Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wszystko w rękach Sądu, mam nadzieję, że będzie obiektywny i niezawisły.

(...)

Nie mam najmniejszych wątpliwości. Nawet.

(...)

Nawiasem mówiąc, ciekawi mnie jak się ma do tego blogu pana MK, odpowiedzialność karalna w świetle art. 241KK?

Nijak. Ponieważ prywatny akt oskarżenia z art. 212 kk, nie jest postępowaniem przygotowawczym prowadzonym lub nadzorowanym przez prokuraturę, a sąd jeszcze go nie utajnił. Nie jest to żaden z przedmiotów chronionych "art. 241 kk", który brzmi:"§ 1. Kto bez zezwolenia rozpowszechnia publicznie wiadomości z postępowania przygotowawczego, zanim zostały ujawnione w postępowaniu sądowym,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto rozpowszechnia publicznie wiadomości z rozprawy sądowej prowadzonej z wyłączeniem jawności."

Nie widzę tu znamion przestępstwa.

Nie widzę tu znamion przestępstwa.

OK, masz rację,ale wydaje mi się, że w tej całej sprawie Matce Kurce nie chodzi o zwykłe przepraszam i zasądzenie od Owsiaka jakiejś drobnej kary grzywny ( wiadomym jest, że czyny ścigane z oskarżenia prywatnego są kategorią przestępstw o zdecydowanie niższym stopniu społecznej szkodliwości czynu)- a o coś zupełnie większego.

Czekam aż do sprawy z urzędu włączy się prokurator (dziwne, że jeszcze tego nie zrobił), a wtedy jeśli wymaga tego interes społeczny jego udział automatycznie zmieni tryb na ściganie z urzędu. A wtedy dopiero się zacznie ..............

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• 2 tygodnie później...

Sąd Okręgowy w Warszawie drugi raz odrzuca wniosek WOŚP.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Trafny komentarz pod artykułem

"Po prostu sędziowie w Polsce wyczuwają polityczne powiewy, pięć lat temu zostałaby z Ciebie mokra plama a dziś sam widzisz..."

Coś o Owsiaku nie pióra MatkiKurki - ewenement... ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wykształcony za nasze pieniądze doktorek sp... tam, gdzie nie musi płacić naszych podatków i spłacic kosztów własnego wykształcenia. Lecząc irlandzkie kozy i pijąc czeskie piwo pluje na polską inicjatywę obywatelską wszechczasów.

Dobry z niego i człowiek i lekarz ;-).

Szczęść Boże!

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Wykształcony za nasze pieniądze doktorek sp... tam, gdzie nie musi płacić naszych podatków i spłacic kosztów własnego wykształcenia. Lecząc irlandzkie kozy i pijąc czeskie piwo pluje na polską inicjatywę obywatelską wszechczasów.

Dobry z niego i człowiek i lekarz ;-).

Szczęść Boże!

BUHAHAHAHAHAHA!

Inicjatywa obywatelska wszechczasów- rozwaliłeś mnie! :-)

Przewał wszechczasów to na pewno.

Z mrówką i melonem w tle.

Coś mi się zdaje, że w Polsce zaczyna się w końcu ruch we właściwym kierunku.

Wkrótce i Juras i jego polityczni sponsorzy spotkają się w jednym, dobrze pilnowanym miejscu. Jak wszystko dobrze pójdzie...

Tymczasem zapraszam na stronę www. kontrowersje.net gdzie Matka Kurka znowu jeździ po Jurasie jak po łysej kobyle. :-)

Szczęść Boże!

Śmerć dla morderców a złodziejom obcinać łapy.

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jak widzę Kurka prowadzi osobista wojenkę z Owsiakiem. Jakoś żadne inne media nie śledzą tego procesu, poza nim nikt się tymi rewelacjami jakoś nie podnieca. No chyba że Owsiak bywał też u Sowy i ktoś coś przypadkiem nagrał

Jak widzę Kurka prowadzi osobista wojenkę z Owsiakiem. Jakoś żadne inne media nie śledzą tego procesu, poza nim nikt się tymi rewelacjami jakoś nie podnieca. No chyba że Owsiak bywał też u Sowy i ktoś coś przypadkiem nagrał

Chwilunia... przecież to Juras zaciągnął Kurkę do sądu a nie odwrotnie.

Inna sprawa, że teraz musi gorzko tego żałować. :-)

Edytowane przez il Dottore

Jak widzę Kurka prowadzi osobista wojenkę z Owsiakiem. Jakoś żadne inne media nie śledzą tego procesu, poza nim nikt się tymi rewelacjami jakoś nie podnieca.

Z Kroloppem było podobnie - lokalni włodarze tak go promowali i popierali, że potem wstyd im było wyjść na durniów. To samo rodzice molestowanych chórzystów - urządzający demonstracje poparcia dla Maestro nawet po tym jak sprawa się wydała.

Edytowane przez misiomor

Ta, bo 4 czerwca to obsadza rozumiem Bronek, te wszystkie obchody, jakiś tam koncert Rolling Stonesów chce według najnowszych moich informacji. Tylko kasy szukają oczywiście. To Owsiak organizuje, chce ściągnąć kasę od spółek (…), 30 baniek, nie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tomciu...

