Skocz do zawartości
IGNORED

Biada , biada...Audiofilom:((

Gość cybant

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrałem! Wybieram to co lubię od ponad 10 lat nie mam telewizora! Czekam jeszcze aż radio przejdzie na cyfrowe nadawanie i już nic nie będzie mnie kusić także politycy będą w dup*e ! Tyle innych możliwości jest wokół :) Może w końcu u nas się porządnie rozwinie usługa programy na żądanie bez reklam, kto to wie? Może dotrze do nas w końcu np. Netflix?

Jasne, każdy może wybrać. Dla mnie w domu TV to ważna rzecz. Na Canal+ czy HBO reklam nie ma, a to łącznie kilka stacji. Nie cierpię natomiast klasycznego radia z reklamami, przerywnikami, głupimi wstawkami, idiotycznymi konkursami itd. Radio dla mnie nie istnieje poza tematycznymi stacjami w necie i bez reklam.

Na Canal+ czy HBO reklam nie ma, a to łącznie kilka stacji

Miałem te pakiety, przychodziłem styrany z pracy o 5-tej nad ranem i pstrykałem po tych kanałach do rana, kurcze nic nie było interesującego! Zdecydowanie jestem za świadomym wyborem, oglądam to co mnie interesuje a nie to co akurat jest w ramówce nawet bez reklam. Szkoda życia i czasu na przypadki z drugiej ręki!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A co to jest TV ? Już zapomniałem :)

Jak radio przejdzie na cyfrę też o nim zapomnisz przy już dobrym streamingu z neta :)

W sumie ciekawe, nowa technologia cyfrowa klęską radia!

Obecnie coś bajdurzą o wielu tematycznych kanałach cyfrowych a tu chodzi o jeden na wysokim poziomie program bez reklam którego obecnie podobnie jak w TV nie ma!

a wiadomości to z rok nie oglądałem.

Gazetki czytasz.?

. Gdzie nie pójdę to ryczy telewizor a mnie krew zalewa.

Tv też w odpowiednim miejscu (postawiony-powieszony) i aplikacja w nim jest ustawiona ok -dzwięk oddaje "łagodny" nie ryczy.Pomieszczenie-akustyka.

Jak widzę reklamę to unikam tego produktu jak ognia.

Czasem mozna się pomylić-bo nawet Twój "prywatny " doktor taki lub inny preparat może ci zalecić.

Lub "kosmetyczka" itd-.

Lek na (zgagę) RANIGAST-dziala wyśmienicie,i jest REKLAMOWANY. :)

Radio nigdy nie upadnie.

Choć mam tez FM to nawet nie mam anteny wpiętej bo słucham DAB albo internetowego.z odtwarzacza multimedialnego.

Nie kupię DAB-u mam bardzo dobry tuner i nadają jak z du*y zupełnie nie widzę sensu, odpalę coś w stylu Spotify lub Naxosa i będzie podobnie no i bez reklam jak to Ona ciągle sprząta, po prostu w radio to już jest niesmaczne!

PR II - jedyne ktore jako-tako sie uchowalo....

"Jesteś na miejscu"

Taka enklawa kultury, jak by faktycznie człowiek trafiał nagle na właściwe miejsce :)

Miałem te pakiety, przychodziłem styrany z pracy o 5-tej nad ranem i pstrykałem po tych kanałach do rana, kurcze nic nie było interesującego!

Za 50-60 pln,to i tak można się cieszyć-że lukasz filmy które będą w TV za rok.

A o opłatach mi nie pisz-"dział podtrzymania klienta-wymówienie pisemne" tel i za 59.90 cały zestaw HBO+CP,na 2 lata,i jak zawsze pisałem ,podejście do klienta {indywidualne)

Za 50-60 pln,to i tak można się cieszyć-że lukasz filmy które będą w TV za rok.

