Skocz do zawartości
IGNORED

Platforma antywibracyjna czy podstawki?

magico79

Rekomendowane odpowiedzi

kol. Dyzma i jak widzę unikasz odpowiedzi, z obawy, że możesz znowu się zapędzić w kozi róg ??, czy...??. Może jednak przeczytasz i mi odpowiesz na co liczę bo wtedy dałbym Ci powód nad którym powinieneś przysiąść i pomyśleć.

A sprawa testu i tu powiedzmy otwarcie Twoich zaproszeń na pokazanie że TO! (bezpiecznik) słychać było wałkowane dziesiątki razy i zawsze kończyło się tym samym. Po zaproszeniu w drugim bądź trzecim wpisie zaproszonego obrażałeś i rezygnowałeś ze spotkania.

Bo powiedz kto poważny przyjdzie/przyjedzie do Ciebie kiedy do czasu zaproszenia piszesz o pustych łbach, idiotach itp.??

I na koniec ostatnia uwaga w kontekście testu. Jeśli czyt. to co pogrubione.

To nie ma znaczenia czy wepniesz TO coś u siebie czy w innym systemie. Ponadto namawiasz nas słyszących inaczej żeby spróbować i się przekonać, a Ty jesteś pewien że na bank zadziała. Skoro tak nie powinno mieć dla Ciebie znaczenia gdzie taki test byłby przeprowadzony.

Skoro to FAKT! i ZMIANA JEST NATYCHMIASTOWA ! to usłyszysz to nawet na budżetówce czyż nie ??

A tego akurat nie wiem bo nie sprawdzałem . System który posiadam jest dzwiekowo bardzo transparenty i nie wiem czy zmiany które u mnie są bez najmniejszych problemów słyszalne bedą słyszalne również na budzetowych klockach. Fakt , słyszałem wpływ tych smarowideł na moim wczesniejszym systemie za zdecydownie mniejsze pieniadze wiec...... ale mimo wszystko dlaczego miałbym się nie upierac przy swoim? Tobie powinno byc bez róznicy bo ważne bedzie czy w tescie wykaże wpływ na dzwięk lub nie. To gdzie go przeprowadzimy jest dla ciebie drugorzędne . Dla mnie zaś jako tego który ma odgadnąć to i owo jest to najwazniejsza sprawa i logicznym jest że chciałbym go przeprowadzic na systemie który od strony brzmieniowej znam doskonale. To chyba logiczne . Nie dorabiaj sobie tym samym jakieś dziwnej teorii do tego wszystkiego.

Co zas się tyczy idiotów ,kretynów itp itd to radzę przeczytac wasze wtórowania pod moim adresem przed zaproszeniem na test ale i zaraz po nim. Tyle w temacie.

posluchaj, sly juz pisal o tym, ze nie trzeba miec super wypasionego sprzetu, zeby sluchac muzyki i miec z tego przyjemnosc. myslisz, ze gwarancja zadowolenia ze sluchania muzyki jest drogi sprzet?

zastanow sie

Ale nie ma nad czym. Zamiast rozmyslac o waszych wydumanych historiach ze swiata " nauki" wolę odpalic sprzęt i posłuchac z nieskrywana przyjemnoscią kilku fajnych płyt. Nie interesuje mnie jakie kto ma zdanie na dany temat i to czy zgadza się z moim bo do niczego mi to nie jest potrzebne. Bez tej waszej wybitnej znajomości na temat "wiedzy elektronicznej" zbudowałem sobie system , który pozwala mi słuchac muzyki z wielką radochą i to się liczy . Nic więcej. A jesli chodzi o gwarancję zadowolenia ze słuchania muzyki , to każdy sam sobie okresla poziom jaki go pod tym względem satysfakcjonuje i jest to bardzo subiektywna ocena. Zresztą jak wszystko .

Przecież nawet 1/3 postów nie przeczytałeś, to skąd możesz wiedzieć co i kto tutaj napisał?

Wiesz że zawsze strasznie się cieszę kiedy Cie widzę, ale nie bardzo rozumiem co akurat tutaj robisz.

Do tej pory naliczyłem ile, 1, 2, 3, 4... 23 twoje posty w tym wątku, ale jakoś ani jednego na temat platform lub podstawek.

Domyślam się, że zostałeś wezwany na pomoc kolegom, którzy wystrzelali się z "argumentów" i tempo dyskusji zdecydowanie siadło,

ale teraz co, wpadł sly30 i będzie wszystkich przepytywał z tego co mają w swoich pokojach? Eee, no nieee, chyba stać Cię na więcej.

Może dla odmiany porozmawiajmy o platformach i podstawkach. Opowiesz nam w skrócie jak to według Ciebie działa?

Wiem że sam stosujesz, więc pewnie zechcesz się podzielić swoja wiedzą na ten temat, prawda? No to od czego zaczniemy?

Jak chcesz na ten temat pogadac to najpierw choc jedną taka rzecz przetestuj u siebie ale obawiam się nie nie bedzie na czym:)

Może od, kultowego już, wpływu stolika na obraz w TV?

