Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do pokoju kinowego

robcio

Rekomendowane odpowiedzi

Patrzac na to co juz skompletowales to sub chcesz kupic za 3tys....zl ? jezeli to ma byc nowy z salonu w pl to szalu ni bydzie :/

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Nie ma podanego metrażu pokoju... Jak ma być mocny i dobry zarówno w kinie jak i muzyce to Velodyne EQ-max12, kalibracja z mikrofonem dopasuje go do pokoju.

Z droższych - EQ-max 15, Paradigm Studio sub 12.

Witam,

Możesz się jeszcze przyjrzeć REL-owi T9, jest on an pewno lepszy do muzyki ale w kinie desz dobrze sobie daje radę i oczywiście Velodyne EQ-max12, tylko się zastanawiam jak Velodyne EQ-max12 zgra się z głośnikami. Bo MA PL 200 to tak wyższy poziom klasy w stosunku do proponowanych sub-ów.

Pozdrawiam,

Wydaje mi się że w kinie mało jakie kolumny dadzą taki efekt jak dobry subwoofer. .. i w końcu jest osobna ścieżka dla suba...

...robcio u mnie na 40m2 eq-max12 robi dobrą robotę....dla mnie bomba...ale oczywiście ,dla mnie, bo dla innej osoby taki eq-max12 to może być popierdułka...zależy od stopnia wtajemniczenia tego zboczenia ;)))...

Prawda @hifibloke i @don111 ? :))))))

Velodyne eq-max 12 (mój faworyt. .. :-) )

Drugi do odsłuchu klipsch 115, w rel zapomnij o bardzo niskim zejściu, ten sub jest dynamiczny i gra punktowy bas dlatego idealnie go wybrać jako uzupełnienie frontów. Jeśli do kina to moim zdaniem velodyne i będziesz zadowolony. Większość sklepów będzie proponować Ci suby którymi handlują tj. dali, jamo itd. A firmy specjalizujące się w budowie sub ów kinowych jak np.velo, svs i nie tylko są mało popularne bo przeważnie klient kupuje zestaw łącznie z subem a maniaków takich jak my uzupełniając kino elementami kazdy z innej bajki oceniając je wzgledem jakości dzwieku jest dużo mniej...;-)

Co myślicie o Paradigm Seismic??

Nie słuchałem tego sub-a, ale jeżeli jest to model Paradigm Seismic 110 jest to z opini niemieckiego czasopisma stereoplay dość dobrze oceniony sub i jeżeli jest w dobrej cenie to wygląda (że przy najmniej cenowo jako nowy) powinien pasować do MA PL200. Sub jest chwalony za przenoszenie bardzo niskich częstotliwości.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wygląda ciekawie. Tylko czy nie będzie do 25m2 za duzy?

Pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

We wtorek jadę go posłuchać - cenowo - używany za ok. 3tys.

To niezła cena za tego Sub-a, Napisz wrażenia z odsłuchu. Sub ten chyba bardzo dużą moc więc niskie częstotliwości musi faktycznie dobrze przekazywać.

Pozdrawiam,

Cześć nie chcę zakładać nowego tematu a nadeszła pora na dokupienie suba do zestawu zdecydowałem się na dali zensor 7, 1, vokal + yamaha a840 więc da się coś znaleźć do 10k nawet z subem, ale do rzeczy zapłaciłem za wszystko 7100zł więc na suba zostało 2 900, jeśli warto mogę dołożyć do 4000 zł tyle, że to ponad 50% wartości zestawu więc nie wiem czy warto do takiej konfiguracji, skłaniam się raczej do konstrukcji z bass reflex i dobrze aby występował w kolorze białym, proszę o kilka propozycji :)

Jak dla mnie sub jest jednym z najważniejszych elementów kina domowego, więc nie ma co na niego skąpić pieniędzy. Ja tak zrobiłem (Jamo SUB 550) i szybko pożałowałem, bo brakowało mi soczystego zejścia i czucia basu na skórze. Długo szukałem, czytałem, aż trafiłem na dobrą okazję - sprowadzenie SVS PC12-Plus. Do kina kapitalny, do muzyki całkiem dobry (choć muzyki mało słucham na kinie domowym), a i sporo możliwości regulacji.

Dali ikon mk2 sub

Sumiko s9

Monitor audio r380

Heco new phanax 302a

Dali zesnor e12f

Jamo j112 (słuchałem tylko tego i nie zachwycił mnie...;-(, taki velodyne eq-max10 zjadł go na śniadanie..;-)) ale wygląd w białym wysokim połysku miodzio..;-)

Verme, jaki metraż salonu, jakie proporcje muza/kino nie interesują bo do muzy masz Zensory i bas z nich powinien wystarczyć więc sub jak już to do kina. Większy salon, mocniejszy sub z większą membraną a co za tym idzie więcej kasy. Niestety.

Wszyscy zachwycają się subami velodyne, jeśli w podanym budżecie jest to najlepsza propozycja to nie ma się, nad czym zastanawiać mimo braku białej wersji :) eq max 12 jest w całkiem przystępnej cenie, więc kwestia tego jak sobie radzi przy muzyce.

edit:

@Adek salonik to ok 14m2, ale otwarty razem z korytarzem ok 18m2 ja słucham dużo muzyki myślę, że ponad 90% słucham sporo elektroniki gdzie basu nigdy za wiele.

Wszyscy zachwycają się subami velodyne, jeśli w podanym budżecie jest to najlepsza propozycja to nie ma się, nad czym zastanawiać mimo braku białej wersji :) eq max 12 jest w całkiem przystępnej cenie, więc kwestia tego jak sobie radzi przy muzyce.

edit:

@Adek salonik to ok 14m2, ale otwarty razem z korytarzem ok 18m2 ja słucham dużo muzyki myślę, że ponad 90% słucham sporo elektroniki gdzie basu nigdy za wiele.

Nie masz co się martwić o muzykę z tym modelem...da sobie świetnie radę... ja zacząłem więcej stereo słuchać odkąd zamieszkał u mnie eq-max.... :))))... ze swoim poprzednim jbl-em muzy wogóle nie słuchałem ( z subem) bo bas się ciagnął jak tofii... ;)

Tylko kwestia czy jest sens wydawać więcej zważając na powierzchnię mojego "saloniku" może dobre 10' wystarczy, albo np. z serii, Dali Sub e12f. Odnośnie basu z zensorów to owszem pojawia się, ale dopiero jak podłoże do pieca. Mam też dziwny problem (chyba z akustyką, bo wydaje mi się, że jeśli usiądę w rogu pokoju to jest lepiej) wokal wydaje się cofnięty pisze o tym, dlatego, że mogę mieć też problem z ustawieniem suba, niby sam salon to prostokąt 3x4,5 (plus korytarz przejście ok 3m szerokości), ale sub musi stać z przodu w sensie między frontami z powodu braku miejsca.

Aha BR powinien być raczej skierowany do przodu, bo nawet Logitech z2300 BR z boku - dudnił gdy ustawiałem go w rogu po wysunięciu na środek było zdecydowanie lepiej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.