Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Podziękuj dla squad'a05 :-)

...za doklejanie filmiku do wpisu w którym nie było pisane o żadnych 4429 Studio Monitor.

czuję się zaszczycony :) zerknij do postu 1120 i opamiętaj się już :)

----------------------------------------------------

A z piecem trzeba uważać, bo można się poparzyć i gitarę nadpalić.

A ile gitar nadpaliłeś? Widać że nie masz pojęcia. Można raczej gitarą uszkodzić piec. Moje instrumentalne kable wpinane zarówno do gitary jak i pieca charakteryzują się tym że nie ma tam żadnego strzału w głośniku; pełna kultura na scenie, nie trzeba ściszać wzmacniacza.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Alton człowieku zlituj się i nie spamuj każdego wątku tym dziadostwem. Masz swój klubik o JBL i tam sobie wklejaj te przygody, bo mdłości już można dostać.Zaakceptuj fakt,że są ludzie,którym JBL kojarzy się z sypaniem gwoździ do kibla i nie zmuszaj ich do tortur.

Pawel-S, łazisz po przeróżnych wątkach zaczepiasz lud pisząc swe dyrdymały, bo masz problem z rozumowaniem tego co czytasz.

Ktoś już gdzieś do ciebie pisał na forum, coś w tym stylu, że: ''powinieneś mieć dopisek KONTESTATOR AUDIO ...który głosi swe kontestacje na tematy wypowiedzi innych użytkowników, nie wnosząc żadnych merytorycznych istotnych dla innych postów!, i że jesteś szumem informatycznym który należy odfiltrować.''

Czyżby twój system był taki tęp... jak sam właściciel, to wszystko się zgadza.

Co do JBL to jesteś w błędzie, akurat napisałem w temacie wątku podając kolumny podstawkowe studyjne i domowe z zapytaniem na którym miejscu je plasują. Kulturalnie/elegancko bez żadnego wciskania i komuś już coś nie pasowało jakby ich parzyły i na wpis zareagował w sposób prostacki/kretyński, a jak było pisane o innych kolumnach to nikomu nie przeszkadzało.

'Zaakceptuj fakt, że są ludzie, którym słowa z ust Pawla-S kojarzą się z bajkopisarstwem i nie zmuszaj ich do tortur.'

Edytowane przez atlon11
msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

A co powiecie o tym?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Taki dzwiek slyszalem w remizie na dyskotece:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To spod z moich paluchów i głowy popłynie muzyka :)

W jakim pubie grywasz?

Bowers & Wilkinson jak to mówią średnia klasa HiFi. Pytam co to jest B & W ? Abbey Road Studio ? Nie, znajomości i układy.

Hmm, a słuchałeś jakichś wydań z tej wytwórni? Kiepsko grało? Sprostuję Cię - zmień system.... :)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Pawel-S, łazisz po przeróżnych wątkach zaczepiasz lud pisząc swe dyrdymały, bo masz problem z rozumowaniem tego co czytasz.

Ktoś już gdzieś do ciebie pisał na forum, coś w tym stylu, że: ''powinieneś mieć dopisek KONTESTATOR AUDIO ...który głosi swe kontestacje na tematy wypowiedzi innych użytkowników, nie wnosząc żadnych merytorycznych istotnych dla innych postów!, i że jesteś szumem informatycznym który należy odfiltrować.''

Czyżby twój system był taki tęp... jak sam właściciel, to wszystko się zgadza.

Co do JBL to jesteś w błędzie, akurat napisałem w temacie wątku podając kolumny podstawkowe studyjne i domowe z zapytaniem na którym miejscu je plasują. Kulturalnie/elegancko bez żadnego wciskania i komuś już coś nie pasowało jakby ich parzyły i na wpis zareagował w sposób prostacki/kretyński, a jak było pisane o innych kolumnach to nikomu nie przeszkadzało.

'Zaakceptuj fakt, że są ludzie, którym słowa z ust Pawla-S kojarzą się z bajkopisarstwem i nie zmuszaj ich do tortur.'

Ignore

Taki dzwiek slyszalem w remizie na dyskotece:)

Po pół godziny słuchania takiej napierdalanki wypadłyby mi wszystkie plomby i włosy pod pachami.

