Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

A więc przyczyną katastrofy były rozdane trefne karty, a nie to, że kozak pilot schodził na oślep w gęstej mgle 300 km/h przy widoczności 25metrów wg instrukcji alleluja i do dołu...

Żadna instrukcja takich wyczynów nie przewiduje.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

I to jest fakt. To, że karty trefne czy brak uprawnień to nie są przyczyny katastrofy, lecz nieprawidłowości jej towarzyszące. Sądzę, że gdyby Protasiuk widział gdzie leci nie byłoby żadnej katastrofy. Ale też nie dostałby tak szybko awansu na wyższy stopień. Pośmiertnego.

aby uznać coś, że jest faktem czy też nie, należy uznać wiarygodności źródła.

niestety wszystkie FAKTY, przedstawiane przez OWE źródła, opierają się na politycznych zagrywkach.

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Aż takim pesymistą bym nie był, wydaje się, że sporo faktów już znamy.

Niestety obraz który się wyłania jest bardzo niewesoły, zwlaszcza w kontekście wydarzeń za naszą wschodnią granicą.

W sumie chyba dobrze byłoby, gdyby był to zamach bo gdyby opierać się na faktach to widać bałagan a właściwie kompletny chaos w armii i żałosną niekompetencję polityków.

Jestem Europejczykiem.

ja bym wolał znowu aby był to nieszczęśliwy wypadek a nie zamach bo gdyby Jaro było to zamach to równało by się z wypowiedzeniem wojny naszemu Państwu pozbawionemu całkowicie obrony przez obecny rząd a jak wiadomo z historii w ramach sojuszu z zachodem agresor zostałby zbombardowany ulotkami :P

jedynie co to zazdroszczę niemocom rządu który stawia interes narodowy nad wszystko, gdybyśmy mieli taką Merkelową, która by tak dbała o Polskę za wszelką cenę

Edytowane przez przemek_s

ja bym wolał znowu aby był to nieszczęśliwy wypadek a nie zamach bo gdyby Jaro było to zamach to równało by się z wypowiedzeniem wojny naszemu Państwu pozbawionemu całkowicie obrony przez obecny rząd

Za poprzednich rządów byliśmy mocarstwem i mogliśmy czuć się bezpiecznie ;-).

Jestem Europejczykiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

pozbawionemu całkowicie obrony przez obecny rząd

To też ciekawe. To który rząd gwarantował nam tą obronę?

Co zrobił rząd Tuska że ta obrona całkowicie zniknęła?

Ciekawe co będzie gdy wszystkie zarzuty przeciwko Owsiakowi padną? Będziecie wiedzieć i tak swoje, płakać tak jak Macierewicz, sugerując spisek i manipulacje? :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Nic nie jest wyssane - całość zarzutów pochodzi z udostępnionych wyliczeń finansowych.

Szczegóły w linku z ostatniej rozprawy który podałem wyżej.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jak znam życie niedługo dowiemy się paru ciekawych rzeczy o tej Babce Kaczce.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Oczywiście, że nic nie jest wyssane !:) Podobnie , jak Twoje 50 tys € - podatku;)

Na forum się nie będę produkował ale jesli sobie życzysz to Ci na priv prześlę skan zeznania podatkowego za 2013. Zdziwisz się, ile nigeryjskich szczęśliwych rodzin utrzymuję... :(

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Za poprzednich rządów byliśmy mocarstwem i mogliśmy czuć się bezpiecznie ;-).

zwłaszcza w Gruzji przy okazji przemowy naszego prezydenta

Rząd PiS, na przykład... A szło to w ten deseń: " Pod Twoją obronę ..."

nie śmiejcie się towarzyszu, bo jak dojdzie Pis do władzy to będziesz co sobote na nowennę biegać z uśmiechem na twarzy ;-D

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ale TU roztaczasz ponure wizje. Oczywiście mam na myśli nie te nowenny, tylko PIS u władzy.

Wiesz jak będzie brzmiało wtedy urzędowe przywitanie:

-Niech będzie pochwalony Jarosław, zawsze dziewica!

Ale TU roztaczasz ponure wizje. Oczywiście mam na myśli nie te nowenny, tylko PIS u władzy.

Wiesz jak będzie brzmiało wtedy urzędowe przywitanie:

-Niech będzie pochwalony Jarosław, zawsze dziewica!

gdzież bym śmiał kogokolwiek straszyć.

Ci co mają oczy i głowę na miejscu już dawno doszli do takiego wniosku.

drogi kolego ja tylko przytaczam fakty, takiż to przecież tytuł wątki

Ci, co mają oczy i głowę na miejscu- używają . So takie, co czytajo. Dla wiadomości Waćpanów: ciynszko pracuje i nimom trwałości z gazeto. O - czasem se samolot porwe:) Tyle mojego.Najuprzejmiej pozdrawiam - Jacek. PS - bo to stary aeroplan był, kurna...:(. Jeszcze coś : kim jest niejaki "przemek s" - idiota?