A o opłatach mi nie pisz-"dział podtrzymania klienta-wymówienie pisemne" tel i za 59.90 cały zestaw HBO+CP,na 2 lata,i jak zawsze pisałem ,podejście do klienta {indywidualne)

Nie interesuje mnie to! Antena satelitarna dawno przerdzewiała i spadła z dachu bo nie miał jej kto zdjąć! Czekam na Netflixa może się doczekam?

Od czasu jak zacząłem się bawić w audio oglądam dużo mnie ale jednak czasem coś można trafić . Sport jakiś film z młodości nie samą muzyką żyje.

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Mnie tym bardziej :)ale klepanie"ja tylko słucham muzyki ,a w TV nie patrzę,zachowaj dla :ałdiofili...;)

A co to za szczęście patrzeć na odęte gęby polityków podane w.g. jedynie słusznego nadawcy??

A co to za szczęście patrzeć na odęte gęby polityków podane w.g. jedynie słusznego nadawcy??

Oglądaj TV Republike ;)

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Sorry-ale na przyrodę też można popatrzeć,Animal.Discovery,I SPORO INNYCH-DO TEGO BAJE DLA KRASNALI(W MOIM PRZYPADKU KRASNALKI)-WIĘC CHCIAŁ NIE CHCIAŁ TO tv JEST POTRZEBNE. :) sorry za duże litery,jakoś palec poleciał. :)

Sorry-ale na przyrodę też można popatrzeć,Animal.Discovery

Kurde ile można patrzeć na filmy o życiu mrówek, już trochę żyję i trochę widziałem ;)

Kurde ile można patrzeć na filmy o życiu mrówek, już trochę żyję i trochę widziałem ;)

Nie sądzę(mieszkam przy lesie) i pracę "mrówek" znam z AUTOPSJI, a potem "przybliżenie na ekranie"-dobrze napisałeś(trochę widziałeś).

No ale to forum AUDIO-STEREO,to nie róbmy syfu-który i tak jest. :)

Nie sądzę(mieszkam przy lesie) i pracę "mrówek" znam z AUTOPSJI, a potem "przybliżenie na ekranie"-dobrze napisałeś(trochę widziałeś).

No ale to forum AUDIO-STEREO,to nie róbmy syfu-który i tak jest. :)

coś w temacie wątku, zamiast pitu, pitu ....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Gość jt211

(Konto usunięte)

http://rms.pl/odtwarzacze-cd/sacd/gwaltowny-spadek-sprzedazy-plyt-cd-w-usa

Najlepsze jest te ostatnie zdanie :

Trudno się dziwić, skoro przy obecnej mnogości bezstratnych plików audio jakość dźwięku, jaką oferują przewyższa płyty CD

:>)))

Ukryta Zawartość

Gospodarka to naczynia połączone, zobaczcie skąd się biorą te spadki sprzedaży płyt CD:

Ukryta Zawartość

Dla czego młodzi nie kupują płyt:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No tak w sumie ciekawy wątek od upadku CD, potem że Utopie są niefajne (dziwne) a OB super a na upadku radia i preferencji telewizyjnych kończywszy :)

Ale do rzeczy pliki czy CD niestety z przykrością muszę stwierdzić że ostatnio więcej słucham plików niż CD nawet jeśli są to moje własne zripowane płyty (lenistwo) różnica w zasadzie pomijalna (korzystam z ayona CD2). Jednak ja widzę inny problem coraz mniejszą mamy pewność kupując CD czy na pewno jest on oryginalny nawet jeśli mamy na myśli XRCD, K2HD itp. nie pisząc już o "zwykłych" CD nabywanych drogą sprzedaży internetowej. Wiadomo Firtst impression OK, ale tę samą płytę można kupić w HK w tej samej cenie a tu już nie mamy pewności co kupujemy.

Zwróćcie uwagę Panie i Panowie że walka pliki vs CD trwa o kilku ostatnich lat (nie wspominam o winylu bo też miał umrzeć). Dla mnie to wszytko jest kwestią marketingu i podatnego klienta odbiorcy na zasadzie co kto lubi.

CD tak szybko nie zostanie wyparte z runku jak mogłoby się wydawać.

