Skocz do zawartości
IGNORED

Jak słuchać kabli?

spnmdm

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam cię Bum, ale moje kolumny dostają nagrody i wyróżnienia, także riposta chyba nie trafiona.

Mam pytanie, skoro kable wpływają na brzmienie, to czemu producenci pchają taki tani chłam do okablowania kolumn?

Audio_Academy_Hyperion_zwrotnica.jpg

Bo niektórzy producenci mają do tego zdrowe podejście. Wolałbyś, żebym wciskał ludziom kit i pakował do kolumn kabel za 100zł/m mówiąc, że podnosi on jakość brzmienia?

Poza tym, dlaczego osoba, która nie słyszy różnic między kablami, stwierdza, że Technokabel to chłam?

Czyżby osoba sugerowała się ceną a nie technologią?

Bo niektórzy producenci mają do tego zdrowe podejście. Wolałbyś, żebym wciskał ludziom kit i pakował do kolumn kabel za 100zł/m mówiąc, że podnosi on jakość brzmienia?

Ja myślę, że po prostu czego nie widać tego nie słychać :)

Poza tym, dlaczego osoba, która nie słyszy różnic między kablami, stwierdza, że Technokabel to chłam?

Czyżby osoba sugerowała się ceną a nie technologią?

To jest stwierdzenie słyszącego, który się tu wypowiada zresztą :) Choć gdyby nie widział to plecionką z casto też by nie pogardził :D

I tak 1000x lepszy jest gość opowiadający fajne bajki niż sfrustrowany nudziarz z piwem w ręku, który nie ma nic ciekawego do opowiedzenia... :-)

Bajki Pacuły są tak samo nudne jak twoje. I ty i on opowiadacie ciągle w kółko to samo.

A kwalifikacji do oceny sprzętu nie macie żadnych.

Oj przepraszam, w kółko to ty opowiadasz to samo, że wszystko gra tak samo i że nic w audio nie ma sensu. Pleciesz to samo od wielu lat. To dopiero nuda. Pacuła opisuje fajne sprzęty i dodatki. Ma wiele do powiedzenia. Ty nie masz nic ciekawego do powiedzenia. I tak będzie już zawsze. On będzie opisywał fajne rzeczy, a ty będziesz do zrzygania nudził w kółko to samo.

Problem w tym, że dane audio są takie same:) Czyli niestety to brednie do kwadratu! Nawet nie ma sensu Ci proponować płyty, bo wiadomo, że nie usłyszysz różnicy :D

Ty wiesz swoje, ja wiem swoje. Niby dane są te same i co z tego. Gdyby tak było jak piszesz, to każde transport plików czy CD grałby tak samo, bo przecież dane te same. To dlaczego grają tak różnie? Ale ty nigdy na oczy nie widziałeś transportów CD prawda ? Nie musisz odpowiadać. I tak znam prawdę... :-)

Okazuje się, że często tak właśnie jest mimo, że Flac po rozpakowaniu daje Wave. Przypuszczalnie proces rozpakowywania wprowadza swój negatywny wpływ.

to pewnie z powodu nie audiofilskiego kabla sata

Prawda jest inna. W czasopismach są sami "fachowcy", tacy jak elberoth albo bajkopisarz Pacuła :)

Krytykujesz/cie?! Wobec tego, w ramach krytyki konstruktywnej, proszę nam TU ładnie pokazać waszą Fachowość i wkleić zdjęcia Waszych systemów i pokoi odsłuchowych.

Często podkreślacie, aby narybek miał dobre wzorce(!)

Macie szansę wskazać "młodym" właściwą drogę.

Zatem, w trosce o narybek, uprzejmie proszę o te wzorce.

Oczekuję przynajmniej 4 fotek pokoi odsłuchowych od;

- Bumpalump

- malikali

- bum 1234

- hey

Nie pozwólcie, aby młodzi błądzili! Wklejajcie wzorce. Tylko proszę się nie wykręcać.Dla fachowców, takich jak Wy, to chyba nic trudnego, wręcz powinien być to powód do dumy. Młodzi czekają, My też :))

Krytykujesz/cie?! Wobec tego, w ramach krytyki konstruktywnej, proszę nam TU ładnie pokazać waszą Fachowość i wkleić zdjęcia Waszych systemów i pokoi odsłuchowych.

Często podkreślacie, aby narybek miał dobre wzorce(!)

