Skocz do zawartości
IGNORED

Wnoszę o pozbawienie misiomora funkcji modratora

Włodzimierz

Rekomendowane odpowiedzi

za poniższą wypowiedź napisaną dziś, 12:20, #45 w wątku "7, 8, a może jednak 9 Maja...":

"Widzę tutaj pomieszanie pojęć, i to potężne. Owszem - PRL był częścią polskiej historii, podobnie jak Generalne Gubernatorstwo. I co z tego.

Kolejna sprawa - nie mylmy rusofobii z sowietofobią. Rzeczywiście jakby spojrzeć bez uprzedzeń, to Królestwo Polskie było czasem największego rozwoju cywilizacyjno - kulturowo - ekonomicznego ziem polskich jak i ich mieszkańców w ciągu ostatnich 500 lat albo i lepiej. Była to dość szczęśliwa kombinacja światłych władców Rosji importowanych z Zachodu w zderzeniu z rosyjską dziczą, na tle której byliśmy prymusami rozwoju, w odróżnieniu od sytuacji pod hegemonią niemiecką (zabór pruski, UE), gdzie wyróżniamy się in minus, więc jedyną drogą do rozwoju jest totalna germanizacja i parobkowanie przez ileś pokoleń.

Za to Sowiety najwięcej kosztowały samych Rosjan, których stan społeczno - demograficzny jest opłakany, szacunki mówią że za niedługi czas co drugi poborowy w Federacji Rosyjskiej będzie czornym muzułmanem. PRL nie lepiej - II RP pomimo wszystkich jej wad miała w 1938r. wskaźniki ekonomiczne lepsze niż Portugalia. PRL w 1989r. był zadłużonym grajdołem, z pracownikami tak zdemoralizowanymi że nie opłacała się w nim żadna ambitniejsza działalność. Słaby punkt startowy do wejścia pod hegemonię niemiecką."

To jest Bocznicowy odpowiednik "kłamstawa Oświęcimskiego"!

Nie wiem o co ci chodzi - normalne poglądy, co to ma do kłamstwa oświęcimskiego ?.

Na tym forum poza misiomorem i twonkiem nie pozostał już prawie nikt kto zna się na audio.

Lepiej o nich dbać jak o jakiś dinozaurów zagrożonych wyginięciem, bo tylko patrzeć jak to forum padnie.

Merytorycznie to w zasadzie już padło ...

Nie wiem o co ci chodzi - normalne poglądy, co to ma do kłamstwa oświęcimskiego ?.

Na tym forum poza misiomorem i twonkiem nie pozostał już prawie nikt kto zna się na audio.

Lepiej o nich dbać jak o jakiś dinozaurów zagrożonych wyginięciem, bo tylko patrzeć jak to forum padnie.

Merytorycznie to w zasadzie już padło ...

Nie wiesz o co chodzi - to czemu się wypowiadasz? Może też uważasz, że Generalne Gubernatorstwo to to samo, co Polska Rzeczpospolita Ludowa?

Co ma osobista wypowiedź użytkownika @misiomor, do jego społecznej funkcji moderatora na naszym forum ?

Z jakiej przyczyny żądasz Jego usunięcia z pełnionej funkcji ?

Co ma osobista wypowiedź użytkownika @misiomor, do jego społecznej funkcji moderatora na naszym forum ?

Z jakiej przyczyny żądasz Jego usunięcia z pełnionej funkcji ?

Nie widzisz powodu? Twoim zdaniem Polska Rzeczpospolita Ludowa to taki sam zbrodniczy niemiecki twór, jak Generalne Gubernatorstwo? Jeżeli uważasz, że takie porównanie nie jest antypolskie i uprawnione - to jej uzasadnij. Tylko wcześniej skonsultuj swoją wypowiedź z prawnikami Właściciela Forum.

Ciekaw jestem jaki odzew wywołałaby wypowiedź misimor-a i twoja wątpliwość na innych forach?

Znowu kulą w płot.

Trzeba było odpowiedzieć Justasowi.

Do ciebie też to się odnosi. Poza tym jeszcze trochę, a sam będzie tu za ogrodzeniem.

Twoim zdaniem Polska Rzeczpospolita Ludowa to taki sam zbrodniczy niemiecki twór, jak Generalne Gubernatorstwo?

To pytanie do mnie ? Na jakiej podstawie je do mnie kierujesz?

Odpowiedz na pytanie które ci wcześniej zadałem. Czego w nim nie rozumiesz ?

Jak to fajnie było, gdy obowiązywała cenzura?

Nie pasuje, to zakazać, a autora do.... obozu.

Gdybyś był przez swoje poglądy głoszone na forum ścigany przez moderatora, wtedy ta odezwa miałaby jakiś sens.

A tak to jedynie wrzeszczenie "zaplutego karła reakcji" :)

Generalne Gubernatorstwo to część historii tych ziem. - Ktoś chce z tym dyskutować ???

Komunizm najwięcej kosztował Rosjan - i krwi i lat straconych - jak wyżej...

Włodziu chyba nie chcesz powiedzieć iż PRL był ostoją prawa ????

Nasz irlandzki kolega dostanie furii - i będzie miał rację tym razem....

Poproś lepiej o skasowanie tematu, bo w egzaltacji zapędziłeś się na manowce....

P.S. A Kolegę @misiomora cenię na równi z Tobą i bzdur w jego wykonaniu jeszcze nie czytałem...

