Skocz do zawartości
IGNORED

ANDRZEJ DUDA IDZIE PO ZWYCIĘSTWO!

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Moderacjo, pobudka.

Dopiero będzie, gdy się okaże, że już od dawna nie śpią.

A może wręcz nie widzą w wypowiedziach niektórych nic nagannego?

Ot, ciekawość ogarnia, Panie dziejaszku...-:/

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Moderacja MUSI usunąć wpisy kolidujące tematycznie z tytułem tematu.

Póki co przed zaprzysiężeniem chyba nie ma jak realnie dowalić,

Dlatego poszukiwane są inne sposoby na pozbycie się Prezydenta...Elekta.

"Sejm wprowadza procedurę czasowego zawieszenia głowy państwa. Zdaniem PiS groźną dla demokracji.

Przed tygodniem sejmowe komisje skończyły prace nad nową ustawą o Trybunale Konstytucyjnym. Teraz zajmie się nią cały Sejm. Projekt wniósł prezydent, a w praktyce przepisy napisali obecni sędziowie trybunału.

Od początku zastrzeżenia mieli posłowie PiS. Krytykowali m.in. nową procedurę wyłaniania sędziów. Teraz jednak na pierwszy plan wysunął się inny wątek – przepisów o tymczasowym zdjęciu prezydenta z urzędu. Sejm chce wprowadzić procedurę, której dotąd w prawie nie było.

Miałaby zastosowanie, gdy prezydent żyje, jednak nie może sprawować urzędu i nie jest w stanie o tym zawiadomić. – Można wyobrazić sobie kilka sytuacji. Przykładowo porwanie prezydenta albo zapadnięcie w śpiączkę – mówi poseł PO Robert Kropiwnicki, szef podkomisji zajmującej się ustawą.

W innych przypadkach sytuacja jest prostsza. Gdy prezydent umiera, zastępuje go marszałek Sejmu. Podobnie dzieje się, gdy głowa państwa sama zawiadamia o niemożności sprawowania władzy.

Rzeczpospolita". - http://www.rp.pl/artykul/1202744.html

na pierwszy plan wysunął się inny wątek – przepisów o tymczasowym zdjęciu prezydenta z urzędu. Sejm chce wprowadzić procedurę, której dotąd w prawie nie było.

Miałaby zastosowanie, gdy prezydent żyje, jednak nie może sprawować urzędu i nie jest w stanie o tym zawiadomić. – Można wyobrazić sobie kilka sytuacji.

Na przykład wyjechał zagranicę i roamingu nie włączył w telefonie ?

Romuś, ty się chłopie za dużo fałszywek płk. Lesiaka naczytałeś.

W procesie FOZZ trzech świadków - Pineiro, Klemba oraz Lawina - mówiło o transferze środków do Porozumienia Centrum.

W "aferze" FOZZ chodziło oto żeby uciąć operacje finansową której celem było oddłużenie Państwa polskiego kosztem zagranicznych wierzycieli.

A zagraniczni wierzyciele nie po to finansowali Solidarność przez ponad dekadę, nie po to nakładali embargo na PRL i nie po to przykładali rękę do obalenia komuny żeby po tym sukcesie nie odebrać pieniędzy, które pożyczyli PRLowi.

I to jest cała esencja "afery" FOZZ. Afera stała się dlatego że nieprawomyślne poliaczki chcieli wycyckać MFW i "klub paryski" - wierzycieli polskiego długu - wykupując papiery dłużne PRLu po cenie rynkowej - czyli jakieś 20 centów za dolara przez podstawione firmy. Trzeba było tym poliaczkom dać po łapach - przeznaczyć drobne wziątki na ujawnienie tej "afery" i skorzystać ze stada pożytecznych idiotów w Polsce którzy się będą nią podniecać przez kolejne ćwierć wieku.

W procesie FOZZ trzech świadków - Pineiro, Klemba oraz Lawina - mówiło o transferze środków do Porozumienia Centrum.

Kłamali. Potwierdził to sąd. Poczytaj sobie choćby Wikipedię. Poniżej jeden fragment:

"W 2000 roku Jakub Kopeć wydał książkę Po drugiej stronie lustracji – opowieść świadka koronnego o tym, jak państwowe służby sekretnie zapełniły kasę wyborczą AWS dolarami FOZZ w której opierając się na wypowiedziach Janusza Cliffa Pineiro oskarżył polityków Porozumienia Centrum, m.in. Lecha Kaczyńskiego i Jarosława Kaczyńskiego o przyjmowanie pieniędzy FOZZ za pośrednictwem Janusza Cliffa Pineiro. Bracia wytoczyli Jakubowi Kopciowi proces o ochronę dóbr osobistych. W 2004 roku zapadł wyrok, stwierdzający, iż treści zawarte w książce Kopcia naruszyły dobra osobiste Kaczyńskich. Kopeć został zobowiązany do opublikowania przeprosin i zapłaty kosztów sądowych. Sąd Okręgowy w uzasadnieniu wyroku stwierdził, że brak jest jakichkolwiek podstaw, by twierdzić, że między Pineiro a Kaczyńskimi była jakakolwiek bliższa znajomość, a to nie może rodzić podejrzeń, że przyjmowali oni od niego jakieś pieniądze. Każdy taki zarzut to naruszenie dóbr osobistych.

