Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Prawde poweidziawszy tez mnie intrygowaly, zapomnialem zapytac.

Wystarczy do p.Waszczyszyna zadzwonić i zapytać.........i po problemie.

Elberoth to jest znakomity organizator,bo umie zalatwic system za 7000000 pln oraz na AVS widelec za 70 groszy.

Kurna, ostry gosciu jest, wymiekam:)

Trza byc twardym nie miętkim)

Marslo

Jest mi smutno z powodu Twojego ignora.

>Cytrus

Parę lat temu, kiedy prezentował swój sprzęt w KAiM, przywiózł jakieś kable głośnikowe w przezroczystej koszulce wypełnionej olejem. Bardzo je wtedy chwalił. Nie wiedziałem, że jest sceptykiem.

No i Twonku, jakeście je wtedy odebrali?

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Tylko niestety bez sekcji basowej to tam basu nie ma. Można sobie wmawiać na pocieszenie, że ten bas jest inny, że taki delikatny, finezyjny, nie wymuszony, że nie wali w klatę bo nie powinien itd, ale to nie jest prawda. Basu tam po prostu nie ma. I Logan to wie dlatego robi hybrydy, a że to im jak widać średnio wychodzi to już inna sprawa.

Tylko niestety bez sekcji basowej to tam basu nie ma. Można sobie wmawiać na pocieszenie, że ten bas jest inny, że taki delikatny, finezyjny, nie wymuszony, że nie wali w klatę bo nie powinien itd, ale to nie jest prawda. Basu tam po prostu nie ma. I Logan to wie dlatego robi hybrydy, a że to im jak widać średnio wychodzi to już inna sprawa.

Czego nie można powiedzieć o Maku

Trimex nie ma amplifikacji do Grande Utopii i dlatego nie było odsłuchów tych kolumn. Mogło być tak, że do odsłuchu doszło w siedzibie dystrybutora przed AS, gdy nie zapadła jeszcze decyzja, że nie będą grały na AS. Nie wiem tylko czym je napędzano. One są jak Merc 65AMG. Na byle czym nie pojadą... :-) ...tzn pojadą ale na 20% swoich możliwosci. I tak zazwyczaj jest na różnych pokazach.

Ja tak nieśmiało co w mercedesach siedzi ;-) a dokładnie w CLA 45 AMG...jaki ładny głośnik ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dla mnie dźwięk wystawy to Wells z Diapasonami w pokoju Albedo/Ansae, Wilsony i Blumenhoffre/Amanero (pełne zaskoczenie - tubiszcza wszak ;)

Dobrze też Ayon, Amare/Harpia, Cabasse, Sikora/Akkus, Jadis/Serbin/Revox

Słabo- Hansen/Tenor, Esa, AP, Phast i wiele innych.

Największa porażka to pokoje w których grała elektronika Maca (szczególnie z Loganami), T+A i oczywiście zestaw za siedem baniek.

ludziska pisza, ze harpia to tragedia a phast cacy. I kto tu jest gluchy? Spytalem dystrybutora u ktorego kupowalem AN o Ayona to mnie wysmial i stwierdzil, ze chinszczyzna to jest dobra w restauracji. Ja mu mowie ze Ayon jest robiony w Austrii. Sprzedawca na to jak mi przeslesz zdjecia z produkcji w Austrii to dostaniesz daczek AN za darmo! Prosze o wsparcie jak ktos ma takowe zdjecia bo w DE jest problem z wiarygodnoscia marki.

Ja tak nieśmiało co w mercedesach siedzi ;-) a dokładnie w CLA 45 AMG...jaki ładny głośnik ;)

Ukryta Zawartość

Nie zrozumiałeś porównania. Nie chodziło o nagłośnienie. Ale jak chcesz wiedzieć to zamawiając Mercedesa można mieć taki najtańszy system fabryczny, ale można dopłacić i są 3 levele. Bang&Olufsen, wyżej jest Burmester, a najwyższej Reference System Burmestera.

