Skocz do zawartości
IGNORED

Informacja wstępna dla średnio-zaawansowanych pytających o kable

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

kpiny sobie robisz czy nie odróżniasz dwóch sytuacji? daltonizm to uznane przez naukę upośledzenie

Jak ktos zrobi Ci slepy test kabli i nie odroznisz jednego od drugiego to stwierdzisz, ze jestes uposledzony?

I to jest właśnie zaczepka trolla. Czemu tak piszesz? Sly "przerzucił" sporo sprzętu, to jest fakt, a ty czemu tak odpowiadasz? Czemu prowokujesz? To jest normalna rozmowa? Widzisz, co robisz?

To byl zart i mam nadzieje, ze sly sie nie obrazi za takie cos.

A zaczepki to Ty chyba szukasz, bo wtracasz sie do rozmowy w ktorej nie bierzesz udzialu. To, ze nie rozumiesz zartow swiadczy o tym, ze to Ty jestes trollem i na dodatek gburem bez poczucia Humoru.

Moze walnij setke na rozluznienie.

To nie jest jakas konferencja czy rozmowy na najwyzszym szczeblu.

Jeśli ja jestem gburem, to ty jesteś dzieckiem. Małym.

Ok.

Takim malutkim jak te krasnoludki co jednemu prad do gniazdka przynosza w pozlacanych wiaderkach.

Dobra. Kto teraz polewa?

;-)

brak poprawnej akustyki nie skreśla mnie w dyskusjach na temat kabli bo mogę je słyszeć i w swoim systemie i u kolegi ktory ma perfkekcyjna akustykę więc darujcie sobie w ogóle argument o mojej akustyce

stwierdze ze moj sluch jest uposledzony lub sie zestarzał jak przestane słyszec kable ktore bardzo dobrze znam

No tak. Ale dlaczego nic nie robisz z ta akustyka?

Mam nadzieje, ze nie wierzysz w kable tak mocno, ze zamierzasz korygowac te niedociagniecia wlasnie nimi.

No tak. Ale dlaczego nic nie robisz z ta akustyka?

Mam nadzieje, ze nie wierzysz w kable tak mocno, ze zamierzasz korygowac te niedociagniecia wlasnie nimi.

dopiero teraz sie biore za akustyke wiem ze od dupy strony ale do tej pory bagatelizowałem ją ślepo wymieniając sprzęty aż doszedłem do pułapu 30 tyś zł podczas kiedy u kolegi sprzęt za 10k brzmiał lepiej i mi się otworzyły oczy. śmiszne wiem ale to off topic

To teraz kup pzlacany bat, zeby krasnoludki szybciej sie ruszaly.

Ten wpis rzuca nam światło na Twoje doświadczenie i wiedzę w audio. Jeśli myślisz, że gdzieś tam, jakieś krasnoludki biegają, to wybacz, ale na takim poziomie, nie jestem w stanie dyskutować.

Ten wpis rzuca nam światło na Twoje doświadczenie i wiedzę w audio. Jeśli myślisz, że gdzieś tam, jakieś krasnoludki biegają, to wybacz, ale na takim poziomie, nie jestem w stanie dyskutować.

Ale to jest ten sam poziom.

Rozmowa na temat wymiany bezpiecznikow w celu poprawy brzmienia jest jak rozmowa o krasnoludkach.

Coraz ciekawiej jedni leczą kompleksy bo ich na kable nie stać a inni bo wydali masę kasy paranoja :>

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

dlatego daltonizm uznawany jest za upośledzenie - mam nadzieje że Waszą ułomność też ktoś zdiagnozuje ;)

Ale ja nie mam ułomności słuchu, SzuB potwierdzi :)

Rozmowa na temat wymiany bezpiecznikow w celu poprawy brzmienia jest jak rozmowa o krasnoludkach.

