Skocz do zawartości
IGNORED

listwa Sulek za 6000 plnów

dekoracja

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Co to znaczy klarowność wejścia ?

Sorry, miało być po prostu klarowność dźwięku;-) Późna pora więc i czasem pojawiają się lapsusy. Odnośnie stabilizacji napięcia, to mam osobną linię zasilającą, którą zainstalowałem na najbardziej stabilnej z faz. Nie uznaję żadnych UPSów, zwłaszcza tych komputerowych, psują dźwięk jak cholera. Każdy z klocków ma wewnętrzną stabilizację napięcia, to wystarcza. Odnośnie filtracji RMI, wywaliłem gniazdko z filtrem Schaffnera, w zamian za to na transformator kładę X-Blocka, czyli pasywną filtrację. Zdecydowanie lepsze to daje efekty.

Tak zapytałem na poważnie bo mam sprzęt podpiety pod zwykłą listwę z sklepu komputerowego za 30 zł więc może warto by było zainwestować parę złotych w lepszą , tylko nie za 6 tysi . Moja dziewczyna by się dowiedziała o tym że kupiłem listwę za 6 k to bym poleciał razem z tą listwą przez okno .

Ciekawa koncepcja z tą wydzielaną fazą tylko dla celów audio rozumiem, że pralka czy lodówka na tej samej nitce w domu to nie jest akceptowalny odbiornik, tylko jak namówić sąsiada żeby też oszczędził tą fazę i nie podpinał się z prodiżem? Hmm

z prodiżem?

:):) Prodiż chyba mało sieje ale piła tarczowa już tak :)

Zresztą bycie konsekwentnym to znaczy również wymiana kabli zasilających wewnątrz sprzętu na odpowiedni, taki jak reszty instalacji.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Ta listwa to w gruncie rzeczy taka "sieciówka" Veluma czy innego Bazodruta :-)

Żeby nie było ,Bazodruta słuchałem ,Veluma miałem ... o dziwo b.dobrze wpływają na brzmienie.

Ciekawa koncepcja z tą wydzielaną fazą tylko dla celów audio rozumiem, że pralka czy lodówka na tej samej nitce w domu to nie jest akceptowalny odbiornik, tylko jak namówić sąsiada żeby też oszczędził tą fazę i nie podpinał się z prodiżem? Hmm

To jest właśnie ten problem, ludzie mysla ze jak sobie pociagna druga faze do audio to nic ich nie zakloca, tymczasem sasiad w domu ma plyte indukcyjna 3fazowa, deugi sasiad na tej fazie ma 3 komputery z impulsowymi zasilaczami, a trzeci i czwarty ogrzewa dom elekteycznie

Każdy rodzaj obciazenia odksztalca napięcie i sprowadza smieci, za 1/3 ceny tej listwy mozna kupić trafo separujac ktore realnie wniesie poprawe. Reszte zalatwia zasilacz urzadzenia audio, ale tu tez potrzeba klasy samej w sobie, niestety w większości wzmacniaczy hula wiatr, jak wzmacniacz ma trafko 200va bez ekranu i 2 male kondensatorki po 8200uF jak roksan caspian to sie nie dziwie ze sciaga smieci i zasilacz nie jest w stanie odfiltrowac śmieci

Ostatnio kupiłem świetną listwę audiofilską JONEX. Cena przystępna, tylko 3500 PLN. Polecam! Plusem jest włącznik. Chętnie bym porównał bezpośrednio z listwą SULEK. Ciekawe jaki byłby wynik. A może ktoś z Was już takiego porównania dokonał?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-21874-0-98824400-1451819966_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zresztą bycie konsekwentnym to znaczy również wymiana kabli zasilających wewnątrz sprzętu na odpowiedni, taki jak reszty instalacji.

I z tym jest problem, bo dla większości ludzi instalacja kończy się na gniazdku, niektórzy powiedzą, no ale jak to tak i pociągną osobną linię, ale to też nie rozwiązuje problemu całej infrastruktury i ilości zakłóceń, jakie ludzie generują w sieci elektrycznej. Konsekwencją byłaby separacja swoje trafo albo swój generator prądu, no bo o linii tylko dla siebie z elektrowni można zapomnieć :)

To jest właśnie ten problem, ludzie mysla ze jak sobie pociagna druga faze do audio to nic ich nie zakloca, tymczasem sasiad w domu ma plyte indukcyjna 3fazowa, deugi sasiad na tej fazie ma 3 komputery z impulsowymi zasilaczami, a trzeci i czwarty ogrzewa dom elekteycznie

Albo jeszcze gorzej ma sieć lan na tych powerlanach, czyli celowo wpuszcza śmieci do sieci, urządzenia obecnie są dość popularne.

Ostatnio kupiłem świetną listwę audiofilską JONEX. Cena przystępna, tylko 3500 PLN. Polecam! Plusem jest włącznik. Chętnie bym porównał bezpośrednio z listwą SULEK. Ciekawe jaki byłby wynik. A może ktoś z Was już takiego porównania dokonał?

