Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Cholera znowu nie na temat..............jak dla mnie to najprawdziwszy trolling.

Gdybym to ja napisał zarobiłbym trzy punkty-proszę władzę o jednakowe traktowanie wszystkich.

Marslo wstydż się!!

Zrobie wyjatek od ignora- masz pretensje, ze odpowiedzialem na post kolegi?

Trzeba duzo zlej woli , zeby tak to odbierac.

Nie mam nic przeciwko wykasowaniu tego posta przez moderacje, jesli kogos poza toba to razi.

Widze jednak, ze ignorowanie Twoich wpisow jest jak najbardziej na miejscu i poza tym postem bede sie tego trzymal.

A juz myslalalem, ze mozna Cie traktowac z sympatia, plonne nadzieje.

Bez odbioru.

Konto w trakcie usuwania

Rafaellu, kolejny raz mnie zaskakujesz... Nie znałem Cię od tej strony;-)

High End to ekstremalne wymagania ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Zrobie wyjatek od ignora- masz pretensje, ze odpowiedzialem na post kolegi?

Trzeba duzo zlej woli , zeby tak to odbierac.

Nie mam nic przeciwko wykasowaniu tego posta przez moderacje, jesli kogos poza toba to razi.

Widze jednak, ze ignorowanie Twoich wpisow jest jak najbardziej na miejscu i poza tym postem bede sie tego trzymal.

Bez odbioru.

Bezwstydnniku.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

High End to ekstremalne wymagania ;)

Fakt, w naszym wieku młoda kochanka stanowiłaby duże wyzwanie;-)

Mariusz, to takie wyrazy sympatii od Piotrka. Trochę jak końskie zaloty;-)

Fakt, w naszym wieku młoda kochanka stanowiłaby duże wyzwanie;-)

Dziwny jesteś, co to niebieskich tabletek nie ma? No chyba że mówisz o tym o czym podobno dżentelmeni nie rozmawiają ;)

To Wy już bez tabletek ani hu hu? :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

To Wy już bez tabletek ani hu hu? :D

Na dwa fronty nie, no może? Nie zadawaj niewłaściwych pytań;)

Następne pytanie proszę ;)

Bardzo podoba mi się zdjęcie z twojego avatara. Dla mnie to wszystko wyjaśnia.

Tak na marginesie zapytam co widzisz na moim avatarze- ciekawe czy poznasz model:)

>babatular

Mozesz blizej sprecyzowac co wyjasnia Ci zdjecie z avatara hifi nowego ? Mi sie rowniez podoba, bo przedstawia najprawdopodobniej Tannoy-e

SGM 1000, SGM 3000 lub SGM 15X

Tak jak pisał Piotrek, większość prezentacji robiona jest na szybko i przy użyciu komponentów i okablowania, które ma w ofercie konkretny dystrybutor

Prawda, dołożę do tego jeszcze niedbałe, a czasami to miałem wrażenie, że przypadkowe - jakby to było nieistotne w całym tym audio - podejście do prezentowanej Muzyki......ważne, że były podkładki pod kable, czy inne cudeńka.

• Użytkownicy+

Logany grały fatalnie, najgorsza prezentacja na wystawie. Jutro część druga moich spostrzeżeń z wystawy, tym razem będzie o najgorszych prezentacjach. Lidera już znacie, ciekawe co powiecie na resztę, a kilka malin rozdałem...

Pierwsza część opisu moich wrażeń z wystawy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(wieczorem dodam więcej zdjęć)

Na samym dole wspominasz o kolumnach Pylon a na zdjęciach kolumny całkiem innej firmy (ostatnie zdjęcie).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Logany grały fatalnie, najgorsza prezentacja na wystawie.

Czy mówimy o tej samej wystawie? Czy to nie przypadkiem opinia z wystawy psów rasowych? Wiem, ze bliskie twemu sercu Dobermany mogą wzbudzić nadzwyczajne u Ciebie emocje, ale wszak to pieski nie zawsze bezpieczne i potrafiące nieźle ujadać.:)

Chciałbym uściślić te sprawę mój ty kochany Kolego:), bo imho, system, który dosyć dobrze poradził sobie ze starszą realizacją Paganini Violin Concertos No1 nie może być fatalnym czy najgorszym wystawy jakiejkolwiek(!)