Komunikat Prezesa Zarządu Fundacji Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w sprawie nagrań tzw. „afery taśmowej”:

Odnosząc się do wątku z ostatnio opublikowanego, kolejnego już fragmentu rozmowy polityków w tzw. „aferze taśmowej”, w który nagrani politycy wymieniają moje nazwisko, oświadczam:

Rozmowa panów Pawła Grasia i Jacka Krawca dotyczy planowanych obchodów Święta Wolności, a więc 25. rocznicy pierwszych wolnych wyborów w Polsce. Rocznica ta obchodzona była w dniu 4 czerwca. Wiele miesięcy temu planująca oficjalny program obchodów Kancelaria Prezydenta RP zwróciła się m.in. do mnie, abym zaproponował pomysł na uświetnienie tej ważnej rocznicy. Od samego początku z projektem związany byłem osobiście. Jednym z pomysłów było zaproszenie na rocznicowy koncert wielkiej, światowej gwiazdy, takiej jak The Rolling Stones, Kings Of Leon, U2, czy Coldplay. Po wstępnym zaakceptowaniu takiej koncepcji złożone zostały zapytania ofertowe w kilku agencjach reprezentujących największych światowych muzyków. Z nadesłanych odpowiedzi zbudowany został wstępny budżet koncertu, który miał być dla uczestników spektaklem darmowym. Kancelaria Prezydenta zaproponowała, by sponsorów imprezy szukać wśród spółek Skarbu Państwa.

Zaproszono mnie na spotkanie, które odbyło się w listopadzie 2013 r., na którym przedstawiłem koncepcję przedsięwzięcia oraz wstępnie oszacowane koszty. Prezentowałem wtedy scenariusz kilkugodzinnego spektaklu, który miał odbywać się na Stadionie Narodowym i okolicznych błoniach, a który oprócz występu gwiazdy zawierał także wielkie widowisko multimedialne i świetlne. Całościowe koszty oszacowane zostały na ok 25 mln złotych i tylko taka kwota została zaprezentowana na spotkaniu. Koncert nie miał mieć charakteru komercyjnego, a więc sponsorzy mieli pokryć tylko i wyłącznie koszty. Lwią część budżetu stanowiło oczywiście honorarium artysty. W tym przypadku bardzo realny był występ zespołu The Rolling Stones, który wyceniony został na kilka milionów USD.

Cieszyłem się bardzo, że spośród różnych pomysłów i projektów obchodów 4 czerwca wybrano moją propozycję.

W spotkaniu zorganizowanym przez Kancelarię Prezydenta uczestniczyli przedstawiciele PKN ORLEN, PZU, PKO BP, Tauron i KGHM, oraz oczywiście przedstawiciele gospodarza spotkania, a więc Kancelarii Prezydenta. Reprezentowali ją m.in. p. Jacek Michałowski, oraz p. Paweł Lisiewicz. Spotkanie miało bardzo oficjalny charakter.

Po spotkaniu żadna z firm nie odpowiedziała na zaproponowany scenariusz obchodów. Kilka tygodni później wysłałem do wszystkich zainteresowanych stron oficjalny list, w którym zrezygnowałem ze współpracy przy organizacji tego przedsięwzięcia.

Jak czas pokazał, żaden oficjalny koncert w dniu 4 czerwca nie został zorganizowany, chociaż o planach i przygotowaniach kilkakrotnie informowały ogólnopolskie media.

Opisywanie tych profesjonalnych rozmów biznesowych, dotyczących ważnych obchodów państwowego święta, prowadzonych w siedzibie Prezydenta RP, tak potocznym i nieprzebierającym w słowach językiem, jest niedopuszczalne i jest znamienne dla poziomu polityków, których nagrania są w ostatnich dniach regularnie publikowane. Z Panem Pawłem Grasiem nigdy się nie spotkałem i nie rozmawiałem. Nie prowadziłem także żadnych innych, nieoficjalnych rozmów z przedstawicielami Kancelarii Prezydenta czy wymienionych spółek Skarbu Państwa. Jedyny nasz kontakt to było wyżej opisane spotkanie w Kancelarii Prezydenta.

Zdecydowanie podkreślam także, że niedopuszczalne jest sugerowanie, iż w jakikolwiek sposób mam związek z toczącą się „aferą taśmową”, czy też że chciałem „ściągnąć kasę od spółek”.

Jerzy Owsiak,

Prezes Zarządu WOŚP

Juraskowi nie udało się naciągnąć sponsorów - i przypadkowo zupełnie teraz może trąbić, że jest niewinny...

ale pomysł, żeby wydup...ć 25 melonów w błoto koncertowe - to poddał sam...

pytał kto Polaków czy chcą sponsorować koldplaja albo rolingstonsa??? nie sądzę...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

pytał kto Polaków czy chcą sponsorować koldplaja albo rolingstonsa??? nie sądzę...

