Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Mój Teść rocznik 53 ma panienkę rocznik 74

Masz porządnego teścia - wie chłop co ważne w życiu!

Współczuję tym wszystkim z rocznika 1953, którzy mają starsze, albo i nawet równe wiekiem żony.

Parker's Mood

Jaki dyplomik? Przecież do tej pory nie nauczyłeś się pisać? Nie wypuściłbym cię z podstawówki do dziś! Siedziałbyś w ostatniej ławce i wdrażał materiał z polskiego aż do skutku. Być może zostałbyś w ostatniej ławce na zawsze, who knows?

No widzisz jedni wolą jak w domu pani domu świetnie zna się na gramatyce a inni jak w garnku jest dobrze ugotowana potrawa.

Pamiętaj dobre przymioty nie zawsze muszą chodzić parami, czasem takie tylko gramatyczne umiejętności w realnym życiu to wręcz kalectwo! albo życiowy analfabetyzm.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nie bronię swoich sprzętów ;)

Przecież krytyka merytoryczna jest rozwijająca , czyż nie ?

W takim razie, patrząc na zachowania typowe audiofilom, jesteś w mniejszości.

Odnośnie drugiej części twojej wypowiedzi, to mam niestety wrażenie, że bardzo wybiórczo czytasz ten wątek.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Dlatego Stary i Szymon tak Ciebie tępi , bo dajesz się wkręcać strasznie ...

Grzegorz, ale to nie jest wystarczający powód do tępienia... Tępić to można pasożyty, a nie audiofila, którego uważa się za naiwnego... Naiwne to jest Twoje domniemanie, że powód tępienia Marslo jest tak banalny;-)

Lampa zamiast pracować tyle czasu ile pracuje w normalnych warunkach pracy,pracuje owszem,ale np.20 lub 30 razy krócej.

Ty, na to nie wpadlem, czyli Fikus to geniusz, jeszcze od sprzedawcow NOS-ów odsyp bierze, bo przecież gdzieś sie jego klienci muszą co miesiąc w nowe lampy zaopatrywać? Dzieki Stary.... Fikus to nie tylko doskonaly manager i konstruktor, ale także logistyk i marketingowiec ożywiający handel lampami w Stanach i Eurazji...coraz bardziej go podziwiam, nic dziwnego , że budzi takie kontrowersje, do tej pory takiego konstruktora w Polsce nie było...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Lampizatora w tym wątku słyszało mox 5 osób. Reszta tylko bije pianę. Polecam lekturę zagranicznych for (Audio Shark, WBF itd) - tam znajdziesz znacznie więcej opinii osób które faktycznie ten sprzęt słyszały i mogą mieć coś do powiedzenia.

Elberoth

Zapamiętaj,że Lampizator do plików i komputera tak jak jest u Ciebie w systemie to moze sie i nadaje,bo pliczki i komputer to jest tak cienkie

granko jak kiełbasa typu kabanos,podlączenie do systemu Lampizatora który jest lampowy wygładza ten jazgot i pogrubia przekaz.

Poza tym Twój msb posiada cechy nieakceptowalne dla osób dość osłuchanych-bo jest to po prostu rzeżnia.

Wynalazki sa dobre dla chińskiego uczonego,a tu za kasę wydana spora ma grać,ale może lubisz pod gorke w audio lub nawet wspinaczki

karkołomne?..........trudno mi cos wiecej dodać,lecz myslę ,że jak Tobie się podobuje)taki dżwiek do tego jakis samplerek i jestes w niebie)

I jakaś jakość zaistnieje,ale nie jest to w dalszym ciągu granie hajendowe,wiec czy to takie trudne do zrozumienia jest?

No widzisz jedni wolą jak w domu pani domu świetnie zna się na gramatyce a inni jak w garnku jest dobrze ugotowana potrawa.

Pamiętaj dobre przymioty nie zawsze muszą chodzić parami, czasem takie tylko gramatyczne umiejętności w realnym życiu to wręcz kalectwo! albo życiowy analfabetyzm.

W domu gotuję ja, bo pani jest w tym za słaba, zresztą jakby nie spojrzeć, to w kuchni najlepsi są mężczyżni. Kobiety to mogą sobie co najwyżej pieroga ulepić, rozumisz? Wisz? Czy nie rozumisz?