Ukryta Zawartość

Nie zrozumiałeś porównania. Nie chodziło o nagłośnienie. Ale jak chcesz wiedzieć to zamawiając Mercedesa można mieć taki najtańszy system fabryczny, ale można dopłacić i są 3 levele. Bang@Olufsen, wyżej jest Burmester, a najwyższej Reference System Burmestera.

sly zrozumiałem, ja tylko pokazuję że płacąc nie małe pieniądze za markę czasami dostajemy średnio dobry produkt. I owszem masz rację można lepiej, tyle tylko że dopłacając do Burmestera wierz mi że można za połowę tej ceny z robocizną mieć taki sam sound ;-)_

Ale już znikam. Pozdrawiam.

Wiem, że można. Miałem w jednym samochodzie topowego Clariona i amplifikacje Rockforda. Grało super ale też tanie nie było, jednak o połowę tańsze niż topowy Burmester do Mercedesa. Ale nawigacja kupiona oddzielnie np topowy model Garmina też jest kilka razy tańsza niż montowana fabrycznie w samochodach. Tak to już jest.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

No .....;)

Pokuta musi byc, ale nie martw sie, juz niedlugo :)

Kto Tobie dał ignora ...?

I jeszcze Stary Ciebie broni ...świat zwariował ...pozytywnie :)))

• Użytkownicy+

ludziska pisza, ze harpia to tragedia a phast cacy. I kto tu jest gluchy?

Zestaw sobie ludzi z jednej i drugiej strony i wszystko stanie się jasne... Zupełnie neutralne osoby,nie związane z firmą, które wręcz zaznaczają, że nie byli wielbicielami harpii, piszą teraz bardzo pozytywnie. Z drugiej strony kumple maszy, co tu więcej dodawać? Phasta miałem, wspominam go mile. Na wystawie grał za grubo i ociężale. Lubię Casandre, ale nie wszyscy muszą brzmieć jak ona. Z drugiej strony nie było aż tak źle, a Harpia nie znalazła się u mnie na podium.

No i Twonku, jakeście je wtedy odebrali?

Całość grała wtedy świetnie (Grand Silver Mono, Holography). A kable odebraliśmy raczej jako ciekawostkę i zastanawialiśmy się, czy ten olej z czasem nie zacznie wyciekać... ;-)

Moje platformy diy, które "grały" w naszym pokoju forumowym. To lepsze niż goła podłoga pod macami...

Skąd to wiesz?

Nie mam nic do żadnej z tych firm, chciałem pokazać jak łatwo jest niesprawiedliwie pisać o sprzęcie. Ayon tyle razy opluwany a za ścianą znacznie droższy, chwalony mac. I co? Dźwięk z Ayona był zdecydowanie lepszy niż za ścianą. Zresztą mac wyjątkowo nie grał na wystawie, w żadnym pokoju gdzie stał, nie było nawet poprawnie. Co to oznacza? Nic. Po prostu nie manipulujmy rzeczywistością.

Czy to była krótka tzw. recka redachtorska?

Pokuta musi byc, ale nie martw sie, juz niedlugo :)

A może kupię od Ciebie dla siebie Twojego systema jako przyspieszacz)

Skrzynia wina francuskiego gratis..........jak niedługo?

A kable odebraliśmy raczej jako ciekawostkę i zastanawialiśmy się, czy ten olej z czasem nie zacznie wyciekać... ;-)

To mi przypomina pewien opis inicjacji młodego, chyba druida, który tak skupił się nad tym, by czubek głowy mu się nie odkręcił, że przeoczył przelot unożnionego bagażu...;)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

ludziska pisza, ze harpia to tragedia a phast cacy. I kto tu jest gluchy? Spytalem dystrybutora u ktorego kupowalem AN o Ayona to mnie wysmial i stwierdzil, ze chinszczyzna to jest dobra w restauracji. Ja mu mowie ze Ayon jest robiony w Austrii. Sprzedawca na to jak mi przeslesz zdjecia z produkcji w Austrii to dostaniesz daczek AN za darmo! Prosze o wsparcie jak ktos ma takowe zdjecia bo w DE jest problem z wiarygodnoscia marki.

