Skocz do zawartości
IGNORED

listwa Sulek za 6000 plnów

dekoracja

Rekomendowane odpowiedzi

Już było takie ? Tak porostu ze zwykłej ciekawości. Lubię wiedzieć jak to jest zbudowane. Jak kupuje sprzęt audio muszę wiedzieć co siedzi w środku.

Są wkręty od spodu ?

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Już było takie ? Tak porostu ze zwykłej ciekawości. Lubię wiedzieć jak to jest zbudowane. Jak kupuje sprzęt audio muszę wiedzieć co siedzi w środku.

Są wkręty od spodu ?

Nie widziałem. Ja tylko słuchałem.

Ciekawi mnie czy w środku jest jakiś filtr, listwa ma bardzo mało miejsca w środku w porównaniu do innych audiofilskich produktów.

Ja wszystkie klocki które kupiłem rozkręcałem przez podłączeniem :)

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Ciekawi mnie czy w środku jest jakiś filtr, listwa ma bardzo mało miejsca w środku w porównaniu do innych audiofilskich produktów.

Bo to Audio Voo doo dla naiwnych. Furutech przynajmniej robi jakieś obudowy i sypie swój jakiś proszek :))))

Większość listw to tylko audiofilskie powietrze szczelnie zamknięte w pudełku, tu 36kzl i naprawdę nie ma nic do oglądania :)

360d7c351f87fb73.jpg

Ale miałeś okazję ją przesłuchać i porównać do takiej za 29,99zł;-) To jest miarodajna odpowiedź na pytanie czy to co jest w środku jest warte jakichkolwiek pieniędzy. Jakbym oceniał sprzęty jedynie po wyglądzie to pewnie dalej słuchałbym na swoim radiu Hania, które dostałem w liceum;-)

Może 'zbyt' uważnie przyglądam się temu, co kupuję.. Dźwięk jest bardzo ważny ( nie mam zbyt popularnej elektroniki - posłuchałem jednak i zdecydowałem, że warto ), ale aby dać czemuś szansę muszę wiedzieć że nie stoi za tym TYLKO chęć zysku. Wybieram produkty, które świadomie ktoś stworzył od a...do z... Powtarzam - stworzył, a nie tylko złożył..

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Może 'zbyt' uważnie przyglądam się temu, co kupuję.. Dźwięk jest bardzo ważny ( nie mam zbyt popularnej elektroniki - posłuchałem jednak i zdecydowałem, że warto ), ale aby dać czemuś szansę muszę wiedzieć że nie stoi za tym TYLKO chęć zysku. Wybieram produkty, które świadomie ktoś stworzył od a...do z... Powtarzam - stworzył, a nie tylko złożył..

Ja to wszystko rozumiem, przy czym cały czas w dyskusji umyka to co najważniejsze, a mianowicie jaki jest efekt dźwiękowy. Jeśli kiepski to w ogóle nie ma tematu. Sądzę jednak, że jest tam jakiś patent, który powoduje pozytywne efekty dźwiękowe. Ja używam listwy Base, która w środku też nic nie ma, a kosztuje 2.500zł... Ale jednak dźwiękowo okazała się o niebo lepsza od wszystkich produktów typu Sun Leiste czy nawet od osławionego Fadela. Niby takie nic, a jednak gra...

Większość listw to tylko audiofilskie powietrze szczelnie zamknięte w pudełku, tu 36kzl i naprawdę nie ma nic do oglądania :)

W takim razie co powoduje, że w teście tej listwy wychodzi ona znakomicie. Czy włączenie w obwód dodatkowego przewodu z gniazdkami powoduje takie zmiany ?

A co by się stało jak bym listwę podłączył pod listwę i pod sprzęt. Będzie jeszcze lepiej ?

malikali czego to zdjęcie ?

przy czym cały czas w dyskusji umyka to co najważniejsze, a mianowicie jaki jest efekt dźwiękowy

Efekt dźwiękowy jest taki, że lądujemy na podium wystawy przy udziale 140 wystawców. Dodam wystawy międzynarodowej. Laury mogły być przyznane innym nacjom. Oceniający z poza kraju - nie uczestniczą w naszych układach i układzikach.

