Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

W Polsce jak jeden coś robi to dwudziestu umiera z zawiści .

Na jaki temat byś się nie wypowiedział - zawsze ktoś cię opluje.

A już zwłaszcza jak trzeba własnego pieniążka wyciągnąć ...

Może niektórzy nie lubią zwyczajnie HIPOKRYZJI???

35519160904447082610.jpgU OWSIAKA TA WSKAZÓWKA DAWNO PRZEKROCZYŁA JUŻ SKALĘ!!!

Ja natomiast czuję tutaj coś innego

03094592932539589644.jpg

Tak czy inaczej wskazówka jest po tej samej stronie!!

Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

gdzie jest teraz ta kanalia znachor żeby odszczekać swoje fantazje, WOŚP właśnie tłumaczy w wielu mediach jak rozlicza pieniądze i ile faktycznie przeznacza na charytatywne cele.

obrzygałeś już wielu ludzi na tym forum i poza, miej więc honor przyznać się do błędu - przykleiłeś na bezdurno wypociny pseudo-dziennikarzy ze swoich ulubionych szmatławców, okazuje się że naszczekałeś sporo nieprawdy.

gdzie jesteś znachorku ?

A jakbyś łożył na te szmatławce to atakowałbyś czy bronił? Jak widać , ktoś nie wziął pod uwagę że też go dymają na kasę . Troszkę popisać że w kraju "gore" , podeprzeć to bzdurami pod publikę , dodać że walczymy z pedałami, żydami , masonami, ruskimi i biedronką i masz . Kaska frajerów też płynie /na słuszną sprawę/ . Wyjdą spalą to i owo resztę przeleją na swoje konta. Ależ spożytkowana kasa:)

Kurde tak mi to coś przypomina, myśle co by tu jakieś radio założyć.

Jak zmieni się ustrój to posiedzi tyle na ile zasłużył.

A jak ? Maciereiwcz mu udowodni coś jak to było w stylu akcji parówkowej? Będzie akcja owsiankowa? Daj owsiankę znajdę talerz?

Może niektórzy nie lubią zwyczajnie HIPOKRYZJI???

OWSIAKA TA WSKAZÓWKA DAWNO PRZEKROCZYŁA JUŻ SKALĘ!!!

Smętny burak z ciebie i tyle.

Jestem Europejczykiem.

Smętny burak z ciebie i tyle.

Brak argumentów zawsze kończy się obraźliwym tekstem.

Jaro- taka rada

Buraki są zdrowe ............Pozbądź się abonamentu NC+ i kup sobie za to 100 kG Buraków wyjdzie Ci na zdrowie.18972093295724451274.jpg

Tommiashi mój ulubiony frustrat. Że cię jeszcze własna krew nie zalała :)

Pobyt na forum raczej to ciśnienie obniża , może jeden z naczelnych konowałów się wypowie na ten temat?

Jeśli ty masz problem z ciśnieniem to polecam rozwiązanie JARA_747 on będzie robił sok z buraków który ponoć obniża ciśnienie ------to nie żart takie są wyniki badań

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tommiashi

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Za twoją kasę to się dzieją rzeczy takie jak niżej.

Udowodnij, podpierając się dokumentami, że masz rację, ponieważ ani grosz ze zbiórek nie idzie na imprezy - wszystkie są finansowane z osobnych wpływów od sponsorów i odsetek.

No, jak to lewaki mają w zwyczaju... specjaliści od zawłaszczania naszej kasy.

W tym roku Owsiak jeszcze dobrowolny ale kto wie, co będzie w przyszłym? :)

Po pierwsze, nie TWOJEJ - dałeś cokolwiek?!

W skrócie - nie każdy sprzęt z naklejka WOŚP pochodzi od WOŚP.

Dowody jakieś na to Kolega ma?

Czy też jest to tzw. obrzucanie gównem... bo a nuż się coś przyklei.

czemu wolisz finansować takie rzeczy, jak na fotce poniżej (Woodstock)

A co, kolega il Dottore poczuł się obrażony faktem iż go uwzględniono na zdjęciu?

20070805170329454_3_original.jpg

Ja żyję z mojej wiedzy, talentu i doświadczenia. :)

I z braku, na zmywaku.

Ja miałem zawsze awersję do wszelkich nachalnie reklamowanych masówek i akcji do których powinni garnąć się "wszyscy". Dlatego nigdy na Owsiaka grosza nie dałem, od samego początku tej akcji.

