Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam wzmacniacza neutralnego w pełnym zakresie

Neonix

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam czegoś, co jest podobne w brzmieniu do starego Audiolaba 8000S.

Dźwięk zrównoważony, nieostry, detaliczny i rozdzielczy.

Za czym mogę się rozejrzeć?

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

Bez większej ilości szczegółów trudno będzie zaproponować konkretne modele. Podaj przede wszystkim konfigurację Twojego systemu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dźwięk zrównoważony, nieostry, detaliczny i rozdzielczy.

Do 3000pln (max 3500)

Nie ma takiego w tej cenie . Calyx CTI się zbliża ale ten znowu za bardzo wycieniowuje / łagodzi / ugrzecznia .

W tej cenie można by spróbować Integrę Denona z serii PMA2XXX jak choćby wyżej wspomniany 2000R

Pamiętaj też że taki zrównoważony , detaliczny , rozdzielczy może powodować braki basu .

no i wlasnie czy neutralny znaczy akceptowalny ? bo dla mnie nie koniecznie, chyba ze cd gra ciepło

u mnie MF A3 z ciepłym naimem cd 3 i neutralnymi revelatorami grał super, ale jak zmieniłem cd na musicala 3.2 to słuchać się odechciewało

Ta propozycja to żart? CA neutralny w pełnym zakresie? Który model?!

A skądże, odniosłem się tylko do cechy rozdzielczości i detaliczności.

Neutralny w pełnym zakresie ??? Poniżej 20.000 zł za używkę to trudno będzie ...

Bo z tym jak najbardziej się zgadzam.

Jeśli ktoś na siłę szuka neutralności niech kupi sobie dowolną Yamahę.

Ich mottem jest przecież marketingowy slogan :natural sound :-)

Poza tym dla wielu dźwięk neutralny może być nie do zaakceptowania, to może być pułapka.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A skądże, odniosłem się tylko do cechy rozdzielczości i detaliczności.

Zapewne tak, ale tutaj CA sporo może stracić w połączeniu z wybranymi głośnikami. To o czym piszesz świetnie się sprawdzało w połączeniu CA i HECO z ich najwyzszymi modelami. Natomiast z "Wafelkiami" brzmiało to jak rozpacz. A znowu z "Waflami" Cyrus czy arcam brzmi świetnie, jest bardziej rozdzielczy i detalicznie lepiej taki zestaw się sprawdza.

Jak widać mozliwości sporo. Przy czym by dołozyć ;) kolejne, HECO i Arcam to krew z uszu, za duzo jazgodu, zbyt sycząca góra itd.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.