To jest forum pasjonatów muzyki i dobrego sprzetu audio więc obawiam się , że jak chcesz pogadac na temat obrazu telewizorow to nie to forum kolego:)

To jest forum pasjonatów muzyki i dobrego sprzetu audio więc obawiam się , że jak chcesz pogadac na temat obrazu telewizorow to nie to forum kolego:)

Z tym obrazem TV to nie ja wyskoczyłem ( nie śledziłeś wątku dokładnie ) tylko kolega sir.jax, teraz przypomniałem tylko tak dla zabawy bo smutno i poważnie się zrobiło.

I nawet kolega sir,jax zażartował, a mógłby się obrazić ale widocznie ma do siebie dystans w przeciwieństwie do co niektórych interlokutorów.

A tego akurat nie wiem bo nie sprawdzałem . System który posiadam jest dzwiekowo bardzo transparenty i nie wiem czy zmiany które u mnie są bez najmniejszych problemów słyszalne bedą słyszalne również na budzetowych klockach. Fakt , słyszałem wpływ tych smarowideł na moim wczesniejszym systemie za zdecydownie mniejsze pieniadze wiec...... ale mimo wszystko dlaczego miałbym się nie upierac przy swoim? Tobie powinno byc bez róznicy bo ważne bedzie czy w tescie wykaże wpływ na dzwięk lub nie. To gdzie go przeprowadzimy jest dla ciebie drugorzędne . Dla mnie zaś jako tego który ma odgadnąć to i owo jest to najwazniejsza sprawa i logicznym jest że chciałbym go przeprowadzic na systemie który od strony brzmieniowej znam doskonale. To chyba logiczne . Nie dorabiaj sobie tym samym jakieś dziwnej teorii do tego wszystkiego.

Co zas się tyczy idiotów ,kretynów itp itd to radzę przeczytac wasze wtórowania pod moim adresem przed zaproszeniem na test ale i zaraz po nim. Tyle w temacie.

Ale nie ma nad czym. Zamiast rozmyslac o waszych wydumanych historiach ze swiata " nauki" wolę odpalic sprzęt i posłuchac z nieskrywana przyjemnoscią kilku fajnych płyt. Nie interesuje mnie jakie kto ma zdanie na dany temat i to czy zgadza się z moim bo do niczego mi to nie jest potrzebne. Bez tej waszej wybitnej znajomości na temat "wiedzy elektronicznej" zbudowałem sobie system , który pozwala mi słuchac muzyki z wielką radochą i to się liczy . Nic więcej. A jesli chodzi o gwarancję zadowolenia ze słuchania muzyki , to każdy sam sobie okresla poziom jaki go pod tym względem satysfakcjonuje i jest to bardzo subiektywna ocena. Zresztą jak wszystko .

Jak chcesz na ten temat pogadac to najpierw choc jedną taka rzecz przetestuj u siebie ale obawiam się nie nie bedzie na czym:)

nie obracaj kota ogonem. my tez sluchamy muzyki z przyjemnoscia, tylko bez tych wydumanych smalcowo - bezpiecznikowych udziwnien. uwierz mi, ze bez tego tez sie da, a ze ty slyszysz dodatkowo cos jeszcze, to hmmmm, ..... a jakies glosy tez czasami zdarza ci sie slyszec?

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Użytkownik Clatu dnia 13.10.2015 - 10:13 napisał

kol. Dyzma i jak widzę unikasz odpowiedzi, z obawy, że możesz znowu się zapędzić w kozi róg ??, czy...??. Może jednak przeczytasz i mi odpowiesz na co liczę bo wtedy dałbym Ci powód nad którym powinieneś przysiąść i pomyśleć.

A sprawa testu i tu powiedzmy otwarcie Twoich zaproszeń na pokazanie że TO! (bezpiecznik) słychać było wałkowane dziesiątki razy i zawsze kończyło się tym samym. Po zaproszeniu w drugim bądź trzecim wpisie zaproszonego obrażałeś i rezygnowałeś ze spotkania.

Bo powiedz kto poważny przyjdzie/przyjedzie do Ciebie kiedy do czasu zaproszenia piszesz o pustych łbach, idiotach itp.??

I na koniec ostatnia uwaga w kontekście testu. Jeśli czyt. to co pogrubione.

To nie ma znaczenia czy wepniesz TO coś u siebie czy w innym systemie. Ponadto namawiasz nas słyszących inaczej żeby spróbować i się przekonać, a Ty jesteś pewien że na bank zadziała. Skoro tak nie powinno mieć dla Ciebie znaczenia gdzie taki test byłby przeprowadzony.

Skoro to FAKT! i ZMIANA JEST NATYCHMIASTOWA ! to usłyszysz to nawet na budżetówce czyż nie ??

