Skocz do zawartości
IGNORED

czeka nas wyzysk bez umiaru

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

To zależy czy są patriotami czy tylko spragnionymi kasy. Zawsze na początku transformacji żyje się gorzej. Wszystko trzeba uporządkować i zbudować. Nie da się tego zrobić z dnia na dzień.

To jest jeden z elementów propagandy obecnego systemu. Stara szkola psychologii. Ale jak wciąż działa to sie stosuje.

Szkoda że to nieprawda. Prawda jest wśród obywateli. Nie tylko u nas ale i w Hiszpanii Grecji czy Niemiec. Akurat Niemcy na razie mają dobrze ale potrzebują do tego już całej Unii USA tez ciągle musi siac przymusowa demokracje. Bez tego by polegli. Ale kto powiedział że reszta na tym wyjdzie dobrze.

Ps. Emigracja to porażka systemu nie dobrodziejstwo. Należy to zapamiętać. No oprócz najsilniejszych. Ale czy trudno zrozumieć że ciagle wysyłanie czy orodukcji czy kapitalu pienieznego (dług) czy ludzkiego nie jest korzystne dla nas.

chwilowy brak działalności w audio.

Kiedyś tłuszczę straszyli imperializmem teraz komunizmem.

Każda ideologia definiuje swojegoo diabła. Bo podstawą zniewolenia umysłu jest strach.

I zawsze ten wróg który ciągle nam zagraża. Tak sie tworzy społeczeństwa zniewolone. Owrell fajnie to ukazał. Wciąż sie to stosuje i wciąż dla masy działa.

System ma być dla ludzi a nie "patriotów"

Oczywiście zgadzam się, ale system nie powstaje w ciągu krótkiej chwili. Ktoś musi go zbudować a to trwa. Budują go ekonomiczni patrioci a ekonomiczni egoiści wyjeżdżają tam gdzie taki system już zbudowano przez wiele lat ciężkiej pracy.

"Poczatek transformacji - to hasło już dawno wygasło. Ileż mozna używać tych samych argumentów.

To może podaj ile czasu potrzebowały inne rozwinięte narody wzorcowe na zbudowanie swoich systemów.

Za komuny mówiło sie tak, że jesteśmy w drodze do socjalizmu a w drodze to się nie je. Każda ideologia tak samo i w ten sam sposób ludzi ogłupia.

Daj przykład jakiejś teoretycznej idealnej ideologii, która ludzi nie ogłupia.

Trzy miliony młodych ludzi już dawno to zrozumiało.

Trzy miliony ekonomicznych egoistów. Zamiast wziąć sprawy w swoje ręce woleli pojechać na gotowe.

Ale kto powiedział że reszta na tym wyjdzie dobrze.

Tylko kto ma dbać o to żeby inni wyszli na tym dobrze ? Niemcy ? Oni chcą zrobić interes a nie dobrze naszym ekonomicznym egoistom. Nie ma interesu idziemy gdzie indziej gdzie ten interes jest a egoiści wyjeżdżają za chlebem lub budują system sami przez długie dekady.

Emigracja to porażka systemu nie dobrodziejstwo

Zgadza się, dlatego nie wyjechałem tylko "walczę" tutaj ;-). Może się uda choć greckie pomysły roztrwonienia Polski snute przez przyszłych władców Polski budzą mój głęboki niepokój. Mnie pewnie realizacja tych pomysłów już nie będą dotyczyć.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Zgadza się, dlatego nie wyjechałem tylko "walczę" tutaj ;-).

Konkretnie, co wywalczyeś. Póki co zachecasz do dalszj emigracji kolejne pokolenia.

Nie wstyd dzieciom zostawiać długi do spłacenia?

Nie wstyd dzieciom zostawiać długi do spłacenia?

Nie mam długów. Nic nikomu do spłacenia nie zostawię.

Konkretnie, co wywalczyeś.

Zadowolenie że mogę przyczynić się do budowy dobrobytu w naszym kraju. Oczywiście to długa droga i ja z niej skorzystam tylko w ograniczonym zakresie.

Póki co zachecasz do dalszj emigracji kolejne pokolenia.

Emigrują tylko ekonomiczni egoiści. Ja ekonomicznym egoistą nie jestem mimo że wiem że tam byłby mi lepiej.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Nie mam długów. Nic nikomu do spłacenia nie zostawię.

Tak sie ci tylko wydaje. Długi państwa spłaca jego obywatel.

Emigrują tylko ekonomiczni egoiści.

Ha, ha. Tak samo, jakci, co zostali tylko kradną.