Ale widzę, że to wszystko mało...

A przecież użyliśmy jak mało kto 3 kabli zakończonych rozgałęziaczami (podobno z Castoramy).

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Jacku, sam wiesz jakie prawidła rządzą naszym forum. Znaczna część sceptyków wszystkiego co ma związek z kablami + duża część zwolenników etykietek. W efekcie mamy mieszankę wybuchową rozmaitych stereotypów i uprzedzeń. Co do wyceny listwy można faktycznie mieć wątpliwości w kontekście estetyki, tym niemniej wolę taką brzydką za 6 tys. zł niż pięknie wykończoną a tak samo grającą za 10 tys. zł;-)

Ci zagraniczni wystawcy nie robili głupich min, nie krzywili twarzy ironicznymi uśmieszkami. Byli rzeczowi i chcieli nawiązać współpracę. Są bardziej prostolinijni niż mogłoby się wydawać. Znam dobrze ich zachowania, bo mam doświadczenie emigracyjne. Zobaczymy, co z tego wyjdzie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

na tym zdjeciu na przewodach widac talk, sa zywcem "wyciagniete" z wielozylowego przewodu + wtyczka i listwa z castoramy i kroimy jeleni

troche posmarowac w prasie zeby dobrze napisali i interes w garazu sie kreci

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Efekt dźwiękowy jest taki, że lądujemy na podium wystawy przy udziale 140 wystawców. Dodam wystawy międzynarodowej. Laury mogły być przyznane innym nacjom. Oceniający z poza kraju - nie uczestniczą w naszych układach i układzikach.

A przecież użyliśmy jak mało kto 3 kabli zakończonych rozgałęziaczami (podobno z Castoramy).

A może po prostu "chlopaki" z zagranicy zrobili gest i rzucili "na pudło" wystawce ze tego kraju w którym była wystawa? Tak przez grzeczność?:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Bezpieczniki daly taka zmiane ze ktos spadl z krzesla

Listwa to przelom

Bez dobrego interkonektu nie ma grania

Dobra sieciowka to odstawa

Platforma antywibracyjna wzniosla dzwiek na nowy poziom

Może warto sobie to czasem poczytać, najlepiej jak już się złoży dobry, przejrzyście grający system. nie musi być za pierdylion;-)

A w temacie:

Wykonanie tytułowej listwy - to żenada!!!

Ale znam człowieka z dobrym systemem, który zakupił okablowanie od pana S. i jest b zadowolony, ja zresztą też, bo odkupiłem od niego wcześniej używaną sieciówkę, która daje mi dużo przyjemności z odsłuchów w moim systemie;-)

tym niemniej wolę taką brzydką za 6 tys. zł niż pięknie wykończoną a tak samo grającą za 10 tys. zł;-)

a nie lepsza ładnie wykonana i dobrze działająca za n.p. 4 tyś;-)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

a nie lepsza ładnie wykonana i dobrze działająca za n.p. 4 tyś;-)

Witek, analizujemy czysty dźwięk. Zakładam, że ta brzydka listwa za 6 tys. zł gra znacznie lepiej niż ta ładna za 4 tys. zł.

Sorki, może zbyt długo analizowałem czystą, a zapomniałem o listwie;-)

Zakładam, że ta brzydka listwa za 6 tys. zł gra znacznie lepiej niż ta ładna za 4 tys. zł

Zgadzam się z Twoimi założeniami, ale wolałbym żaby ta ładna i tańsza nie była gorsza od tej droższej;-)

Ale to pewnie też z kategorii życzeń noworocznych lub obietnic politycznych.....

Ładna listwa, czy dobrze grająca? Sulek wybrał dobrze grającą. Idzie ze swoim wyborem pod prąd. Ale o coś mu chodzi i w jego wyborach dźwięk jest na pierwszym miejscu. Talk na kablu? Nie ma sprawy - skoro nie znalazł lepszej izolacji.

Talk chyba jednak nie służy izolacji przewodu. Chyba, że ten przewód ma takie właściwości - pocierając się o siebie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.