Proponuję też prześledzić wywiady jakie prowadzi Pierwszy Recenzent RP na High Fidelity On Line (chodzi o wywiady przeprowadzane z dziwną manierą "powiedz proszę"). Prawie każdego rozmówcę pyta co sądzi o plikach początkowo z próbą wymuszenia odpowiedzi ze pliki są OK. Niestety większość rozmówców odpowiada że może są OK ale nie do końca (z małymi wyjątkami) i co na to Nadworny... teraz? Pliki be tylko płyta jednak w mojej wypowiedzi nie chodzi mi o jego zdanie.

Konkluzja jest prosta: Nie dajmy się zwariować dobrze że mamy do wyboru kolejny standard jednak proponuję kierować się własnym zdaniem i preferencjami i nie wmawiajmy komuś istnieje tylko jeden i jedyny słuszny nośnik. Z każdego można czerpać wiele przyjemności słuchając muzykę.

A to czy CD umrze czas pokaże na razie jakoś trzyma się dobrze a od dziesięciu lat już słyszę czytam że to niszowy i wymierający nośnik.

Pozdrawiam, Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Wiesz, pewnie nie oglądam tego co ty. Lubię różne rzeczy, Animal Planet, Discovery, ale też dobry film na HBO czy Canal+. Na twoje programy to szkoda mi czasu.Wolę posłuchać muzykę. Ty nie masz na czym, więc pozostają tobie durne programy w TVN. W sumie sugerowanie, że ktoś jest głupi jest nieeleganckie. Ale czegoż można by się spodziewać bo trollu, który sprzęt widział co najwyżej na fotkach, osłuchania ma zero, doświadczenia ze sprzętami również zero.

A TV to jak świat w około. Trzeba umieć tylko korzystać i wybierać to co najlepsze. Głupota i dziadostwo zostaje dla takich jak ty.

Nie wiem czy zauwazyłeś, ale napisałem, że TV to ocean głupoty, a nie że Sly jest głupi. Ludzie ulegają różnym wpływom i to potem daje znać o sobie.

Na marginesie, żeby o czymś pisać, trzeba to rozumieć. W przypadku audio osłuchanie i doświadczenie w przerzucaniu ton sprzętu to niestety za mało. Tylko niewiele osób zdaje sobie z tego sprawę i większość struga eksperta zupełnie bez podstaw.

Sly nie jest bum1234 inteligentny inaczej! Można w bardzo kulturalny i taktowny sposób kogoś zj***ć i nawet sąd z tym nic nie może zrobić.

Jeśli by ktoś nie zrozumiał, to napiszę wprost - TV to ocean głupoty.

A jak obejrzeć koncert bez TV ? Lubię oglądać koncerty. To też muzyka. Oczywiście nie tylko. Czasem lubię też obejrzeć dobry mecz NBA lub Ligi Mistrzów no i oczywiście Discovery, N.G. i tym podobne. Poza tym oczywiście zgoda, że programy TV to w przeważającej części "ocean głupoty".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ale kto ogląda bzdury z Polsatu czy TVN? Samo stwierdzenie Buma jest mega głupie, bo oczywiste i banalne. Wielkie mi odkrycie Ameryki... :-) Wiadomo, że wszystko w około to ocean głupoty. Ludzi głupich cała masa, durnej, beznadziejnej muzyki tak samo ogrom jak i fatalnych programów. Ale po to człowiek ma rozum, jak widać chyba jednak nie każdy, żeby filtrować i odrzucać dziadostwo, a czerpać garściami z tego co dobre. Sam TV czy sprzęt audio to tylko nośnik mediów i sami wybieramy co chcemy oglądać lub słuchać. Jeśli ktoś bezmyślnie ogląda jak leci cały ten szajs to musi mieć nieźle zryty beret... :-)

Sam nie wiem, co wiecej ogłupia, pecet czy TV?

Najbardziej ogłupia wiara w zjawiska których nie można udowodnić.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.