Skocz do zawartości
IGNORED

Lewica - czy w końcu zdechnie?

skynyrd

Rekomendowane odpowiedzi

Melduję się uprzejmie. Od zawsze byłem i jestem przekonań lewicowych. Nie jestem natomiast miłośnikiem pana Millera i innych leśnych dziadków, przefarbowanych lisów i pseudo-lewicowców.

Uważam, że dla równowagi sceny politycznej konieczna jest obecność na niej lewicy. Takiej w stylu socjaldemokracji skandynawskiej (dla mnie jest to wzór), niemieckiej SPD czy brytyjskiej Labour Party. Zdechlaki odchodzą w przeszłość, najwyższy czas, aby ich miejsce zajęła nowoczesna lewica bez obciążeń historycznych. Nie można dopuścić do sytuacji, że miejsce (jak się to wyraziłeś) ścierwa z Moskwy zajmie ścierwo z Wall Street. Monopol jeszcze nigdy, nigdzie i nikomu nie przyniósł nic dobrego. Odnosi się to również do monopolu jednej opcji politycznej.

Odnosi się to również do monopolu jednej opcji politycznej.

Najlepiej jeśli odnosi to do innej opcji niż własna.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Z ciekawości - czy na forum są sympatycy?

Zdrajcy, wiekowi wojskowi i ubecy wymierają - kto poprze tych zdechlaków?

Mamy szansę pozbyć się moskiewskiewo ścierwa, typu Miller.

Zależy naka lewica jak ubeki i komuchy przemianowane to juz najwyższy czas na nich.

chwilowy brak działalności w audio.

Złe założenie na starcie: SLD (Miller) to przepoczwarzona postkomunistyczna PZPR. Której członkowie świetnie się uwłaszczyli na majątku RP.

SLD nigdy nie było partią lewicową - nie wiem skąd ten pomysł ???

Postkomunistyczna tak, lewicowa nie.

Lewicowy to może jest brat tej od garów z TVN, Ikonowicz bodajże....

A i prawica bez lewicy traci sens, ba nie ma racji bytu. Podobnie jak awers i rewers - muszą być oba ;)

Pewnie że tak ! Po co komu lewica ? Po cholerę zajmować się losem robotników, najuboższych,

Sprawdziłem wg propagandy POwsko-balcerowiczowskiej żadnych najuboższych w Polsce nie ma. Robotników zlikwidowano już dawno.

Są sami kapitaliści i trzeba się martwić jak pomóc najbiedniejszym kapitalistom. A od tego jest Petru z Balcerowiczem (lol)

Zdrajcy, wiekowi wojskowi i ubecy wymierają - kto poprze tych zdechlaków?

Zupełnie tak samo jak starzy naziści i endecy.

Zależy naka lewica jak ubeki i komuchy przemianowane to juz najwyższy czas na nich.

Przemalowane ubeki i komuchy od dawna są w parii władzy. Czy w zasadzie w Partiach władzy bo PO się wzięło z oligopolu o strukturach mafijnych nastawionych na posiadanie władzy.

Nie jestem za monopolem lewaków do którego tak tęsknisz. W ogóle nie jestem za monopolem, korporacjonizmem i podobnymi zakałami ludzkości.

Poza tym przy takim układzie politycznym jaki funkcjonuje w Polsce minimum 2-4 letni "monopol" polityczny jest nieunikniony.

Poza tym mylisz rządzenie czyli podejmowanie decyzji (różnych) w demokratycznym ustroju z dyktatem.

Będąc lewakiem (bo do lewicowości to Tobie daleko) z automatu jesteś (być może mimo woli) za dyktatem i całym syfem z tym związanym.

Dlatego ktoś kto chełpi się, że jest lewakiem (nie człekiem o poglądach lewicowych) nie jest dla mnie wart polemiki.

Chciałem Tobie tylko przypomnieć, że w tym kraju lewicowość to wytarty slogan, raczeej dość mocno zdewaluowany przez samych "lewicowców" właśnie poprzez zmierzanie w kierunku poglądów neo liberalnych lub w drastycznie innym kierunku jakim jest lewactwo - oba przypadki to zakała obecnej UE.

Lewakami nazywano niemieckich anarchistów i organizacje komunistyczne finansowane przez ZSRR w europie zachodniej. Lewak to by ci granat w dupę wsadził i zawleczkę wyciągnął, zamiast dyskutować z Twoimi prawckimi poglądami na forum.

Jakoś nie widzę takich skłonności u Bobcata.

lewak to by ci granat w dupę wsadził i zawleczkę wyciągnął, zamiast dyskutować z Twoimi prawckimi poglądami na forum.

Dopóki się nie odważy należy go wytykać. Póki tylko gardłuje, normalni ludzie są bezpieczni.

Jakoś nie widzę takich skłonności u Bobcata.

W sitwie lewackiej trudno odróżnić lewaka od większego lewaka ;)

granat w dupę wsadził

Lewak ma to do siebie, że raczej robi pewne rzeczy zza węgła, a dupy woli swoje i w swoim otoczeniu.

Ja Bobcata o wkładanie czegokolwiek komukolwiek gdziekolwiek nie podejrzewam.

Przecież to "nowoczesny" lewak.

Pewnie że tak ! Po co komu lewica ? Po cholerę zajmować się losem robotników, najuboższych, najniższymi wynagrodzeniami czy umowami śmieciowymi ? Lewica to przeżytek ....

