Skocz do zawartości
IGNORED

ANDRZEJ DUDA IDZIE PO ZWYCIĘSTWO!

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Te brednie też ściągnął z jakiegoś fałszywego konta na Twitterze?

Nie, ale to są wyliczenia oparte o projekt ustawy PiSowskiej z 2012 roku.

Proszę zwrócić uwagę, jak zręcznie jest to napisane w artykule, jakby ten projekt był obowiązującą ustawą;

"Felipe Rossa, analityk Espirito Santo

Także w przypadku tego projektu PiS, ustawy z 2012 roku, wszyscy czołowi detaliści zapłacą 2 procentowy podatek. Uważam, że przeniosą te wyższe koszty na swoich klientów, w celu utrzymania rentowności biznesu. Nowy prezydent musi poczekać na wynik jesiennych wyborów parlamentarnych, by sprawdzić, czy jego partia wygra i czy jest w stanie realizować swoje pomysły."

I gdyby to prawdą było, to już od 2012 roku Biedronki, Lidle i inne sklepy płaciłyby to, o czym jest obecnie mowa.

Te pisowskie leśne dziadki ewidentnie psują świeży, powyborczy krajobraz, pchając się przed kamerę i przytulając powabne dudzianki:

CGLPSYUWIAAutHT.jpg

Quadral Signum 90, Denon DRA-800H

I gdyby to prawdą było, to już od 2012 roku Biedronki, Lidle i inne sklepy płaciłyby to, o czym jest obecnie mowa.

Ale nie płacą.

A płacić powinny.

TYLKO PODATEK OBROTOWY ZAPOBIEŻE TRANSFEROWI KAPITAŁU Z POLSKI ZA GRANICĘ.

A to pieprzenie zachodnich koncernów o przerzucaniu podatków na klienta to tylko straszenie naiwnych.

Gdyby mianowicie mieli oni podnieść ceny, to pies z kulawą nogą by u nich zakupów nie robił.

Ludzie chodzą do Lidla czy Biedronki po tą nafaszerowaną chemią pseudożywność nie z powodu miłości do pożerania konserwantów, barwników i przeciwutleniaczy, tylko z powodu niskich cen.

Przecież nikt nie zmuszony okolicznościami finansowymi by nie kupował tego gówna, które nie nadaje się nawet dla psa.

Ludzie kupują, bo ich nie stać na normalną zdrową żywność. Tzn - tak im się wydaje, że ich nie stać, bo tak im wmówiono.

Zresztą - cała machina państwa działa na korzyść zachodnich korporacji handlowych blokując rolnikom możliwość przetwarzania żywności i bezpośredniej sprzedaży. W Polsce rolnik może sprzedać swoje albo z targowiska albo bezpośrednio z gospodarstwa. W Irlandii: gdzie i jak chce ale LOKALNIE. W Irlandii słowo "lokalnie" oznacza... promień 100km od miejsca zamieszkania! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Zawsze uważałem tego typa za wyjątkową gnidę, ale tu już przeszedł samego siebie...

Zdrówko ale nasze nie tej gnidy :-) podobny śmieć do Kurwskiego ;-)

stone-cold-beer.gif

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

A konkretnie to kogo masz na myśli?

@kuzyn - jeśli to dla podtrzymania tematu było- to fajnie.

Jeśli naprawdę nie wiesz, kogo miałem na myśli...

Cóż. Bywa, że człek robi z siebie idiotę zupełnie nieświadomie...

Tak, czy siak - pozdrawiam!:-)

Jacek.

Ps - spójrz na zdjęcie i na reakcje "pstrykniętych".

Tylko Panna Dudzianna - szczęśliwa, bo stoi deko dalej.

Młode to, płoche i naiwne.

Thraku,Przyjacielu!

Siorbnij za mnie, bo mi zaś wypadł weekend tyrający. Jedyny plus,że nad morzem:)

Podpowiem Ci, kuzyn:

Zażenowanie Państwa Dudów jest gołym okiem widoczne.

Jacuś - do tej pory uważałem Ciebie za osobę inteligentną. I wszystko zepsułeś dalszą częścią Twojego postu.