Jazgoczący system potrafi złożyć nawet 6-latek bo takich jest mnóstwo.

Sztuka polega na tym aby grało tak ,że mamy dobrą rozdzielczość , transparentność oraz barwę ale bez jazgotu i krojenia uszu.

To wbrew pozorom nie jest takie proste jakby mogło się wydawać.

Edytowane przez Axolotl

A swoją drogą to multum zdjęć z szafami JBL też mnie wkurza, bo podobnie jak kable Rafaela z monitorami nie mają nic wspólnego.

Mają, jeżeli są to monitory dalekiego pola.

Monitory to takie głośniki, które służą realizatorom do monitorowania nagrań.

Dlaczego wśród audiofili przyjęło się nazywać monitorami małe kolumny niepodłogowe? Zapewne z ignorancji i przez podobieństwo do monitorów bliskiego pola.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Hmm, a słuchałeś jakichś wydań z tej wytwórni? Kiepsko grało? Sprostuję Cię - zmień system.... :)

Oni tak długo tych paczek w jednej realizatorce tak długo nie mają, tak że w tym przypadku nie generalizujmy.

Może i nie mają, ale nie jest to już takie złe studio, że układziki muszą być.

A co do tych gitar - ile spaliłeś przesterów lepiej się przyznaj :D

Sztuka polega na tym aby grało tak ,że mamy dobrą rozdzielczość , transparentność oraz barwę ale bez jazgotu i krojenia uszu.

To wbrew pozorom nie jest takie proste jakby mogło się wydawać.

Ale możliwe, nawet z bardzo dobrą rozdzielczością, separacją, selektywnością i dynamiką. Tylko "fucktycznie", troszku trzeba się namęczyć by dojść do tego. ;)

Edytowane przez Cytrus

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Może i nie mają, ale nie jest to już takie złe studio, że układziki muszą być.

Może popatrz na jakich paczkach innych niż B&W grali i grają.Pink Floyd na 100% nie robił na nich produkcji :)

A czy miałeś wyższe modele kolumn tej firmy u siebie w systemie? Bo jeśli nie, to... No właśnie. Zdmuchnęłoby Cię z fotela przy takim Kraftwerku czy Chemical Brothers! :D

Czy masz na myśli B & W 801, wystarczy ? Te pudła a własciwie grające szafy miał kolega i faktycznie dmuchały jak

wentylator. Ilekroć odwiedzałem znajomego pytałem czy nie ma już dość estradowego grania ? Po roku poskutkowało

wymienił na lepsze kolumny. Do dzisiaj rumeni się na wspomnienia o grającym meblu - taki jest B & W.

Atlon , brawo !

Oczywiście to Ampeggio Due 2 dokładnie :)))

Pisałem na szybko z pamięci...a słuchałem faktycznie tych " tablic" ;)

Przy Eurodyn-ach Kalngfilm-a, to są ''tabliczki'' ;-)

Ampeggio Due 2 ... tych z AC-4a AlNiCo?, bo Due są z AC-Xp Fieldcoil.

Z czego jest zrobiony ten przetwornik Voxativ? To jest drewno? Zbity papier?

Membrana jest drewniana , ale nie pytaj o szczegóły ..po sprawdzeniu cen przeszła mi ochota ;)))

Z drewna świerkowego?, a zawieszenie z czego, z koziej skóry?

Jako dodatkowe akcesoria, dostępne są ''Phase Plugs'' którymi można kształtować brzmienie, o właściwości danego materiału :

• Aluminium - Standardowy

• Mosiądz - Polerowany

• Drewno - Dąb, woskowane

• Drewno - Klon, woskowane

• Drewno - Orzech, woskowane

plus-2_600_03.jpg

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Mnie się to kształtowanie brzmienia ogólnie jako strojenie instrumentu nie podoba; to nie ma nic wspólnego z referencją!

Takie np. popularne aplikowane przez różnych producentów i DIY przetworniki Sonido jak dla mnie mają tak narzucającą się barwę że dopiero po dłuższym słuchaniu przestaje to rozpraszać. Same przetworniki w dobrej aplikacji potrafią przyjemnie zabrzmieć ale moim zdaniem nie o to w tym High Endzie tylko chodzi.

bookshelf

Mam pod prądem maluchy Stirling LS 3/5a. Pokój 24m2. W wielu aspektach jest to dźwięk kompletny. Szczególnie ich spójność, czasowość może być wzorem dla wielu konstrukcji. Do odtwarzacza ładuję płyty, których długo nie słuchałem i... poznaję na nowo tzn. wg. LS 3/5a. Duża frajda.

