Skocz do zawartości
IGNORED

Informacja wstępna dla średnio-zaawansowanych pytających o kable

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

Fajniuśki wątek - nieżle graaf pojechałeś! Cable cable? Se habla espanol? Paco? Tu mówi Pedro! Jaki masz PRaT w swoim wzmaku?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Parker's Mood

Bo nic nie wnoszą. Postaw 2 identyczne systemy w tym samym pokoju, spięte różnymi kablami i wtedy można robić ślepe testy. Przepinanie kabli co 5 min to strata czasu.

A jaki to problem?

I tak, jak wynika z wypowiedzi slyszacych kable, nikt do testu nie usiadzie, bo twierdza, ze nie beda nic nikomu udowadniac. Wiec chyba szkoda czasu.

Gdybym mogl komus cos udowodnic i przy okazji zgarnac calkiem pokazna sumke, to zrobil bym to bez problemu. O satysfakcji i minie niedowiarka nie wspominajac.

Jeśli kabel będzie za krótki żeby sięgnąć gniazda, to każdy usłyszy.

Informacja wstępna dla średnio zaawansowanych, żeby używali dostatecznie długich kabli.

A po co komu 12m kabel?

To ile tam jest ne ma znaczenia, 20m takiego kabla utp cat6 kosztuje 8zł a nie 40tyś. Włos się na głowie jeży, jak widzę takie oszustwo i pomyślę, że można to kupić będąc zupełnie trzeźwym:)

:D

To ile tam jest ne ma znaczenia, 20m takiego kabla utp cat6 kosztuje 8zł a nie 40tyś. Włos się na głowie jeży, jak widzę takie oszustwo i pomyślę, że można to kupić będąc zupełnie trzeźwym:)

Aj tam aj tak a kto bogatemu zabroni :) + złote obudowy wykładane diamentami ;)

Pożyczyłem te kabelki o których pisałem i za radą ;) pożyczającego wygrzewam .

Jestem nastawiony sceptycznie al co mi tam szkodzi może podziała jak placebo . Zawsze to jakaś zabawa

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

SLY !

Ty jesteś trollem ponad wszystkie trolle na tym forum !

Przyczyniłeś się w dużym stopniu do rozkładu wielu zakładek , a już na pewno zakładki Analog .!!

PS, sp***dalaj !

Pytania do moderacji / administracji forum , dlaczego tego typu tematy są przetrzymywane w zakładkach merytorycznych do osiągnięcia ich apogeum ?

Dlaczego nie uwzględnia się zgłoszeń z przed tygodnia , by zaprzestać natychmiast wszelakim kontrowersyjnym tematom i trollowaniem ?

Dlaczego zezwala się na podnoszenie / zakładanie kolejnych kontrowersyjnych tematów związanych ze słyszeniem kabli w systemie ?

Czy można świadczyć usługi dotyczace przerabiania sprzętu audio zawarte w stopce , nie oznakowane jako branża . ?

Czy jest już wiadomym kto nadaje z dodatkowych kont .? moderacja miała zamiar ? się tym zająć .

Czy została podjęta jakakolwiek decyzja w sprawie dostępu do zakładki BOCZNICA o którą pytałem 2 miesiące temu ?

Cdn !

A może lepiej wziąć coś na uspokojenie?

SLY !

Ty jesteś trollem ponad wszystkie trolle na tym forum !

Masz coś z głową? Twoje zarzuty o dodatkowe konta, tuningi sprzętu itd w ogóle mnie nie dotyczą. Co do zakładki analog to rozwalił ją niejaki Excel wypisując swoje absurdy. A ja mam tylko swoje zdanie na temat winyli i przedstawiałem swój pogląd, że nie są lepsze od cyfry. Te twoje przekleństwa i chamstwo świadczą tylko o tobie.

A co do kabli to wątki o okablowaniu są na każdym forum audio na świecie. I to w znacznej ilości. Dlaczego miałby ich nie być na tym forum? Ale tam dyskutują ludzie na poziomie, który dla ciebie jest nieosiągalny.

Steve Hoffman słyszy wpływa kabli, można mu ufać trochę bardziej niż autorytetom na forum, nawet tym największym:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ja tylko nie wiem po co ta zawziętość jeden słyszy drugi nie słyszy a jaki to ma wpływ na pracę silnika jak mawia mój znajomy.

Uważam że jak zachowa się zdrowy umiar i rozsądek to wszystko gra . Fizyka na dzień dzisiejszy mówi że nie grają a jednak są melomani którym gra . Jak słyszą to niech słuchają . Mi chyba nie gra chyba bo już czasem sam nie wiem . Mam sprzęt budżetowy za ok 25k może to powód ? nie wykluczam . To nie znaczy że spinam go kablami po 5 zł . Bawię się w to od 6 miesięcy i jestem zniesmaczony tymi przepychankami . W planach mam zmianę kolumn jak wpadnie parę muszelek na coś z górnej półki . Jak kupie lepsze kolumny to grzechem było by tak dla własnej ciekawości nie sprawdzić też lepszych drutów .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Kable się dobiera dopiero na emeryturze,bo przez całe życie się zajmujemy ważniejszymi sprawami czyli konfiguracja klocków albo ich budowa. ;)

Fizyka na dzień dzisiejszy mówi że nie grają

A mnie nic takiego, fizyka nie mówi.