Życie to jednak pasmo rozczarowań.

Kuzyn murzyna

Na wiki w informacjach o Jakubie Kornhauserze, bracie żony prezydenta elekta istnieje wzmianka o pochodzeniu jej dziadka, natomiast w jej profilu takowej informacji brak. Niedopatrzenie?

Edytowałem, zobaczymy czy zatwierdzą:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jednak zatwierdzili!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Na wiki w informacjach o Jakubie Kornhauserze, bracie żony prezydenta elekta istnieje wzmianka o pochodzeniu jej dziadka, natomiast w jej profilu takowej informacji brak. Niedopatrzenie?

Foksiu, skoro dodałeś info o pochodzeniu Agaty, to wypadałoby być konsekwentnym i dodać info o tym, że została pierwszą damą. No chyba, że ta informacja nie może Tobie przejść przez klawiaturę.

Kuzyn murzyna

Jacuś - do tej pory uważałem Ciebie za osobę inteligentną. I wszystko zepsułeś dalszą częścią Twojego postu.

Życie to jednak pasmo rozczarowań.

A nie?:-)

Dobra.

Niech będzie, że mówiąc o "idiocie", myślałem o tym kut... - (fajne, staropolskie słowo) frędzlu!:-)

Pozdro - jacek

Fox - i co z tego?

Owszem - Tuwim pisał lepiej, ale i to Polak i to Polak.

Piątek. Chlapnij i się wycisz:-)

No dobra, niech będzie że tak.

A swoją drogą dlaczego wstydzisz się słowa k*tas. Przecież użył go np. Adaś Mickiewicz w "Panu Tadeuszu".

Pozdro - Krzysiek

Kuzyn murzyna

Niusia, do roboty jutro ide...

Ale i tak zdziebko z lochu uszczknę :)

Kuzynie wybacz. Edytuję ponownie po zaprzysiężeniu.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jeśli naprawdę nie wiesz, kogo miałem na myśli...

Cóż. Bywa, że człek robi z siebie idiotę zupełnie nieświadomie...

Tak, czy siak - pozdrawiam!:-)

Jacek.

Ps - spójrz na zdjęcie i na reakcje "pstrykniętych".

Tylko Panna Dudzianna - szczęśliwa, bo stoi deko dalej.

Młode to, płoche i naiwne.

Thraku,Przyjacielu!

Siorbnij za mnie, bo mi zaś wypadł weekend tyrający. Jedyny plus,że nad morzem:)

A i chlapnę, Żywego zakupiłem w niemieckim znienawidzonym przez prawdziwych Wolaków Lidlu a że ma termin krótki to nie może się zmarnować ;-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ukryta Zawartość

• photo-thumb-27349.jpg?_r=1427737018
  • Użytkownicy
  • 1216 postów

•  

Napisano dziś, 20:52

Edytowałem, zobaczymy czy zatwierdzą:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jednak zatwierdzili!

Ukryta Zawartość

może bys sie zainteresowal rodzicami i dziadkami zony obecnego prezydenta

gdyby Ci się nie chciało to nadmienię ze dziadkowi byli zydami,babke rostrzelai Niemcy za nielegalny handel,matka zony aktualnego prezydenta ukryla się u znajomych w bialymstoku,gdzie po wojnie wybrala "sciezke kariery" w urzędzie bezpieczenstwa

•  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

może bys sie zainteresowal rodzicami i dziadkami zony obecnego prezydenta

gdyby Ci się nie chciało to nadmienię ze dziadkowi byli zydami,babke rostrzelai Niemcy za nielegalny handel,matka zony aktualnego prezydenta ukryla się u znajomych w bialymstoku,gdzie po wojnie wybrala "sciezke kariery" w urzędzie bezpieczenstwa

No i Foksiu narobiłeś. Po co Tobie było to chodzenie ścieżkami Tomusia Lisa.

