Skocz do zawartości
IGNORED

ANDRZEJ DUDA IDZIE PO ZWYCIĘSTWO!

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Nonsens - tam Niemcy mordowali przedstawiciel bardzo wielu narodowości, Chyba że uznamy rtm. Pileckiego który poszedł tam dobrowolnie za przedstawiciela innej nacji niż polska.

I może ojca Kolbe jeszcze?

Gdzie w mojej wypowiedzi ten nonsens dostrzegłeś. Zalecenie aby wysyłać ksenofobów, antysemitów i faszystów celem edukacji, do Muzeum w Auschwitz, aby pomóc im zrozumieć do czego oprowadzi myślenie stereotypami nienawiści do innych nacji ?

Czy gdzieś twierdziłem, że nie mordowano innych Narodów. Jednak proporcje pomordowanych mówią aż nadto wymownie komu dedykowane były owe fabryki śmierci.

Gdzie w mojej wypowiedzi ten nonsens dostrzegłeś

Wszędzie.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Szukam kogoś do pomalowania ogrodzenia. Płacę za godzinę plus obiad. A chętnych i robotnych brak, najwyżej menele.

Jak zobaczę facetów z ogłoszeniem na piersiach PRZYJMĘ KAŻDĄ PRACĘ, potwierdzę polskie bezrobocie.

A teraz na pisz o Chinach albo zamilcz.

Bo wydali na hi-end albo najnowszą furę i komórę.

Krótka Historia WKPb

Piszesz brednie kierowany ideologią, a nie wiedzą i w związku z tym nie jesteś dla mnie partnerem do dyskusji.

Jedyną instancją, która jest władna kazać mi zamilknąć jest Moderacja. Proszę znać swoje miejsce w szyku i nie uzurpować sobie praw nienależnych.

Nie zastanawiałeś się czasem czy obfite dofinansowanie jednej dużej branży nie tworzy innych "wysp strukturalnej biedy" ? Ta bieda jest oczywiście nietelewizyjna i Planet programu o niej nie zrobi bo jest rozproszona i niegroźna dla polityków. Też jestem przeciwny likwidacjom skokowym. Bardziej odpowiadają mi te łagodne stopniowe wygaszania tego co nieopłacalne. Niestety utrzymywanie nieopłacalnego jest ciągnięciem gospodarki do tyłu.

Przy prowadzonej z głową polityce gospodarczej państwa da się to pogodzić i nie powoduje to kreacji wysp ubóstwa gdzie indziej. Ale trzeba chcieć i umieć.

Poza tym, jak pisze prof. Joseph Stiglitz ("Globalizacja") zwolnienie pracownika z nierentownego zakładu pracy i zasilenie w ten sposób sektora bezrobotnych poprawi wprawdzie wyniki ekonomiczne tegoż zakładu, ale nie powiększy globalnego PKB kraju.

Poza tym, jak pisze prof. Joseph Stiglitz ("Globalizacja") zwolnienie pracownika z nierentownego zakładu pracy i zasilenie w ten sposób sektora bezrobotnych poprawi wprawdzie wyniki ekonomiczne tegoż zakładu, ale nie powiększy globalnego PKB kraju.

Myślisz że utrzymywanie nierentownych zakładów podnosi PKB kraju ? :-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Myślisz że utrzymywanie nierentownych zakładów podnosi PKB kraju ? :-)

Rozumiem, że uważasz się za wybitniejszego ekonomistę od prof. Stiglitza? I rad byś jego wzorem dostać Ekonomiczną Nagrodę Nobla?

Robi się coraz śmieszniej.

każdy wybitny profesor ma swojego..wybitnego wyznawce.Patrz katastrofa smolenska.

A kazdy wybitny noblista swoja racje...patrz Obama.

szczegolnie w czyms takim jak ekonomia.

zupełnie powaznie.

Prof. Stiglitz dostał ekonomiczną. Nie pokojową.

A tam (podobnie jak w innych dziedzinach wiedzy) trzeba się wykazać konkretnymi osiągnięciami naukowymi. Nie dostaje się jej za wdzięk i bezpretensjonalność.

tyle ze ekonomia to taka nauka z wdziekiem i pretensjonalnoscia.I do tego zmiennom jest z czasem.

i geografia.

wide grecja i były kryzys w ameryce.

gdzie w jednym przypadku restrykcyjnie zaoszczedzano a w drugim restrykcyjnie dodrukowano.

a ekonomia zyje i ma sie dobrze.

Ekonomistom nie śpieszy się do sprawdzenia w prawdziwym biznesie. Wolą się bezpiecznie i niezobowiązująco wymądrzać.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Za oszczędności z poprzedniego. Mieszkać we troje w jednym pokoju. Spuścić z tonu.

Bez zaglądania do statystyk a jedynie obserwując swoje szeroko rozumiane otoczenie jestem skłonny stwierdzić, że około 50% społeczeństwa nie posiada żadnych oszczędności a mniej więcej połowa tej połowy nie ma szans aby takowe poczynić. Dochód 400-800zł/osobę raczej na to nie pozwala. Single bądź młode pary bez dzieci są w stanie "wędrować za pracą", ale wystarczy mieć dwójkę dzieci i "zarobki za duże aby umrzeć a zamałe aby żyć" i już jest się uwiązanym zarówno do pracy (co pracodawcy często wykorzystują) jak i do miejsca zamieszkania.