Panie Leszku po co tyle tej dociekliwości z pańskiej strony?

Jak pisze na Ayonie AUSTRIA to wydaje mi się,że wiedzą gdzie produkują-prawda?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Wiem, że można. Miałem w jednym samochodzie topowego Clariona i amplifikacje Rockforda. Grało super ale też tanie nie było, jednak o połowę tańsze niż topowy Burmester do Mercedesa. Ale nawigacja kupiona oddzielnie np topowy model Garmina też jest kilka razy tańsza niż montowana fabrycznie w samochodach. Tak to już jest.

Ja nie wiem jak to jest , ale najlepsze nagłośnienie jest w amerykańskich samochodach nawet w podstawowych wersjach;)))

Poważnie .

Słyszałem ,,że wyścikaleś Szkalnę ....mam nadzieję , że piliście z tej samej szklany?

Zestaw sobie ludzi z jednej i drugiej strony i wszystko stanie się jasne... Zupełnie neutralne osoby,nie związane z firmą, które wręcz zaznaczają, że nie byli wielbicielami harpii, piszą teraz bardzo pozytywnie. Z drugiej strony kumple maszy, co tu więcej dodawać? Phasta miałem, wspominam go mile. Na wystawie grał za grubo i ociężale. Lubię Casandre, ale nie wszyscy muszą brzmieć jak ona. Z drugiej strony nie było aż tak źle, a Harpia nie znalazła się u mnie na podium.

Nie znam tutejszych "band" i nie wiem o jakie strony chodzi.

Zabrakło made in ;-)

No .....;)

Kto Tobie dał ignora ...?

I jeszcze Stary Ciebie broni ...świat zwariował ...pozytywnie :)))

A gdzie mnie Stary bronil, bo przez ignora przeoczylem?

Konto w trakcie usuwania

Prosze o wsparcie jak ktos ma takowe zdjecia bo w DE jest problem z wiarygodnoscia marki.

Panie Leszku ... trzeba szukać w "Rajchu pod Łodzią" :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

to trzeba do Szymona i zapytać dlaczego Martin Logan tak kiepsko zagrał ?

Ten Pan zna się na loganach? kiedyś słuchałem dużego modelu około 2005 roku i grały fenomenalnie. Chętnie poczytam więcej w temacie. Mam 3 znajomych co maja takie kolumny ale każdy ma spory pokój.

Panie Leszku ... trzeba szukać w "Rajchu pod Łodzią" :)

???
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

" Marslo jest mi smutno z powodu Twojego ignora "

Tak Stary napisał ;)

Nie śledzę ostatnio forum , ale to chyba troska ...

Albo Szuja ;) dał Tobie ignora i teraz sie nabija ....świnia jedna :))))

W innym wątku toczy się dyskusja dotycząca zaduchu jaki panuje w Sobieskim podczas wystawy - odpowiedziałem tam, ale pomyślałem, że wkleję odpowiedź również tutaj.

Warunki odsłuchu takie jak i w każdym innym tego typu miejscu.

Problemem Sobieskiego nie jest sam hotel,tylko brak wietrzenia pokoi :)

I nie mówmy tylko o higienie zwiedzających,bo tylko jedna z drobnych rzeczy.

Tam,gdzie usiądzie kilku,czy kilkunastu dorosłych chłopów,to jakby wypachnieni nie byli,

to i tak po jakimś czasie zrobi się zaduch.

Uchwyciłeś sedno problemu. Aż dziw bierze, że większość osób tego nie rozumie.