No to jest właśnie lewicowe podejście - za mądrzejszego Cię miałem.

Otóż państwo nie jest od tego by się kimkolwiek ZAJMOWAĆ.

Państwo jest od tego by zapewnić swoim mieszkańcom bezpieczeństwo od wroga zewnętrznego i bezpieczeństwo wewnętrzne, oraz jest od tego by zapewnić swoim mieszkańcom PRAWA I WOLNOŚCI.

Umowy śmieciowe nie powinny leżeć w kompetencjach państwa gdyż są to UMOWY - z definicji podpisywane przez dwie umawiające się strony. A chcącemu nie dzieje się krzywda. Państwu nic do tego.

Państwo również nie powinno zajmować się edukacją i usługami zdrowotnymi ani też kulturą.

Największe ostatnio dzieło polskiej kultury - gra Wiedźmin III, najbardziej oczekiwana gra komputerowa w tym roku, stworzona w/g pomysłu polskiego pisarza przez zespół polskich programistów - powstało bez jednego grosza od państwowego mecenasa.

To państwo bowiem woli finansować shit typu GNIda i PO-Grossie.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Lewak zawsze jest nowoczesny. Na tym opiera się definicja lewicowości .

Nie Arku Lewak nie ma nic wspólnego z lewicowością, a jedyne co nowoczesne w lewaku to narzędzia jego głupoty.

Dlatego ktoś kto chełpi się, że jest lewakiem (nie człekiem o poglądach lewicowych) nie jest dla mnie wart polemiki.

Negatywna ocena mojej osoby autorstwa kogoś takiego jak Ty jest dla mnie powodem do dumy.

"Mieć przeciwko sobie głupców - to zaszczyt".

(Wydawało mi się, że autorem tej sentencji jest Mark Twain. Podobno to nieprawda. Ktokolwiek by nie był jest ona wyjątkowo trafna).

Nie wiedziałem że jesteś zwolennikiem Balcerowicza. Myślałem że to ja nim jestem ... :-(

Akurat zwolennikiem PZPR-owca Balcerowicza nie jestem. Ten "jego" plan był w istocie planem Sachsa minus rzecz podstawowa - reprywatyzacja, bo tego zabronił Geremek. Polakom bowiem nie wolno mieć jakiejkolwiek poważnej własności w tym kraju.

Balcerowicz to tylko żałosna marionetka.

Teraz Ubekistan otrzepuje starego komucha z naftaliny bo trzeba tworzyć alternatywę dla zdychającej Partii Oszustów.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

lewica rozumiana jako beton czy też L.Miller niebawem odejdzie.

nowa lewica musi najpierw znależć liderów i własną drogę.

w moim mieście rządzi lewicowy prezydent,już II kadencję-miasto ma się znacznie lepiej niż za rządów PIS.młodzi posłowie SLD z mojego miasta kojarzeni są z buntem przeciwko partyjnemu betonowi-i to oni mają szansę być liderami.

utorem tej sentencji

Pamiętaj, że cytaty bezmyślnie powtarzane mówią często o cytującym.

Sachsa mius rzecz podstawowa - reprywatyzacja, bo tego zabronił Geremek. Polakom bowiem nie wolno mieć jakiejkolwiek poważnej własności w tym kraju.

A to kolega nie jest już zwolennikiem tezy że przed PRLem wszystko należało do Żydów, Niemców oraz ruskich masonów i cyklistów??? No bo jak tak to pomysł najpierw do kogo wróciłyby te reprywatyzowane fabryki i kamienice a komu zostałyby ulice.

w moim mieście rządzi lewicowy prezydent,już II kadencję

posłowie SLD z mojego miasta kojarzeni są z buntem przeciwko partyjnemu betonowi

To nic złego przecież i w samorządach nic nadzwyczajnego.

i to oni mają szansę być liderami.

Kiedyś musi powstać nowy beton :)

A to kolega nie jest już zwolennikiem tezy że przed PRLem wszystko należało do Żydów, Niemców oraz ruskich masonów i cyklistów??? No bo jak tak to pomysł najpierw do kogo wróciłyby te reprywatyzowane fabryki i kamienice a komu zostałyby ulice.

Nigdy nie byłem zwolennikiem tej tezy.

Jeśli przed PRL-em cokolwiek w Polsce należało do właściciela żydowskiego to powinno być tak samo zwrócone jak każdemu innemu obywatelowi Rzeczpospolitej.

Oczywiście pod warunkiem istnienia spadkobierców, mienie bezspadkowe bowiem należy z litery prawa do Skarbu Państwa.

To nic złego

Nic złego? Popatrz na nieszczęsny Słupsk!

Przecież tego Biedronia już szykuje Ubekistan na kolejnego prezydenta Polski! :(

Nic złego? Popatrz na nieszczęsny Słupsk!

Przecież tego Biedronia już szykuje Ubekistan na kolejnego prezydenta Polski! :(

No podobno cały Słupsk aż jęczy pod butem tęczowego ubekistanu :-)

Ostatnio zabrał pół miliona premii pracownikom wodociągów miejskich, które podobno sa najlepiej zarządzanymi w Polsce.

Zabawnie byłoby widzieć miny prawaków na widok pierwszej damy prezydenta Biedronia :-) :-) :-)

Ale jak widzisz z powyższych dyskusji ta prawda jest obca specjalistom noszenia sztandarów na demonstracjach i pochodach wyznaniowych. Dla nich najważniejsze są kolory szmat niesionych na drzewcu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.