Czy ten jonex ma w włączniku optyczny sygnalizator załączenia listwy tak poszukiwany przez audiofilii ?

Ta listwa to w gruncie rzeczy taka "sieciówka" Veluma czy innego Bazodruta :-)

Żeby nie było ,Bazodruta słuchałem ,Veluma miałem ... o dziwo b.dobrze wpływają na brzmienie.

Tak tylko to znaczni wyższy poziom gwarantuje . Miałem i mam kilka:)

W przypadku 6moons nie istnieje podejrzenie podpłacenia... Zostali zaproszeni przez organizatora wystawy w Warszawie. Opisali, co widzieli i słyszeli. Nam przyznali trzecie miejsce w kategorii dźwięk wystawy.

Dodam także, że użyliśmy 3 kabli sieciowych zakończonych listwą, które połączyliśmy ze sobą, bo według nas najlepsze gniazdo było w łazience. To tak na deser dla krytykantów:)

Jeśli wiedza tych proszonych, jest porównywalna do Naszych fantastów, audio bajkopisarzy, to ciężko odnieść się do ich opinii;)

A czemu najlepsze było w łazience ?

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Lepiej zaufać Krzyśkowi z Kazkiem-gratuluje. Recenzenci podpowiadają a co z tym zrobisz to inna inszość. Ktoś kto tego nie zrozumie będzie dalej bił pianę i negował. Tylko po co.

Niestety, z argumentami opartymi o "wiarę", nie da się polemizować. Elementy, o których mowa, nie mają żadnego wpływu na odbiór dzwięku, ale z prasy, w która bezgranicznie wierzysz, wynika co innego, stąd "wierzysz". Myślący, mający niminalne pojęcie o elektronice, elektrotechnice, wyciągnie wnioski. Inni? Będą wierzyć.

Tylko po co, nie lepiej słuchać muzyki. Jak by każdy potrafił zrobić wszystko to sklepy były puste i nie było by klientów, Wole zostawić to profesjonalistom. Nie mam tyle czasu na miesiące prób, a i nie chce tracić na darmo pieniędzy.

Ale jak to mówią klasycy z g....a bata nie ukręci..

Nie ma to jak profesjonalnie wykonana audiofilska lista...sieciowa, która w żaden sposób nie wpływa na zmianę parametrów płynącego prądu.

Zresztą, z czym ja "walczę" skoro niedawno z artykułu "prasowego", w które to kolega mocno wierzy, dowiedziałem się o "kierunku izolacji". Ok...

No pewnie przecież recenzenci się nie znają. Co tam jacyś recenzenci z Hifiphilosophy, High Fidelity czy 6moons (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) będą nam mówić. Przecież my wiemy lepiej. Wg. 6moons był to 3 dźwięk wystawy Audio Show 2015. Ciekawe kto w tym momencie się ośmiesza.

Polecam lekturę i pozdrawiam

Recenzent to osoba mając wykształcenie techniczne? Recenzent to człowiek, który ma skończoną np. elektrotechnikę, elektronikę, energetykę? Ma tytuł inżyniera, czy skończone dziennikarstwo, dzięki czemu pięknie potrafi operować słowem?

Jacku, sam wiesz jakie prawidła rządzą naszym forum. Znaczna część sceptyków wszystkiego co ma związek z kablami + duża część zwolenników etykietek. W efekcie mamy mieszankę wybuchową rozmaitych stereotypów i uprzedzeń. Co do wyceny listwy można faktycznie mieć wątpliwości w kontekście estetyki, tym niemniej wolę taką brzydką za 6 tys. zł niż pięknie wykończoną a tak samo grającą za 10 tys. zł;-)

Uprzedzenia? Człowieku, listwa sieciowa nie wpływa na zmianę płynącego prądu! Zrozum to, że kupujesz listwę 2 metrową, a w ścianach masz setki metrów alumiowego druta, nie mówiąc o kilometrach między rozdzielnią, a podstacją transformatorową i elektrownią! Elementarna wiedza z zakresu elektrotechniki! Nagle na końcowym odcinku, o długości 2 metrów, następuje w magiczny sposób "wzbogacenie" dźwięku. Tak, tak, "z wiarą", nie da się sensownie polemizować.

Ukryta Zawartość

Ładna listwa, czy dobrze grająca? Sulek wybrał dobrze grającą. Idzie ze swoim wyborem pod prąd. Ale o coś mu chodzi i w jego wyborach dźwięk jest na pierwszym miejscu. Talk na kablu? Nie ma sprawy - skoro nie znalazł lepszej izolacji.

Talk jest najlepszym izolatorem, w ogóle powinno się go stosować wszędzie...idealnie oddzieli od siebie żyły...gołe.

Zapomniałbym - izolacja "kierunkowa", audiofilska, jest jeszcze lepsza.

I tak trzymaj. Od kiedy to zrozumiałem moje systemy grają lepiej:)

Bezlitosna Niusia

szkoda, że nie mogę ciebie cytować...

Bida z nędzą powiadasz ten Sulek jest. Ja mówię: od wrogów strzeż nas Panie.