Macie szansę wskazać "młodym" właściwą drogę.

Zatem, w trosce o narybek, uprzejmie proszę o te wzorce.

Oczekuję przynajmniej 4 fotek pokoi odsłuchowych od;

- Bumpalump

- malikali

- bum 1234

- hey

Nie pozwólcie, aby młodzi błądzili! Wklejajcie wzorce. Tylko proszę się nie wykręcać.Dla fachowców, takich jak Wy, to chyba nic trudnego, wręcz powinien być to powód do dumy. Młodzi czekają, My też :))

Nie mam zamiaru poddawać się idiotycznym żądaniom. Kto miałby oceniać nasze systemy. Tacy sami fachowcy jak Pacułą albo elberoth? Ci, których jedynym argumentem jest stwierdzenie "ja słyszę"? Ci, którym ciągle zdaje się że "słyszą" kable i podstawki pod nie, a bezpiecznik jest dla nich źródłem westchnień? Chyba sobie kpisz :)

Z samego siebie :))

Nie chodzi o to, by się chwalić stanem posiadania, bo to nic nie znaczy. Trzeba wykazać się choć minimalnym zasobem wiedzy, a to w przypadku was, czyli 'słyszących" jest niemożliwe, bo tkwicie w mroku średniowiecza i zabobonów.

Wykręcasz się! Tak to sobie te piłeczkę możemy odbijać ze 20 next stron i to będzie dalej ble, ble...

Głosicie się za fachowców, więc proszę o przedtsawienia WZOSRCA.

Nie pisałem nic o podstawkach, kablach i bezp.

Prosiłoem tylko lub aż o Wasze systemy i pokoje(!)

To uszeregujmy;

Nie mam zamiaru poddawać się idiotycznym żądaniom.

Nie jest to żądanie, a prośba o wklejenie WZORCA dla młodych.

Kto miałby oceniać nasze systemy. Tacy sami fachowcy jak Pacułą albo elberoth?

Po co ta gadka. Dobrze wiesz, ze Oni nie zaglądają do takich wątków.

Ci, których jedynym argumentem jest stwierdzenie "ja słyszę"? Ci, którym ciągle zdaje się że "słyszą" kable i podstawki pod nie, a bezpiecznik jest dla nich źródłem westchnień? Chyba sobie kpisz :)

Co to ma do mojej prośby?!

Prosiłem o wklejenie wzorca do naśladowania. Kable i ich słyszenie nie ma tu nic do rzeczy(!)

Nie chodzi o to, by się chwalić stanem posiadania, bo to nic nie znaczy.

Mnie nie interesuje Twój zasób, a sam pokój, rozstawienie, akustyka itp.

Trzeba wykazać się choć minimalnym zasobem wiedzy,

Owszem. Dlatego jako ZNAWCA powinieneś oświecić młodych, aby nie weszli na złą ścieżkę i.., pokazać jak powinien wyglądać system i pokój odsłuchowy.

Hey

przestań pieprzyć! Pokazuj, jak winien wyglądać pokój i system, albo zamilcz i wejdź pod kamień!

Hehehe....ale im dałeś @bum i słusznie! Jedyne co mają to kabelki i bezpieczniki, a w tej sytuacji nie powinni nic więcej pisać na żadnym forum audio!

To chcemy zobaczyć ten minimalny zasób wiedzy o audio w praktyce!

Sly, już mówiłem, że pewne rzeczy są dla ciebie niedostępne. Pomijając już absurdalność takiego "chcenia" - wszak jak już wielokrotnie pisałem, posiadanie najlepszego zestawu narzędzi chirurgicznych nie sprawi, że jego właściciel stanie się znakomitym chirurgiem.

Muszę dbać o wasze zdrowie, bo moglibyście nie przeżyć tego co mógłbym wam pokazać. Jako ludzie zazdrośni i sfrustrowani mogłoby się to skończyć dla was nieszczęściem.

Wykręcasz się! Tak to sobie te piłeczkę możemy odbijać ze 20 next stron i to będzie dalej ble, ble...

To uszeregujmy;

Nie jest to żądanie, a prośba o wklejenie WZORCA dla młodych.

Po co ta gadka. Dobrze wiesz, ze Oni nie zaglądają do takich wątków.

Co to ma do mojej prośby?!

Prosiłem o wklejenie wzorca do naśladowania. Kable i ich słyszenie nie ma tu nic do rzeczy(!)

