Skocz do zawartości
IGNORED

AURALiC Aries Mini - wyjątkowy strumieniowiec?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tylko zauważę, że Squeezebox też nie był dobrym transportem. Albo inaczej: był bardzo dobrym i mini też jest pewnie bardzo dobrym, w swojej klasie: w tych pieniądzach cudów nie ma.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Wiedziałem z nie będzie grał jak brat to nie ta cenę do tego po musza zachować poziom produktów do ceny

Ja mam Linn majik ds stremer wiec myśle sprzedać go a za Te pieniądze kupić mini aries plus dobry dac i myśle ze będzie lepiej niz dac w majiku , oczywiscie będę musiał dopłacić trochę do daca

:)

majik ds ma już swoje lata, ale może warto go zostawić jako transport i zacząć od Dac'a ?

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

majik ds ma już swoje lata, ale może warto go zostawić jako transport i zacząć od Dac'a ?

Tez tak myślałem , chciałbym kupić auralic daca ale cenę jest zaporowa a z drugiej ręki cieżko dostać , myśle ze dragona daca mozna kupić :) ale chciałbym zeby była słyszalna różnica miedzy tym dacie co siedzi w środku majika

Linna non stop ulepsza sterowanie , teraz wprowadził aplikacje do kolumn , nie bawiłem sie nią jescZe

Suport jest bardzo dobry z linna

Tez tak myślałem , chciałbym kupić auralic daca ale cenę jest zaporowa a z drugiej ręki cieżko dostać , myśle ze dragona daca mozna kupić :) ale chciałbym zeby była słyszalna różnica miedzy tym dacie co siedzi w środku majika

Linna non stop ulepsza sterowanie , teraz wprowadził aplikacje do kolumn , nie bawiłem sie nią jescZe

Suport jest bardzo dobry z linna

Przeciez jest tyle dobrych DACow tanszych niz auralic - no chyba ze kolega ma sentyment do marki...

Przeciez jest tyle dobrych DACow tanszych niz auralic - no chyba ze kolega ma sentyment do marki...

Chętnie usłyszę które dobre i tańsze , myślałem ze vega jest bardzo dobrym przetwornikiem

Podaj kilka przykładów byłbym wdzięczny

Dam soekrisa+amanero+zasilacz salas.

Jeżeli potrafisz sklecić to do kupy

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Chętnie usłyszę które dobre i tańsze , myślałem ze vega jest bardzo dobrym przetwornikiem

Mam nadzieje ze to taki zart tylko z Twojej strony bo wachlarz DACow jest szeroki i coraz szerszy - juz pomijajac chinskie produkcje ktore zbieraja swietne recenzje a sa 3, 4ro krotnie tansze od vegi to zwroce uwage chocby na np NADm51 albo benchmark dac2. Oba tansze i nie gorsze.

czytam fora internetowe i z recenzji uzytkowników wynika ze mini jest zdecydowanie lepszym transportem niz np macbook pod względem przestrzeni i reprodukcji basu

inni piszą też że wbudowany DAC gra lepiej niz irDAC i jest bardzo przestrzenny

@awietek: "np. NADm51 albo Benchmark dac2"

Mam nadzieję, że to taki żart tylko z Twojej strony.

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

@awietek: "np. NADm51 albo Benchmark dac2"

Mam nadzieję, że to taki żart tylko z Twojej strony.

Hehe - moj zart w porownaniu z tym z Twojej stopki wcale nie jest taki zly :D

Mam nadzieje ze to taki zart tylko z Twojej strony bo wachlarz DACow jest szeroki i coraz szerszy - juz pomijajac chinskie produkcje ktore zbieraja swietne recenzje a sa 3, 4ro krotnie tansze od vegi to zwroce uwage chocby na np NADm51 albo benchmark dac2. Oba tansze i nie gorsze.

Mam nadzieje z twoje wnioski opierasz na realnych odsluchach tych Dacow i vega tez słuchałeś nie wspomnę ze porównywałes z daciec w tym samym czasie

Mam nadzieje z twoje wnioski opierasz na realnych odsluchach tych Dacow i vega tez słuchałeś nie wspomnę ze porównywałes z daciec w tym samym czasie

Nigdy nie twierdzilem ze sluchalem ich wszystkich a zwlaszcza w tym samym torze. Napisze tak: gdybym mial wydac tyle pieniedzu na dac na pewno posluchalbym na swoim systemie przynajmniej kilku wlaczajac oba ktore wymienilem.

L.K.S na allegro nowy za około 3700 jest. Nie słuchałem ale z tego co mi wiadomo, to nie ustępuje przetwornikom Hi END, które kosztują 5 razy tyle.

Jest też Audio GD, mają spory wachlarz w ofercie. Jeśli sygnał miałby być wprowadzany przez USB, to warto zwrócić uwagę, aby kupić przetwornik z wmontowanym modułem amanero combo. Ma on własne zasilanie pociągnięte z DACa przez co można uniknąć zaśmieconego zasilania USB z komputera.

Jest również Black Dragon ale jest najdroższy z tego co tu podałem.

