Skocz do zawartości
IGNORED

Raspberry Pi (Malinka) z DACiem - HiFi - swietny odtwarzacz sieciowy

Rekomendowane odpowiedzi

Zamieniłem HiFiBerry DAC Pro na Digi+ Pro aby korzystać z zewnętrznego DACa i... dopiero jak do mnie dotarł wyczaiłem, że Volumio z nim nie działa. :/

Postawiłem sobie Max2Play ale to nie moja bajka, do wygody Volumio daleko. Z tego co widzę, to z działających z Digi+ Pro jest jeszcze Mood Audio, ale nie ma opcji przetestowania, bo płatne. Szukam ale nie mogę znaleźć nigdzie wersji bezpłatnej >=3.1 Jeżeli ktoś miałby, to prosiłbym o wskazanie gdzie lub udostępnienie.

Dzięki.

Przetestuj PiCorePlayer , działa z Digi bankowo

Edytowane przez kazan

Troche sie pomeczylem ale dziala mi juz ten 502dac pro shield od pi2design

Przesylka z usa przyszla w 3 dni i nie doliczyli mi podatku ani cla

Zainstalowalem poki co volumio bo tak zalecal tworca hata. Zapowiada sie git gram po aes ebu wiec odpadl mi wreszcie kabel usb :)

Drazni mnie krotkie pykniecie z glosnikow za kazdym razem jak odpalam jakis kawalek

Jaki moze byc tego powod?

• Moderatorzy

Mam to samo na volumio. Na moode i rune brak pykania :)

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

kazan, daj znać jak poszło.

Wyłączenie HDMI skutkuje niemożnością odtwarzania plików 192 .

Reszta opcji "under" działa ale co do zmian na +/- wypowiem się jak nadejdzie weekend :)

dziwne to volumio wczoraj wieczorem grało dziś rano na tych samych ustawieniach juz nie ma dzwieku :/

miał ktoś taki problem?

dziwne to volumio wczoraj wieczorem grało dziś rano na tych samych ustawieniach juz nie ma dzwieku :/

miał ktoś taki problem?

Owszem . Na Volumio , Moode , najmniej problemów mam na PiCore . Strasznie kapryśne są te platformy . Niestety sam nie wiem jak to jest , że raz gra a raz nie . Cały czas szukam optymalnego rozwiązania , głównie pod i2s .

• Moderatorzy

U mnie na rune i moode bardzo stabilnie. Jedynie z volumio miałam problemy i to pykanie i mieszanie kolejności kawałków.

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Wyłączenie HDMI skutkuje niemożnością odtwarzania plików 192 .

Reszta opcji "under" działa ale co do zmian na +/- wypowiem się jak nadejdzie weekend :)

Jakim połączeniem grasz z tym pocoreplayer ? I2S czy coax ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Przetestuj PiCorePlayer , działa z Digi bankowo

Mam postawione na testy. Małe to to, ale... player to Squeezelite, więc sterowanie jak w Max2Play. Apki płatne, bez wersji demo = kot w worku.

Ja mam.

3.1 właśnie. Tylko 1.9 Gb. Nie wiem jakby Ci to wysłać.

Mógłbyś wrzucić mi na jakiś chmurkowy dysk? Podam Ci namiary na PW.

Jakim połączeniem grasz z tym pocoreplayer ? I2S czy coax ?

Na obu .

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Mógłbyś wrzucić mi na jakiś chmurkowy dysk? Podam Ci namiary na PW.

Za chwilę Ci wyślę link na PW. Daj znać jak to zassiesz to to z chmury wykasuję.

Edytowane przez HQ150

Mam postawione na testy. Małe to to, ale... player to Squeezelite, więc sterowanie jak w Max2Play. Apki płatne, bez wersji demo = kot w worku.

Ale sterowanie Squeezelite jest super . Nie wiem czego używasz ale akurat tutaj obsługa ze smartfona czy tableta jest the best

Na obu .

Układ pinów z P6 do LKSa taki jak z przed naszych testów ? (Chodzi oczywiście o połączenie I2S ).

Ale sterowanie Squeezelite jest super . Nie wiem czego używasz ale akurat tutaj obsługa ze smartfona czy tableta jest the best

Nie do końca przekonuje mnie Squeezelite, szczególnie że jest "mocno online". Na Andka nie ma softów w wersji testowej, a nie uśmiecha mi się płacić za apki, których nie będę używał. Te darmowe... daleko im do Volumio.

