Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Ale tych Harpii 'nawaliło' w tym roku ;) Już w drugim pokoju znalazłem:

AUDIOMAX24.PL

Sala: 123 / I piętro

Na tegoroczne targi Audio Show przedstawimy Państwu nową kolekcję kolumn Harpia Acoustics z serii Experience czyli zaczynając od podstawkowego modelu Graffiti, modeli wolnostojących Pastel oraz Fresco i oczywiście przedpremierowy pokaz dwóch zupełnie nowych konstrukcji Harpia Acoustics monitorów Jantar oraz wolnostojących Nimbus.

To chyba te nowe modele które były w nowościach ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Rafael, coś dla Ciebie:

Intrada

W tym roku zaprezentujemy kilka nowych urządzeń, w tym premierowy pokaz amplifikacji firmy AVID z serii Reference - przedwzmacniacz i wzmacniacz mocy. Jako źródło towarzyszyć im będzie dobrze już znany gramofon Acutus Reference SP. Kilka godzin poświęcimy także na nowy wzmacniacz Nagra Classic Amp z towarzyszeniem przedwzmacniacza Melody. Postaramy się zaprezentować pełen potencjał tych urządzeń dzięki nowym zestawom głośnikowym firmy ESA Red House.

classic_amp.jpg

I coś dla Stefka i umki:

Moje Audio

W tym roku mamy zaszczyt zaprezentować Państwu system, który dla wielu ludzi kochających muzykę będzie zwieńczeniem marzeń. To kompletny system Reimyo z fantastycznymi austriackimi kolumnami Trenner & Friedl ISIS. Zakochaliśmy się w tych przepięknie, ręcznie wykonanych kolumnach. Gwarantujemy, że stworzą dla Państwa prawdziwy spektakl muzyczny.

Całość systemu będzie okablowana przewodami firmy Harmonix, w tym topowymi przewodami sieciowymi Studio Master „Million” oraz nowymi przewodami sygnałowymi Hijiri.

Jest nam niezmiernie miło, że ich twórca, Pan Kazuo Kiuchi będzie z nami, w czasie tej prezentacji. Specjalnie dla Państwa, prosto z Japonii. To nietuzinkowa postać, która odcisnęła wyraźny ślad na światowym rynku audio.

img_4191_sm1.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Czekałęm, na to kiedy sie pojawisz. Uderz w combaka a Stefek się odezwie ;) Stefek ma dziś dyżur ;)

Jacy Wy jesteście przeczuleni na swoim i swojego sprzętu punkcie. To bardzo ciekawy materiał dla socjologów i psychologów.

ale pamietajcie, ze nie jesteście pępkiem świata, a Waszymi opiniami żadna myśląca osoba zupełnie się nie przejmuje ;)

Pioneer robił świetne matryce (KURO). Panasonicowi zajęło chyba ze 4 lata aby dogonić technologię Pioneera, i to po tym jak zatrudnił ludzi pracujących wcześniej w Pioneerze przy plazmach. Ich ostatnia seria - 60 - miała równie dobre matryce co ostatnie Pioneery.

Matryca to jednak tylko jeden z elementów składający się na jakość obrazu. Drugim jest elektronika sterująca. I patrząc dzisiaj na KURO, niestety nie trudno zauważyć, że jest to telewizor mający już swoje lata. Technika w tym zakresie poszła bardzo do przodu.

Najbardziej zaawansowaną elektronikę ma Sony i Panas. Wystarczy porównać dwa TV z taką samą matrycą - np. LG i Sony, lub OLED LG i OLED Panasa. LG odstaje obrazem, mimo identycznej matrycy. Najnowszy OLED Panasonica (będzie można zobaczyć na AVS) jest absolutnie najlepszym TV jaki można obecnie kupić na rynku. Jakość obrazu powala. Rozmawiałem o tym z Tomkiem Chmielewskim i Piotrem Gmerkiem - a więc dwoma osobami o największej wiedzy na temat telewizorów w Polsce - i obaj są co do tego zgodni. Niestety cena też powala - chyba $10k. Ale te ceny spadną.

Z pewnoscia OLED to jest najlepsza obecnie dostepna technologia tv.

Ja jednak ogladam na Kuro 5090 i na Panasonicu VT 20 i dobrze mi z tym, chyba starzeje sie :)

BTW , razi Was cena topowego Panasa 10 k usd ? a ile kosztuje topowy zasilajacy od Harmonixa?:)

Elb, gdzie bedzie amplifon ? Rozmawialem z Andrzejem Piwowarczykiem dziesiatki razy, ale w nigdy sie osobiscie nie spotkalismy, bedzie dobra okazja.

Konto w trakcie usuwania

@ Marslo

Mariusz, Andrzeja raczej nie będzie na AS ... ale jest szansa, że SET42 pojawi się u Grzegorza z Studio 16hz. Na to liczę. Ampli miał być rok temu, ale co się odwlecze to nie uciecze ... zobaczymy.

Pozdrawiam

Artur

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Kuro i beznadziejny obraz - szczegolnie w ciemnym pomieszczeniu?. Dla mnie nowosc

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Kto słucha z monoblokami Halcro dm58 / 68 / 78 / 88 ? ... które z nich są najbardziej precyzyjne – czy to absolutna precyzja skalpela.