Ty tak bezpieczników nie bagatelizuj! Niektórzy słyszą zmiany bardzo dobrze, ale co ciekawe nie słyszą przy tym kabli sieciowych! Próba tłumaczenia typu, ale zaraz zaraz przecież taki bezpiecznik też ma w sobie drucik i jest on króciutki w stosunku do takiej sieciówki! To jak można słyszeć bezpiecznik, a nie słyszeć dłuższego kabla sieciowego? Przysięgam, że tego nie rozumiem :)

Nie masz pojęcia o czym się wypowiadasz. To jest właśnie twój poziom wiedzy, doświadczenia, czy wreszcie chęci doskonalenia systemu. Tak naprawdę jest to poziom ignoranta, najgorszego z możliwych - takiego, któremu jest z tą swoją ignorancją dobrze, bo sam się utwierdza, że to on - a nie reszta świata ma rację. Nikt ci nie każe wierzyć w bezpieczniki. Wymień sobie na srebrne albo i miedziane zwory, choćby na parę minut, jeśli się boisz o swój cenny sprzęt. Jeśli nie będziesz słyszał różnicy - to marnujesz tu czas. Mimo tego, że są tacy, którym powinieneś być wdzięczny za wskazówki - a robisz coś dokładnie odwrotnego.

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

kosztuje, wygląda - to na pewno przekręt i wyłudzanie. Ale my przejrzeliśmy tą podłą grę kapitalistów i nie damy się wy.....

Jest taka fundacja, James Randi Educational Foundation, która stara się demaskować przekręty. To chodzi o jasnowidzów, wróżki, różdżkarzy i tego typu osoby, które deklarują paranormalne umiejętności. Metoda fundacji jest prosta: zdeponowali w banku milion dolarów i oferują go każdemu, kto w naukowo prowadzonych testach udowodni umiejętności paranormalne. I teraz meritum: jakieś 8 lat temu fundacja zakwalifikowała rozróżnianie kabli słuchem do repertuaru przekrętów, które uprawniają do nagrody. Można skłądać aplikacje i prostym sposobem zdobyć milion dolarów. Naukowy test to będzie oczywiście jakaś formuła ślepego testu, do uzgodnienia z fundacją.

Przeciętny użytkownik kabli może wiedzieć o tej ofercie tyle co o psychologi słuchu, ale czy producenci egzotycznych kabli nie powinni być zainteresowani? A jak ten czekający milion wpływa na wiarygoność recenzentów kabli, publikujących swoje wrażenia w kolorowych czasopismach?

A najważniejsze, że Randi to GEJ!

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Nie masz pojęcia o czym się wypowiadasz. To jest właśnie twój poziom wiedzy, doświadczenia, czy wreszcie chęci doskonalenia systemu. Tak naprawdę jest to poziom ignoranta, najgorszego z możliwych - takiego, któremu jest z tą swoją ignorancją dobrze, bo sam się utwierdza, że to on - a nie reszta świata ma rację. Nikt ci nie każe wierzyć w bezpieczniki. Wymień sobie na srebrne albo i miedziane zwory, choćby na parę minut, jeśli się boisz o swój cenny sprzęt. Jeśli nie będziesz słyszał różnicy - to marnujesz tu czas. Mimo tego, że są tacy, którym powinieneś być wdzięczny za wskazówki - a robisz coś dokładnie odwrotnego.

Napisz do firmy NAD zeby do zestawu dolaczali miedziane lub srebrne zwory a nie jakis szajs. Zobaczymy co Ci odpisza.

Zrob to tak z czystej ciekawosci.

Jest taka fundacja, James Randi Educational Foundation, która stara się demaskować przekręty. To chodzi o jasnowidzów, wróżki, różdżkarzy i tego typu osoby, które deklarują paranormalne umiejętności. Metoda fundacji jest prosta: zdeponowali w banku milion dolarów i oferują go każdemu, kto w naukowo prowadzonych testach udowodni umiejętności paranormalne. I teraz meritum: jakieś 8 lat temu fundacja zakwalifikowała rozróżnianie kabli słuchem do repertuaru przekrętów, które uprawniają do nagrody. Można skłądać aplikacje i prostym sposobem zdobyć milion dolarów. Naukowy test to będzie oczywiście jakaś formuła ślepego testu, do uzgodnienia z fundacją.