Mnie nie interesuje Twój zasób, a sam pokój, rozstawienie, akustyka itp.

Owszem. Dlatego jako ZNAWCA powinieneś oświecić młodych, aby nie weszli na złą ścieżkę i.., pokazać jak powinien wyglądać system i pokój odsłuchowy.

Hey

przestań pieprzyć! Pokazuj, jak winien wyglądać pokój i system, albo zamilcz i wejdź pod kamień!

O, zaczynamy krzyczeć :)

Nerwy puszczają. Niestety nie jesteś w stanie zmusić mnie do czegokolwiek, a swoje godne pożałowania teksty zachowaj dla kręgu swoich "przyjaciół". .

Pod kamień to kto inny powinien się schować po wypsaniu tylu bredni :))

Bum nie chrzań. Dawaj Tu ten system i pokój!!!!!!!!!!!!!!!!

Bądź łąskaw zaprzestać tego rozkazującego tonu, bo nie robi on na mnie żadnego wrażenia. Poza tym wyrafinowanemu audiofilowi o wysublimowanym i delikatny słuchu takie zachowanie nie przystoi.

Wrzaskami niczego nie uzyskasz.

Bum nie chrzań. Dawaj Tu ten system i pokój!!!!!!!!!!!!!!!!

Bądź łąskaw zaprzestać tego rozkazującego tonu, bo nie robi on na mnie żadnego wrażenia. Poza tym wyrafinowanemu audiofilowi o wysublimowanym i delikatny słuchu takie zachowanie nie przystoi.

Wrzaskami niczego nie uzyskasz.

Ton był inny, ale nie skutkuje.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I tak oto Nasi forumowi MISTRZOWIE pochowali głowy w piasek.

Z mojej str. to była celowa zagrywka.

Mój ton na początku był inny, ale Wasze dziewicze ble, ble zmusiło mnie do innej postawy.

Ton był w formie prośby, jako dowód, cytuję "

"Zatem, w trosce o narybek, uprzejmie proszę o te wzorce."

, ale nie skutkował, więc piłka krótka - albo, albo - po męsku. Bum, czego sie wystraszyłeś - mojego tonu??? Nie lękaj się:)) Wal po męsku:)

Bo tak jak to robicie od 8 stron, to sobie można klepać w klawisze next 20 stron, a Młodzi dalej nie będą wiedzieć jaki jest wzorzec systemu.

To co z tymi Waszymi wzorcami???

Młodzi się ich doczekają???

Podobno dbacie o ich los:))

Nie pozostawiajcie Młodych własnemu losowi. Nie dajcie im wpaść w szpony niedoświadczonych, słyszących.

Dbajcie o nich, pokazujcie wzorce.

Nie tylko piszcie, bo klepać też sobie mogę, że mam tygrysa w domu.

Poprzyjcie wasze słowo pisane zdjęciem i wzorcami, aby Młodzi mogli zobaczyć jak powinien wyglądać system i pokój odsłuchowy(!)Zatem, w trosce o narybek, uprzejmie proszę o te wzorce.

Piano,

Czasy, w których musiałem sie wykazywać i dowodzić jakichs tam swoich przymiotów mam juz za sobą. Więc nie wymagaj abym poddał sie egzaminowi, który jest smieszny i bezsensowny. Dobrze wiesz po co to robisz, więc przynajmniej raz bądź szczery i powiedz prawdę, a nie zasłaniaj się młodymi, którzy przecież guzik cię obchodzą.

Dodam jeszcze tylko, że zastosowałes stary i znany wybiegm który ma uchronić ciebie i całą kastę "słyszacych" przed odpowiadaniem na niewygodne pytania. Niewygodne, bo odpowiedź mogłaby naruszyc wewnętrzny spokój i iluzję prawdy, na której stoi audiofilski światek.

Ty wiesz swoje, ja wiem swoje. Niby dane są te same i co z tego. Gdyby tak było jak piszesz, to każde transport plików czy CD grałby tak samo, bo przecież dane te same. To dlaczego grają tak różnie? Ale ty nigdy na oczy nie widziałeś transportów CD prawda ? Nie musisz odpowiadać. I tak znam prawdę... :-)

Czyli identyczne pliki będą grac inaczej Twoim zdaniem? Tu sprzęt audio nie ma nic do rzeczy identyczność plików sprawdzę bez słuchania. Dokumentu tekstowego też nie musiałbym czytać, żeby sprawdzić czy plik jest identyczny i zawiera to samo :)

Czasy, w których musiałem sie wykazywać i dowodzić jakichs tam swoich przymiotów mam juz za sobą.

