Skocz do zawartości
IGNORED

Jeśli Rolling Stones to która płyta?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Tak... Bridges to Babylon też trzyma poziom. Dawno jej nie słuchałem, przesłuchałem dziś. Najlepsza płyta od B&B.

Jest jak na Stonesów bardzo nietypowa. Ciekawa i dojrzała muzycznie, w przeciwieństwie do typowego rock 'n rollowego, aczkolwiek słabego Exile on Main St. Obecność trąbek w głębokim tle nie czyni tej płyty innej, a tym bardziej wybitnej.

Przepraszam jeśli znów wkurzyłem fanów tej kiepskiej płyty. ;-)

A tak na marginesie... Wojciechu - czemu założyłeś ten wątek?

Czyżbyś nie znał płyt tak popularnego zespołu? Nie wierzę...

Poza tym w internecie można sobie przesłuchać każdą płytę.

Nie masz internetu? ;-)

Tak... Bridges to Babylon też trzyma poziom. Dawno jej nie słuchałem, przesłuchałem dziś. Najlepsza płyta od B&B.

Jest jak na Stonesów bardzo nietypowa. Ciekawa i dojrzała muzycznie, w przeciwieństwie do typowego rock 'n rollowego, aczkolwiek słabego Exile on Main St. Obecność trąbek w głębokim tle nie czyni tej płyty innej, a tym bardziej wybitnej.

Przepraszam jeśli znów wkurzyłem fanów tej kiepskiej płyty. ;-)

Nie masz internetu? ;-)

Gust trochę niedokończony... tak można zapytać praktycznie o każdy wątek: czemu założyłeś? Gdybyśmy nie zakładali wątków, to forum raczej byłoby niepotrzebne - tak czy nie?

Parker's Mood

Ale nie wierzę, aby Wojciech nie znał Stonesów.

Zresztą były podobne wątki o nich.

Poza tym zgadzam się. Wątki trzeba zakładać chociażby dla podtrzymania umierającej zakładki Muzyka.

Na Bocznicy to się dzieje... i w tzw. Hi-Endzie, a przecież muzyka jest najważniejsza...

Mój nr 3 w dyskografii RS to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Przpomninam sobie całą dyskografię, live'y, ale nie wiem za bardzo, co Ci Wojciechu najbardziej będzie odpowiadać. Ostre riffy, delikatne rock'n'rollowe ballady, mieszanie stylów (zróżnicowanie)...? Możesz pójść także w ich pierwsze płyty, które składają się z coverów bluesowych (IMHO sporo lepszych od oryginałów).

Na Twoim miejscu kupiłabym live'a, powtarzam się, jak cholera, ale... :-)

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

A może "Flashpoint", bardzo równa płyta, wyraźnie odtają od reszty tylko dwa kawałki "Highwire" oraz "Sex Drive". Reszta dobra, albo bardzo dobra, a parę nawet d*** urywa.

Nie masz internetu? ;-)

No internet Wojciech... na pewno ma. Ale bardzo fajnie, że założył taki wątek. Można poczytać jak Panowie i Panie typują. Weźmy taki Exile on Main St. wielokrotnie tu omawiany. Od razu zwrócił na siebie uwagę, choć mnie akurat nie przekonał (a słuchałem dwa razy)

Tylko jak byśmy o każdym zespole zakładali podobny wątek - jedyna Pink Floyd, która z King Crimson, najlepsza z Caravan, itp, itd, a może jednak warto?

Mi najbardziej podoba się argumentowanie swoich typów - płyta dostaje w tedy ,,Nowe Życie''

OT: niejako dla ożywienia i przy okazji itp: dziś w drodze do pracy przesłuchałem od deski do deski i z odpowiednio głośnym volume mniej słuchaną, choć jedną z moich ulubionych: GHS - płyta jest świetnia, bardzo różnorodna, świetne kompozycje, świetna forma chłopaków, no i Mick Taylor...na całej płycie nie ma nawet jednego gorszego kawałka, come on!

soundchaser

Dlaczego założyłem wątek,czy znam płyty?Trochę o tym napisałem we wstępie.W kwestii rocka moja znajomość tematu jest marginalna.A szczególnie jeśli chodzi o RS.Nie chcę kupować wielu płyt,miałem zamiar kupić 1-2 ( na razie kupiłem 1).

Myślę,że taki wątek może być również pretekstem do" wymiany poglądów" w zadanym temacie.

Również nie wiem czy bardziej stawiać na lata 60 czy 70?Po to jest to Forum aby dyskutować i zadawać pytania.

Tylko np. ja jestem na forum o TRS i w zasadzie każdy lubi trochę co innego ;-)

Jedni lubią ich bliesowe kawałki, inni Exile i podobne, a jeszcze inni różnego rodzaju eksperymenty typu "Undercover of the Night" ;-) Bądź tu mądry.

Ja ponad albumy studyjne cenię live'y, bo to jest prawdziwy ROCK :-) czuć muzykę, atmosferę, kto na nich był, ten mnie rozumie ;-)

na marginesie: wnikliwie przesłuchałem kilkrotnie EOMS. to jest płyta absolutnie genialna i ponaczasowa, must buy, w top ten płyt w ogóle; kto nie słuchał i nie zna ten trąba!

dziś dla odmiany: dirty work

i solowy Mick

A ja proponuję świeżutkiego Keitha:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

RS w karaibskich rytmach też dobre:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Trochę profanacji dla rozruszania wątku... Nie ma przynajmniej tego irytującego refrenu :)

Najciekawszą postacią tej kapeli jest dla mnie Watts, który zawsze mówił, że nie cierpi rocka :)

Trudno niech mnie fani przeklną.Kupiłem składaka.Rolling Stones Rewind EMI na winylu z 1984r.To kompilacja utworów z lat 1971-84.Mnie się podoba.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Jedna płyta? Wybrac mozna z dyskografii np Ramones bo przewaznie grali tak samo ale Stonesi? Pozostaje składanka a pózniej ewentualne wyłanianie na jej podstawie co nas interesuje bardziej (jaki okres, brzmienie). Osobiscie chyba najbardziej wole Beggars Banquet Jest tam wszystko : rock (street fighting man), blues (parachute woman), country ?(prodigal son)...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.