Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Weiss gra inaczej. I wyszło, że to jest naprawdę niezły DAC. Zagrał bardzo wiernie w porównaniu do master tape'a R2R. Lampi zagrał inaczej. Gdyby Weissowi dołożyć trochę ciepłej średnicy i wypełnienia na wokalach to byłby dla mnie ideał.

Za tydzień dostanę kolejną wersję Lampiego do porównania. Z innym lampowym torem wyjściowym. Podejście Fikusa do "zadowolenia klienta" i zrobienia sprzętu pod jego gusta jest niebywałe. Pełen szacun Panie Łukaszu.

Chodzą mi jeszcze inne pomysły po głowie, zobaczymy co się stanie. Mój stryj mawiał, że pospiech jest wskazany przy łapaniu pcheł.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

A co to był za Lampi ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A co to był za Lampi ?

6+.

DAC to płytka z 1704, potem wymieniona na niebieską płytkę z 1794. Oba prądowe.

Wyjście to ECC81 + ECC82 i kondy Jensena Cu PIO, obudowa Cu.

Reszta sprzętu w "o mnie".

Pozdro

Compu Compu, a Ty się z zakładką Hi-End nie żegnałeś przypadkiem? I co robi ta reklama innego forum w avatarze?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Weiss to typowy mistrz detalu. Co to lubi. Ale wydaje mi się, że nawet pod tym względem miałby kłopot z Big 7 DSD.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Robi to sami co w twoim literki VIP ... jest.

Przykro mi, spadam, z przydupasami starego nie gadam.

Jak ktoś chce to złapie mnie na PW.

Pozdro

Weiss to typowy mistrz detalu. Co to lubi. Ale wydaje mi się, że nawet pod tym względem miałby kłopot z Big 7 DSD.

DSD mnie nie interesuje.

Jak napisałem, Weiss ma detal ale moim zdaniem potrzeba trochę "ciepełka".

Już mnie nie ma.

Pozdro

Ojej, już nas opuszczasz? Szkoda...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

To nie ma znaczenia że jest tylko DSD. Upsamplujesz PCM w kompie do DSD.

Pewnie nowe wytyczne, trza się dostosować. Ciekawe kiedy reklama nowego płynu CompuŻel, albo nowych mebli audiofilskich, Compu ICEA :)

Arton, możesz pogadać z Compu Compu na PW, on się tylko pożegnał z zakładką HI-END, a nie z całym forum :)

Ciekawe zdjęcie zamieścił Lukasz na swoim profilu przed świetami:

Easter bunny_ can you please help me ship these 32 Big Seven DACs...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To wszystko Elbi do poprawki albo do naprawki :)

Niejeden producent chciałby móc naprawić 30szt swoich topowych urządzeń - oznaczałoby to, że musiał najpierw tyle sprzedać ;)

ZTCW nie ma żadnych problemów z Big 7. Ja przynajmniej takowych nie doświadczyłem ani o nich nie słyszałem. Łukasz już zaraz dobije do 100 sprzedanych Big7 - i jest to wymierny sukces. Najdroższych Golden Gatów sprzedał kolejne 10.

Custom orders :)

jak nie ma problemów to dlaczego na jednym jest napis szumy /i nazwisko klienta ?/

Nazwisko klienta jest na każdym, bo każdy jest robiony na zamówienie. Być może podczas testowania wychwycili jakiś problem, więc DAC został oznaczony do poprawki ?

Jak jesteś zainteresowany (a wiemy że nie jesteś) to napisz do Łukasza i zapytaj.

zawsze bylo na zamówienie ,od dawna tam nie kupuje ale ogladam co teraz robi .Niestety nie rozumiem dlaczego piszesz w liczbie mnogiej

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość cybant

(Konto usunięte)

jak nie ma problemów to dlaczego na jednym jest napis szumy /i nazwisko klienta ?/

Klient szumiał ,,że za tanio ...i chciał zapłacić więcej;))

zawsze bylo na zamówienie ,od dawna tam nie kupuje ale ogladam co teraz robi .Niestety nie rozumiem dlaczego piszesz w liczbie mnogiej

Oj Cir....liczba mnoga ...a jak ma pisać Elb...;))?

Ciekawe są te modele bez górnej obudowy, pewnie drugim rzutem pojadom, bo takie delikatne som szklane :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.