Skocz do zawartości
IGNORED

Demokracja, kapitalizm, wolny rynek - jedno z największych oszustw XXI wieku.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Demokracja to ściema. To to samo co zwykle tylko tym razem wladze dyktatorow przekely korporacje i banki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chwilowy brak działalności w audio.

Demokracja to ściema. To to samo co zwykle tylko tym razem wladze dyktatorow przekely korporacje i banki.

Założyły jakieś Oświęcimy i Gułagi?

Dziwe się,że działalność platformerskiego rządu kogokolwiek jeszcze dziwi.To,że ma jeszce poparcie dowodzi tylko jak głupi to naród.Ile musi wycierpieć by cokolwiek zrozumieć.Przysłowie "Polak mądry po szkodzie"jest jakby sztandarowym przykładem.

Założyły jakieś Oświęcimy i Gułagi?

Ale po co Oświęcim. Wystarcza ekonomiczne metody.

Dziwe się,że działalność platformerskiego rządu kogokolwiek jeszcze dziwi.To,że ma jeszce poparcie dowodzi tylko jak głupi to naród.Ile musi wycierpieć by cokolwiek zrozumieć.Przysłowie "Polak mądry po szkodzie"jest jakby sztandarowym przykładem.

W dzisiejszych czasach należy bardziej mówić nie rzady a slugasy. Rzady przejely banki i korporacje. Rząd realny to wylamana partia lub człowiek (wciąż kojarzy sie z dyktatorem). Tylko że na to może sobie pozwolić tylko silne państwo (np Rosja która jest gnebiona bo tam jest realnie rzadzacy człowiek u nas nie) oczywiście sa wady tego modelu znamy je z przeszłości i Putin je po części wciąż stosuje. Ale można i bez tego.

Ale po co Oświęcim. Wystarcza ekonomiczne metody.

Korporacje i banki celowo i masowo likwidują ludzi? Patrz, Ty jeszcze żyjesz.

Patrz, Ty jeszcze żyjesz.

Wygłup na obstalunek. Śmiercią głodową, która w wielu rejonach świata jest wynikiem neoliberalizmu zmarło znacznie więcej ludzi niż udało się zamordować Hitlerowi i Stalinowi razem wziętym. Nikt nie mówi o urawniłowce, ale system który powoduje że bogaci stają się jeszcze bogatsi, a biedni jeszcze bardziej ubożeją jest patologią nie do utrzymania w dłuższym horyzoncie czasowym.

A mnie interesuje kiedy nasze społeczeństwo się wybudzi i wywali na zbity pysk od koryta tych najmondrzejszych i najlepszych POwalonych.Mam nadzieje również,że PiSdrackie zastępy pójdą też w p*du.

Śmiercią głodową, która w wielu rejonach świata jest wynikiem neoliberalizmu zmarło znacznie więcej ludzi niż udało się zamordować Hitlerowi i Stalinowi razem wziętym.

Jest ona wynikiem korupcji miejscowych elit, waśni plemiennych i terroryzmu islamskiego.

Jest ona wynikiem korupcji miejscowych elit, waśni plemiennych i terroryzmu islamskiego.

Szkoda Twoich wysiłków. Mądry to wie, a głupi i tak nie zrozumie ...

Tak sobie tłumaczą przedstawiciele neoliberalizmu próbując się wybielić. Tyle że coraz mniej ludzi na świecie tę ściemę słucha.

Szkoda Twoich wysiłków. Mądry to wie, a głupi i tak nie zrozumie ...

Leming to wie, bo mu tak powiedziały media będące na garnuszku wielkich korporacji.

bogaci stają się jeszcze bogatsi, a biedni jeszcze bardziej ubożeją

Lewacki komunał bez pokrycia w faktach.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

No przecież pisałem że nie zrozumie - ale za to się wypowie ...

Jeżeli za mądrość uważasz powtarzanie papki, jaką karmi lumpen-liberalna prasa to gratuluję intelektu.

Bez pokrycia? Żyj dalej w świecie lumpen-liberalnego prania mózgów. Jak widać w twoim przypadku jest to wyjątkowo skuteczne.

Pokaż , udowodnij, że

biedni jeszcze bardziej ubożeją

Less is more

A mnie interesuje kiedy nasze społeczeństwo się wybudzi i wywali na zbity pysk od koryta tych najmondrzejszych i najlepszych POwalonych.Mam nadzieje również,że PiSdrackie zastępy pójdą też w p*du.