Jak widać instynkt dobrze mi podpowiedział - Owsiak stanowczo za łatwo dostał czas antenowy, za co odwdzięczył się dysponentom owego (elytom III RP) sowicie - robiąc sprzedaż wiązaną, do szlachetnej idei dokleił rozpasanie moralne, ślepe posłuszeństwo namaszczonemu przez władzę guru, naukę oszustw typu obklejanie serduszkami nie-swojego sprzętu (dzięki Il Dottore za opis z pierwszej ręki) jak i promocję manier prosto z ZOMO-wskiego domu.

Człowieku, coś Ci się chyba pomyliło.

Edytowane przez wieslaw119
Gość cycus12

(Konto usunięte)

To i ja doleje oliwy do ognia.

Argument pomagam innym to mogę robić co mi się podoba jakąś do mnie nie przemawia... Prawdę mówiąc wolałbym by tej pomocy nie było... czemu ? bo za każdym razem gdy Owsiak kupi sprzęt (bez przetargów i w dość nie jasnych okolicznościach) to urzędnicy dostają nagrody i obcinają środki na ... to co sponsoruje WOŚP. Niech sobie mądrale teraz sprawdzą ile kasy jest na wcześniaki a ile było kiedyś... (dla leniwych 15 tyś zł.. było a jest 1 tyś zł !)

1 - ma już swoje lata a dalej krzyczy i zachowuje się jak gimnazjalista

2 - innych (wybrane media i polityków) oskarża o szerzenie nienawiści gdy sam namawia innych by nimi pogardzali i ich przegarniali (wyżej padło na to określnie)

3 - dzisiaj TV (TVN) gdy skakał jak stara małpa po stole z rzeczami powiedział że ma tylko mieszkanie w bloku, a ja się pytam za co je opłaca ? przecież nie pracuje.

4 - nie mam pretensji o to że sobie coś tam z tego odkłada tylko o to że ludzie dają nie będąc świadomi że 7 800 000 zł z tego idzie na imprezę dla ćpunów i pijaków.

5 - chciałbym wiedzieć ile zarabia firma jego żony która wykonuje zlecenia dla WOŚĆ (co jest dość kontrofensywne)

6 - jw odnośnie firmy złoty melon i samego jurka

7 - czemu ośrodek którego własnością jest złoty melon (a jego WOŚP) reklamuje się jako własność WOŚP ale już jej nie widać w finansach...

itd..

http://www.youtube.com/watch?v=S1tDRkrg9-M

http://vod.gazetapolska.pl/5986-tydzien-sakiewicza-warzecha-jachowicz - warto spojrzeć od strony dziennikarza.

Udowodnij, podpierając się dokumentami, że masz rację, ponieważ ani grosz ze zbiórek nie idzie na imprezy - wszystkie są finansowane z osobnych wpływów od sponsorów i odsetek.

3:30 ... i proszę udowodnij mi że ten nawet 1 gr nie tafia na imprezy, skoro jest tak dobrze poinformowany.

I jeszcze jedno tyle szumu.. oskarżeń... a żadnego procesu...

BTW: PIS nie rządzi od paru lat a już na pewno nie świętej pamięci naczelnypisior więc nic im do tego, wszystko co się teraz dzieje zawdzięczacie tylko i wyłącznie sobie i nikomu innemu. Lubcie jak się was ładuje w tyłek to w czym problem ? złodzieje dzięki wam długo będą u koryta więc sugeruje zrobić zapas wazeliny.

Dołączona grafika

stare dobre imprezy u jurka :) Edytowane przez cycus12
Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Jakiego własnego i wyciągnąć?

Czyż nie najwięcej opluwają osoby, które groszem nikogo i nigdy nie wspomogły?

stare dobre imprezy u jurka :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Il_Dottore

He is typically depicted as an elderly man who only knows nonsense.

pierwszy raz od dwudziestu lat zrobił się taki wielki dym wokoło Owsiaka, prasa, net, tv, aż huczy

to może jeden z tych dobrze poinformowanych z forum wytłumaczy ciemnemu mamelowi - dla czego! - z niczego?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

,,

Przyjmijmy na chwilę, że to co kręcą przed kamerami chłopcy od Owsiaka jest rzeczywiście prawdą i do tej „prawdy” zaprzęgnijmy prostą jak drut matematykę do policzenia 1,5 rocznych wydatków, wpływy zostawmy póki co na boku. Startujemy od zera, czyli zaczynamy pierwszy finał WOŚP i zbieramy do puszek 50 milionów złotych.,,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez TomekL3

Nie widzisz tomuś po sobie, że im sie udało? Jeżeli tego nie widzisz to udało im sie podwójnie!