Problemem nie jest temperatura, tylko wentylacja. Mam szkołę językową (powiedzmy, że sporą - mam zatrudnionych 300 lektorów), i z problemem wentylacji zmagam się na co dzień od 15 lat. Jak wsadzisz do zamkniętego pomieszczenia o pow. 25m2 kilkanaście osób, to po godzinie zawsze będzie siekiera. Nawet jak wsadzisz tam 15 wypachnionych osób w najdroższych garniturach. Klimatyzacja nic tu nie pomoże. Powietrze będzie zimniejsze, ale dalej - skisłe. Aby temu zapobiec, musisz mieć wymianę powietrza rzędu kilkudziesięciu m3 na godzinę. My w naszych biurach stosujemy do tego specjalne systemy wentylacyjne, z rurami o średnicy o 15-20cm (jak w barach) i oddzielnym nawiewie i zaciągu wymuszonym mechanicznie (silniki). Dopiero wtedy jest miło i świeżo. Uwierzcie mi - nauczyłem się the hard way. Taki system wentylacyjny na jedno biuro to kilkadzisiąt tys. zł i żadne półśrodki tu nie pomogą.

Pokoi hotelowych nikt nie projektował pod kątem przesiadywania w nich przez wiele godzin grupy kilkunastu osób. Co najwyżej 3-4. Niezależnie jak się będzie nazywał hotel - Sobieski, Bristol czy Ritz - ZAWSZE będzie to samo, tak długo jak na wystawę będzie przychodzić tak dużo osób. Nie można mieć pretensji do projektanta hotelu, że pokoje nie spełniają swojej funkcji, skoro są użytkowane niezgodnie z przeznaczeniem.

Wszędzie za granica wystawy także odbywają się w hotelach (jedyny wyjątek: Monachium), tyle że tam nie ma takich tłumów na wystawach, więc problem albo nie istnieje, albo jest mniejszy.

W tym roku sam trochę zawaliłem sprawę, bo przez całą sobotę byłem na stadionie. W Sobieskim zostawiłem żonę i zapomniałem powiedzieć, aby pootwierała okna na klatce schodowej - co zawsze tworzy przeciąg, przyspieszający wymianę powietrza. Oczywiście, to wszystko na nic, jeżeli wystawcy nie pootwierają raz na pół godziny okien. W przyszłym roku muszę zatrudnić kogoś na stanowisku 'BHPowca', który będzie łaził po pokojach i wszystkim przypominał o regularnym wietrzeniu. Jak się samemu siedzi w pokoju przez wiele godzin, to po prostu człowiek się przyzwyczaja i samemu nic nie czuje (mówię o wystawcach). Trzeba regularnie wietrzyć, a okna na klatce muszą być otwarte - nie ma innej metody.

Nawet sobie nie zdajecie sprawy, jakim skarbem jest Sobieski. W W-wie nie ma drugiego takiego hotelu, który by miał 49 apartamentów o powierzchni salonu 24-30m2 + jeszcze 400 normalnych pokoi. A nawet jak jest kilka większych, to zawsze są porozrzucane po różnych pietrach i końcach korytarza, co wyklucza zorganizowanie wystawy. W Sobieskim wszystko jest w jednej sekcji, więc łatwo to odciąć, co pozwala normalnie funkcjonować hotelowi w pozostałej części.

W styczniu pokoje w Sobieskim idą do kapitalnego remontu (pewnie zauważyliście chodząc w tym roku, że były dwa standardy pokoi). Tak więc przynajmniej wszystkie pokoje będą już nówki sztuki. Będą tez 2 nowe sale na parterze.

Jeżeli komuś przeszkadzają tłumy i związany z tym mniejszy komfort zwiedzania, to polecam omijać godz 10-15 w sobotę. Poza tymi godzinami szczytu, w Sobieskim jest dużo przyjemniej i nie ma duchoty. Jakimś jednak dziwnym trafem, wszyscy muszą przyjść do Sobieskiego w sobotę rano ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

O co ci człowieku chodzi?

Z jakiego powodu mnie przywałujesz i o jakich "kumpli" chodzi?

Nie udawaj,ze nie wiesz............jesteś kumplem Harpii,tak jak sugeruje Palton.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Nie udawaj,ze nie wiesz............jesteś kumplem Harpii,tak jak sugeruje Palton.

Odpier.....L ! się od Maszy ...dobra

Bo ....Ciebie nawiedzę Stary ...ha, ha .." .obsługiwał jakiś stary facet ...hihihi....," cytat.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.