Jak widać, co człowiek, to zna inną fizykę. ;)

Jednym mówi żona z kuchni, a innym fizyka.

A mi to lotto co Ci mówi ;)

A mnie nic takiego, fizyka nie mówi.

Jak widać, co człowiek, to zna inną fizykę. ;)

Jednym mówi żona z kuchni, a innym fizyka.

O co chodzi z ta zona z kuchni? Moze ktos wyjasnic?

Jestem nowy i jeszcze nie opanowalem forumowego sloganu.

Żona z kuchni i kochanka z kanapy też słyszały róznicę w brzmieniu po zmianie kabli. Choć nie są audiofilkami.

O to chodzi.

W Piśmie było coś o trąbach jerychońskich.

Zaczęło się ???

:-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Steve Hoffman słyszy wpływ kabli, można mu ufać trochę bardziej niż autorytetom na forum, nawet tym największym:)

ps.

proszę sobie wyguglować kto to jest:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Gość rydz

(Konto usunięte)

Twoje zarzuty o dodatkowe konta, tuningi sprzętu itd w ogóle mnie nie dotyczą

Nie interesuje mnie twoje tłumaczenie w tym momencie , gdzieś napisałem że dotyczą ciebie ?

Co do zakładki analog to rozwalił ją niejaki Excel wypisując swoje absurdy. A ja mam tylko swoje zdanie na temat winyli

Ty się przyczyniłeś być może w jeszcze większym stopniu , masz prawo mieć własne zdanie w temacie płyty winylowej , ale tych zdań są setki wręcz , w jednym i tym samym tonie , musiałem przestać wręcz zaglądać i pisać w tejże zakładce .

A co do kabli to wątki o okablowaniu są na każdym forum audio na świecie. I to w znacznej ilości. Dlaczego miałby ich nie być na tym forum?

Dlatego że na temat zastosowań różnych kabli w systemie nie dyskutuje się z kimś kto niema pojęcia o podstawowych zasadach w audio .

To musisz napisać na innych forach, że mają zlikwidować zakładki i kablach. Zarówno tam jak i na tym forum wpisują się ludzie, którzy testują różne kable i mają swoje wrażenia. Mają do tego prawo. Nie bardzo wiem co tobie przeszkadza.

Co do zakładki analog to tam jest ponad 3000 wątków, więc twierdzenie, że ktoś coś rozwalił jest absurdalne. Najwyraźniej szukasz zwady. Na frustracje są inne metody. Kłótnie na pewno nie pomogą.

Aj tam aj tak a kto bogatemu zabroni :) + złote obudowy wykładane diamentami ;)

Nikt, ale tłumaczenia, że na coś to wpływa niech nie szuka, bo nie ma :) No chyba, że na samopoczucie :D

Jestem nowy i jeszcze nie opanowalem forumowego sloganu.

Chodzi o to, ze niektorzy tutejsi audiofile posiadaja zony z takim sluchem, ze jak wymienia kabelki na inne, to one slysza zmiany w dzwieku nawet z kuchni - choc sprzet stoi w pokoju. Malo tego..., istnieja rowniez i takie zony, co nie tylko z kuchni ale nawet z lazienki i to zapewne przy zamknietych drzwiach, no bo przeciez jak tam sie przebywa, to drzwi ma sie zamkniete :-)))))

Razem chodzimy w las zeby posluchac nietoperzy.

Od nietoperzy muls to najlepszy specjalista jezd stąd....Jozwa.
Gość rydz

(Konto usunięte)

To musisz napisać na innych forach, że mają zlikwidować zakładki i kablach.

Ja nic nie muszę , nie potrzebne mi inne forum .

Nie bardzo wiem co tobie przeszkadza.

Przeczytaj ten temat od początku , 80-90 % to śmieci , w czystej postaci trollowanie .

Co do zakładki analog to tam jest ponad 3000 wątków, więc twierdzenie, że ktoś coś rozwalił jest absurdalne

Doprowadziłeś do tego w 3-4 tematach .

Ty się przyczyniłeś być może w jeszcze większym stopniu , masz prawo mieć własne zdanie w temacie płyty winylowej , ale tych zdań są setki wręcz , w jednym i tym samym tonie , musiałem przestać wręcz zaglądać i pisać w tejże zakładce .

Pisałem w jednym czy 2 gdzie była mowa o CD, to jak mogłem doprowadzić do czegokolwiek w 4 ?Masz problem i szukasz zwady. Tak to wygląda.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Pisałem w jednym czy 2

Jak widać też skutecznie .

Masz problem i szukasz zwady. Tak to wygląda.

To nie ja mam problem , to u ciebie norma . EOT .

Pisałem w jednym czy 2 gdzie była mowa o CD, to jak mogłem doprowadzić do czegokolwiek w 4 ?Masz problem i szukasz zwady. Tak to wygląda.

sly30 generalnie masz wiedze i doswiadczenie, ale co robisz np. watku thiel 3.7 vs bw 802?

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.