Generalne Gubernatorstwo to część historii tych ziem. - Ktoś chce z tym dyskutować ???

Nie o to tu chodzi. Chodzi o zestawienie.

Generalne Gubernatorstwo jest oczywiście częścią historii Polski - ale nie tak samo jak PRL, co napisał misiomor.

Na pewno nie tak samo.

Dosłownie misiomor napisał tak: "PRL był częścią polskiej historii, podobnie jak Generalne Gubernatorstwo."

No więc - nie podobnie.

Widzę tutaj pomieszanie pojęć, i to potężne. Owszem - PRL był częścią polskiej historii, podobnie jak Generalne Gubernatorstwo. I co z tego.

Gdzie napisał że tak samo ???

Kurde chłopaki skąd macie zioło ??? Ja też chcę !!!! Chytrusy !!!

Komunizm najwięcej kosztował Rosjan - i krwi i lat straconych - jak wyżej...

Włodziu chyba nie chcesz powiedzieć iż PRL był ostoją prawa ????

Nasz irlandzki kolega dostanie furii - i będzie miał rację tym razem....

Poproś lepiej o skasowanie tematu, bo w egzaltacji zapędziłeś się na manowce....

P.S. A Kolegę @misiomora cenię na równi z Tobą i bzdur w jego wykonaniu jeszcze nie czytałem...

Oczywiście można na takimi porównaniami przejść do porządku dziennego. Pisze to moderator na polskim forum, który jak sam twierdzi urodził się w Polsce przez pomyłkę. To moze niech moderuje tam, gdzie jego życie nie jest pomyłką.

Idąc dalej tym tropem, ktoś inny napisze niedługo, że Gomułka był jak Hitler. Na takie pisanie nie może być zgody.

Shrek777 - Generalne Gubernatorstwo - to część historii likwidacji Narodu Polskiego przez Niemcy w czasie II WŚ.

Gomułka był jak Hitler

Gołym okiem widać, że nie był. Gdzie u Gomułki ten wąsik?

Hi, hi teraz włos na 8 części będziemy dzielić ? Na czworo za grubo ???

OKI uciekam, nie pozabijacie się....

:)

misiomor posunął się za daleko. Na słowa trzeba uważać, zwłaszcza kiedy się jest moderatorem niepozbawionym temperamentu polemicznego.

Gdzie napisał że tak samo ???

Kurde chłopaki skąd macie zioło ??? Ja też chcę !!!! Chytrusy !!!

Rozumiem, że próbujesz załagodzić...

To jest takie samo szkodliwe porównanie, jak niedawne szefa FBI, zrównujące winę za Holocaust.

Gdyby nie dopisek "OKI uciekam", można by sądzić, że chciał załagodzić

Kurde następny niespełniony polonista z kultowym "co autor chciał powiedzieć"''

A ponieważ autor żyje to:

Rozumiem, że próbujesz załagodzić...

Dokładnie.

(w.g żyjącego autora)

Teraz serio spadam, a pomysł skasowania całości wątku nie jest taki zły...

Z panem B. Panowie szlachta

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ja też nie widzę powodu do jakichś zbytnich nadymań z powodu wypowiedzi misiomora.

Ale mam inne pytanie. Kiedy moderator wypowiada się służbowo a kiedy prywatnie?

Bardzo częśto moderacja zasłania się tym, że to kogoś prywatna wypowiedź. A skąd niby mamy to wiedzieć, skoro jest sygnowana jako wypowiedź moderatora.

Może by w takim razie moderacja raczyła rozróżniać swoje służbowe i prywatne wypowiedzi?

Idąc dalej tym tropem, ktoś inny napisze niedługo, że Gomułka był jak Hitler. Na takie pisanie nie może być zgody.

Wszyscy ówcześni komuniści byli moim zdaniem zbrodniarzami, Hitlerowi nie dorównali, ale niektórzy pewnie by chcieli. A Polska nie była w owym czasie niepodległa.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Kiedy moderator wypowiada się służbowo a kiedy prywatnie?

Doprawdy musisz mieć to zaznaczone ? Mnie się wydaje proste, że wykonując funkcję moderatora, jako moderator wypowiadam się ostrzeżeniami, upomnieniami, lub karami administracyjnymi.

Dyskutując w wątkach, czy zakładając własne, zawsze jestem wyłącznie forumowiczem.

Porównanie PRL do GG uważam za nadużycie.Raczej do Królestwa Kongresowego sprzed 1830r.Poza tym PRL był różny w różnych czasach.Ale to temat do innego wątku.Było to już wielokrotnie dyskutowane w różnych wątkach.

Niemniej Misiomor wygłosił swoją prywatną opinię do której ma prawo.Żądanie Włodzimierza uważam za absurdalne a porównanie do kłamstwa oświęcimskiego za bezsensowne.Misiomor nie kwestionuje faktów a jedynie wyraża swoją opinię.

Pojęcie "kłamstwo oświęcimskie" dotyczy faktów właśnie a nie interpretacji.

Ciekawe, czy ci, co teraz tak walczą o "prawdę" o kumunie wtedy tez tak bezpardownowo i otwarcie publicznie występowali o usuwanie dygnitatrzy partyjnych za np. kłamstwo katyńskie.

Pytanie retoryczne.Włodzimierz posługuje się kłamstwem oświęcimskim instrumentalnie.Wtedy gdy jest mu to wygodne w innych kwestiach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.