Skocz do zawartości
IGNORED

NowoczesnaPL - Balcerowicz/Petru

Yodzisław

Rekomendowane odpowiedzi

Były na szczęście prezydent B. Komorowski miał interweniować u prokuratora generalnego A. Seremeta w sprawie wyciszenia śledztwa dotyczącego finansów Nowoczesnej. Wszystkie Ryśki to równe chłopaki- ale nie wobec prawa.
fc23b9fc2b7baa63be234a0d12be32d4.jpg

Ten "wałek" to się nazywa prywatyzacja. Żeby było za co płacić z budżetu państwa na renty i emerytury a nie ciągle się zadłużać za granicą .

W jaki sposób pogorszyła się twoja sytuacja jako klienta banków po prywatyzacji ?

To teraz podaj proszę porównanie: przychody z prywatyzacji WBK niemal dwadzieścia lat temu oraz dywidenda wypłacana niemal dwadzieścia lat do kasy właściciela.

O kosztach wygaszonej akcji kredytowej dla krajowych przedsiębiorstw (przecież w ciężkich czasach kryzysu gotówką trza było wesprzeć swojego biednego właściciela) przez grzeczność nie wspomnę.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Zakładasz że bez prywatyzacji i nowego właściciela WBK byłby w stanie wypracowywać taki sam zysk jak obecnie. Albo wypracowywać go w ogóle. A kto powiedział że to prawda ? Polskie banki były wówczas równie nieruchawe jak polskie przedsiębiorstwa. Przyszedł inwestor i zrobił z tego maszynkę do robienia pieniędzy. Zakładasz że polski właściciel też by umiał zrobić taką maszynkę. Błąd. Teraz już może tak. Wtedy jeszcze nie .

Próbowałeś wziąć kredyt w latach 90-tych ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dam ci przykład jak działa świat a jak działa Polska. W chwili obecnej cały cywilizowany świat pracuje nad uniezależnieniem gospodarki od strony energetycznej od ropy i węgla. Trwają intensywne badania nad nowymi sposobami pozyskiwania energii (z rozpadu wodoru, zimnej fuzji, ze słońca, wiatru i ruchu fal). Trwają intensywne badania nad nowymi technologiami przechowywania pozyskanej już energii (akumulatory i baterie do zastosowań domowych). Za kilkadziesiąt lat lat paliw kopalnych ani ropy już nie będzie więc to jest być albo nie być dla ludzkości. Energia nie będzie wytwarzana centralnie i przesyłana do domów tylko zastąpi to sposób rozproszony - będzie produkowana na miejscu w domach i magazynowana. Takie badania trwają na całym świecie. Biznes chce na tym zarobić gigantyczne pieniądze. Tylko nie w Polsce. Bo w Polsce to nikogo nie obchodzi. Przecież każdy wie że KTOŚ na zachodzie COŚ wymyśli i wyprodukuje. A my to kupimy. Ale sami nie wytworzymy. Bo nie umiemy !!! Za to umiemy narzekać. Że zachodnie firmy działają lepiej i efektywniej niż nasze.

Nie wiem czy widzisz paralelę z prywatyzacją.

Ukryta Zawartość

Za to umiemy narzekać.

Po wyborach to się ukróci. Nie będzie gdzie narzekać.

all inclusive. 4 w jednym.

Weźcie sobie takiego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O tak!

Swego czasu nawet tutaj, na bocznicy Rybiński uchodził za finansowego geniusza i proroka. A teraz co? Wielbiciele jakoś ucichli i pewnie wykasowali sobie z pamięci swoje peany.

Jestem Europejczykiem.

O tak!

Swego czasu nawet tutaj, na bocznicy Rybiński uchodził za finansowego geniusza i proroka. A teraz co? Wielbiciele jakoś ucichli i pewnie wykasowali sobie z pamięci swoje peany.

Tak jak wobec sukcesów premiera Piotra Tablet-Glińskiego :)

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

Po wyborach to się ukróci. Nie będzie gdzie narzekać.

Weźcie sobie takiego:

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,19031537,upadki-wzloty-i-upadki-krzysztofa-rybinskiego-czy-zostanie.html

A gdzie ja napisałem, że Pis to moja bajka. Dla mnie PO/PIS to awers i rewers tej samej monety.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Podsumowując dyskusję we wątku jestem zdania, że ktoś to wywodzi się z nieboszczki Unii Wolności albo długo pozostawał w związku z Balcerowiczem L. nie może być wiarygodny. "Nowoczesna" to gender polskiej polityki, o ile nie gangrena. Powinien przepaść w wyborach.

Tak im dopomóż... Wyborco. Świadomy.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

A gdzie ja napisałem, że Pis to moja bajka. Dla mnie PO/PIS to awers i rewers tej samej monety.

Musisz jasno zadeklarować się. Bo inaczej będziesz stygmatyzowanym wrogiem. Nie wiadomo czyim, ale to już jest akurat nieważne. Ważne kogo.

Nie wieżysz - to przeczytaj:

A gdzie napisałeś, że nie.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Piszcie tak więcej przeciwko "Nowoczesnej" - to więcej wyborców jej napędzicie ...

Przestań zachowywać się, jak porzucona kobieta. Powiedz, jak prawdziwy mężczyzna przeciwko komu, a za raczej kim mamy w końcu pisać.

Piszcie tak więcej przeciwko "Nowoczesnej" - to więcej wyborców jej napędzicie ...

Mnie już PiSowcy oraz kryptoPiSowcy z postkomuchami przekonali :-).

Nie łapią, że taka debilna nagonka tylko ich ośmiesza.

Jestem Europejczykiem.

Musisz jasno zadeklarować się. Bo inaczej będziesz stygmatyzowanym wrogiem. Nie wiadomo czyim, ale to już jest akurat nieważne. Ważne kogo.

To nie tak jak z PIS-em. Ich wrogowie to cała reszta poza nimi. Śmiertelni wrogowie. Choć czasem pewnie wśród swoich też wrogów znajdują.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

To nie tak jak z PIS-em. Ich wrogowie to cała reszta poza nimi. Śmiertelni wrogowie. Choć czasem pewnie wśród swoich też wrogów znajdują.

Co jakiś czas trzeba znaleźć wroga spośród swoich. To utrzymuje czujność i dyscyplinę.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.