Jestem Europejczykiem.

Następny prawacki leming któremu przeszkadza fakt, że Owsiak robi cos dobrego.

"Jak poinformowało Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej, w 2012 r. Fundacja WOŚP zebrała 51,3 mln zł. 91,6 proc. tej kwoty Fundacja przeznaczyła na prowadzenie nieodpłatnej działalności pożytku publicznego. Koszty administracyjne wyniosły ok. 8 proc. . - Te dane mówią o wyjątkowo dużej skuteczności Fundacji" - ocenił rzecznik ministerstwa Janusz Sejmej. Jak dodał, jest to jeden z najwyższych wyników wśród fundacji i stowarzyszeń, jeśli chodzi o stosunek kosztów do wartości przekazywanej pomocy."

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Rzeczone skoki po stole na filmiku YT. Gabriel Janowski twierdził kiedyś, przyłapany w podobnym stanie ducha, że ktoś mu amfy zadał... możliwe.

A kaski mniej, coraz mniej... i będzie spadać, jak długo dziennikarze będą mieli odwagę zadawać niewygodne pytania.

Ukryta Zawartość

On teraz nie ma czasu, bo jedzie na garach w jakimś hinduskim barze, ale wieczorem da głos.

Przepraszam że dopiero teraz daję głos ale dopiero co wróciłem z hinduskiego baru (ale była jazda!). :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

pier**lisz tak żałosne farmazony doktorek że aż zastanawiam się jak ideologiczne nastawienie jest w stanie zrobić komuś galaretę z mózgu.

Jestem Europejczykiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

cadam

Jak widzę po swojej prostackiem wypowiedzi, podwinąłeś ogon pod siebie i nie jesteś uprzejmy odpowiedzieć na zadane pytania.

Szkoda. Myślałem ze masz coś na obronę tak skrajnie nietolerancyjnych, wypowiedzi.

pierwszy raz od dwudziestu lat zrobił się taki wielki dym wokoło Owsiaka, prasa, net, tv, aż huczy

to może jeden z tych dobrze poinformowanych z forum wytłumaczy ciemnemu mamelowi - dla czego! - z niczego?

Ciekawe to, ale patrząc na to że Owsiak nie robił w swojej karierze wiele by polaków łączyć to nic nowego....tym razem media pomagają w tym ale media od jakiegoś czasu nie robią nic innego.

Trzeba katola pokazać w jedynie słusznym świetle i to widać na każdym kroku. Zobaczmy na przykładzie Terlikowskiego i wywiadu jaki podał Cadam....jaki odzew po drugiej stronie na bardzo rzeczowe argumenty....jak zwykle w tym środowisku widzimy wycieczki personalne i kłamstwa - przykład.

Mnie się ,, podobała'' wypowiedź Terlikowskiego, gdzie powiedział, że Franciszek jest słabym papieżem, bo nawet nie wydał żadnego ważnego dokumentu, jak jego poprzednik. Tylko baran zapomniał, że Jezus też nie wydał żadnego dokumentu, ten to dopiero był słaby. No bo też tylko przemawiał do ludzi w ten sposób, że porywał ich za sobą.

Pan HQ150 przeinacza wypowiedź bądź nie rozumie o czym pisze....po co to robi, ano cel jasny (podkreślone)!

Terlikowski: Papież jest pasterzem, nie musi być lubiany. Benedykt XVI wydał Motu Proprio, a z Franciszkiem mamy wywiad

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

0_0_0_1866149959_middle.jpg

Do tego kapitalnie pasuje zeznanie red. Jerzego Urbana przed komisją śledcza ws afery Rywina - "Stenogram z 17. posiedzenia Komisji Śledczej do zbadania ujawnionych w mediach zarzutów dotyczących przypadków korupcji podczas prac nad nowelizacją ustawy o radiofonii i telewizji (SRTV) w dniu 7 marca 2003 r." http://orka.sejm.gov.pl/KomSled.nsf/0/67C10F841CDCBB6AC1256F1800428B1F/$file/pos17.pdf

Niektóre fragmenty są wręcz rewelacyjne. Polecam lekturę.

Maju jak zwykle mordę wydziera , gdyby tak zbierał na Trwam Rydzyka ale pomóc innym , jak tak można nauk Jezusa nie szanować

Maju czym jeszcze uraczysz

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No to z twojego linka:

I dodał.- Benedykt wydał Motu Proprio, co jest dużo większej rangi dokumentem niż wywiad papieża Franciszka, który w ogóle nie jest dokumentem.