Znam osoby, które z wymienionych wyżej powodów nie mogą pozwolić sobie na rezygnację ze STAŁEJ chociaż słabo płatnej pracy, ale by związać koniec z końcem biorą drugi etat przy remontach, malowaniu płotu czy innych podobnych pracach.

a to jakis jest taki mus ze wszyscy musza miec oszczednosci i reszte gdy tylko sa młodzi??

normalnym jest ze sie na poczatku zapieprza, uczy fachu i zycia i POTEM dochodzi do pieniedzy.Tak normalnie było zawsze i nie widze powodu zeby teraz było inaczej...mlodym.Mlodosc to za mało...na sukces.

Tyle że przy polskich zarobkach do pieniędzy można nie dojść nigdy.

Czy ktoś jest mi w stanie wyjaśnić fenomen, dlaczego (wg danych Eurostatu) przeciętna wydajność pracy w Polsce wynosi 83% średniej europejskiej, natomiast przeciętna płaca w Polsce wynosi 40% średniej europejskiej?

temu nigdy zaprzecza statystyka.Jesli zarabiasz mało to zacznji robic sam na siebie .

a nie czekaj na kukiza z jego ranczem..

a poza tym a gdzie napisano ze slowo nigdy nie musi obowiazywac.Niektorzy powinni miec to przed nosem cały czas.

a jasniej.Znajac troche młodziezy mam wrazenie ze nawet do piekarni sie nie nadaja.na nocna zmiane.

pewnie tak bo najwyzszy czas na..dudy!!!!

rzeciętna wydajność pracy w Polsce wynosi 83% średniej europejskiej, natomiast przeciętna płaca w Polsce wynosi 40% średniej europejskiej?

bo to dwie rózne rzeczy.

temu nigdy zaprzecza statystyka.Jesli zarabiasz mało to zacznji robic sam na siebie .

Nie każdy potrafi. Do tego trzeba mieć smykałkę. Natomiast każdy ma prawo oczekiwać godziwej płacy za swoją uczciwą pracę.

w wiekszosci znani mi mlodzi ani nie sa pracowici, ani pomyslowi, ani uczciwi ani nawet zainteresowani tym co robia .Nawet jak pracuja u rodziców.

To NIE SĄ dwie różne rzeczy. Tak się próbuje ludziom mówić, aby "uzasadnić" skandaliczny poziom płac w naszym kraju.

nic sie nie wmawia.Wydajnosc wolno przeklada sie na wzrost prac.Chyba ze w jednostkowym przypadku.Na poczatku narody za***rdalaja zeby POTEM cos było.To nie rzad daje..

Wszyscy ktorzy maja firmy wzrost wydajnosci pakuja w inwestycje i technologie zeby miec ..ciaglosc.

uczciwosc w pracy to troche za mało na uczciwa place.

Nie baw się w gierki słowne. Ale wydajność i ilość pracy powinny mieć bezpośrednie przełożenie na płacę. Wydajność mamy na wspomnianym poziomie 83%. Ilość - pracujemy w ścisłej czołówce Europy. W "starej Unii" mają znacznie więcej wolnego. Więc ponawiam pytanie: dlaczego płaca to tylko 40%?

a nigdzie.Jesli kupie maszyne za milion i zwolnie wszystkich ktora ona zastapi to mam wzrost wydajnosci i kredyt.

No właśnie. Dlaczego? Gdzie to się podziewa?

bo 80% narodow europy juz zapieprzało wlacznie z glodem i ten okres maja juz za soba.A my za wczesnie weszlismy do unii i nam..odpier**liło.Tzn mlodym.

wide grecja i były kryzys w ameryce.

gdzie w jednym przypadku restrykcyjnie zaoszczedzano a w drugim restrykcyjnie dodrukowano.

Silny dorukowuje a słaby musi oszczędzać. Nic nadzwyczajnego. Zawsze twierdziłem, że dopóki nie będziemy silni niewiele będziemy mieć do powiedzenia. To jeszcze jakiś czas potrwa.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Dyskusja ma coraz mniej wspólnego z Dudą... ale jeśli chodzi o aktualny temat dyskusji, to "zawsze" było tak, że kraje bogatsze bogaciły się kosztem biedniejszych, czy to wskutek wojen czy wskutek działania narzędzi ekonomicznych. Czy ludzie najbogatsi na świecie pracują najwięcej i najciężej? - bynajmniej... Czy bazują na swoim niezwykłym intelekcie i super pomysłach? - w nielicznych przypadkach... Czemu kraje z bogatymi złożami naturalnymi szlachetnych kamieni czy rud rzadkich metali są jednymi z najbiedniejszych? Skąd wzięło się niewolnictwo?

W mojej opinii jeśli po '89 udałoby się utrzymać nasz rodzimy przemysł to Polska byłaby dzisiaj na znacznie wyższym poziomie ekonomicznym. Silna Polska wielu była nie na rękę i stąd jest jak jest...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.