To prosze o linka do tych czasów:)))

Więc nie wymagaj abym poddał sie egzaminowi, który jest smieszny i bezsensowny.

Zaiste Cię nie rozumiem!!! Chcem, ale nie mogem.

Jakiemu egzaminowi(!) i dlaczego bezsensowny(?!)

Kto Cię ma egzaminować? Skoro masz system i pokój dopracowany, to czego się lękasz - z grubsza musi być dobrze.

Bezsensownie??? Przeciwnie, lekcja dopracowania dla innych.

więc przynajmniej raz bądź szczery i powiedz prawdę, a nie zasłaniaj się młodymi, którzy przecież guzik cię obchodzą.

Ależ ja zawsze jestem szczery ( za to mnie wielu nie lubi:)))

Mnie Młodzi nie interesują, Młode już prędzej:))) ale to przecież Ty ( nie ja) często piszesz, że zależy ci na właściwej drodze Młodych.

Dlaczego zatem piszesz o Młodych w moim kontekście?

@piano, idź przetestuj sobie swój kolejny złoty bezpiecznik to może nerwy ci trochę puszczą ;)

A jesteś pewny, że go mam??? Jeśli wiesz, ze go mam w systemie, to podaj jego lokalizację.

Zobaczymy czy jesteś dobrze poinformowany czy sobie klepiesz, bo wrócili "koledzy" i w tłumie potrafisz napinać mięśnie.:)

Czyli wszystko jest jasne. Banda ujadających trolli, zero sprzętu, zero doświadczenia, tylko wydumane domysły i prymitywne założenia, że przecież wszystko musi grać tak samo!! Przyparci do muru unikają jak ognia pokazania na czym grają, bo nie grają na niczym, o akustyce nie mają pojęcia. Głupie teksty buma o prywatności to śmiech na sali. Takie teksty może pociskać naiwniakom. Jeśli chce prywatności to niech bierze doopę w troki i niech nie zawraca gitary. Albo chce innych pouczać i wtedy niech pokaże swoje kompetencje w postaci systemu i pokoju, albo chce mieć prywatność to wtedy niech się zamknie i nie zawraca głowy. Cała reszta szczekaczy to samo. Tylko się ośmieszają.

Ależ chłopaki mają dobre wzorce i pomoc Reduktora Szumów w pszukiwaniu dobrze brzmiących zestawów ;)

https://www.youtube.com/watch?v=0UYCqCkUGyw

Na przykład taka rekomendacja:

Sly,

Dziękuje ci za uprzejme słowa. Przypomne ci tylko, że to ty własnie napisałes, że nie interesuje cię dowodzenie czegokolwiek, wiec bądź konsekwentny i nie wymagaj tego od innych. Łatwo jest napisac o czyjejś wypowiedzi, że jest głupia, zwłaszcza jesli sie tego nie uzasadni.

Ale w waszym zacofanym światku takie postepowanie jest typowe, bo przecież wszystko przyjmujecie na wiarę. Wystarczy, że jeden z was napisze, że bezpiecznik wywołał u niego audionirwanę i zaraz wszyscy, kierowani instynktem stadnym próbujecie tę nirwane u siebie wywołac. Oczywiscie nic z tego nie wychodzi, ale przecież, by zachowac twarz wypisujecie hymny pochwalne na czesc owego bezpiecznika, czym radujecie zacierajacych z zadowolenia rączki łowców naiwniaków.

Jar,

Rozumiem, że ciężko pracujesz, aby zarobic na kolejne punkty u twoich kolegów, słuchajacych naklejek na płyty CD.

powiedz szczerze, czemu chcesz naruszać czyjąś prywatnośc?

Widzisz.., bo w necie, człowiek nabiera wiarygodności gdy udokumentuje - pokaże, ze to o czym pisze ma w domu lub w zamian .., moze się pochwalić np. nagrodami, dyplomami, wtedy nie muszę mu zaglądać do domu.

W Twoim przypadku jest tylko to co piszesz i nic po za tym, a to za mało, aby być wiarygodnym(!)

Nie pokazałeś dyplomów gratulacyjnych za jakieś zdobycza/osiągnięcia techniczne, nie pokazałeś systemu, pokoju, a masz się za cwańszego od innych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.