W 2001 roku Witold Krasucki nakręcił, powtarzający zarzuty z książki Po drugiej stronie lustracji autorstwa Jakuba Kopcia, film dokumentalny Dramat w trzech aktach, w którym również oskarżył polityków Porozumienia Centrum o przyjmowanie pieniędzy z FOZZ. Film został opracowany na podstawie informacji podanych przez Janusza Cliffa Pineiro w 2001 roku. Bracia Lech Kaczyński i Jarosław Kaczyński wytoczyli proces Telewizji Polskiej. Proces umorzono, gdy TVP zdecydowała się publicznie przeprosić braci Kaczyńskich"

Kuzyn murzyna

Witajcie Przyjaciele.

Na wstępie poinformuje Was o fakcie niemożności dalszego dyskutowania z kolegą @Cashlack. To oczywiście z powodu zadziałania punktacji za chamskie i rasistowskie ataki personalne na interlokutorów. Ale to chyba zrozumiałe.

Wiedziałem że tak będzie i wczoraj wieczorem ostrzegałem po przyjacielsku, ponieważ znam kolegę @Cashlack z forum Ah, gdzie jak widzę również nareszcie ukrócono występy w/wym i jego kolegów, siejące nienawiść i nazywające wszystkich o innym spojrzeniu na tematykę żydowską właśnie Żydami, bez względu na rzeczywiste pochodzenie i poglądy piszących.

Tak moi drodzy, takie tyrady i forma wypowiedzi na Ah była normą. Musiały więc zajść tam wstrząsające zmiany, skoro mamy wątpliwą przyjemność gościć avantgarde antyżydowską z Ah na naszym jakże opluwanym tam forum.

Cóż, temu panu już dziękujemy.

Pozostawiam większość wypowiedzi tego wojownika o naszą "Polskość" jako przykład czego możemy się spodziewać po tego typu kolegach z "zaprzyjaźnionego" forum.

To w sumie dziwne. Człowiek (no może przesadziłem z tym określeniem) pracuje w Niemczech. Jeśli Niemcy byliby ciut do niego podobni, zapewne już by tam nie pracował, raczej nigdzie nie pracował.

Ścierwo Wyborcze ma zgoła odmienne zdanie - wypadałoby to wszystko raz na zawsze, definitywnie posprzątać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A która to, anonimowa ameba intelektualna, rości sobie prawo do karania punktami za to, że nie opanowała

sztuki czytania tekstu ze zrozumieniem ??? Tekst w żadnym razie nie dotyczy, ani nie obraża WYBORCÓW,

dotyczy zgoła czego innego, ale Krynica Intelektu i Mount Everest zdrowego rozsądku nie raczy tego widzieć !

Żądam przyznania się do błędu, oficjalnych przeprosin na łamach forum i wycofania nałożonej kary !

Król zadziałał tak ...

post-8913-0-27045800-1432816217_thumb.jpg

Żenada.

PS - żądam także wskazania tekstów kol. Cashlak, które wypełniają stawiane mu zarzuty.

To jakaś kpina z wolności słowa i prawa do posiadania własnego zdania - co tu się dzieje ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To w sumie dziwne. Człowiek (no może przesadziłem z tym określeniem) pracuje w Niemczech. Jeśli Niemcy byliby ciut do niego podobni, zapewne już by tam nie pracował, raczej nigdzie nie pracował.

Za to zdanie powinieneś sam sobie dać ostrzegawcze punkty.

Jeżeli chodzi o pozostałą część Twojego postu, to pełna zgoda.

W "aferze" FOZZ chodziło oto żeby uciąć operacje finansową której celem było oddłużenie Państwa polskiego kosztem zagranicznych wierzycieli.

Arku - owszem, taki był cel. Problem polega na tym , że niejako "po drodze" sporo kasy przeznaczonej na zakup tego długu gdzieś się zapodziało.

Kuzyn murzyna

A gdzie się miało nie zapodziać jeśli trzeba było tę kasę przekazywać słupom w teczkach??? Normalne koszty operacji wywiadowczych.

Nie jestem specjalistą od, jak to określiłeś "operacji wywiadowczych". Otwarcie to przyznaję. Ale naprawdę uważasz, że przekazywanie dużych (idących w miliony) sum odbywało się bez żadnych pokwitowań, czyli z rączki do rączki?