Nie wywali i nie obudzi, nasze społecz1eństwo to bez rozumna i bez wolna masa,otępiona tvnem , wyborczą ,episkopatem , mam talentem ,tańcem na lodzie,i temu podobnymi śmieciami. Tego kraju nie ma ,to jest iluzja spłeczeństwa,podtrzymywanego na pewnym poziomie egzystencji, po to aby różnego rodzaju i maści korporacje mogły nabijać sobie kabzę.Z roku na rok bedzie gorzej, aż sięgniemy dna. Może wówczas cała ta masa się obudzi , tylko po co? żeby zrozumieć że są nędzarzami i niewolnikami we własnym kraju ! Którego z resztą już nie będzie.
Gość

(Konto usunięte)

system który powoduje że bogaci stają się jeszcze bogatsi, a biedni jeszcze bardziej ubożeją

W dłuższej perspektywie bogacą się wszyscy, ale bogaci nieporównywalnie szybciej od biednych - powoduje to wzrost nierówności.

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/swiat/80-osob-ktore-posiadaja-tyle-co-polowa-ludzkosci/bz2gc

Czyste powietrze w szwajcarskim Davos po raz kolejny popsuła międzynarodowa organizacja humanitarna Oxfam. W przeddzień Światowego Forum Ekonomicznego, na którym w zeszłym tygodniu zebrała się śmietanka tego świata, opublikowała ona przykry raport oparty na danych banku Credit Suisse i listy najbogatszych ludzi świata magazynu "Forbes". Wynika z niego, że najbogatszy 1 proc. globalnej populacji posiada 48 proc. całego bogactwa, jakie znajduje się na świecie. Jeśli trend się nie zmieni, w 2016 roku 1 proc. najbogatszych będzie posiadać już ponad połowę, a więc będzie bogatszy od 99 proc. ludzi na świecie razem wziętych.

Co więcej, z raportu wynika, że niewielki ułamek z tego 1 proc. – dokładnie 80 najbogatszych osób na świecie – ma na swoich kontach kosmiczne 1,9 bln dolarów. Dokładnie taką samą kwotę posiada łącznie biedniejsza połowa całej ludzkości, a więc 3,5 mld ludzi. Jeszcze w 2010 roku, żeby zrównoważyć biedniejszą połowę świata, trzeba było na wadze usadzić aż 388 miliarderów.

https://www.oxfam.org/sites/www.oxfam.org/files/file_attachments/ib-wealth-having-all-wanting-more-190115-en.pdf

post-32560-0-17450600-1429825912_thumb.jpg

https://publications.credit-suisse.com/tasks/render/file/?fileID=60931FDE-A2D2-F568-B041B58C5EA591A4

Niestety nie jest to komunał i niestety ma pokrycie w faktach.

Zaryzykowałbym twierdzenie, że rozwarstwienie dochodów jest jednym z największych zagrożeni dla wspolczesnego kapitalizmu.

Bardzo istotne jest, że to pogłębianie się tego rozwarstwienie nie jest równomierne. Zeby wytłumaczyć w czym rzecz wyobraźmy sobie dźwignię dwustronną. Jeżeli podparta jest w środku w przypadku utraty równowagi (czyli wzrostu rozwarstwienia) tyle samo osób traci ile zyskuje. Ale w tej chwili punkt podparcia jest mocno przesunięty więc zyskuje kilka procent a traci zdecydowana większość. Dodatkowu ci, co byli w środku obsuwają sie w dół co skutkuje zmiejszeniem liczebności tradycyjnej klasy średniej, odwiecznego motoru napędowego kapitalizmu.

Jestem Europejczykiem.

Wygłup na obstalunek. Śmiercią głodową, która w wielu rejonach świata jest wynikiem neoliberalizmu zmarło znacznie więcej ludzi niż udało się zamordować Hitlerowi i Stalinowi razem wziętym. Nikt nie mówi o urawniłowce, ale system który powoduje że bogaci stają się jeszcze bogatsi, a biedni jeszcze bardziej ubożeją jest patologią nie do utrzymania w dłuższym horyzoncie czasowym.

A kto zabrania biednym się bogacić?

Odebranie ludziom ich własności, by przekazać ją innym, to czysty bolszewizm!

Strasznie lewacki ten wątek.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Niestety nie jest to komunał i niestety ma pokrycie w faktach.

Zaryzykowałbym twierdzenie, że rozwarstwienie dochodów jest jednym z największych zagrożeni dla wspolczesnego kapitalizmu.

Bardzo istotne jest, że to pogłębianie się tego rozwarstwienie nie jest równomierne. Zeby wytłumaczyć w czym rzecz wyobraźmy sobie dźwignię dwustronną. Jeżeli podparta jest w środku w przypadku utraty równowagi (czyli wzrostu rozwarstwienia) tyle samo osób traci ile zyskuje. Ale w tej chwili punkt podparcia jest mocno przesunięty więc zyskuje kilka procent a traci zdecydowana większość. Dodatkowu ci, co byli w środku obsuwają sie w dół co skutkuje zmiejszeniem liczebności tradycyjnej klasy średniej, odwiecznego motoru napędowego kapitalizmu.