Rozumiem ze sa milosnicy marki i dizajnu i akurat do nich ciezko przemawiaja jakiekolwiek argumenty - ale to kazdego prywatna sprawa jak wydaje swoje pieniadze. Pozdrawiam

Rozumiem ze sa milosnicy marki i dizajnu i akurat do nich ciezko przemawiaja jakiekolwiek argumenty - ale to kazdego prywatna sprawa jak wydaje swoje pieniadze. Pozdrawiam

Nie mam sentymentu do żadnej marki , moze być nawet nie znana firma ważne zeby była warta śwojej ceny a wiem ze za dobry dźwięk trzeba zapłacić i tak jak ze wszystkim nie ma nic za darmo :) wymagasz trzeba płacić więcej oczywiscie zależności jakie ma sie oczekiwania , oczywiscie sa pewne wyjątki ale takich jest bardzo mało

Np kolumny kef ls 50 które kosztują tylko 4 tysiące a grają jak za dwary więcej , tyle ze znowu trzeba je łączyć z duzo droższym wzmacniaczem zeby zagrały tak jak trzeba

Mój system gra już bardzo dobrze ale wiem ze mozna lepiej , dlatego chce dobrego daca zeby nie okazało sie ze dac w moim Majik ds gra na podobnym poziomie

Panowie, przeczytalem caly temat, niestety za pozno, bo audio show juz minelo, a ja bedac na targach owszem widzialem i slyszalem auralica mini (podobno z plikow studyjnych, akurat grala plyta bodajze Natalii Nykiel) ale zbytnio sie tym nie zainteresowalem, poprostu zapamietalem ze fajny nieduzy streamer. Spacerujac dalej natknalem sie w tophifi na Bluesound Node 2.

Czy ktos bral to urzadzenie pod uwage? Jak sie maja te urzadzenia wzgledem siebie?

Zaczynam sie rozgladac za streamerem, obecnie slucham cyfrowych plikow tak: sony z3 -> bluetooth -> arcam rBlink ale zaczynaja mi doskwierac ograniczenia zwiazane z bt, chcialbym przesiasc sie na cos co ma daca niegorszego od rblinka ale juz z streamem wifi i najlepiej aplikacja do obslugi mobilnej :)

Na computeraudiophile chwalą się, że mini wraz z daciem zlał Nada M51 i bardzo zbliża się do Wadia121

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

no opinie zbiera świetne ale jeszcze nie ma żadnych recenzji oficjalnych - jeśli wierzyć ludziom na forach to jednak jest hit

Na computeraudiophile chwalą się, że mini wraz z daciem zlał Nada M51 i bardzo zbliża się do Wadia121

A z jakim dac'iem?

Wlasnym wbudowanym, wedlug dyskusji na computer audiphile...

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

No to nieźle, aż nie chce się wierzyć:) Miejmy nadzieję, że choć w połowie to jest prawda:)

Technicznie to zaden problem tylko czy się ktoś odwarzy tak tanio wypuścić produkt. Zazwyczaj ceny sa dopasowywane do konkurencji.

chwilowy brak działalności w audio.

Off topic. Podlaczylem Android TV (Measy B4S rk3288 które lezakowalo od roku u mnie w szufladzie) do USB DAC w Pioneer N7Oa. Gra świetnie. Dziala jako transport USB. Odtwarza bezproblemowo pliki FLAC na USB HDD, Spotify, Spotify Connect, Tidal, Bubble UPnP itp. Mamy więc Auralica dla ubogich a na Allegro już czekają za ok 65O PLN analogiczne nowsze urządzenia oparte na procesorach Intel pod Windows10 pasywnie chłodzone wyplowajace przez port USB natywne sygnały 32/384 i DSD...

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Off topic. Podlaczylem Android TV (Measy B4S rk3288 które lezakowalo od roku u mnie w szufladzie) do USB DAC w Pioneer N7Oa. Gra świetnie. Dziala jako transport USB. Odtwarza bezproblemowo pliki FLAC na USB HDD, Spotify, Spotify Connect, Tidal, Bubble UPnP itp. Mamy więc Auralica dla ubogich a na Allegro już czekają za ok 65O PLN analogiczne nowsze urządzenia oparte na procesorach Intel pod Windows10 pasywnie chłodzone wyplowajace przez port USB natywne sygnały 32/384 i DSD...

Możesz podać przykładowego linka z takim urządzeniem ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do wyboru do koloru. Tylko uwaga nie wszystkie są pasywnie chłodzone.

Najbardziej godne uwagi są te na intelu, bo można tam wgrać każdy system przeznaczony do pc bez żadnych kombinacji.

Moim zdaniem te urządzenia na intelu są bardziej uniwersalnym i funkcjonalnym rozwiązaniem od auralica mini. Jak ktoś nie ma ciśnienia na audiofilskie firmy jest to rozwiązanie w sam raz dla niego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Przemysław_51508

Ja pisalem o tym.

allegro.pl/minix-neo-z64-w10-set-top-box-z-kodi-i-windows-10-i5788979007.html.

Pasywnie chłodzony. Intel inside. Korci mnie żeby go nabyć. Mial coś takiego ktoś w rękach. Aplikacje (Tidal/Foobar) będą chodzic szybko?

• Pokaż nowe odpowiedzi