Dyzman dla mnie logicznym podejściem wg. Twojej wiedzy i pewności powinieneś w dwie sekundy na każdym systemie usłyszeć różnice bezpiecznika którego używasz bo jak sam twierdzisz i nie jednokrotnie piszesz Ty te zmiany słyszysz, i przekonujesz że wpływ owego TEGO jest niezaprzeczalny!!.

Nie logicznym natomiast dla mnie jest upieranie się, iż tylko na swoim systemie jesteś w stanie te różnice wychwycić. To przeczy Twojej logice bo skoro wpływ można usłyszeć natychmiast to czyż na innym systemie niż Twój nie powinieneś też "słyszeć" ??

No pomyśl. Na swoim usłyszysz,a na innym nie, skoro wpływ bezpiecznika jest niezaprzeczalny jak twierdzisz ??. I tu nie chodzi o to jaki masz system tylko wpływ owego czegoś na dowolny system.

ps. Co do obrażania, nie przypominam sobie bym Cię obdarował jakimkolwiek epitetem. Wręcz przeciwnie kulturalnie proszę o udzielanie odpowiedzi i jak do tej pory na jedno z moich pytań nie odpowiedziałeś ;-)

Miłego..

Ty jesteś sly30?

Ależ nie ma logiki. Logika jest wtedy, gdy stwierdzasz że coś nie działa nie widząc tego nigdy na oczy.... hehehe

Po pierwsze tego nie wiesz co kto na oczy widział, czego próbował i co ma w domu, dlatego nie bardzo rozumiem co Cię tak rozbawiło.

Mnie dużo bardziej bawi, gdy stwierdzasz że coś działa nie wiedząc ani jak, ani dlaczego, ani na co, ani w jaki znany nauce sposób.

Tym bardziej, że nie rozmawiamy tutaj o podróżowaniu w czasie, tylko o zwykłej desce do krojenia cebuli kosztującej kilka patoli.

To jest dopiero ubaw... hehehe

I o metalowych kolcach amortyzujących wibracje.

I o antywibracyjnych stolikach przenoszących wibracje z jednego urządzenia na inne.

I o paru innych sprawach, o których nie chciało Ci się czytać, a mi się nie chce przepisywać 28 stron tych bzdur.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Tym bardziej, że nie rozmawiamy tutaj o podróżowaniu w czasie, tylko o zwykłej desce do krojenia cebuli kosztującej kilka patoli.

Nie przeginaj z tą deską do krojenia cebuli :))

Te wszystkie platformy mają przecież jakąś konstrukcję odbiegającą od zwykłej deski, takie upraszczanie jest nie na miejscu.

Jednak zgodzę się, że ceny niektórych z nich to przegięcie pały i tyle, a to co odpierdala PAB to już w ogóle nie rozumiem, bo ani to wygląda, ani... nie posadził bym nawet na tym teścioiwej :)

Najtańsza ROGOZA kosztuje chyba coś ok.500 z hakiem, podobnej grubości z MDFu i z 1,5mm okleiną naturalną zrobił mi stolarz ze Swaja za 59pln, tylko bez zaokrąglonej przedniej krawędzi jak u Rogoza kolce komplet ok 30 kilku zł w RMS i tyle.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Te wszystkie platformy mają przecież jakąś konstrukcję odbiegającą od zwykłej deski, takie upraszczanie jest nie na miejscu.

Ty wymieniłeś same blaty w stoliku i stwierdziłeś że jest lepiej, czyli wymieniłeś deskę do krojenia :D

Ty wymieniłeś same blaty w stoliku i stwierdziłeś że jest lepiej, czyli wymieniłeś deskę do krojenia :D

Mogę poprosić o post w którym stwierdzam definitywnie, że jest lepiej?

Jednak zgodzę się, że ceny niektórych z nich to przegięcie pały i tyle, a to co odpierdala PAB to już w ogóle nie rozumiem, bo ani to wygląda, ani... nie posadził bym nawet na tym teścioiwej :)

Najtańsza ROGOZA kosztuje chyba coś ok.500 z hakiem, podobnej grubości z MDFu i z 1,5mm okleiną naturalną zrobił mi stolarz ze Swaja za 59pln, tylko bez zaokrąglonej przedniej krawędzi jak u Rogoza kolce komplet ok 30 kilku zł w RMS i tyle.

sir i nie sądzisz że powyższym stwierdzeniem udowadniasz iż, co nie którzy (pewnie wielu) daje się nabijać w butelkę sądząc że kupując coś za parę tysięcy poprawi dźwięk swojego systemu o kilka klas??. Popuśćmy wodzę fantazji ;-)

Szafka podnosi jakość o dwie klasy...

Deska z kolcami o kolejne dwie, no może trzy...

Sieciówki wiadomo jakie ;-) to już kilka klas wyżej..

Teraz posmarujemy, poczekamy i mamy dźwięk na miarę takiego hajenda że nie wiem czy już nie jesteśmy w stratosferze ;-)

A to wszystko dzięki systemowi za no ??, nooo może kilka kzł.

Aha zapomniałbym, jeszcze te kilogramy na kolumny i można zwariować...hahaha...