Parker's Mood

W domu gotuję ja, bo pani jest w tym za słaba, zresztą jakby nie spojrzeć, to w kuchni najlepsi są mężczyżni. Kobiety to mogą sobie co najwyżej pieroga ulepić, rozumisz? Wisz? Czy nie rozumisz?

Widzisz w chamstwie wygrałeś rozumisz?

Ale gdzie widzisz chamstwo? To tylko niewinny żarcik, a Ty się niepotrzebnie zacietrzewiasz. Czyż to nie jest prawdą, że faceci lepiej gotują od kobiet?

Parker's Mood

Co w tym dziwnego że broni swoich wyborów ? Czy ty nie bronisz sprzętów które posiadasz (jeżeli tylko jesteś z nich zadowolony) ? To jest chyba dość naturalna reakcja.

Większość osób która tak atakuje posiadaczy lampizatora (jest ich aż 3 na forum - w tym Marek Dyba i ja), nawet go nie słyszała. Więc o czym my tu w ogóle rozmawiamy.

Właśnie,o czym mowa jest tu?

Granie z komputera to hajendowe przestepstwo jest i audiofilskie przekroczenie uprawnień,ba nawet organizacja Audio Show nie usprawiedliwia.

Już w audio nie ma chyba wiekszej sciemy jak DSD.

Czy swiat audio już zwariował do reszty,co jest to pomyslem na zarabianie pieniedzy?

Gulczas jak myslisz?

Ale gdzie widzisz chamstwo? To tylko niewinny żarcik, a Ty się niepotrzebnie zacietrzewiasz. Czyż to nie jest prawdą, że faceci lepiej gotują od kobiet?

Tak,tylko dla tego bo statystycznie ci mężczyźni co nie potrafią nie gotują a w większości gotują panie bo taką mamy hierarchię w społeczeństwach.

W domu to robię tylko kawę i parzę herbaty tak że nie narzekam, jakoś dobiłem do tych ryczących 50 bez gotowania skupiając się na tym w czym jestem bardziej przydatny.

Granie z komputera to hajendowe przestepstwo jest i audiofilskie przekroczenie uprawnień,ba nawet organizacja Audio Show nie usprawiedliwia.

Już w audio nie ma chyba wiekszej sciemy jak DSD.

Czy bylbys uprzejmy DROGI SOLENIZANCIE dodac " moim zdaniem "?

Konto w trakcie usuwania

Tak,tylko dla tego bo statystycznie ci mężczyźni co nie potrafią nie gotują a w większości gotują panie bo taką mamy hierarchię w społeczeństwach.

Pleciesz, pleciesz... statystycznie mężczyżni mają po prostu lepszą wyobrażnię - prawie we wszystkim. Skąd się wziął ten stereotyp, że kobitki to świetne kucharki? Ale prawda jest taka, że chcą one być teraz nawet komandosami, tylko testy muszą być kobiece. Jazzus, nawet w tenisa ziemnego mają grają krócej.

Parker's Mood

Pleciesz, pleciesz... statystycznie mężczyżni mają po prostu lepszą wyobrażnię - prawie we wszystkim. Skąd się wziął ten stereotyp, że kobitki to świetne kucharki? Ale prawda jest taka, że chcą one być teraz nawet komandosami, tylko testy muszą być kobiece. Jazzus, nawet w tenisa ziemnego mają grają krócej.

Nie wiem, moją żonę gotowania uczyła najpierw matka, później jej babka, później ciotka, później fakt najlepiej gotujący wujek, później u mnie moja matka i moja babka,. Wszelkie potrawy które lubię ma obcykane w najmniejszym paluszku i robi to na oko bez żadnych zabaw w ważenie , e.t.c. Jestem spełniony kulinarnie! Nienawidzę chodzić po knajpach bo nawet faceci podle gotują; co jeszcze źle robią kobiety w takim razie?

Prawie wszystko, ale i tak je kocham. Nie wyobrażam sobie życia bez jazzu, kobiet i wina.

No tak ale zrobienie mi laski przez faceta nie próbowałem a Ty jakie masz w tej dziedzinie spostrzeżenia?