Ale korporacjom nie jest potrzebna klasa średnia bo stwarza ryzyko. Wystarczy najnizsza.

A kto zabrania biednym się bogacić?

Stworzony system. Mówienie, że "nie należy ludziom dawać ryby, ale wędkę" jest typową brednią lumpen-liberałnej propagandy. Najlepiej skomentował to Andrzej Mleczko w jednym ze swoich rysunków: idzie dwóch gości z wędkami przez pustynię i jeden mówi do drugiego: "zamiast ryby dali nam wędki, ale tutaj w promieniu tysiąca kilometrów nie ma żadnych zbiorników wodnych".

Bajeczki "od biedaka do milionera" można sobie wsadzić gdzieś.

Bajeczki "od biedaka do milionera" można sobie wsadzić gdzieś.

A jednak... słyszałeś o takim kliencie o pseudonimie Eminem? Wiesz kim był, zanim zarobił pierwszy milion baksów?

Słyszałeś z jakiej klasy społecznej wywodzą się członkowie zespołu U2? Wpadnij do Irlandii - pokażę Ci ich pałace i prywatne półwyspy... a ojciec Bono był listonoszem. Larry Mullen zaś rozwoził pizzę.

To nie są bajki - masz talent to wypłyniesz.

Pewno, że bogatemu łatwiej.

Z Polaków - Jan Fijor - facet,który w dzieciństwie głodował. Wprowadził 2 swoje spółki na NASDAQ jako jedyny Polak.

Można... tylko trzeba chcieć a nie kombinować, jakby tu zapyerdolić temu,co ma więcej. Oczywiście - najlepiej za pośrednictwem państwa.

Bo państwo jest od tego, żeby mi było dobrze! Nieważne, że jestem głupi i leniwy - państwo MA OBOWIĄZEK mnie ubrać i nakarmić.

A ja mówię: takiego wała! Bierz się do pracy jeden z drugim!

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W dłuższej perspektywie bogacą się wszyscy,

Na dowód, że biedni są coraz biedniejsi, oczywiście się nie doczekam.

Less is more

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Bo państwo jest od tego, żeby mi było dobrze! Nieważne, że jestem głupi i leniwy - państwo MA OBOWIĄZEK mnie ubrać i nakarmić.

A ja mówię: takiego wała! Bierz się do pracy jeden z drugim!

Chyba od tego pobytu zagranicą nieco skrzywiła Ci się optyka.

Jeśli państwo zabiera w różnych idiotycznych daninach 60% tego co się TU zarabia, to jak najbardziej - ma mnie strzec, karmić i ubierać, o dachu nad głową nie wspomnę !

Zupełnie inaczej by to wyglądało, czyli

Bierz się do pracy jeden z drugim!

gdyby państwo nie wyciągało łap i nie było tak złodziejsko-łapczywe.

Przypominam, że to nie Kowalski zaciągnął i wciąż zaciąga kredyty z UE na spłatę odsetek odsetek, tylko poprzedni i "panujący nam miłościwie rządzacy".

Ty miałeś możliwość wyjechać, ale wypowiedz to zdanie

Bierz się do pracy jeden z drugim!

tym co muszą tyrać i tyrają - na rządowe przeloty za 24tyś.zł. na "ośmiorniczki" rauciki i bankiety, powiedz to tym co tyrają w tym kraju bez wizji na jakąkolwiek poprawę ich życia.

To jest właśnie ta demokracja w wydaniu RzP, w której jeden, dosłownie jeden głos może przeważyć nad wdrożeniem zupełnie idiotycznej i upodlającej obywateli ustawy - bo głosują partie, a nie obywatele, więc o jakiej demokracji mówimy(?).

Czy uważasz, że ci obywatele RzP co zostali w Polsce to; pijaki, nieroby, darmozjady czekające "z wyciągnięta ręką pod kościołem" ?

Wstyd mi za takich jak Ty, plujących we własne gniazdo ....którym dupa nieco odmiękła.

Chyba od tego pobytu zagranicą nieco skrzywiła Ci się optyka.

Jeśli państwo zabiera w różnych idiotycznych daninach 60% tego co się TU zarabia, to jak najbardziej - ma mnie strzec, karmić i ubierać, o dachu nad głową nie wspomnę !

Zupełnie inaczej by to wyglądało, czyli gdyby państwo nie wyciągało łap i nie było tak złodziejsko-łapczywe.