Szafka podnosi jakość o dwie klasy...

Deska z kolcami o kolejne dwie, no może trzy...

Sieciówki wiadomo jakie ;-) to już kilka klas wyżej..

Błędny tok rozumowania, to tak nie działa że każdy kolejny element "układanki" wynosi sprzęt na wyżyny o kolejną klasę lub dwie.

Tego typu logika i rozumowanie świadczy tylko o braku jakiegokolwiek kontaktu i doświadczenia z tymi całymi pierdołami audio voodoo.

Mogę poprosić o post w którym stwierdzam definitywnie, że jest lepiej?

A BĘDZIE JESZCZE LEPIEJ Z PÓLKAMI Z MDFu i co mi zrobisz?

W końcu miałem czas przysiąść do muzyki z nowymi blatami z MDF i porządną okleiną w stoliku, kto kupi blaty fornirowane z płyty wiórowej skoro nie słyszycie różnicy to za pół darmo oddam wiórówki przydadzą się na fajny stolik ?

:)))

Nie mniej stolik spełnia swoją funkcję i działa w całym spektrum pasma mimo, że blaty z plyty wiórowej pokrytej fornirem działają raczej wybiórczo na pochłanianie energii w porownaniu z MDFem.

Szach i mat :D

Logika jest wtedy, gdy stwierdzasz że coś nie działa nie widząc tego nigdy na oczy....

Sly, to ja chciałbym zobaczyć wreszcie jak Ty skaczesz z trzydziestego piętra w samych slipkach i wełnianych skarpetkach - bo to one wg mnie zapewniają bezpieczne lądowanie :P

Szach i mat :D

Szach i mat? A co to, jakieś zawody?

Sorry, ale .... albo lepiej nie, już nic.

Nie podniecaj się, bo widzę że z nudów poszukałeś moje teksty i pogrubiłeś, ale w żadnym nie jest napisane o jakimś konkretnym wpływie na brzmienie, że poprawiło się to czy tamto.

Ostatni tekst z tym działaniem wybiórczym jest powieleniem twierdzenia Rogoza, a o poprawie całego spektrum jak to napisałem to nie zasługa samych półek, ale niech ci będzie skoro lubisz się tym podniecać.

Teraz wiem tylko tyle, że jednak rogoz nie pieprzy bez sensu i MDF działa inaczej niż płyta wiórowa i tyle.

A czy lepiej to kwestia upodobań i nie jestem o tym święcie przekonany że lepiej, ale napewno inaczej.

Nie podniecaj się, bo widzę że z nudów poszukałeś moje teksty i pogrubiłeś, ale w żadnym nie jest napisane o jakimś konkretnym wpływie na brzmienie, że poprawiło się to czy tamto.

Nie odwracaj kota ogonem, z tekstem o sprzedaży blatów wiórowych wyskoczyłeś twierdząc, że my nie słyszymy róznic czyli to wskazuje, że Ty słyszysz i teraz chcesz się starych pozbyć :) Poza tym czarno na białym potwierdzasz kogoś wypociny, ze MDF lepiej tłumi czyli to już pachnie Ci zmianami :) A i ważna rzecz mnie nie obchodzi co się zmieniło tylko sam fakt, że stwierdzasz jakąś różnicę brzmienia w blatach z różnych materiałów.

A i ważna rzecz mnie nie obchodzi co się zmieniło tylko sam fakt, że stwierdzasz jakąś różnicę brzmienia w blatach z różnych materiałów.

Bo stwierdzam, tak jak stwierdzam wpływ sieciówek i bezpieczników o listwach i kondycjonerach nie wspomnę.

Tylko, że ja to wszystko przerobiłem, a ty tylko teoretyzujesz.

W/g mnie to ty możesz swoje zabawki audio postawić na podłodze.

Pozdrawiam

Błędny tok rozumowania, to tak nie działa że każdy kolejny element "układanki" wynosi sprzęt na wyżyny o kolejną klasę lub dwie.

Tego typu logika i rozumowanie świadczy tylko o braku jakiegokolwiek kontaktu i doświadczenia z tymi całymi pierdołami audio voodoo.

Czyżby??. Zapoznaj się dobrze z twórczością kol. Dyzmy, a stwierdzisz jak bardzo się mylisz ;-)

Bo stwierdzam, tak jak stwierdzam wpływ sieciówek i bezpieczników o listwach i kondycjonerach nie wspomnę.

Pozdrawiam

A skąd ta pewność kol. sir, że my tego nie przerabialiśmy ??Piszę ogólnie o oponentach na wasze teorie podparte jedynie jednym słowem "słyszę". My twierdząc że czegoś nie "słyszymy" jesteśmy wstanie wykazać czemu tak się dzieje.

A Ty słysząc bezpiecznik, czy sieciówkę co powiesz??, czym się podeprzesz??...tym że słyszysz??. A czemu ??...bo ??...słyszysz i kropka??.