No tak ale zrobienie mi laski przez faceta nie próbowałem a Ty jakie masz w tej dziedzinie spostrzeżenia?

Mogę sobie zrobić sam, ale oddaję tę działkę kobiecie.

Parker's Mood

Znalazlem ciekawa infomacje o plytach sacd na CA, nie wiem , na ile jest prawdziwa, ale jesli tak, to przyszlosc sacd/ dsd nie wyglada tak zle :

Originally Posted by TarnishedEars

"I take it that you must not have noticed the continuous stream of Pop/Rock SACDs coming out of audio-fidelity over the past couple of years? Nor have you noticed the even larger stream of the new Pop/Rock SHM SACDs out of Universal Japan, nor the ones out of Mobile Fidelity? The fact is that these companies have been releasing older Rock albums on SACD like crazy over the past couple of years. The SACD format has really enjoyed a major resurgence."

Konto w trakcie usuwania

W Polsce nie, bo sila nabywcza jest duza nizsza. Jesli chodzi o mnie ,wole natywne dsd klasyki i jazzu w formie downloadow. Chodzi tylko o zwrocenie uwagi na fakt ,ze format przezywa renesans. Znalazlem powyzszy post w watku o ripowaniu sacd, bo mam jeszcze plyty do ripowania i chcialem byc na biezaco.

Konto w trakcie usuwania

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Grzegorz, ale to nie jest wystarczający powód do tępienia... Tępić to można pasożyty, a nie audiofila, którego uważa się za naiwnego... Naiwne to jest Twoje domniemanie, że powód tępienia Marslo jest tak banalny;-)

Masz , rację zatwierdzenie " tępić " nie było właściwe , bardziej pasuje dokuczać . OK.

To co Szymon chciałby Mariuszowi sprzedać Martin Logany a SA McIntosha?

To ja juź wolę swoją " naiwność " ;))

Mnie też nie podobają się ataki personalne na Mariusza zresztą na Ciebie również .

Ja staram " podgryzać " czysto merytorycznie ;)))

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Rafaell,

W rankingach- rowniez zagranicznych- AGH wypada bardzo dobrze. O malo co na niej nie studiowalem. Moim skromnym zdaniem bylego asystenta polskie uczelnie, te renomowane, calkiem dobrze pelnia funkcje dydaktyczna, za to sa kiepskie jak chodzi o badania i poziom naukowy duzej czesci kadry.

Absolwenci AGH i Politechniki Krakowskiej otrzymują jedne z najwyższych pierwszych wynagrodzeń po zakończeniu studiów w Polsce .

Chodzi tylko o zwrocenie uwagi na fakt ,ze format przezywa renesans

Tak, jak winyl, nic szczególngo.

To, ze wydawane sa stare nagranie, nie dziwi, bo te jeszczze zapisane są w analogu - taśmy matki. Z tego mozna zrobić dsd.

Nowsze nagrania były i są już na nosnikach cyfrowych zapisane w PCM. Póki co, to w studiach nagraniowych króluje PCM i raczej się nie zanosi, by to się zmieniło.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Mnie to lata co o mnie i o moim sprzęcie piszą;-)

Tylko piszą nie o sprzęcie ...

To są typowe " drapieźniki" jak poczują krew to nie przestaną nękać ofiary ..;)

Możesz należeć do ich stada , wtedy jesteś " swój" albo " chapnąć zębiskami " wtedy poczują respekt :))

To co Szymon chciałby Mariuszowi sprzedać Martin Logany

A zebys wiedzial , to dokladnie sugerowal, nawet miejsce mi w salonie wskazywal, gdzie maja stac. Nie bylem zainteresowany ,dlatego osmiesza gdzie moze moj zestaw. Oczywisce mam tez "kiepska akustyke " i pare osob chetnie mi to wykaze, a potem zaproponuje " bezinteresownie" rozwiazanie problemu.

SA swiadomie lub nie sie do tego dolacza, zebym jak najwiecej transparentow kupil i koniecznie wzmak wymienil, najlepiej na McIntosha. BTW jednego transparenta mam, sam podjalem decyzje i jestem zadowolony.

Taka jest smutna rzeczywistosc, a Ty jestes najwiekszym naiwniakiem , niestety.

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.