Za to jak nasze społeczeństwo dowiedziało się że w Polsce koncertować będzie Madonna, tak więc zapewne z ochotą dokładali nawet własne oszczędności aby koncert się odbył. Bo to Madonna, królowa Polski. Ksiądz tak mówi na sumach w niedzielę. To że nie skojarzyli o co kaman, nie ważne .....ważne że Madonna.

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

"Obywatelska inicjatywa wszechczasów" podaje wyraźnie tyły! :)

Wolą nie dostarczyć do sądu wymaganych dokumentów niż ujawnić księgowość! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oj,czuję że szykuje kolejny proces z Melonem w głównej roli - tym razem KARNY.

Cytacik:

Przypomnę dla porządku, że proces zaczynał się od następującego stanowiska: „Jurek Owsiak nie bierze ani grosza z WOŚP, on wszystko robi za darmo i ma do tego chu...e OFE”. Po blisko roku i tylko na podstawie przesłanych „dokumentów” wiemy, że „Jurek” do spółki z żoną z WOŚP i Złotego Melona przelali do własnej kieszeni około 3 milionów złotych, z tego większość zarobiła „Dzidzia”. Około 1,3 miliona poszło do Mrówki Całej, najmniej drugie tyle na wypłaty Lidii Niedźwiedzkiej-Owsiak, którą w WOŚP zatrudnił Jerzy Owsiak i do tego ponad 230 tysięcy wypłat dla Owsiaka ze Złotego Melona. Oczywiście dla wyznawców „Jurka” stwierdzenie „nic nie zarabia” jest tożsame z „co to jest 3 bańki dla filantropów, za tyle dobrego co mistrzu zrobił”. Kłamstwo i manipulacja to ulubione narzędzia tej ekipy, zaczyna się od zera i wcale nie kończy na blisko 3 milionach, bo reszty się zwyczajnie nie pokazuje i tyle. Zaczyna się od mieszkania w bloku na Ursynowie, potem oglądamy skromny apartament za kolejną bańkę. Biedny Jurek jeździ furą za ćwierć miliona, ma do dyspozycji 4 nieruchomości, wszystko dzięki pieniądzom podatnika oraz donatora, ale wara od „źródeł dochodu” pana prezesa. Wara i pod sąd oszołomy!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

• 2 tygodnie później...

Masz rację, ten Kurka to świr.

akurat miałem na myśli Jurka, człowieczka który według mnie jest niedorozwinięty, nie chce osądzać czy kradł / brał / prał pieniądze ale mam dość jego zachowania. Nie lubię gdy ponad 50 letnia osoba i to dość ważna pełniąca nie byle jaką funkcję zachowuje się jak 15 letni ziomuś, a czasem nawet i gorzej.

Ponadto dla mnie sprawa jest prosta, skoro jest czysty i niczego nie "zabrał" to czemu nie dostarcza dokumentów, to nie byle kto sobie ich zażyczył tylko sąd. Przecież to jest prawie automatyczne przyznanie się do winy.

a kurka.. nie znam człowieka, nie czytam jego artykułów więc się nie wypowiem ale szanuje go za to że jako jedyny stawia opór.

Edytowane przez fetek

akurat miałem na myśli Jurka, człowieczka który według mnie jest niedorozwinięty, nie chce osądzać czy kradł / brał / prał pieniądze ale mam dość jego zachowania. Nie lubię gdy ponad 50 letnia osoba i to dość ważna pełniąca nie byle jaką funkcję zachowuje się jak 15 letni ziomuś, a czasem nawet i gorzej.

a czego się spodziewać po synku ubeka

Edytowane przez Robmit

a czego się spodziewać po synku ubeka

A skąd wiesz, że ty nie jesteś synem ubeka? Ubecy nie opowiadają dzieciom o takich sprawach. A ty, Pinokio, nie powielaj polskich obsesji.

Ojciec Owsiaka był po prostu milicjantem:

"Tata Zbigniew ma bardzo ciekawy rodowód, ponieważ jest ze związku piłsudczyka z kobietą z oddziałów Hallera. I ja mam takie pamiątki po nich - po babci odznakę hallerczyków, a po dziadku Krzyż Walecznych z roku 1920. Na początku lat 20. dziadek i babcia w bardzo tajemniczych okolicznościach zeszli z tego świata. I po dziś dzień to jest niewyjaśniona historia, nad którą nawet ja się nie pochylam, bo rozumiem, że to jest trudna sprawa dla mojego taty.

W każdym razie jak tylko tata został sierotą, trafił do domu dziecka prowadzonego przez słynnego wówczas Kazimierza Jeżewskiego, a potem do rodziny zastępczej, czyli państwa Domańskich. Bardzo dobrze go tam traktowano, równo, a jeśli chodzi o styl wychowania, to on był taki, że dzieci muszą sobie radzić same.

Mając jakieś 17 lat, trafił na Żuławy, gdzie miał zostać rolnikiem, ale życie napisało scenariusz nowy, czyli ojciec wciągnął się w nową Polskę, został funkcjonariuszem milicji, z czasem jej pułkownikiem, komendantem do spraw gospodarczych w Komendzie Głównej".

(Wypowiedź dla "Wysokich Obcasów", 11.01.2013)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.