To co ten bezpiecznik w sobie ma, że Ty słyszysz. Milion mikroskopijnych robocików co to tą muzykę przez ten cieniutki drucik ulepszają ??.

Skoro jesteś pewien że słyszysz zorganizuj ślepy test w zaprzyjaźnionym sklepie i wiem że koledzy chętnie wyjdą Ci na przeciw i udostępnią porządny system byś mógł wykazać, że ja i wielu mi podobnych się mylimy. Nie sądzisz że wtedy Twoja osoba zyska na wiarygodności bo tak to mogę śmiało powtórzyć Twoje słowa...teoretyzujesz ;-)

Pozdrawiam

A dlaczego mam trzymać sprzęt na podłodze? Bo nie wierzę w grające stoliki? Nie rozmieszaj mnie:) Przerobiłeś powiadasz i to daje ci prawo do pisania bzdetów? Że o takich głupotach jak kierunek bezpiecznika nie wspomnę:) poza tym gdzie masz jakiekolwiek dowody mierzalne "kierunkowości bezpiecznika"?

A Ty słysząc bezpiecznik, czy sieciówkę co powiesz??, czym się podeprzesz??...tym że słyszysz??. A czemu ??...bo ??...słyszysz i kropka??.

Masz rację nie słyszę bezpiecznika, nie słyszę też sieciówek, wiesz nie słyszę też listwy czy innego kondycjonera, a wiesz dlaczego?

W sumie nie ma różnicy między zwykłym kablem niczym sznurek od lampki nocnej, a porządnym zasilającym od Enerra czy Neela, albo Shunyaty.

Powiem więcej znam gościa (i nie tylko ja) co prawda wirtualnie, ale zawsze :) który twierdzi, że nawet wzmacniacze nie różnią się od siebie brzmieniowo, zresztą odtwarzacze też bo nie mają prawa brzmieć inaczej nawet gość podpiera te teorie "naukowo".

Może zrobimy meet razem z jegomościem?

Co wy na to?

My twierdząc że czegoś nie "słyszymy" jesteśmy wstanie wykazać czemu tak się dzieje.

Mógłbyś rozwinąć temat w tym kierunku?

Od dawna nurtuje mnie ten problem jak udowodnić, że coś słychać lub nie. Na razie jakoś trudno to wykazać. No chyba, że wyskoczysz ze ślepymi testami, tylko z tym też jest problem. Spory problem, o czym zwolennicy nie mówią.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Że o takich głupotach jak kierunek bezpiecznika nie wspomnę:) poza tym gdzie masz jakiekolwiek dowody mierzalne "kierunkowości bezpiecznika"?

A wiesz... można był tutaj, albo na sąsiednim chyba link lub wstawiony obraz z pomiarów.

Poszukaj...

Masz rację nie słyszę bezpiecznika, nie słyszę też sieciówek, wiesz nie słyszę też listwy czy innego kondycjonera, a wiesz dlaczego?

W sumie nie ma różnicy między zwykłym kablem niczym sznurek od lampki nocnej, a porządnym zasilającym od Enerra czy Neela, albo Shunyaty.

Powiem więcej znam gościa (i nie tylko ja) co prawda wirtualnie, ale zawsze :) który twierdzi, że nawet wzmacniacze nie różnią się od siebie brzmieniowo, zresztą odtwarzacze też bo nie mają prawa brzmieć inaczej nawet gość podpiera te teorie "naukowo".

Może zrobimy meet razem z jegomościem?

Co wy na to?

Raczej nikt z Twoich tutaj oponentów nie traktuje poważnie Trówymiarowego Pawełka bo on z kolei popadł w skrajność. Nikt z nas nie napisał tutaj, tak jak on twierdzi, że każdy wzmacniacz przy wyrównanych poziomach głośności brzmi tak samo, bo to taka sama niedorzeczność jak ten Twój słynny stolik, który obraz plazmy poprawił.

A wiesz... można był tutaj, albo na sąsiednim chyba link lub wstawiony obraz z pomiarów.

Poszukaj...

Jasne jasne :D Kierunkowość przewodów nie istnieje, dlaczego? Obrazowo masz to wytłumaczone tu od 4.30 :)

Raczej nikt z Twoich tutaj oponentów nie traktuje poważnie Trówymiarowego Pawełka bo on z kolei popadł w skrajność

A wiesz, że nie chodzi o Pawełka :)

Jasne jasne :D Kierunkowość przewodów nie istnieje, dlaczego? Obrazowo masz to wytłumaczone tu od 4.30 :)

Tiaaaa reduktor szumu to taki Pawełek i jannowak :)

Pomiarowiec pełną gębą, przestałem go oglądać od momentu jak próbował wykazać brak różnic miedzy kablami RCA, czy bodajże USB biorąc praktycznie kabelki z jednego przedziału cenowego/jakościowego (5,20 i ok.50zł)/szt.

Żałosne.