- Przykład świadczy o tym, że Tomasz Terlikowski nie próbuje zrozumieć głębiej, o co chodzi Franciszkowi. Mówiąc o liturgii trydenckiej, popełnia pan błąd zajmowania się problemem wewnętrznym Kościoła. To dotyczy promila wiernych. Obecny papież mówi, żeby przestać się zajmować tylko swoimi problemami, one będą na powierzchni, ale idźmy do ludzi - mówił ojciec Tomasz Dostatni.

Jak widzisz nic nie przeinaczyłem. Nawet dominikanim, duszpasterz inteligencji, rozumie to tak samo jak ja.

, jak tak można nauk Jezusa nie szanować

Nauka Jezusa:

Lecz kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza.

Mat 18,6

Tak więc "Róbta co chceta" plus jeszcze interpretacja w postaci scen z Przystanków Woodstock nie pozostawiają dużych wątpliwości jak katolik powinien traktować WOŚP.

skoro tych kilku nihilistów jest dla Ciebie kilkoma milionami zaangażowanymi w akcję pomocy jak należy twoje wpisy traktować

Wytłumacz czy za upośledzonego traktować ?

to jest ciekawsze , po co pomagać skoro można napierdalać ... takie społeczeństwo dużo ciekawsze

"

Miało być święto dla Lukasa Podolskiego i jego macierzystego klubu, a wyszła wielka awantura i bójka polskich kibiców z policją.

Poldi zorganizował w niedzielę halowy turniej, na który zaproszony został również Górnik Zabrze. Wraz z zespołem z Polski przyjechała grupa kiboli, którzy długą drogę poświęcili przede wszystkim na picie. W zmęczonym stanie nie zostali wpuszczeni do hali, co wywołało u nich wielką agresję i regularną bitwę z policją. Dostępu do hali przed pijaną hołotą skutecznie pilnowało 70 funkcjonariuszy.

Przedstawiciele policji dzwonili nawet do Podolskiego, co zrobić z pijanymi bydlakami, ale urodzony w Gliwicach piłkarz prosił ich, żeby ich za wszelką cenę trzymać z daleka od cywilizowanych kibiców.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to z twojego linka:

Nawet dominikanim, duszpasterz inteligencji, rozumie to tak samo jak ja.

No to z Twojego wpisu

"powiedział, że Franciszek jest słabym papieżem...'

Podałeś opinię duszpasterza o Terlikowskim....rozumiem że z czytaniem ze zrozumieniem nie masz problemów, zapytam więc konkretnie - gdzie widzisz cytat słów Terlikowskiego które podałeś?

Wskaż gdzie powiedział to w tym sensie wraz a Twoją argumentacją tu cytat; " bo nawet nie wydał żadnego ważnego dokumentu, jak jego poprzednik."

Maju czym jeszcze uraczysz

Zobaczymy....na pewno mnie nie sprowokujesz wladz.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

prowokować ?

zadeptać i do śmietnika wyrzucić . Nawet do recyklingu się nie nadajesz

Edytowane przez wladz

Ja wam mamel odpowiem w krótkich żołnierskich słowach. Chodzi o to że zboczeniec w czerwonych spodniach związany z ideologią Gender i festiwalami (na których promuje się dewiacje seksualne i narkotyki) organizuje za państwowe pieniądze wielką hucpę polityczną której jawnym celem jest odciągnięcie polaka - patrioty od Kościoła i Rodziny oraz od prawdziwych problemów trawiących naszą Ojczyznę, takich jak spadek powołań i datków na tacę, rozliczenie zbrodni smoleńskiej poprzez wywołanie wojny konwencjonalnej z Rosją, wyśmiewanie PIS-u jako jedynej partii Prawdziwych Polaków oraz organizowane przez PO i Palikota (oby spłonął w piekle) ataki na Bogu ducha winnych księży pedofilów. Dodatkowo ta wygadana Kreatura nie przeznacza zebranych Milionów na szpitale tylko Kradnie je dla siebie, żony i licznych dzieci pochodzących z małżeństwa, pozamałżeńskich, oraz spłodzonych w sposób wyuzdany. Dlatego w tym roku Prosty Lud powiedział Dość Złodziejowi i wyświetlił na jaw wszystkie jego kłamstwa i podłości oraz Oszustwa dokonane na Polskim Narodzie !!! Koniec Kłamstw - koniec oszustw - a i pieniążki zostaną w kieszeni ...

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.