Przypominam, że to nie Kowalski zaciągnął i wciąż zaciąga kredyty z UE na spłatę odsetek odsetek, tylko poprzedni i "panujący nam miłościwie rządzacy".

Ty miałeś możliwość wyjechać, ale wypowiedz to zdanie tym co muszą tyrać i tyrają - na rządowe przeloty za 24tyś.zł. na "ośmiorniczki" rauciki i bankiety, powiedz to tym co tyrają w tym kraju bez wizji na jakąkolwiek poprawę ich życia.

To jest właśnie ta demokracja w wydaniu RzP, w której jeden, dosłownie jeden głos może przeważyć nad wdrożeniem zupełnie idiotycznej i upodlającej obywateli ustawy - bo głosują partie, a nie obywatele, więc o jakiej demokracji mówimy(?).

Czy uważasz, że ci obywatele RzP co zostali w Polsce to; pijaki, nieroby, darmozjady czekające "z wyciągnięta ręką pod kościołem" ?

Wstyd mi za takich jak Ty, plujących we własne gniazdo ....którym dupa nieco odmiękła.

Niepotrzebnie się unosisz. To nie ja stworzyłem ten system w Polsce, to nie ja z niego korzystam. Jestem taką samą ofiarą tego systemu jak każdy uczciwy Polak.

Natomiast absolutnie nie pojmuję Twojej postawy - skoro płacę podatki to coś tam mi się należy. A olej sqrwysynów i przestań płacić na nich podatki! Albo emigracja albo szara strefa! Już 30% PKB w Polsce powstaje POZA SYSTEMEM! Można! Nie trzeba pokornie dawać się okradać z każdego grosza a potem prezentować postawy roszczeniowe...

A jak nie chcesz wyjechać czy przejść do szarej strefy to rób co tylko się da by ZMIENIĆ ten system!

Ja wierzę, że można żyć normalnie.

Niestety - społeczna bierność prowadzi nas donikąd! :(

Jeśli państwo zabiera w różnych idiotycznych daninach 60% tego co się TU zarabia,

To na tym polega prawdziwy problem!

A nie na tym, że ktoś się wzbogaci budząc zawiść gawiedzi.

Policzcie ile wpłacacie czy wpłacają w waszym imieniu na ZUS ile z tych pieniędzy kiedykolwiek odzyskacie.

Potem zróbcie symulację, co by było gdyby taka kasa trafiała na prywatne konta.

Już nie mówiąc o tym, że przepić byłoby przyjemniej niż tuczyć legalnie nas grabiących złodziei.

Less is more

Ale korporacjom nie jest potrzebna klasa średnia bo stwarza ryzyko. Wystarczy najnizsza.

Tak zgadzam się z tobą ,jest tylko jedno ale ,bo gdy najniższa klasa osiągnie masę krytyczną i dojdzie do samo świadomości ,pewnie dojdzie do kolejnej rewolucji, tym razem globalnej . Chyba żę wspólczesne elity mają na to jakiś środek w postaci przymusy bezpośredniego.

Stworzony system. Mówienie, że "nie należy ludziom dawać ryby, ale wędkę" jest typową brednią lumpen-liberałnej propagandy. Najlepiej skomentował to Andrzej Mleczko w jednym ze swoich rysunków: idzie dwóch gości z wędkami przez pustynię i jeden mówi do drugiego: "zamiast ryby dali nam wędki, ale tutaj w promieniu tysiąca kilometrów nie ma żadnych zbiorników wodnych".

Taaa wędkę chcą niby dać, tylko że już praktycznie wszystkie zbiorniki ''wodne'' są zaklepane przez ''swoich'' i bardzo pilnie strzeżone przed intruzami z ''zewnątrz'' . Inna ciekawa sprawa to konkursy telewizyjne na najlepszy pomysł na lokalny biznes, chodzi o to że tylko ludzie miejscowi są się w stanie się wyznać jakie to jeszcze specyficzne nisze rynkowe można by zagospodarować. Oczywiście takie konkursy prowadzą jurorzy z wielkiego biznesu i oczywiście za niewielkie nagrody przyznane uczestnikom, zgarną drogocenne pomysły z których być może skorzystają ich młodzi krewni mający lepsze wsparcie niż pomysłodawcy znający lokalne możliwości rynku.

dojdzie do kolejnej rewolucji, tym razem globalnej

Jezusie... znowu? Tylko nie to!

Spokojnie. Rewolucje wszczynają tacy, którzy niewiele mają do stracenia. A wbrew powszechnemu biadoleniu gawiedź ma do stracenia zbyt dużo i coraz więcej. Nie będą ryzykować.

Less is more

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.