Pomiarowiec pełną gębą, przestałem go oglądać od momentu jak próbował wykazać brak różnic miedzy kablami RCA, czy bodajże USB biorąc praktycznie kabelki z jednego przedziału cenowego/jakościowego (5,20 i ok.50zł)/szt.

Żałosne.

To USB też słyszysz?

Szacun!

Jak zwykle "podziwu" godna konsekwencja.

Kiedy dokładnie o tym i w tym wątku, uwalił taką bzdurę twój akolita, nie było pryncypialnej reakcji.

Jak przypomniał sprawę kolega trzeźwy (audiofan01) - żałosne oburzenie i pouczanie.

Tylko nie leć jeszcze na skargę, że napisał coś nie na temat,nie do tego forum troll paskudny!

To nie ja tu skomlę jak bezjajowa ciota i nie ja zajmuję się trolowaniem trolu.

Z tym obrazem TV to nie ja wyskoczyłem ( nie śledziłeś wątku dokładnie ) tylko kolega sir.jax, teraz przypomniałem tylko tak dla zabawy bo smutno i poważnie się zrobiło.

I nawet kolega sir,jax zażartował, a mógłby się obrazić ale widocznie ma do siebie dystans w przeciwieństwie do co niektórych interlokutorów.

Wiem kto wyskoczył ale też wiem kto go podłapał i ciagnie od tego czasu wiec nie tłumacz się.

nie obracaj kota ogonem. my tez sluchamy muzyki z przyjemnoscia, tylko bez tych wydumanych smalcowo - bezpiecznikowych udziwnien. uwierz mi, ze bez tego tez sie da, a ze ty slyszysz dodatkowo cos jeszcze, to hmmmm, ..... a jakies glosy tez czasami zdarza ci sie slyszec?

Wiem , że bez tego się da , bo słuchac można nawet na radyjku za 15 zł kupionym na bazarze od Ukraińca . To już nie mój problem ze tobie to wystarczy i masz uposledzony słuch. Reszty nawet nie komentuje bo szkoda na te wypociny czasu.

Dyzman dla mnie logicznym podejściem wg. Twojej wiedzy i pewności powinieneś w dwie sekundy na każdym systemie usłyszeć różnice bezpiecznika którego używasz bo jak sam twierdzisz i nie jednokrotnie piszesz Ty te zmiany słyszysz, i przekonujesz że wpływ owego TEGO jest niezaprzeczalny!!.

Nie logicznym natomiast dla mnie jest upieranie się, iż tylko na swoim systemie jesteś w stanie te różnice wychwycić. To przeczy Twojej logice bo skoro wpływ można usłyszeć natychmiast to czyż na innym systemie niż Twój nie powinieneś też "słyszeć" ??

No pomyśl. Na swoim usłyszysz,a na innym nie, skoro wpływ bezpiecznika jest niezaprzeczalny jak twierdzisz ??. I tu nie chodzi o to jaki masz system tylko wpływ owego czegoś na dowolny system.

ps. Co do obrażania, nie przypominam sobie bym Cię obdarował jakimkolwiek epitetem. Wręcz przeciwnie kulturalnie proszę o udzielanie odpowiedzi i jak do tej pory na jedno z moich pytań nie odpowiedziałeś ;-)

Miłego..

Nie ma w tym nic nie logicznego bo jasno wytłumaczyłem Ci dlaczego przy tym się upieram. To bardzo logiczne . Poza tym nie kłam bo nigdzie nie napisałem , że na innych systemach tego nie słychać. To bzdura do kwadratu którą sam wymysliłeś. Przeczytaj sobie jeszcze raz wszystko co na temat ewentualnego testu napisałem i wskaż mi choc jedno zdanie w którym napisałem że w innych systemach tego nie słychac. Skoro działa u mnie działa i w kazdym innym , tyle że w kazdym innym może być go słychac mniej lub bardziej w zależnosci od stopnia wyrafinowania systemu i jego brzmieniowej transparentnosci. Gdzie tu brak logiki panie krętaczu? I chyba logicznym jest że taki test chciałbym przeprowadzic na sobie znanym systemie? Czy może się mylę?:) Jak ktos chce to zapraszam a jak ktos mi proponuje na innych nie znanych mi systemach to ja dziękuję . Nie muszę nic nikomu udowadniac przecież :) Niech każdy zyje sobie w błogiej nieświadomości:)

I jeszcze kwestia epitetów. Czy uważasz że tylko takimi zwrotami mozna kogos słownie dotknąć? Poczytaj wasze wypowiedzi , jak są formułowane , w jakim kontekscie uzyte i po co są w ogóle artykułowane . Nie potraficie uszanować odmiennego zdania niz wasze mimo tego że ten ktoś miał okazję to o czym pisze wypróbować , w przeciwieństwie do waszej gromadki. Czy uważasz że ocena wpływu czegokolwiek na brzmienie nie może byc oparta o odsłuch? By stwierdzic czy jednak kolumna brzmi lepiej od innej nie muszę znać zasady jej działania . To tylko taki prosty przykład:)

I dodatkowo miszczu nasz twierdzi za każdym razem - ŻE NIE MOŻEMY O TYM NIC WIEDZIEĆ, DOPÓKI NIE WYPOŻYCZYMY SOBIE I NIE SPRÓBUJEMY U SIEBIE - na zupełnie dowolnym i nieznanym mu przecież systemie.