Przeciętny użytkownik kabli może wiedzieć o tej ofercie tyle co o psychologi słuchu, ale czy producenci egzotycznych kabli nie powinni być zainteresowani? A jak ten czekający milion wpływa na wiarygoność recenzentów kabli, publikujących swoje wrażenia w kolorowych czasopismach?

Temat stary i już dawno nieaktualny. Fundacja okazała się niewypłacalna, nie ma kasy, a Randi był posądzany o różne przekręty. Do testu chciał stanąć znany recenzent audio i Randi piętrzył trudności by do testu nigdy nie doszło.

Poczekaj chwile, zaraz beda pisac, ze nikomu nic nie beda udowadniac.

forum nie jest od udowadniania tylko o wymianie opinii - jak sobie pogadam z innym uzytkownikiem o gladkosci góry w jednym kablu wzgledem drugiego to bedzie to czego tu szukam bez zbednego ujadania osob ktore nie maja pojecia o czym gadamy - to jest aż tak proste chłopaki

Szach i mat

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Gość rydz

(Konto usunięte)

Z tematu zostały zgliszcza / gnój , może 10-15 wartościowych wpisów odnoszących się do meritum sprawy , nikt tego nie posprząta , nadszedł więc czas by szybkim ruchem osoba posiadająca możliwości wysłała temat w kosmos .

Ps , właściwie to można by definitywnie zaorać całe AS .

Dziękuję .

Temat stary i już dawno nieaktualny. Fundacja okazała się niewypłacalna, nie ma kasy, a Randi był posądzany o różne przekręty.

Łatwo sprawdzić, że to nie jest prawda. Google Ci przestały działać?

Do testu chciał stanąć znany recenzent audio i Randi piętrzył trudności by do testu nigdy nie doszło.

Sprawa się rozbiła o to, że nikt nie chciał zainwestować w kable kosztujące $7.250 żeby dostać milion. Producent nie chciał wypożyczyć, recenzent Michael Fremer nie zdecydował się na zakup, a nie sądzisz chyba, że Randi miałby sponsorować kable, które uważa za przekręt? W rezultacie recenzent nawet nie złożył formalnej aplikacji do fundacji. Ale Ty możesz ;)

forum nie jest od udowadniania tylko o wymianie opinii - jak sobie pogadam z innym uzytkownikiem o gladkosci góry w jednym kablu wzgledem drugiego to bedzie to czego tu szukam bez zbednego ujadania osob ktore nie maja pojecia o czym gadamy - to jest aż tak proste chłopaki

Ale to jest forum o audio a nie o zjawiskach paranormalnych.

Tak sadzilem kiedy tutaj zaczynalem.

Teraz mam inne zdanie.

Sprawa się rozbiła o to, że nikt nie chciał zainwestować w kable kosztujące $7.250 żeby dostać milion. Producent nie chciał wypożyczyć, recenzent Michael Fremer nie zdecydował się na zakup, a nie sądzisz chyba, że Randi miałby sponsorować kable, które uważa za przekręt? W rezultacie recenzent nawet nie złożył formalnej aplikacji do fundacji. Ale Ty możesz ;)

Framer chciał mieć swoje kable, a Randi się nie zgodził.

Mam TV.Był swego czasu film o Randim. Wypadł bardzo niepoważnie, podobnie jak ta cała jego fundacja. Była też mowa, że jest zamieszany w niejasne interesy i sprawki.

Framer chciał mieć swoje kable, a Randi się nie zgodził.

No i mial racje, to tak jak by sie zgodzic na gre znaczonymi kartami.

forum nie jest od udowadniania tylko o wymianie opinii

Dokladnie.

Wiec sceptycy tez moga wyrazac swoje opinie.

W regulaminie nie ma nic o tym, ze wyrazanie negatywnych opinii jest zabronione.

A dlaczego miał rację? Skoro kable nie mają wpływu na dźwięk to obojętne jakie będą w teście. Nie godząc się na wybór kabli przez Framera, Randi pośrednio przyznał rację, że kable kablom nie równe.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.