Kuzyn murzyna

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Ja nie mam aż takich ambicji aby obie informacje porównywać ze sobą, ale może dociekliwsi, sprawniejsi w mowie i piśmie, a zwłaszcza w rachunkach, podołają temu zadaniu.

http://www.finanse.mf.gov.pl/documents/766655/1170488/zsp_2015_03.pdf

vs.

@BoDeX

A która to, anonimowa ameba intelektualna, rości sobie prawo do karania punktami za to, że nie opanowała

sztuki czytania tekstu ze zrozumieniem ??? Tekst w żadnym razie nie dotyczy, ani nie obraża WYBORCÓW,

"Ścierwo Wyborcze ma zgoła odmienne zdanie -"

To Twoje zdanie. Obraża tych których nazwałeś ścierwem. Bez względu na wygibasy :intelektualne" jakich byś nie dokonywał.

Nie jestem specjalistą od, jak to określiłeś "operacji wywiadowczych". Otwarcie to przyznaję. Ale naprawdę uważasz, że przekazywanie dużych (idących w miliony) sum odbywało się bez żadnych pokwitowań, czyli z rączki do rączki?

Jakby się nie odbywało to te "pokwitowania" nigdy nie mogły wyjść na jaw, bo wykupywanie własnych długów zagranicznych było złamaniem umów międzynarodowych. FOZZ było aferą, ale nie afera dla nas tylko dla zachodnich bangsterów, którzy najwięcej zyskiwali na zrobieniu z FOZZ afery - ucięciu skupowania długów i namąceniu przy tej okazji na kolejne ćwierć wieku. Nawet gdyby połowa kasy z FOZZ znalazła się w prywatnych kieszeniach za przekręty i łapówki, to raptem oznaczyło, że dług skupiono za mniej niż połowę jego wartości - więc sukces był niewątpliwy.

Skupowanie długów PRL podjęto z naruszeniem umów międzynarodowych właśnie dlatego że USA nałożyło embargo uniemożliwiające obsługę zadłużenia a MFW i dłużnicy z klubu paryskiego natychmiast wykorzystali fakt niewypłacalności żeby podnieść oprocentowanie to poziomu uznawanego w całym cywilizowanym świecie za zwykła lichwę.

Pieprzenie teraz nad afera FOZZ jest niczym licytowanie się kto jest większym złodziejem - ten co ukradł czy ten co okradł tego który ukradł?

@BoDeX

"Ścierwo Wyborcze ma zgoła odmienne zdanie -"

To Twoje zdanie. Obraża tych których nazwałeś ścierwem.

Bez względu na wygibasy :intelektualne" jakich byś nie dokonywał.

Jakich znowu "TYCH" ???

Powyższe udowadnia, że oprócz przeprosin o których powyżej napisałem, powinieneś natychmiast przestać

być moderatorem i jakimkolwiek autorytetem do rozwiązywania sporów, wydawania werdyktów, czy też karania.

Nie masz ku temu żadnych predyspozycji, tak moralnych jak i intelektualnych - i to nie jest obraza, a stwierdzenie

faktów i musisz się z tym pogodzić. Ukarałeś mnie 1 pkt. za coś, co nie jest żadną personalną obrazą, a dotyczył

"przedmiotu", rzeczy nieożywionej, co umknęło Twojej przenikliwej błyskotliwości i zdolności czytania ze zrozumieniem.

Za wpis wyjaśniający walisz mi kolejne 5 pkt. powtarzając z uporem swoje bzdurne motywacje, ale wymiar kary mocno

zaostrzasz, bo nikt nie ma prawa wytknąć Ci błędu w ocenie. Kim Ty jesteś - Forumowym Dyktatorem i Sędzią w jednym?

Wróć więc do mojego wpisu, przeczytaj go ponownie, tym razem ze zrozumieniem - następnie otwórz Słownik Języka

Polskiego i znajdź definicję. Jeśli ktoś pisze o przedmiocie/rzeczy moralnie bezwartościowym, a Ty odbierasz to jako

atak na WYBORCÓW, to faktycznie brak Ci podstawowej zdolności czytania tekstu ze zrozumieniem. To nie jest

obraza - powtarzam - to niewinne stwierdzenie faktu, które wyklucza Twoją osobę z funkcji Moderatora Forum.

Wiem , wiem - mogę Ci naskoczyć i tyle mojego, bo Ty jesteś mądrzejszy i sprawiedliwy ! Niestety, mylisz się ....

Ukryta Zawartość

A teraz przywal mi kolejne 10 pkt. za pisanie prawdy - zaspokoisz swoją pychę i pokażesz, kto tutaj rządzi !