Gdzie tu logika?

Nigdy jej nie było!

No włąsnie widać . Poje....ło ci sie miscu dokumentnie:)))) ale tak masz od samego poczatku więc się nie przejmuj. To normalne po hibernacji.

Ty jesteś sly30?

Po pierwsze tego nie wiesz co kto na oczy widział, czego próbował i co ma w domu, dlatego nie bardzo rozumiem co Cię tak rozbawiło.

Mnie dużo bardziej bawi, gdy stwierdzasz że coś działa nie wiedząc ani jak, ani dlaczego, ani na co, ani w jaki znany nauce sposób.

To jest dopiero ubaw... hehehe

I o metalowych kolcach amortyzujących wibracje.

I o antywibracyjnych stolikach przenoszących wibracje z jednego urządzenia na inne.

I o paru innych sprawach, o których nie chciało Ci się czytać, a mi się nie chce przepisywać 28 stron tych bzdur.

To co tu jeszcze robisz buraku jeden ?

No własnie . Sam testowałem deskę do krojenia chleba firmy PAB , taka dwu blatowa z naciągiem strunowym i stopkami na łozyskach . Problem jest tylko jeden. Ni cholery nie mozna na niej pokroic chleba:) A tak juz całkiem serio świetnie działa pod Moonem i Levinsonem a na dodatek fajnie wygląda.

Czy uważasz , że po tym co tu wypisujesz ktos bedzie cie traktował serio? Chyba tylko twoje przydupaski pokroju parantulli ale to akurat mnie nie dziwi.

Sly, to ja chciałbym zobaczyć wreszcie jak Ty skaczesz z trzydziestego piętra w samych slipkach i wełnianych skarpetkach - bo to one wg mnie zapewniają bezpieczne lądowanie :P

Bardzo inteligentny tok rozumowania. I tak własnie wygląda wiekszosć waszych wypocin. Dziecinada i smarki pod nosem .

Nie odwracaj kota ogonem, z tekstem o sprzedaży blatów wiórowych wyskoczyłeś twierdząc, że my nie słyszymy róznic czyli to wskazuje, że Ty słyszysz i teraz chcesz się starych pozbyć :) Poza tym czarno na białym potwierdzasz kogoś wypociny, ze MDF lepiej tłumi czyli to już pachnie Ci zmianami :) A i ważna rzecz mnie nie obchodzi co się zmieniło tylko sam fakt, że stwierdzasz jakąś różnicę brzmienia w blatach z różnych materiałów.

Weż choc jedną z tych rzeczy o których tu klepiesz wypozycz i pod tym kątem sprawdz a potem gadaj na ten temat do woli.

Czyżby??. Zapoznaj się dobrze z twórczością kol. Dyzmy, a stwierdzisz jak bardzo się mylisz ;-)

A skąd ta pewność kol. sir, że my tego nie przerabialiśmy ??Piszę ogólnie o oponentach na wasze teorie podparte jedynie jednym słowem "słyszę". My twierdząc że czegoś nie "słyszymy" jesteśmy wstanie wykazać czemu tak się dzieje.

To co ten bezpiecznik w sobie ma, że Ty słyszysz. Milion mikroskopijnych robocików co to tą muzykę przez ten cieniutki drucik ulepszają ??.

Skoro jesteś pewien że słyszysz zorganizuj ślepy test w zaprzyjaźnionym sklepie i wiem że koledzy chętnie wyjdą Ci na przeciw i udostępnią porządny system byś mógł wykazać, że ja i wielu mi podobnych się mylimy. Nie sądzisz że wtedy Twoja osoba zyska na wiarygodności bo tak to mogę śmiało powtórzyć Twoje słowa...teoretyzujesz ;-)

Dla kogos wprowadzane zmiany moga być pomijalnie małe lub zadne jak dla was np. Dla mnie każda poprawa brzmienia jest wazna choć każda ma inny zasięg i wymiar ale każda z nich podnosi jakośc odtwarzanego dzwięku co w rezultacie wszystko razem do kupy sprawia , że system gra zdecydowanie lepiej niż bez tych wynalazków.

A co do waszego teoretyzowania to sami wielokrotnie tu przyznaliscie się do tego że nie słuchaliście , nie testowaliście ale swoje wiecie więc komentarz wydaje sie tu zbędny. Dlaczego uwazasz że komus bedzie zależec na udowodnieniu wam czegokolwiek? Bajajcie sobie dlaej na forach trolując w co drugim wątku a my bedziemy w dalszym ciagu słuchac muzyki na naszych systemach z domieszką waszego ulubionego voodoo.