Kuzyn murzyna

Ależ towarzyszu tomku! Bronisław z zacnego staropolskiego rodu pochodzi! Co prawda komisja heraldyczna nie potwierdziła tytułu hrabiowskiego bo prezydent z innej linii się wywodzi ale to ta sama familia. Bzdety o Osipie Szczynukowiczu opowiadajcie sobie przy piwie w swoim kółku zbowidowskim

Jeśli pisuar może rzygać na wszystko co "nie ich" to chyba wolno coś takiego?

;-)

11295727_816934725050674_7048041498991609_n.jpg?oh=4e2fcc08aca46ee882426b2695d980d0&oe=55EF2F09&__gda__=1438941642_2a57f563ce1d123b48f7fa5caf6e0872

No dobra, niech będzie że tak.

A swoją drogą dlaczego wstydzisz się słowa k*tas. Przecież użył go np. Adaś Mickiewicz w "Panu Tadeuszu".

Pozdro - Krzysiek

A i Sienkiewicz - wielokrotnie! Ten to nawet pisał o wielobarwnych kutasach:-)

Widzisz, ja się nie wstydzę, ni Ty.

Durna maszyna wygwiazgkowała...

A maszynę kto zaprojektował?

Ani chybi - inny k*tas.

Niedouczony.

Pozdro - Jacek.

Ps - no i proszę!:-)

k*tas znany jest tylko w mianowniku liczby pojedynczej.

Liczba mnoga w innym przypadku - już nie!:-)))

@tomek7776 - tyś z tej samej familii, co niedawny kaszlak?

Może - też se chlapnij...

Thraku, chyba ten Żywy z krótkim terminem Tobie zaszkodził. Kup sobie coś pasteryzowanego.

A i Sienkiewicz - wielokrotnie! Ten to nawet pisał o wielobarwnych kutasach:-)

Widzisz, ja się nie wstydzę, ni Ty.

Wnoszę, że my po starej maturze jesteśmy. Szkoda, że po przeciwnych stronach boiska.

Pzdr.

K.

Kuzyn murzyna

;-)

11295727_816934725050674_7048041498991609_n.jpg?oh=4e2fcc08aca46ee882426b2695d980d0&oe=55EF2F09&__gda__=1438941642_2a57f563ce1d123b48f7fa5caf6e0872

Co prawda nie głosowałem ale jest moim prezydentem ale tylko służbowo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Młodzi wyborcy napisali list do Platformy Obywatelskiej. Zarzucają w nim partii rządzącej oderwanie od rzeczywistości i problemów zwykłych ludzi. „Wkurzyliście ludzi” - piszą. Politycy PO twierdzą, że tę krytykę biorą sobie do serca i od razu wyciągną z niej wnioski.

„Piszę do Was, bo Wy nie rozumiecie i chyba nie jesteście w stanie, co zniechęciło do Was młodych ludzi” - stwierdza na starcie autor, podający się za 34-letniego warszawiaka z wyższym wykształceniem, który dotychczas zawsze głosował na Platformę. Zaznacza na wstępie, że pisze w imieniu znacznie większej grupy ludzi, którzy również podpisaliby się pod jego argumentami.

I szybko przechodzi do wyjaśnienia, jak w polskim internecie i wśród młodych ludzi zmieniły się w ostatnich latach polityczne sympatie. Dlaczego popieranie PiS, które kiedyś było obciachem, dziś jest fajne, podczas gdy sympatyzowaniem z PO można sobie napytać biedy. „Nie zauważyliście, że taki Pudelek obrócił się przeciwko Wam, na takie Demotywatory nie macie po co wchodzić, bo tam Was nienawidzą. A jakbyście tego nie wiedzieli, to właśnie tam, na FB, Twitterze Polacy wyładowują swoją złość na Was” - wyjaśnia autor listu.

Popieranie PiS, które kiedyś było obciachem, dziś jest fajne, podczas gdy sympatyzowaniem z PO można sobie napytać biedy.