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Się Ci zapomniało, żeś kiedyś powiedział, ile płacisz . Mnie to wali - naprawdę. Jesteś - niewiarygodny. Stoję w korku, bo policja i dym nad Paryżem. PS -ufff , dojechałem, zaparkowałem i nawet osławionych dwudziestu euro - nie zapłaciłem. Jestem teraz wiarygodny, jako i niezależny.... Chcesz wywiad?:)

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

W sprawie smoleńskiej słyszeliśmy już teorie o pancernej brzozie, czterech podejściach do lądowania, czterech generałach w kokpicie itd., ale mało kto się spodziewał, że do swojego zestawu spiskowych teorii lotniczych Wojskowe Służby Informacyjne dołączą... kosmitów. - UFO to rzeczywisty problem, niestety USA w tej sprawie milczy - ogłosił były szef WSI Marek Dukaczewski.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość cycus12

(Konto usunięte)

Bo w sferze faktów a nie domysłów wiemy już co było przyczyną tego wypadku.

czyli co było ? pytam serio bo TVN'u nie oglądam. Edytowane przez cycus12

1. Nieumiejętność pogodzenia się kapitana statku z faktem że w tak trudnych warunkach nie będzie mógł wylądować "dla Prezydenta" + 2. totalnie niewyszkolona załoga nie potrafiąca rozeznać się we wskazaniach przyrządów i nie stosująca się do procedur nawet po odgłosach systemów alarmowych spowodowały że 3. samolot zszedł zbyt nisko nad ziemię i zahaczył o drzewo a próba wybrnięcia pilota z tej sytuacji poprzez włączenie autopilota dopełniła już tylko czary goryczy ...

czyli co było ? pytam serio bo TVN'u nie oglądam.

Coś podobnego! :) niewiarygodne ...Aż tak mało zarabiasz?:) Ja, uciekinier i banita. - mam te programy! Straszna rzecz, ta Polska...:)
Gość cycus12

(Konto usunięte)

3. samolot zszedł zbyt nisko nad ziemię i zahaczył o drzewo a próba wybrnięcia pilota z tej sytuacji poprzez włączenie autopilota dopełniła już tylko czary goryczy ...

masz na myśli tą brzozę którą ścięto 10 czy tam ile dni wcześniej ? czyli drzewo rozerwało opływowe skrzydło zbudowane z alu ? no spoko... a co rozerwało całą resztę ? (samolot, pasażerów) co rozrzuciło szczątki na kilka kilometrów ? Widać inne samoloty potrafią skosić pół lasu i być w jednym kawałku, ten był specjalny.

wybacz ale to się totalnie logiki nie trzyma, wersją drzewa została już obalona miliony raz na każdy możliwy sposób. Z resztą o ile dobrze pamiętam oficjalnie też się z tej teorii wycofano. Dlatego pytam co teraz ?

2. totalnie niewyszkolona załoga nie potrafiąca rozeznać się we wskazaniach przyrządów i nie stosująca się do procedur nawet po odgłosach systemów alarmowych spowodowały że

nie chce mi się wierzyć że najlepije wyszkolony pułk lotnictwa w naszym kraju, z wieloletnim doświadczeniem, nie mogący narzekać na przemęczenie i inne nagle jest sierotką Marysią i drugim największym patałachem. Ale to tylko wiara...

Coś podobnego! :) niewiarygodne ...Aż tak mało zarabiasz?:) Ja, uciekinier i banita. - mam te programy! Straszna rzecz, ta Polska...:)

mieć a oglądać to dwie różne rzeczy. Nie oglądam bo nie chce, nie bo nie mam. I nie jest to na zasadzie breany spears nikt jej nie słucha ale każdy zna jej piosnki. Edytowane przez cycus12
Gość Gosc

(Konto usunięte)

cycus12

Ta brzoza jest zupełnie nieistotna. Gdyby tam było pole orne, bez jednego krzaczka, to i tak samolot by wyglebił.

Popatrz na trajektorię tego samobójczego lotu. Pytasz co rozerwało samolot?!

Prędkość i kontakt z ziemią!

Widać inne samoloty potrafią skosić pół lasu i być w jednym kawałku, ten był specjalny.

Ten po skoszeniu brzozy też był prawie w jednym kawałku. Stracił tylko kawałek skrzydła.

Pokaż mi zdjęcia z innej katastrofy, gdzie samolot lecąc z podobną prędkością, uderzył w ziemię pod takim kątem, obracając się w powietrzu na plecy i był w jednym kawałku.

Z chęcią bym to zobaczył.

masz na myśli tą brzozę którą ścięto 10 czy tam ile dni wcześniej ? czyli drzewo rozerwało opływowe skrzydło zbudowane z alu ? no spoko... a co rozerwało całą resztę ? (samolot, pasażerów) co rozrzuciło szczątki na kilka kilometrów ? Widać inne samoloty potrafią skosić pół lasu i być w jednym kawałku, ten był specjalny.

wybacz ale to się totalnie logiki nie trzyma, wersją drzewa została już obalona miliony raz na każdy możliwy sposób. Z resztą o ile dobrze pamiętam oficjalnie też się z tej teorii wycofano. Dlatego pytam co teraz ?

nie chce mi się wierzyć że najlepije wyszkolony pułk lotnictwa w naszym kraju, z wieloletnim doświadczeniem, nie mogący narzekać na przemęczenie i inne nagle jest sierotką Marysią i drugim największym patałachem. Ale to tylko wiara...

mieć a oglądać to dwie różne rzeczy. Nie oglądam bo nie chce, nie bo nie mam. I nie jest to na zasadzie breany spears nikt jej nie słucha ale każdy zna jej piosnki.

Kolega twierdząc, że inne samoloty koszą co popadnie i są w całości, to widział gdzieś takie rzeczy kolega, bowiem ja osobiście nie widziałem.

niech nam szanowny kolega poda jakieś materiały źródłowe, doszkolę się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.