A dlaczego mam trzymać sprzęt na podłodze? Bo nie wierzę w grające stoliki? Nie rozmieszaj mnie:) Przerobiłeś powiadasz i to daje ci prawo do pisania bzdetów? Że o takich głupotach jak kierunek bezpiecznika nie wspomnę:) poza tym gdzie masz jakiekolwiek dowody mierzalne "kierunkowości bezpiecznika"?

Coś mi umknęło czy bajki tworzysz? Jaka kierunkowośc bezpieczników?

Żałosne.

Załosne niestety od samego poczatku

Czy uważasz , że po tym co tu wypisujesz ktos bedzie cie traktował serio? Chyba tylko twoje przydupaski pokroju parantulli ale to akurat mnie nie dziwi.

Ty masz nick sir.jax? bo o ile sobie przypominam odpowiedź była dla niego.

Weż choc jedną z tych rzeczy o których tu klepiesz wypozycz i pod tym kątem sprawdz a potem gadaj na ten temat do woli.

Nie mam potrzeby wypożyczać blatów z MDF, bo o nich była mowa z kolegą sir.jax, wiem jak wygląda taki blat, uwierz mi na słowo :)

Coś mi umknęło czy bajki tworzysz? Jaka kierunkowośc bezpieczników?

Tobie ogólnie dużo rzeczy umyka, szczególnie niewygodne pytania które olewasz, ale za to jak już ktoś podejmie polemikę z kimś innym wcinasz się ni z tego, ni z owego jak majty w krok, choć pojęcia nie masz o czym mowa. A przypominam, że chodzi o blaty do stolika i ich rzekomy wpływ na elektronikę.

Użytkownik Clatuo dnia 13.10.2015 - 14:01 napisał:

To pisałem ja>>

Dyzman dla mnie logicznym podejściem wg. Twojej wiedzy i pewności powinieneś w dwie sekundy na każdym systemie!!! usłyszeć różnice bezpiecznika którego używasz bo jak sam twierdzisz i nie jednokrotnie piszesz Ty te zmiany słyszysz, i przekonujesz że wpływ owego TEGO jest niezaprzeczalny!!.

Nie logicznym natomiast dla mnie jest upieranie się, iż tylko na swoim systemie jesteś w stanie te różnice wychwycić. To przeczy Twojej logice bo skoro wpływ można usłyszeć natychmiast to czyż na innym systemie niż Twój nie powinieneś też "słyszeć" ??!!!

No pomyśl. Na swoim usłyszysz,a na innym nie, skoro wpływ bezpiecznika jest niezaprzeczalny jak twierdzisz ??. I tu nie chodzi o to jaki masz system tylko wpływ owego czegoś na dowolny system!!!.

Nie ma w tym nic nie logicznego bo jasno wytłumaczyłem Ci dlaczego przy tym się upieram. To bardzo logiczne . Poza tym nie kłam bo nigdzie nie napisałem , że na innych systemach tego nie słychać. To bzdura do kwadratu którą sam wymysliłeś. Przeczytaj sobie jeszcze raz wszystko co na temat ewentualnego testu napisałem i wskaż mi choc jedno zdanie w którym napisałem że w innych systemach tego nie słychac. Skoro działa u mnie działa i w kazdym innym!!! , tyle że w kazdym innym może być go słychac mniej lub bardziej w zależnosci od stopnia wyrafinowania systemu i jego brzmieniowej transparentnosci. Gdzie tu brak logiki panie krętaczu? I chyba logicznym jest że taki test chciałbym przeprowadzic na sobie znanym systemie? Czy może się mylę?:) Jak ktos chce to zapraszam a jak ktos mi proponuje na innych nie znanych mi systemach to ja dziękuję . Nie muszę nic nikomu udowadniac przecież :) Niech każdy zyje sobie w błogiej nieświadomości:)

Dyzman dałeś teraz ewidentny dowód jak przekręcasz czyjeś wypowiedzi na swoją modłę i nie czytasz ze zrozumieniem. Ja piszę dokładnie to samo tylko Ty nie widzisz, nie chcesz, nie rozumiesz ??, nie mam pojęcia a na dodatek twierdzisz że to ja kręcę. Wybacz ale jak tu z Tobą dyskutować??.

Pytałem dokładnie o to samo i dla pewności zaznaczyłem....z wykrzyknikami. Więc wciąż kręcę ??.

I wybacz (ponownie), ale Twoje ostatnie zdanie jednak daje podstawy do tego by myśleć że na innych systemach to Ty już nie ten tego i dziękuję mówisz. A czemu??, przecież twierdzisz że na KAŻDYM to będzie słychać więć Twoje ucho powinno to wyłapać natychmiast.. Noooo chyba, że jednak masz obawy iż.....?? Tu pewnie poczytam jak nic z tego nie rozumiem ;-).

Wybacz(po raz trzeci) ale sam sprowadzasz dyskusję do tego by zacząć się głośno śmiać ;-)

Miłego...

ps. Aha juz nazwałeś mnie krętaczem, czekam na kolejne...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.