Mam pod prądem maluchy Stirling LS 3/5a. Pokój 24m2. W wielu aspektach jest to dźwięk kompletny. Szczególnie ich spójność, czasowość może być wzorem dla wielu konstrukcji. Do odtwarzacza ładuję płyty, których długo nie słuchałem i... poznaję na nowo tzn. wg. LS 3/5a. Duża frajda.

Bo Ls3/5a to czołówka światowa i zostały uplasowane na 3 pozycji najważniejszych i najlepszych kolumn/monitorów

jakie kiedykolwiek wyprodukowano. Zobacz co tam mamy na 1 pozycji.........to jest dopiero dźwięk i wyrafinowane brzmienie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak parawany Quada to fajne granie ale to nie monitory, w w takim razie z monitorów zostaje tu nie podawane Magico mini II

Niestety nie miałem okazji ich słuchać ale to był moim zdaniem najwyższy poziom jeśli chodzi o konstruowanie obudowy.

No i podchodzi pod monitory bliskiego i średniego pola :)

Chyba żartujesz. Magico to czysty marketing i tylko wpsieracze dystrybutorów się na nie nabierają ;)

Ni w ząb nie rozumiesz bluesa, już ci to pisałem.

Jak to mówią cesarzowi co cesarskie pisałem o tej dokładnie kolumience a nie o innych produktach tej firmy.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Mnie się to kształtowanie brzmienia ogólnie jako strojenie instrumentu nie podoba; to nie ma nic wspólnego z referencją!

Takie np. popularne aplikowane przez różnych producentów i DIY przetworniki Sonido jak dla mnie mają tak narzucającą się barwę że dopiero po dłuższym słuchaniu przestaje to rozpraszać. Same przetworniki w dobrej aplikacji potrafią przyjemnie zabrzmieć ale moim zdaniem nie o to w tym High Endzie tylko chodzi.

A kablami to niby co się w hi endzie robi, też się stroi;)

A kablami to niby co się w hi endzie robi, też się stroi;)

HE He no tak mocny argument no ale czym lepsze kable tym mniej je słychać w torze.

Może to tak Sonido to bardzo fajne kable ale słyszalne w torze.

Zgoda?

Wiemy doskonale obaj że najbardziej liczy się fun :)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

HE He no tak mocny argument no ale czym lepsze kable tym mniej je słychać w torze.

Może to tak Sonido to bardzo fajne kable ale słyszalne w torze.

Zgoda?

Wiemy doskonale obaj że najbardziej liczy się fun :)

Liczy się fun i przyjemność ze słuchania :)

Idealnie neutralne głośniki są zwyczajnie nudne ..

Przerobiłem trochę głośników w tym aerożelowe Audaxy 130ZO , gdzie pasmo w całym zakresie użytecznym głośnika wynosi + - 1 dB....i wybrałem Sonido .

Liczy się fun i przyjemność ze słuchania :)

Idealnie neutralne głośniki są zwyczajnie nudne ..

Przerobiłem trochę głośników w tym aerożelowe Audaxy 130ZO , gdzie pasmo w całym zakresie użytecznym głośnika wynosi + - 1 dB....i wybrałem Sonido .

Wiem funowy masz cały systemik po vinylu już tam za bardzo nie ma co kombinować bo tylko można spieprzyć.

Chyba żartujesz. Magico to czysty marketing i tylko wpsieracze dystrybutorów się na nie nabierają ;)

Raczej ty sobie żartujesz....a tak na serio to słyszałeś te monitory czy tylko wyobrażasz sobie jakby zagrały ?

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Doskonale powiedziane. Ls3/5a to głośniki dla melomana,projekt legendarny,z podstawkowców nic tak nie gra:)

Popieram w 100%.

Dla mnie to podobny fenomen jak Totemy Mite, niby małe tanie paczki z najzwyklejszymi przetwornikami a gra to jak milion dolców.

• Pokaż nowe odpowiedzi