Ukryta Zawartość

Tak moi drodzy, takie tyrady i forma wypowiedzi na Ah była normą. Musiały więc zajść tam wstrząsające zmiany, skoro mamy wątpliwą przyjemność gościć avantgarde antyżydowską z Ah na naszym jakże opluwanym tam forum.

Na AH to min. właściciel tego forum popierał i chronił tego rodzaju poglądy. Rzeczywiście, ciekawe co się stało ?

Ścierwem wyborczym nazywasz Autora zamieszczonego cytatu, czy całą "gazeta.pl" ? Gazeta tylko jako przedmiot w twoim ręku, jest wyłącznie przedmiotem. Zamieszczone w niej materiały są już dziełem ich Autorów a całość publikacji jest dziełem wydawcy.

Obrażasz więc ludzi, nie jakiś bezwartościowy przedmiot. Odniosłeś się do cytatu jaki zamieściłeś a właściwie do jego Autora, oraz do wydawcy publikującego tę wypowiedź.

Na naszym forum odpowiednią drogą wnoszenia odwołania od otrzymanego ostrzeżenia, jest zgłoszenie takowego do Administracji Forum.

Lżenie moderatora i histeryczne uprawdzanie swojej prawdy w wątku, jest oczywistym atakiem na moderatora i łamaniem regulaminu, co ma odniesienie w upomnieniach i punktach karnych.

Po rozpatrzeniu apelacji przez Administrację, w przypadku uznania twoich racji, punkty karne zostaną usunięte a ty otrzymasz przeprosiny za błąd moderatora.

Ale o tym powinieneś wiedzieć, ponieważ zapewne znasz Regulamin Forum a pisząc tu zgadzasz się z nim.

Jeśli ktoś pisze o przedmiocie/rzeczy moralnie bezwartościowym, a Ty odbierasz to jako

atak na WYBORCÓW, to faktycznie brak Ci podstawowej zdolności czytania tekstu ze zrozumieniem.

:)))

Bo czytanie ze zrozumieniem to bardzo trudna sztuka. Szkoła tego uczy - podstawowa, ale na lekcjach trzeba uważać! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

:)))

Bo czytanie ze zrozumieniem to bardzo trudna sztuka. Szkoła tego uczy - podstawowa, ale na lekcjach trzeba uważać! :)

Skoro swym docinkiem zabrałeś głos w sprawie, to może nazwiesz wprost co twój kolega nazwał ścierwem wyborczym? Zgodnie z treścią i wklejką z jego wpisu.

Antysemickie ścierwa już dawno dotarły na AS. Niesłychane, że jest to tu tolerowane.

Mylisz się, nie jest tolerowane.

mlody-komorowski-nie-dalbym-mu-pilnowac-dzieci-mlody-duda-nie-dalbym-mu-siostry-dziewczyny-zony.jpg

Skoro swym docinkiem zabrałeś głos w sprawie, to może nazwiesz wprost co twój kolega nazwał ścierwem wyborczym? Zgodnie z treścią i wklejką z jego wpisu.

Nie zabieram głosu w sprawie - jeszcze mi punkty miłe.

Póki cię nie wywalą z funkcji moderatora tego forum (co nastąpi - mam nadzieję - już niebawem, bo jest na ciebie mnóstwo skarg od pokrzywdzonych niesłusznie Forumowiczów) to nie będę zabierał głosu w wielu sprawach.

Tak sobie tylko luźno dywaguję, co jest punktowo bezpieczne,

Tyle jeszcze mi wolno.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Póki cię nie wywalą z funkcji moderatora tego forum (co nastąpi - mam nadzieję - już niebawem, bo jest na ciebie mnóstwo skarg od pokrzywdzonych niesłusznie Forumowiczów)

Na Ciebie jest również mnóstwo skarg. Więc prędzej Ty dostaniesz bana pseudo-patrioto z oddali.

Na Ciebie jest również mnóstwo skarg. Więc prędzej Ty dostaniesz bana pseudo-patrioto z oddali.

Póki nie łamię regulaminu to swoją babcię możesz co najwyżej postraszyć...

comment_1lX7EJFCqJzrdVJyRilHz79KMxfoLomZ.jpg

Ojej, jak to widać kto tu jest jakiej narodowości... - w życiu też widać jaka jest, reakcja pewnej Pani z Domu KULTURY!

"Obym ku... nie spotkała jeb... PiSowców na ulicy!!!!" - kierowniczka Domu Kultury komentuje wynik wyborów prezydenckich. Twierdzi, że przeprowadzała eksperyment...

Ukryta Zawartość

Podobne PW dostałem podczas wyborów prezydenckich... A co jeszcze Pani powiedziała?

"ch…., obym ku… nie spotkała jeb…. PiSowców na ulicy!!!! Do gazu ku… z Wami ch..e!!!!”."

Bez komentarza...

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.