Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Wrzuciłem trochę tegorocznych atrakcji - potem uzupełnię sale:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

0a49a8130a3c4bb48b8d3aee4c160f54.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

O Kenie już wiem - ale i tak dzięki za czujność.

Neolith Tulip 1 w Golden Tulip.

Magico S7 Opera 2 na SN

No i tak na szybko widzę dalej powielanie baboli z poprzednich lat choćby Unison Research. napędzający topowe Focale ale rozumiem taka jest polityka sprzedaży :)

Jak zagra z tym to nie wiesz - bo nigdy tych monobloków w Polsce nie było. Mają 100W i bez problemu powinny sobie poradzić z Grande Utopiami EM, które mają chyba 94dB i nie są kolumną trudną do napędzenia (znacznie łatwiejszą niż te tańsze Utopie które wtedy grały).

To tak na marginesie, bo jak widzę u nas każdy wie lepiej.

Tych atrakcji jest tyle, że już sam nie wiem co wrzucać - wszystkiego nie zmieszczę. Moje jeszcze JBL 67000 dorzucę...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Tych atrakcji jest tyle, że już sam nie wiem co wrzucać - wszystkiego nie zmieszczę. Moje jeszcze JBL 67000 dorzucę..

To do wątku Altona ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

I jeszcze takie coś wyłowiłem ... Kronos Sparta

Kronos-Sparta.jpg

Normalnie to taka prezentacja zasługiwała by oddzielny wpis:

W Sali 222 zagra najnowszy model kolumn ze stajni Hansen Audio - The Dragon Legend E, większy brat doskonale znanego The Prince. Kanadyjskie kolumny zagrają w towarzystwie dwóch różnych zestawów wzmacniaczy.

Pierwszy to elektronika Tenor Audio, gdzie premierowo pojawi się najsilniejsza wersja monobloków mocy – 350M HP oraz phonostage Phono 1. Rolę przedwzmacniacza spełni referencyjny Tenor Audio Line 1.

I coś dla Stasiopa ;)

Do świata doskonałego brzmienia, opartego na najnowszych formatach cyfrowych, przeniesie nas Gryphon ze swoim wzmacniaczem zintegrowanym Diablo 300 i przetwornikiem C/A Kalliope. Zestaw zostanie zaprezentowany w loży 103 i będzie to polska premiera nowego wzmacniacza duńskiego producenta.

Wystawa Audio Show będzie również doskonałą okazją do poznania możliwości konstrukcji Pass Labs. Produkty opracowane przez Nelsona Passa od dawna uchodzą za referencyjny sprzęt, który wyznacza poziom doskonałości brzmieniowej. Już teraz zapraszamy do loży 103 na prezentację monofonicznych końcówek mocy XA100.8, przedwzmacniaczy oraz przedwzmacniacza gramofonowego XP-15.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

To będzie przełomowa wystawa boję się że następne już nie będą miały takiego rozmachu tym bardziej cieszę się że już nabyłem bilety, będzie co wspominać :)

P.s. co z wentylacją sal na Narodowym wzorcowa?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Albo basen :)

Wystawcy będą mieli ... musicie któregoś z nich poprosić, bo niestety już są zrobione i nie mam na tyle dużo górką aby je jeszcze sprzedawać czy rozdawać. Będą miały logo highfidelity i AS.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Wystawcy będą mieli ... musicie któregoś z nich poprosić, bo niestety już są zrobione i nie mam na tyle dużo górką aby je jeszcze sprzedawać czy rozdawać. Będą miały logo highfidelity i AS.

spoko, wyspiarze mieli doczepiona do wejsciowki karteczke z konkursem AK wiec to wszystko to byla poprostu reklama. Aha dzieki za linki ze znizkami do hoteli nas stronie, przydaly sie :)

Już sie nie mogę doczekać.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Mam już info z Audio Systemu odnośnie prezentacji Magico S7

W dość dużej sali (70m2) zagrają razem z elektroniką Ypsilona:

CDT-100 CD TRANSPORT

DAC-100 D/A CONVERTER

pre - PST-100 MKII

monobliki AELIUS

Mocni zawodnicy.

4c326f45c9beb96527ed268a09fb0006.jpg.pagespeed.ce.AiuiarAaUL.jpg

6488887565d49cbfd7ad5cdd8901076e.jpg.pagespeed.ce.T7I5yukyPD.jpg

x73ad18cf924027acf92730544a0daf4a.jpg.pagespeed.ic.62z22QMt5b.jpg

O ich preampie, a potem także phono, Fremer kiedys napisał:

For now, the Ypsilon PST-100 Mk.II is the most transparent and, therefore, the most perfect audio component I have ever heard-or not heard.

Sala Opera 2, Narodowy.

Mam już info z Audio Systemu odnośnie prezentacji Magico S7

W dość dużej sali (70m2) zagrają razem z elektroniką Ypsilona:

CDT-100 CD TRANSPORT

DAC-100 D/A CONVERTER

pre - PST-100 MKII

monobliki AELIUS

Słuchałem tych urządzeń u siebie.

Dobre urządzenia ale z opinią tego pana pozwole się nie zgodzić .

W 16Hz ma być.

I coś dla Stasiopa ;)

Nie wybieram sie w tym roku na AS, szkoda mi juz czasu projekt od strony pomyslu i rozwiazan mam juz zamkniety wiec dalsza konfrontacja soniczna nic juz mi nie wniesie, teraz przyszedl czas na realizacje. Gryphon robi zazwyczaj juz tylko prezentacje nieme, wiec tym bardziej nie interesuje mnie ten 'pokaz'

Mysle ze wszelkie drogi poznawcze jak Youtube, zdjecia wystawy, sluchanie w studiach, u znajomych maja sens. Ja nie wybrzydzam, czerpie wiedze z roznych zrodel. Tak sadze sluchalem wiecej sprzetow z najzwyzszej polki w swoim zyciu anizeli przecietny user audiostereo i dodam ze nie byly to tylko wystawy ale miejsca w ktorych malo kto z Was bywal i bedzie. Tak tylko dla wyjasnienia, dla osob ktorym WYDAJE sie ze sa lepsze. ;)

Nie mają z czego zrobić tego swojego "sprzętu"..to amatorzy.

Generalnie ten caly dzisiejszy High-end to jedna wielka miernota w 90%. Ypsilon i tak nie jest zly, lubisz patrzec na trafa, popatrz na nie w Ypsilonie, nie sa takie zle....jak na moje oko.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.