przy garach a nie tylko lezac na lezaco. Mowi sie tak wiele o tym, jak powinien wygladac prawidlowo przeprowadzony test porownawczy, goscie sie spuszczaja, kotary na telewizory wieszaja, pisza o tym, ze glowa ruszac nie wolno, tym bardziej zmieniac pozycji odsluchowej, bo niuanse sa tak slabe do wychwycenia. A tu koles slyszy zmiany lezac na lezaco. Przeciez to jest jakas paranoja. Do mnie pisze, ze nie uslysze roznicy na innym kablu niz ten co on poleca, ale on slyszy zmiany nawet na lezaco.

Znalazl sobie bande wolnych sluchaczy i plecie bzdury od ponad 9 lat.

Za te przerobki skompletowal sobie sprzet, bo jak by z wyplaty ruszyl to pewnie zona by mu lapy obciela.

Koniec, wiecej na jego temat pisal nie bede.

Jak ktos ma troche oleju w glowie to wyciagnie wnioski z moich wypowiedzi, jak nie to sluchajcie wielkiego szamana, ktory za pomoca drutow uleczy wasze systemy.

A o tej Polsce to fakt, przegiolem troche bo sie zdenerwowalem i przepraszam wszystkich patryjotow.

Polska to piekny kraj, szkoda ze tak zepsuty.

A w pobliżu ciebie nie ma pomocy medycznej? Taką obsesyjną nienawiść powinno dać się leczyć.

To nie jest nienawisc, tylko moj wlasny poglad na dana sprawe.

Jak ktos chce przerabiac to prosze bardzo, ale chyba warto znac druga strone medalu. Normalny czlowiek przed podjeciem decyzji sprawdza wszystkie za i przeciw. Skad jednak ma wiedziec co zlego moze sie stac jezeli wszystkie negatywne wypowiedzi sa przeksztalcane w wymysly chorego czlowieka.

To i tak nie zmienia faktu, ze kable grają.

Nie wiem, dlaczego to niedosłyszących tak denerwuje.

Jezeli kable maja tak duzy wplyw na brzmienie, ze mozna je rozpoznac bez zadnego testu, jak wynika z kilku postow kolegi, ktory sie obrazil.

Jedni pisza, ze to ostateczny szlif systemu a drudzy slysza zmiany lezac na lezaco.

Poprostu zeznania osob slyszacych sa sprzeczne ze soba, co potwierdza fakt, ze kable wplywu nie maja.

Dlatego niektorzy slyszacy szukaja potwierdzenia swoich urojen u domownikow, liza sie po jajkach na forum i podniecaja sie nowym kabelkiem jak male dzieci piszac o zmianach jak o czyms nie z tej ziemi.

A zaloze sie, ze co drugi oblal by badanie sluchu.

To nie jest tylko twój własny pogląd. Tłuczesz to samo non stop. To jest jakaś obsesja. Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Każdy ma swój rozum. I co do chorego człowieka to na twoim miejscu byłbym ostrożny. Twoja choroba wygląda na poważną. A ty nie pracujesz? Jest zwykły dzień tygodnia, godziny szczytu pracy, ponoć jesteś tam rozchwytywany, robisz wspaniałą karierę i nie pracujesz?

Sweetepete nie daj się :).

Teraz będzie Cię obrabiać dwóch forumowych ignorantów z czego jeden to nawet psychoanalityk jest

i spec od mowy nienawiści. Typowe lewactwo.

To i tak nie zmienia faktu, ze kable grają.

A czym?

Ja sie jeszcze nie spotkalem z tym, zeby kabel jakis dzwiek wydawal.

No chyba, ze mowisz o tym jak swiszcze kiedy zaczniemy nim szybko krecic.

Spawa jest prosta. Z kilku ostatnich postow wynika, ze roznice sa tak diametralne, ze nie trzeba robic skomplikowanych testow porownawczych, wystarczy lezec i sluchac.

Ktos kto tak pisze, liczy na to, ze czytaja to pietnastoletnie dzieci majetnych ludzi, ktore w przekonaniu, ze uslysza cholera wie co po zmianie kabla, leca naciagac starych na kolejna zabawke z ktorej dochod pozwoli osobie wciskajacej te kity przezyc nastepny miesiac.

To nie jest tylko twój własny pogląd. Tłuczesz to samo non stop. To jest jakaś obsesja. Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Każdy ma swój rozum. I co do chorego człowieka to na twoim miejscu byłbym ostrożny. Twoja choroba wygląda na poważną. A ty nie pracujesz? Jest zwykły dzień tygodnia, godziny szczytu pracy, ponoć jesteś tam rozchwytywany, robisz wspaniałą karierę i nie pracujesz?

Moja praca umozliwia mi ciagly dostep do internetu, wiec moge sobie pisac.

Co Ty myslisz, ze kazda praca za granica to ciezka charowa lopata czy co?

A Ty co tutaj robisz w normalny dzien tygodnia o tej godzinie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.