A ze był niedopracowany, to się w pełni zgodzę:)

Wiesz, z plumkaniem radzi sobie nawet kulawa żaba w stawie, ale już wspomnianego wyżej Violin Concertos, nie każdy Doberman przeskoczy:)

• Użytkownicy+

Na samym dole wspominasz o kolumnach Pylon a na zdjęciach kolumny całkiem innej firmy (ostatnie zdjęcie).

Zmieniłem zdjęcie na podpisane, nie będzie teraz wątpliwości.

Czy mówimy o tej samej wystawie? Czy to nie przypadkiem opinia z wystawy psów rasowych? Wiem, ze bliskie twemu sercu Dobermany mogą wzbudzić nadzwyczajne u Ciebie emocje, ale wszak to pieski nie zawsze bezpieczne i potrafiące nieźle ujadać.:)

Chciałbym uściślić te sprawę mój ty kochany Kolego:), bo imho, system, który dosyć dobrze poradził sobie ze starszą realizacją Paganini Violin Concertos No1 nie może być fatalnym czy najgorszym wystawy jakiejkolwiek(!)

Wiesz, z plumkaniem radzi sobie nawet kulawa żaba w stawie, ale już wspomnianego wyżej Violin Concertos, nie każdy Doberman przeskoczy:)

Maciek, widocznie byłeś gdzieś indziej :)

Jedno muszę przyznać, niesamowita sprawa, udało się zamulić Logany, to wyczyn nie z tej ziemi. Harpie nie zagrały wybitnie, jednak w mojej ocenie wyróżniały się na tle innych prezentacji.

Zauważyłem dziwną zależność, tam gdzie była elektronika Maca, tam słabo grało. To uznany sprzęt, więc nie wiem o co chodzi. Absolutnie nie chcę robić kreciej roboty, ale to zadziwiająca zbieżność. Wiadomo, wystawa to nie wyrocznia, trzeba słuchać u siebie w domu. Jednak ludzie oceniają to co słyszą, nie ma innej metody na opisanie swoich emocji w tej danej chwili.

Wiele systemów szczególnie prawdziwie hi-endow'ych zrobiło na mnie ogromne wrażenie.

Wiadomo system za 7mln pln to w ogóle cudo. Ale jak pieknie grały Magico S7 na tych greckich monosach i kablach tary - delikatność, finezja, barwa, brak jakichkolwiek twardości czy ostrości. Super tez brzmiały Focale w sali Trimex'u- co za spokój, detal, przestrzeń - do dzisiaj mam ciarki na plecach.

A systemik Naima z monitorami TAD - ach co to był za dźwięk - zero jazgotu, ociekające barwami i przestrzenią granie. A Martiny Logany jak wyrafinowanie zagrały - rewelacja. Itd,itd,itd..............

Ach no i zapomniałbym o prezentacji Audio Note - tu naprawdę mozna było zrozumieć co tyle kosztuje - brzmienie to przeciwieństwo zmasakrowania dźwięku, jaka słodycz, barwa i detal - no i ten ponadczasowy ociekający jakością design kolumn i tych lampek

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Wiele systemów szczególnie prawdziwie hi-endow'ych zrobiło na mnie ogromne wrażenie.

Wiadomo system za 7mln pln to w ogóle cudo. Ale jak pieknie grały Magico S7 na tych greckich monosach i kablach tary - delikatność, finezja, barwa, brak jakichkolwiek twardości czy ostrości. Super tez brzmiały Focale w sali Trimex'u- co za spokój, detal, przestrzeń - do dzisiaj mam ciarki na plecach.

A systemik Naima z monitorami TAD - ach co to był za dźwięk - zero jazgotu, ociekające barwami i przestrzenią granie. A Martiny Logany jak wyrafinowanie zagrały - rewelacja. Itd,itd,itd..............

