Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Ale co tu rozumieć. Nie byłeś, nie mierzyłeś, nie wiesz - a komentujesz z zapałem godnym lepszej sprawy.

Gwarantuję ci, że te pomieszczenia są dużo lepsze akustycznie niż na przykład te, które mają na wystawie Hi-End w Monachium. Ale skąd to możesz wiedzieć. Na wystawie w Monachium też nie byłeś.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ale co tu rozumieć. Nie byłeś, nie mierzyłeś, nie wiesz - a komentujesz z zapałem godnym lepszej sprawy.

Gwarantuję ci, że te pomieszczenia są dużo lepsze akustycznie niż na przykład te, które mają na wystawie Hi-End w Monachium. Ale skąd to możesz wiedzieć. Na wystawie w Monachium też nie byłeś.

Skąd wiesz skoro zatrudniona firma ustawia mikrofon pomiarowy na środku pokoju;)))

Pierwsze widzę taki sposób pomiaru pomieszczenia....

Wtedy słuchacze będą musieli stać w tym samym miejscu.

Elb , mikrofon powinien być w miejscu odsłuchu !!!

To taka uwaga techniczna , być może ktoś się nie zna i robi sobie z Ciebie jaja...

Mikrofon powinien ten Pan położyć sobie na biurku ...wtedy pomiar byłby bardziej wiarygodny .

Gość pantagruel

(Konto usunięte)

Panie Elberoth,

przytoczę taką anegdotę. Jakoby, kiedy Roman Polański był podczas jednej z pierwszych wizyt w łódzkiej filmówce, na spotkaniu ze studentami, odpowiadał szczególnie dużo jednemu z nich na pytanie o Nożu w wodzie. W końcu, po którymś pytaniu, Polański wstał z krzesła, ściągnął marynarkę, i powiedział: zrób taki film, potem pogadamy.

Napisałem to dlatego, ponieważ czytam różne wątki na tym forum, i dość często jest Pan atakowany. Ani Pana nie znam, anie nie wiem, czy cokolwiek z tego, co piszą oponenci, jest prawdą.Nie interesuje mnie to. Ale to Pan stworzył tę wystawę, a i na tym forum wkłada Pan wiele fajnych rzeczy. A czy Pan sprzedaje, handluje - guzik mnie to obchodzi (Czasem tylko mnie śmieszy, że ktoś zarzuca Panu, że ma związki z producentami itd. A miałby Pan mieć z pedofilami, czy zakonnicami? Używając języka forum.) Pozdrawiam, napieprzajcie się bez ustanku. Byle w języku polskim. Pozdrawiam Pana Marslo i Piano.

Panie Elberoth,

przytoczę taką anegdotę. Jakoby, kiedy Roman Polański był podczas jednej z pierwszych wizyt w łódzkiej filmówce, na spotkaniu ze studentami, odpowiadał szczególnie dużo jednemu z nich na pytanie o Nożu w wodzie. W końcu, po którymś pytaniu, Polański wstał z krzesła, ściągnął marynarkę, i powiedział: zrób taki film, potem pogadamy.

Napisałem to dlatego, ponieważ czytam różne wątki na tym forum, i dość często jest Pan atakowany. Ani Pana nie znam, anie nie wiem, czy cokolwiek z tego, co piszą oponenci, jest prawdą.Nie interesuje mnie to. Ale to Pan stworzył tę wystawę, a i na tym forum wkłada Pan wiele fajnych rzeczy. A czy Pan sprzedaje, handluje - guzik mnie to obchodzi (Czasem tylko mnie śmieszy, że ktoś zarzuca Panu, że ma związki z producentami itd. A miałby Pan mieć z pedofilami, czy zakonnicami? Używając języka forum.) Pozdrawiam, napieprzajcie się bez ustanku. Byle w języku polskim. Pozdrawiam Pana Marslo i Piano.

... a to Polska właśnie.

Trzeba z tym żyć albo..... uczyć się języków.

Skąd wiesz skoro zatrudniona firma ustawia mikrofon pomiarowy na środku pokoju;)))

Pierwsze widzę taki sposób pomiaru pomieszczenia....

Wtedy słuchacze będą musieli stać w tym samym miejscu.

Elb , mikrofon powinien być w miejscu odsłuchu !!!

To taka uwaga techniczna , być może ktoś się nie zna i robi sobie z Ciebie jaja...

Mikrofon powinien ten Pan położyć sobie na biurku ...wtedy pomiar byłby bardziej wiarygodny .

A nie na szybie? Co koledzy o tym sądzą?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Elb robi super imprezę i tyle .

To ostatnie to fakt ale człowiek ma jakieś takie "kubaturowe" obawy, pamiętam jak swego czasu jeden z wystawców walił ręką w ścianę w niby lepszym akustycznie Bristolu; tak c*ujowo grało.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

To ostatnie to fakt ale człowiek ma jakieś takie "kubaturowe" obawy, pamiętam jak swego czasu jeden z wystawców walił ręką w ścianę w niby lepszym akustycznie Bristolu; tak c*ujowo grało.

Ocenicie sami ;)

Ocenicie sami ;)

Nie żartuj, z Krakowa jedzie na AS cała banda zboczeńców audiofilsko-melomańskich a gdzie Ty?