A Ameryka powstała na takich egoistach.

Tak sie ci tylko wydaje. Długi państwa spłaca jego obywatel.

Z moją częścią i mojej rodziny państwo nie będzie miało problemu.

Ha, ha. Tak samo, jakci, co zostali tylko kradną.

Myślisz że ci co zostają to tylko złodzieje ? Masz wypaczony obraz rzeczywistości.

A Ameryka powstała na takich egoistach.

Zbudujmy system dla emigrantów egoistów z innych państw to będziemy mieli drugą Amerykę :-). Oczywiście o ile uważamy USA za ideał ;-). Popatrz ilu mieszkańców Afryki i Bliskiego Wschodu czeka tylko na szansę ;-).

Na razie jednak będziemy próbować z budową drugiej Grecji ;-).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jakieś neopogańskie bzdury...

Zalecam powrót do Platona i Arystotelesa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na razie jednak będziemy próbować z budową drugiej Grecji ;-).

Różnica miedzy nami polega na tym, że ja nie "nie buduję". Ja płacę i wymagam. Ponieważ płacę to i oceniam. A moja ocena "twojego budowania" jest taka sama jak tych, co pojechali szukać szczęścia gdzie indziej. To jest wystarczające podsumowanie wartości "tej budowy".

Nazywanie tych, co im sie nie podaba "niepatriotami" czy igoistami jest na poziomie Stalina i Polpota, którzy takich "egosistów" wymordowali miliony...

Korea Północna dalej tych, co chcieliby żyć inaczej trzyma w obozach...

System ma być dla ludzi a nie ludzie dla systemu.

Widziałeś kiedyś system dla ludzi?

Pogoda jest tylko dla bogaczy, panie Falconetti...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nazywanie tych, co im sie nie podaba "niepatriotami" czy igoistami jest na poziomie Stalina i Polpota, którzy takich "egosistów" wymordowali miliony...

Ci co wyjeżdżają nie przeszkadzają mi. Chcą mieć dobrze od razu to wybierają taką drogę. Inni wybierają inne drogi. Być może ci inni popełniają błąd.

A moja ocena "twojego budowania" jest taka sama jak tych, co pojechali szukać szczęścia gdzie indziej.

Ciekawe jak oceniasz swoje budowanie ?

Pogoda jest dla tych ktorzy umieja sobie ta pogode zoragnizowac. Nie ma systemu dobrego dla wszystkich. Mozna tylko i wylacznie tworzyc systemy ktore beda dobre dla wiekszosci albo dla mniejszosci o takich czy innych rozmiarach. A ze wiekszoc jest tak glupia, ze swego intertesu nie potrafi pilnowac to mniejszosc moze jechac na ich grzbietach. W Polsce zwiazki zawodowe nigdy nie byly silne a dziesiejsze to juz kompletna pokraka. No i wiekszosc czeka na supermana albo zbawiciela.

pozdrawiam,

No i wiekszosc czeka na supermana albo zbawiciela.

Już nadchodzą ;-). Duda już nadszedł w kolejce czeka Szydło i superman Prezes. Nie wiem tylko czy zbawicielem będzie Duda czy Szydło ? Pewnie do spółki. Budowa drugiej Grecji się rozpoczyna z impetem. Naród wierzy i ma nadzieję.

Już nadchodzą ;-). Duda już nadszedł w kolejce czeka Szydło i superman Prezes. Nie wiem tylko czy zbawicielem będzie Duda czy Szydło ? Pewnie do spółki. Budowa drugiej Grecji się rozpoczyna z impetem. Naród wierzy i ma nadzieję.

Budowa drugiej Grecji trwa już od kilkunastu lat. Takie sa standardy i wymagania dla państw drugiej i trzeciej kategorii.

Mamy najlepszych pracowników i jedna z najniższych plac w Europie co powoduje że będziemy dosc powoli się zadluzali. Ale na nic więcej nie ma co liczyć.

Budowa drugiej Grecji się rozpoczyna z impetem

Z pewnością ją nawet przekroczymy, gdyby emigranci okazali się mniej egostycznie nastawieni do kraju i postanowili wrócić.

Kolejne trzy miliony bezrobotnych szybko pociągnie kraj na wyzyny dobrodziejstw "obiecywanych"do spełnienia w "nigdy".

To byłby dopiero heroiczny wybuch patriotyzmu i pracy dla kraju:)

Budowa drugiej Grecji trwa już od kilkunastu lat

Możliwe, ale już niedługo nastąpi radykalne przyśpieszenie.