Wyborca Platformy nie zostawia też suchej nitki na partii za to, że woli otaczać się celebrytami i znanymi postaciami niż wyjść do ludzi. Jego zdaniem pokazuje to oderwanie od codziennej rzeczywistości milionów Polaków i odwrócenie się od obywateli. „Skandalem jest fakt, że 8 lat zajęło wam dojście do wniosku, że można zapytać ludzi, czy w konflikcie obywatel vs urzędnik powinien wygrać obywatel, gdy są niejasności. Już nieważne, że to tak, jakbyście pytali ludzi, czy chcą mieć słoneczną pogodę cały rok” - czytamy w liście. „Wy nie kumacie, że to było jedno z Waszych haseł 8 lat temu. Że ludzie tak sobie wyobrażali Platformę Obywatelską, że właśnie takie sprawy załatwi na początku, a nie dwa tygodnie przed drugą tura.

W liście można doszukać się też tego, na co zwracali uwagę zagraniczni komentatorzy, wyjaśniając przyczyny porażki Bronisława Komorowskiego - że z sukcesu gospodarczego Polski w minionych ośmiu latach skorzystała tylko pewna grupa Polaków, natomiast życie milionów ludzi nie zmieniło się prawie wcale. Innym zarzutem jest uprzywilejowanie wielkich przedsiębiorstw i koncernów - jako przykłady padają m.in. Biedronka czy Żabka - kosztem małego i średniego biznesu. Często lokalnego biznesu.

Co dalej? Zarzut, że politycy Platformy do znudzenia grają kartą opozycyjną i tym, czego dokonali w latach 70. i 80., podczas gdy młodych Polaków kompletnie to nie interesuje, ponieważ żyją tu i teraz. „Teraz fakt, że ktoś obalał komunizm jest tak samo ważny jak uczestnictwo w bitwie pod Grunwaldem. Ułatwię Wam. Są ludzie, którzy się urodzili po '89, innej Polski nie kojarzą, PRL to oni widzieli w filmach i serialach Barei” - punktuje 34-latek.

Teraz fakt, że ktoś obalał komunizm jest tak samo ważny jak uczestnictwo w bitwie pod Grunwaldem.

Wrogość młodych wyborców wobec PO wzbudza też niezdolność lub niechęć do wyraźnego odcięcia się partii od skompromitowanych aferzystów. Jako sztandarowy przykład wymienieni zostają ludzie nagrani w restauracji „Sowa i przyjaciele”, m.in. była wicepremier Elżbieta Bieńkowska. Dla przeciwwagi autor podaje, że PiS posłów zamieszanych w aferę madrycką wyrzucił niemal od razu, nie czekając na wyniki żadnych śledztw.

Autor zauważa, że Platforma jest obecnie w opłakanym położeniu, a w zasadzie każda jej decyzja zostanie odebrana źle. „Musicie przeprosić wyborców, mnie i innych, co są wami rozczarowani na maxa, i liczyć na to, że się 'Prezes' (chodzi o szefa PiS Jarosława Kaczyńskiego - przyp. red.) jakoś wyłoży” - diagnozuje.

List kończy się stwierdzeniem, że Polsce potrzebna jest alternatywna oferta wobec duopolu PO i PiS. Partia, która zagospodaruje głosy ludzi wściekłych na Platformę, ale wciąż niechętnych wobec partii Kaczyńskiego. Autor oznajmia, że właśnie z tego powodu w w niedzielę 31 maja wybiera się na Torwar, gdzie odbędzie się kongres stowarzyszenia NowoczesnaPL założonego przez ekonomistę Ryszarda Petru. „Wy już przegraliście w październiku, możecie tylko minimalizować różnice w przegranej i modlić się, żeby PSL się od was nie odwrócił” - konstatuje były wyborca PO.

"Polacy mają od lat przekonanie i to przekonanie narasta, że ten dzień w którym wybierają swoich parlamentarzystów jest tak naprawdę dniem wielkiego oszustwa aparatów partyjnych nad polskim wyborcą."

Donald Tusk

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@kuzyn55

Krzysiu - słusznie wnosisz.

Choć ja bym to ujął tak:

Na boisku tym samym; może - na innych trybunach.

Lecz przecież kibicujemy tej samej drużynie - Polsce.

Pozdrawiam.

J.

Ty - szalikiem wywijasz, ja - dmę w gwizdek...

Grunt, że nie maczetą, ni innym kastetem...:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.