Ach no i zapomniałbym o prezentacji Audio Note - tu naprawdę mozna było zrozumieć co tyle kosztuje - brzmienie to przeciwieństwo zmasakrowania dźwięku, jaka słodycz, barwa i detal - no i ten ponadczasowy ociekający jakością design kolumn i tych lampek

coraz bardziej cenię sobie Twoje poczucie humoru :)

----------------------------------------------------

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Nie powinno się robić takich prezentacji bo to szkodzi wizerunkowi marki. Zresztą obu marek. Ja osobiście nie przepadam za dźwiękiem wszelkich statów, ale choćby z opinii Starego wynika, że na tym można zrobić świetny dźwięk. Ten który to tak zestawił, powinien zostać karnie zesłany na Syberię i to nie w towarzystwie dobermanów a kaukazów;-)

Tak chciałbym to tak odebrać jak Ty to opisujesz ale coś tknęło mnie i poprosiłem konstruktora o włożenie mojego CD z muzyką klasyczną i bardzo dobrze zrealizowanym nagraniem. System nie patrząc na cenę oceniam na mocną 4 ze względu na całkiem niezłą naturalność i ciekawe kreowanie przestrzeni oraz dosyć przyzwoitą kontrolę sopranów kobiecych. Odrębna opinia jest co do basu tam mocne 3 niestety, brak kontroli, rozciągniecia do dołu :( Na tak dużej przestrzeni i odległości od kolumn z basem nie powinno być żadnych problemów z jego prawidłowym odbiorem. To ze nie dudnił to też sygnał tylko tego że nie musiał! a także że go było bardzo mało.

A może wcale nie. Moźe te kolumny(Martin Logan) są po prostu wadliwie skonstruowane. Bo nieodpowiednie zestawienie moźe być przyczyną np porażki barwowej, ale już nie tego, że bas wyrywa klatę, oraz tego że bas jest zupełnie oderwany od reszty pasma.

Ten który to tak zestawił, powinien zostać karnie zesłany na Syberię i to nie w towarzystwie dobermanów a kaukazów;-)

Kurde Tomkly fundnij mi taką wycieczkę! Kaukazy to kochane pieski, znajomy z gdańska opowiadał mi co mógł zrobić na kanapie jak takiego napadło na czułości i lizanie pana po twarzy :) 3 metrowy płot to dla niego pikuś :) Gdyby ten pies nie był taki dziki to by go samego ze stadem owiec w górach Kaukazu nie zostawiano.

p.s. dobermanom by tam coś mogło odpaść dla tego ich wysyłka tam jest raczej nie wskazana ;)

Uważaj, żeby Tobie coś na mrozie nie odpadło... Mam na myśli oczywiście wtyki;-)

Po obróbce Cryo to co ma odpaść to już wcześniej odpada, oczywiście pisałem tylko o wtykach; innych obiektów wolał bym tam raczej nie wkładać ;)

Nie powinno się robić takich prezentacji bo to szkodzi wizerunkowi marki. Zresztą obu marek. Ja osobiście nie przepadam za dźwiękiem wszelkich statów, ale choćby z opinii Starego wynika, że na tym można zrobić świetny dźwięk. Ten który to tak zestawił, powinien zostać karnie zesłany na Syberię i to nie w towarzystwie dobermanów a kaukazów;-)

Z jednej str, zgoda, jednak z drugiej, to TYLKO WYSTAWA i imho, gdy ktoś jest najarany, to i Chince nie przepuści :) co w wolnym tłumaczeniu oznacza, ze doświadczeńsi zapukają do właściwego salonu z prośbą o indywidualną prezentację ML, a efekciarze będą klepać w klawiaturkę o Dobermanach.

Ps. Tomuś, trochę się dziwię właśnie Tobie, bo sam klepiesz swój system od lat, kable zmieniasz częściej niż ja skarpetki, a wymagasz od wystawców, aby ich systemy grały na 100% i to w parę dni.

Gadaj Waść sobie zdrów, ale ja będę trzymał się swojego, ze takie imprezy jak AVS, to tylko poglądowe prezentacje dla wstępnego zaznajomienia się z dźwiękiem, dystrybutorem czy niekoniecznie hiendową hostessą:)

:)

p.s. w tym roku hostessy były wyjątkowo nie High Endowe, część z nich była tylko młoda a to trochę za malo :(

część z nich była tylko młoda a to trochę za malo :(

zdecydowanie. Z drugiej str, trza się tym cieszyć, bo jak napływ dalej będzie taki jak obecnie, to za parę lat hostessy będą miały inny kolor skóry, a hiend będzie rozpoznawalny tylko po oczach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.