Ciekawe, czy ktoś jeszcze pamięta AS 2003 ? ... gdzie Halcro dm68 grały z kolumnami EgglestonWorks Andra II

halcro.jpg

dcs.jpg

egglston.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

as285.JPG

Dsc00349.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
Ale tych Harpii 'nawaliło' w tym roku ;) Już w drugim pokoju znalazłem:

AUDIOMAX24.PL

Sala: 123 / I piętro

Na tegoroczne targi Audio Show przedstawimy Państwu nową kolekcję kolumn Harpia Acoustics z serii Experience czyli zaczynając od podstawkowego modelu Graffiti, modeli wolnostojących Pastel oraz Fresco i oczywiście przedpremierowy pokaz dwóch zupełnie nowych konstrukcji Harpia Acoustics monitorów Jantar oraz wolnostojących Nimbus.

To chyba te nowe modele które były w nowościach ?

U mnie będą te ...

U mnie będą te ...

No to teraz wiemy co jest referencyjną podstawą pod High-endów kolumny podstawkowe. Czy wnętrze tej podstawki jest czymś wytłumiunione? Jakis materiał X lub Z? No i jaka cena? A może przy zakupie DACa za 10 tyś Euro można ją dostać gratis?

Pan Koguchi, nietuzinkowy oszust od piegów akustycznych i rewelacyjnych naklejek na cd :D

Kto to jest ten Koguchi, bo jakoś z audio go nie kojarzę?

Bum na pewno nie miałeś na myśli Pana Kuichi :)

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Akurat co do naklejek i żałosnych pinesek akustycznych za kupe kasy to bum 1234 ma rację. dla mnie te pineski to jedna z największych ściem w audio.

Co do matryc Kuro i technologi plazmowej w TV - to po prostu skandalicznie słaba jakość - do dizsiaj nie wiem co niektórzy widzieli w plazmach rewelacyjnego. natomiast OLED - to jest duży krok na przód.

Miałem Kuro,teraz ma ten tv moja córka i zmuszony jestem wzorem docenta Furmana napisać,że bzdury pan opowiada panie babatular,jak zwykle z resztą. Może się pan pochwali na czym ogląda w przerwach kiedy opuszcza zmywak?

Kto słucha z monoblokami Halcro dm58 / 68 / 78 / 88 ? ... które z nich są najbardziej precyzyjne – czy to absolutna precyzja

To ta firma jeszcze istnieje? Jakiś czas temu komplecik z Halcro był na Allegro za 30% ich dawnej ceny...na Audiogonie i na Audiomarkt często pojawiają się w okazyjnych cenach więc możesz sprawdzić bez problemu jak to gra...

Rafael, coś dla Ciebie:

Intrada

W tym roku zaprezentujemy kilka nowych urządzeń, w tym premierowy pokaz amplifikacji firmy AVID z serii Reference - przedwzmacniacz i wzmacniacz mocy. Jako źródło towarzyszyć im będzie dobrze już znany gramofon Acutus Reference SP. Kilka godzin poświęcimy także na nowy wzmacniacz Nagra Classic Amp z towarzyszeniem przedwzmacniacza Melody. Postaramy się zaprezentować pełen potencjał tych urządzeń dzięki nowym zestawom głośnikowym firmy ESA Red House.

classic_amp.jpg

Kurde, szkoda że to nie zagra z Trenner & Friedl ISIS :(

Nagrę to ja lubię ale nie koniecznie z ESS-ą

A Nagra DAC pewnie nie będzie :(

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Miałem Kuro,teraz ma ten tv moja córka i zmuszony jestem wzorem docenta Furmana napisać,że bzdury pan opowiada panie babatular,jak zwykle z resztą. Może się pan pochwali na czym ogląda w przerwach kiedy opuszcza zmywak?

kiedy opuszczam zmywak i w trakcie zmywania oglądam na Kuro :) Beznadziejny obraz

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Nawet nie chce mi się tobie odpowiadać widzę , że żal ci du....e ściska.

To prawda żal mi dupę ściska gdy patrzę jak ktoś potrafi tak potraktować monitory stawiając je na takim pudle. Jak już coś się publikuje to można się trochę przyłożyć do profesjonalnego podejścia do tematu.

To prawda żal mi dupę ściska gdy patrzę jak ktoś potrafi tak potraktować monitory stawiając je na takim pudle. Jak już coś się publikuje to można się trochę przyłożyć do profesjonalnego podejścia do tematu.

Na probe wystarczyło ,ale pewnie nie wpadłeś na to .

Na probe wystarczyło ,ale pewnie nie wpadłeś na to .

Na próbę to wszystko by wystarczyło, możecie nawet postawić je na podłodze albo na plecach. Tu chodzi o pewien profesjonalizm jeśli już coś się publikuje jako producent urządzeń kosztujących po 10000 Euro. Cena do czegoś zobowiązuje jeśli chce sie być traktowanym poważnie.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Moreno1973 nudzisz.

Ale Moreno ma rację. To zdjęcie będzie prowokować różnych trolli do zaczepek zarówno pod adresem Amare jak i Harpii. Te kolumny na pewno zasługują na lepsze potraktowanie. Dobre standy z dużym dociążeniem. Jeśli na tych walizkach zagrały i tak dobrze, to znaczy że mają spory potencjał;-) U mnie grały na prostych ale porządnie wykonanych Atacamach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.