Pownieneś napisać: "od ludzi myślących, nie łapiących się na ....".

Przewod ma mierzalne parametry RLC, kombinowalem z roznymi wartosciami i zasilajacych i interkonektow i nie ma zadnych zmian, i potrafie to udowodnic, ktos chce znowu wziasc udzial w slepym tescie? tym razem z sieciowkami

Ktos sie pisze? zrobie 4 listwy, identyczne z wygladu, nie da sie ich rozebrac wiec nie zobaczycie co w srodku, zmodyfikuje pasywnie parametry RLC dwie beda identyczne i drugie dwie rowniez, kto wskaze "2 pary" uznam wtedy ze faktycznie slyszy roznice

Przewod ma mierzalne parametry RLC, kombinowalem z roznymi wartosciami i zasilajacych i interkonektow i nie ma zadnych zmian, i potrafie to udowodnic, ktos chce znowu wziasc udzial w slepym tescie? tym razem z sieciowkami

Taki kozak jesteś to wyskocz na bezpieczniki ałdiofilskie :)

Zresztą, z czym ja "walczę" skoro niedawno z artykułu "prasowego", w które to kolega mocno wierzy, dowiedziałem się o "kierunku izolacji". Ok...

O kierunkowości w audio w kontekście prądu pisał naście lat temu Jerzy Sarota. Pewnie można odnaleźć ten tekst...by coś się dowiedzieć.

Z drugiej strony jak dyskutować o smaku wieprzowiny z koszernym?

A czemu najlepsze było w łazience ?

Tego nie wiem, ale brzmiało najlepiej.

Ktos sie pisze? zrobie 4 listwy, identyczne z wygladu, nie da sie ich rozebrac wiec nie zobaczycie co w srodku, zmodyfikuje pasywnie parametry RLC dwie beda identyczne i drugie dwie rowniez, kto wskaze "2 pary" uznam wtedy ze faktycznie slyszy roznice

Nikogo takiego nie znajdziesz :)

Dodajmy, że to test bezstresowy i nie trzeba się spieszyć :)

Dla tych, co kable podpinają zgodnie ze strzałką :)

pewnie chodzi o czystosc ;-)

Jesteś bardzo blisko .... ;))

Tego nie wiem, ale brzmiało najlepiej.

Kol. powyżej jest blisko prawdy, a BRANŻA nie wie ?

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Dalej nie trawi się... Sulek = Dystrybutor i na odwrót... Reszta w domyśle..

Fakty są takie, że za garażowy produkt ktoś zgarnia nie małą kasę. Do tego dopisuje ideologię - Przebudzenie Mocy..elektrony mają swój kierunek i zapewne rytm..

Wiara czyni cuda. W domyśle - recenzje.

A powiedzcie wy mi jak macie zrobioną instalacje w domu ? rzeczywiście jest różnica w brzmieniu jak podepniemy listwę za 6 tysi gdzie w ścianie na ogół mamy zwykły przewód miedziany lub nie daj bóg aluminiowy który pan elektryk montował w naszym domu dobre 20 lat temu albo i więcej? mało tego na słupach też wiszą kable zwykłe więc logicznie rozumując trzeba by przeprowadzić cały tor bezpośrednio z elektrowni żeby to miało ręce i nogi :) .

Nie licz na sensowną odpowiedź...o tym piszę od pewnego czasu i argumentów brak.

Sorry, miało być po prostu klarowność dźwięku;-) Późna pora więc i czasem pojawiają się lapsusy. Odnośnie stabilizacji napięcia, to mam osobną linię zasilającą, którą zainstalowałem na najbardziej stabilnej z faz. Nie uznaję żadnych UPSów, zwłaszcza tych komputerowych, psują dźwięk jak cholera. Każdy z klocków ma wewnętrzną stabilizację napięcia, to wystarcza. Odnośnie filtracji RMI, wywaliłem gniazdko z filtrem Schaffnera, w zamian za to na transformator kładę X-Blocka, czyli pasywną filtrację. Zdecydowanie lepsze to daje efekty.

W mieszkaniu masz instalację jednofazową...więc fazę masz jedną, a nie "najbardziej stabilną". Instalacje 3-fazowe stosowane są w przedsiębiorstwach wymagających dużej mocy, Bardzo dużej mocy.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ktos sie pisze?

To ja mam inną propozycję, zrobimy sparing, w którym wezmą udział:

1. a) Base na Furukawie

b) Base na Acrolinku

c) Base na Vovoxie

d) Base na Oyaide

Wszystkie będą wyglądać tak samo z zewnątrz, tylko na pewno będą grać lepiej od tego co poskręcasz;-)

Jeśli ten test będzie zbyt trudny to proponuję łatwiejszy, też dostarczę listwy:

2. a) Base na Furukawie

b) Fadel Art Hotline

c) Furutech TP-609

d) Oyaide MTS-4e

Wchodzisz jak jesteś taki odważny? Odsłuchy albo u mnie albo u Starego Audiofila, tak żeby system był porządny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.