Z pewnością ją nawet przekroczymy, gdyby emigranci okazali się mniej egostycznie nastawieni do kraju i postanowili wrócić.

Jak im tam jest dobrze to po co mają wracać. Tu trwa budowa od prawie podstaw, tam już jest wszystko gotowe. Zwróć uwagę że żaden polski ekonomiczny egoista nie wyemigrował do np. Afganistanu, więc powroty ze zbudowanego (zaawansowanego) dobrobytu do dobrobytu w budowie są mało prawdopodobne.

Kolejne trzy miliony bezrobotnych szybko pociągnie kraj na wyzyny dobrodziejstw "obiecywanych"do spełnienia w "nigdy".

Kraj pociągnie realizacja obietnic wyborczych. Kierunek jest raczej pewny. Ten kierunek to dno.

Ale tuba propagandowa

Gdzie widzisz tu propagandę ? Propagandę uprawiają teraz wszyscy składający obietnice wyborcze. Ja tylko przewiduję skutki realizacji tych obietnic, zresztą nie tylko ja tak przewiduję, ale możliwe że nie mam racji. Eksperyment grecki pokaże kto miał rację. Trzymam kciuki za moją pomyłkę.

Patrzac z daleka nie wierze, ze gdyby PiS wygral wybory to uzdrowi Polske. Nie uzdrowi bo nie ma az tak potrzebnego autorytetu u zdecydowanej wiekszosci Polakow ale najwazniejsze, ze choc moze niektorzy czlonkowie intencje maja dobre, to pojecia nie maja jak sie buduje potege gospodarcza. Optymistycznie patrzac to moga zahamowac rozklad panstwa likwidujac wszelkie drogi unikania placenia podatkow szczegolnie przez duze firmy i poprawic prawo tu i tam oraz dopilniowac aby bylo wcielane czesciej niz uprzednoi. Nie wiem czy sa w stanie zrobic cos wiecej. Ale odsuniecie PO od wladzy to juz bedzie sukces.

pozdrawiam,

Patrzac z daleka nie wierze, ze gdyby PiS wygral wybory to uzdrowi Polske

Z bliska ten poziom wiary jest jeszcze mniejszy :)

Trudno się czegoś dobrego spodziewać po zbieraninie psychopatycznych i karykaturalnych polityków.

Nie chdzi o wiare ale o zmianę w funkcjonowaniu systemu. Ten daje jedynie gwarancję na wybór negatywny. Poziom elit politycznych od czasu przemiany ustrojowej systematycznie spada. Polske mają w d..., co zresztą już otwarcie przyznają - najważniejsze jest dorwanie się do koryta.

PO i PIS się wzajemnie uzupełniają, jedno bez drugiego istnieć nie może. Gdyby nie PiS, PO by do władzy nie doszło. I odwrotnie, Te stada baranów należy popedzić z kraju a nie młodych w wieku produkcyjnym...

Najpierw musi być świadomość celu - potem dobiera się środki realizacji.

I zależnie od desperacji i oporu zacząć od łągodnej perswazji a kończąc na porządnym wp...dol :)

Najlepiej zadać człowiekowi 300h w miesiącu jakiejś syfiatej pracy co zżera mózg wątrobę i płuca, potem od niechcenia dać dwa koła PLN i niech spier..

Liczę na dobre czasy.:)

Lepiej za minimum i na smieciówce a kiedy takiemu pracodawcy powiedzieć że jest "nieuczciwy" lub/i podobnie ... jaka obraza.

XXI wiek a wyzysk i niewolnictwo się nie zmienia .

Lepiej za minimum i na smieciówce a kiedy takiemu pracodawcy powiedzieć że jest "nieuczciwy" lub/i podobnie ... jaka obraza.

Nic nie stoi na przeszkodzie żeby Koledzy stali się wyzyskiwaczami biorąc sprawy w swoje ręce. Zobaczą Koledzy wtedy jaki to miód. W dzisiejszych czasach każdy może być wyzyskiwaczem. Wystarczy odrobina inicjatywy.

Nic nie stoi na przeszkodzie żeby Koledzy stali się wyzyskiwaczami biorąc sprawy w swoje ręce

A jeśli one mają dwie lewe rence?

XXI wiek a wyzysk i niewolnictwo się nie zmienia .

Zostań nowym Dickensem i napisz łzawą powieść na temat niewolnictwa w XX/XXI wieku. Zacznij od niewolnictwa w ZSRR.

Potem w NRD, w Kambodża, aż dojdziesz do Korei Pólnocnej w XXI w.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.