Układ pinów z P6 do LKSa taki jak z przed naszych testów ? (Chodzi oczywiście o połączenie I2S ).

Tak , taki sam + warianty z DoP i MCLK

Owszem . Na Volumio , Moode , najmniej problemów mam na PiCore . Strasznie kapryśne są te platformy . Niestety sam nie wiem jak to jest , że raz gra a raz nie . Cały czas szukam optymalnego rozwiązania , głównie pod i2s .

to musi być jakiś szczegół - czytałem że np potrafi działać z chrome a z firefoxa już nie albo z kablem ethernetowym przy uruchomieniu tak a po wifi nie

jaki audio output ustawiasz i stosujesz? u mnie grało tylko na hifiberry dac

Edytowane przez biniek

Panowie dla mnie najlepsza apka do sterowania ssqueezelite to orange squeeze na androida. jest wysmienita, intuicyjna i nigdy mnie nie zawiodla.

NIe zdarzylo mi sie zebym nie mial dzwieku z Maliny po przebudzeniu :) - byc moze jest to zwiazane z odlaczeniem zasilania "na twardo" czyli bez zamkniecia systemu - tego sie robic nie powinno.

metoda prob i bledow doszedlem ze w volumio musze miec odznaczony na "on" mpd volume - inaczej nie gra

moze komus sie przyda

Wielkie dzięki HQ150 za Moode'a!

Działa z Digi+ Pro i niezbyt odbiega od Volumio w obsłudze.

Nie miałem zbyt wiele czasu na porządny odsłuch, ale mam wrażenie, że Digi+ Pro wypada gorzej od XMOS'a po USB z maliny. Jakby mniej powietrza :/ W torze zmienił się jeszcze OS na malinie i mam dziś słabszy dzień więc mogę się w sumie mylić.

BTW, czym sterujecie Moodem z Androida? Przez www czy jest do tego apka?

• Moderatorzy

Nie miałem zbyt wiele czasu na porządny odsłuch, ale mam wrażenie, że Digi+ Pro wypada gorzej od XMOS'a po USB z maliny. Jakby mniej powietrza :/ W torze zmienił się jeszcze OS na malinie i mam dziś słabszy dzień więc mogę się w sumie mylić.

PImusic że sklepu google

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Proszę bardzo.

Ja steruję smartfonem przez www. Jak dla mnie najwygodniej. Miałem też MPDroid ale coś mi nie podszedł.

moOde Player jak dla mnie wygodniejszy.

Edytowane przez HQ150

Faktycznie średni ten MPDroid. Ale PImusic jest z interfejsem identycznym jak przez www.

Dziękuję za sugestie.

Teraz czas na słuchanie :-]

gra u was digi pro pliki gęstsze niż 24/96?

U mnie z picoreplayer 3.20 nie che lykać 24/196.

W playerze czas utworu leci a dźwięku brak.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

.

gra u was digi pro pliki gęstsze niż 24/96?

U mnie z picoreplayer 3.20 nie che lykać 24/196.

W playerze czas utworu leci a dźwięku brak.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

A HDMI wyłączyłeś?

U mnie na moode jak najbardziej 24/192 po coax jest odtwarzane, pytanie tylko co masz po drugiej stronie podpięte, jaki dac?

Ja otworzyłem przez chrome stronkę moode i w opcjach chrome jest "dodaj do ekranu głównego" - wtedy na pulpicie tworzy ci się ikonka ze stronką. Otwiera to się jak osobna apka bez żadnych pasków z chroma, tylko czysty moode, bardzo szybko to chodzi. Pi Music oczywiście działa, ale nie widzę w nim sensu bo to stronka z nakładką i do tego działa wolniej niż powyższy sposób. Kolejna apka - MPD Control, sprawnie działa ale mam problem, żeby przez nią jakiekolwiek radio odpalić. Jest jeszcze MPDroid ale z nim też są kłopoty. Reszta apek w sklepie jest albo kiepska albo w ogóle nie wykrywa moode.

• Moderatorzy

Pi Music oczywiście działa, ale nie widzę w nim sensu bo to stronka z nakładką i do tego działa wolniej niż powyższy sposób.

Jak Ci ruter zmieni IP maliny to PImusic skanuje i się łączy od razu. A jak masz przypięte do ekranu to musisz zmieniać za każdym razem, chyba, ze ustawiłeś na sztywno ip w ruter. Edytowane przez Rucia1

• Pokaż nowe odpowiedzi