To może być ciekawa prezentacja, także ze względu na osobę prowadzącą - szefa i głównego projektanta Myteka, pana Jurewicza.

1. Prezentacja technologii MQA oraz wysokiej rozdzielczości streamingu MQA na pierwszym na świecie wolnostojącym przetworniku z dekoderem MQA Mytek Brooklyn DAC.

Sobota:

12:00, 17:00

Niedziela

12:00, 16:00

2. Dźwięk winylu versus oryginalny master cyfrowy PCM/DSD. Winyl i cyfra brzmią inaczej, ale jak?

Sobota:

14:00, 15:00

Niedziela

14:00, 15:00

Hotel Sobieski, pokój 607, Mytek (Prosimy o wcześniejszą rezerwacje w tym samym pokoju).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

technologia MQA - no to ja sie juz pogubiłem kompletnie. To czego w końcu audiofilscy komputerowcy słuchają ??? To jakiś koszmar te pliki, Musy, srusy, streaminigi i inne wynalazki zabijajace muzykę.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Pozdrawiam Pana Marslo i Piano

Dziekuje Pantagruel, jestem po prostu marslo, szczegolnie dla Ciebie.

Pisz u nas czesciej , takich jak Ty nam najbardziej potrzeba.

Rowniez pozdrawiam.

Konto w trakcie usuwania

technologia MQA - no to ja sie juz pogubiłem kompletnie. To czego w końcu audiofilscy komputerowcy słuchają ??? To jakiś koszmar te pliki, Musy, srusy, streaminigi i inne wynalazki zabijajace muzykę.

Spokojnie, jak się konstruktorzy wystarczająco namęczą będą ją tylko podduszać ;)

Kolejna ciekawa nowość:

7fab35fd.jpg

źródło Ayon S5

pre Ayon Spheris

monobloki Ayon Crossfire Evolution

gramofon Transrotor Zet 3 w wersji specjalnej, postawiony na dedykowanym wolnostojącym racku, rozbudowany o dodatkowe ramię, z wkładkami ZYX Audio i innymi akcesoriami.

okablowanie: Siltech Triple Crown

Sala Tulip 2, Golden Tulip

Kolumny oczywiście Lumen White White Light Anniversary

gramofon Transrotor Zet 3

Lumen White

Lumen White miał fajny gramofon :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

• Redaktorzy

No to szykuje się "prawie" (brak gramiaka Lumen White Mystere) powtórka z Monachium, a w MOCu zestaw Ayon/Lumen grał po prostu świetnie.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

W watku kujawsko-pomorskie odsłuchy niejaki palton,nota-bene bardzo osłuchany recenzent sprzętu każdej maści napisał że w tym roku

wystawa zmienia nazwe na AVS......czyli audio video show.....czy to jest prawdę,bo o tym pisałem wczesniek już w tym watku.

Jesli soe pomyliłem to przepraszam i proszę o sprostawanie.

Natomiast jesli to jest prawda,to ile zatem pokoi będzie typowo przeznaczonych do prezentacji kina domowego?

• Redaktorzy

W watku kujawsko-pomorskie odsłuchy niejaki palton,nota-bene bardzo osłuchany recenzent sprzętu każdej maści napisał że w tym roku

wystawa zmienia nazwe na AVS......czyli audio video show.....czy to jest prawdę,bo o tym pisałem wczesniek już w tym watku.

Jesli soe pomyliłem to przepraszam i proszę o sprostawanie.

Natomiast jesli to jest prawda,to ile zatem pokoi będzie typowo przeznaczonych do prezentacji kina domowego?

Nazwa może się i zmieniła, ale tzw. "wsad stereofoniczny" zapowiada się nawet bardziej interesująco niż w zeszłym roku. Jeśli zaś chodzi o suche statystyki, to ... na 145 pomieszczeń 10 pokoi przeznaczono na kino domowe, 135 pokoi zajmie "czyste" audio, a wśród nich przynajmniej w 30-tu można spodziewać się gramofonów.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Nazwa może się i zmieniła, ale tzw. "wsad stereofoniczny" zapowiada się nawet bardziej interesująco niż w zeszłym roku. Jeśli zaś chodzi o suche statystyki, to ... na 145 pomieszczeń 10 pokoi przeznaczono na kino domowe, 135 pokoi zajmie "czyste" audio, a wśród nich przynajmniej w 30-tu można spodziewać się gramofonów.

Dziękuję za treść i konkret

Uaktualnione zostały tegoroczne seminaria i prezentacje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie jestem z Wawy więc mam pytanie szybko logistycznie przemieścić się z Tulipa do Sobieksiego i jak będzie z parkingiem na narodowym? Przyjadę samochodem osobowym więc jak w tym roku będzie z parkowaniem?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

przechodzisz na drugą stronę ulicy i jesteś w sobieskim....i tyle :)

a tak na marginesie....nie łatwiej podjechać do wawy pociągiem?.......z centralnego 10 minut i jesteś w sobieskim.....tulip na przeciw....a na stadion podjedziesz darmowym autobusem.......będziesz się pierdzielił w parking w centrum :)

i piwka się napijesz międzyczasie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.