Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

"Wypraszanie gości, przerywanie audycji, przepychanki słowne, celowe prowokacje a nawet – słynny już - rzut długopisem. Czym jeszcze zaskoczy nas Monika Olejnik, nazywana pierwszą damą polskiego dziennikarstwa? Jeśli w końcu zdamy sobie sprawę, że jej programy to nie publicystyka, ale rodzaj coraz popularniejszego post-dziennikarstwa, łączącego w sobie elementy talk show i „Celebrity Splash” – wiele rzeczy stanie się jasne."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czasami odnoszę wrażenie, że ta gwiazda zachowuje się tak, jakby przyjmowała sproszkowane lekarstwo nosem. I nie ma się co dziwić, przecież nosi kiecki i szpilki, jak jeden były senator.

Jeśli mówisz o wyrzuceniu ze studia chama brudzińskiego, to IMO miała 100% racji. Ten burak złamał wszystkie chyba standardy kultury osobistej.

p.s oglądałem do końca, żeby była jasność.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez argus

Jeśli mówisz o wyrzuceniu ze studia chama brudzińskiego, to IMO miała 100% racji. Ten burak złamał wszystkie chyba standardy kultury osobistej.

p.s oglądałem do końca, żeby była jasność.

Nie znajduję żadnego usprawiedliwienia dla dziennikarstwa Olejnik. Któregoś razu, któryś gość przyłoży jej krzesłem. Też oglądałem.

Dobry dziennikarz to taki,którego nie widać...bo to nie jego chcą słuchać a gościa,który został zaproszony bez względu na jego poziom,wykształcenie i poglądy polityczne.Dziennikarz taki jak Olewejnik w USA została by skończona w mig,po takim występie w innych cywilizowanych krajach...również.To stara baba w drogich kieckach,które pasują jej jak świni siodło.Powinna wrócić do reportaży o skupie butelek.Tam jest jej miejsce.

Nie przepadam za Olejnik, ale muszę powiedzieć, że pier**licie jak stare eunuchy.

Rymanowski jest o wiele bardziej natarczywy i nastawiony na napierdalankę w studio i jakoś wam nie przeszkadza.

Pochanke praktycznie nie daje rozmówcom dojść do głosu i traktuje ich jak tło dla własnych wypowiedzi a jakoś Włodzimierz tego nie zauważa. Pani red. Michniewicz też się wcina i nic.

Akurat z Brudziem miałą rację, to wyjątkowy cham, nawet jak na byłego młodocianego bandytę.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Programem z Brudzińskim resortowa Stokrotka na pewno zyskała sobie poczesne miejsce w niniejszym wątku.

Choć należy się jej za całokształt.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Rymanowski jest o wiele bardziej natarczywy i nastawiony na napierdalankę w studio

Chyba nigdy nie oglądałeś jego programów.

Akurat z Brudziem miałą rację,

W czym to miała rację ?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

modrzew

Może się styl Olejnik podobać lub nie ale nie jest prawdą,że w USA nie ma takiego dziennikarstwa.To właśnie z Ameryki przyszedł do nas model agresynego dziennikarstwa.Na marginesie większość forumowiczów na nią najeżdża ale jak widać jest oglądana.I pewnie o to chodzi.Przeciwieństwem jest model brytyjski.Dziennikarstwo wyważone,obiektywne.Jej styl to napastliwość i zadawanie niewygodnych,dociekliwych pytań.Ponieważ nie jest to program informacyjny ale publicystyczny to moim zdaniem jest to dopuszczalne.A nawet to,że ma swoje sympatie i antypatie.A dobry polityk musi umieć sobie z tym radzić.

Nie przepadam za Olejnik, ale muszę powiedzieć, że pier**licie jak stare eunuchy.

Rymanowski jest o wiele bardziej natarczywy i nastawiony na napierdalankę w studio i jakoś wam nie przeszkadza.

Pochanke praktycznie nie daje rozmówcom dojść do głosu i traktuje ich jak tło dla własnych wypowiedzi a jakoś Włodzimierz tego nie zauważa. Pani red. Michniewicz też się wcina i nic.

Akurat z Brudziem miałą rację, to wyjątkowy cham, nawet jak na byłego młodocianego bandytę.

Zauważa, zauważa. W ogóle w mediach wykształcił się podział na gości słusznych i niesłusznych. Tych drugich nie dopuszcza się do słowa, przerywa im w pół zdania, neguje wypowiedzi, atakuje i prowokuje.

Przy tej okazji trzeba wspomnieć o kolejnej dziennikarskiej profesjonalistce - Dominice Wielowieyskiej w TokFM.

Może się styl Olejnik podobać lub nie ale nie jest prawdą,że w USA nie ma takiego dziennikarstwa.

Możesz przykłady,gdzie dziennikarz rozmawiający z amerykańskim politykiem tak się zachowuje?Co innego programy publicystyczne a co innego wywiad z politykiem.Dziennikarz musi być niezależny i obiektywny podczas takiego wywiadu.Malowana lala

nigdy obiektywizmem nie trąciła a nawet koło niego się nie prześliznęła.Nie nazywaj tego co robi ta lala-stylem.To nie ma z nim nic wspólnego,nawet ubrania,które nosi nie nadają się do takich wywiadów.Brak jej ogłady i zwykłej skromności by mówić,że ma styl.

Chyba,że sam nie jesteś pewien co to słowo oznacza w jej przypadku.

Mnie i owszem....przeszkadza.To taki sam bubek a nie dziennikarz jak wyżej wymieniona.To są ludzie do zadań specjalnych a nie dziennikarze.

Dominice Wielowieyskiej

To następna...lalunia podstarzała.

Jak nie odpowiada jej opcja

O jakiej opcji piszesz?Ona nie dysponuje żadną opcją!To osoba do specjalnych poruczeń....od urodzenia.A swoją drogą urodzenie ważna rzecz,czego ona dowodem jest.

Jedyna różnica to to, że nie zarzucają "cud bląd włosuf" za ucho.

A!

I nie - "PiSdrackie", lecz pisdrackie.

Nie nobilituj.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jak rozumiem dokonali skrótów które nie spodobały się Prokuraturze. Oczywiste, że Prokuratura będzie się rzucać, bo ujawnienie stenogramów to jej porażka.

Jestem Europejczykiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No już RMF zamieściło całość tych stenogramów.

Wygląda to niestety tragicznie. Dyscyplina jakby jacyś chłopcy wracali z wiejskiej dyskoteki a nie lot rządowego samolotu.

Po raz kolejny cały świat ma okazję się z nas ponabijać.

Nabijali się wcześniej. Teraz mogą nam co najwyżej współczuć, że tępe ciule od pazernych i skorumpowanych próbują nadal robić ludziom wod z mózgów. Wartało by znanego wszystkim paranoika objąć śledztwem i postawić zarzuty (a potem jego szefowi) - uspokoiłoby się z miejsca.

Ale wracajac do tematu .Tez jezdem zdania ze za wszystko odpowiada Tusk i Reagan.

I jesli sie dalej pozwoli rzadzic idiotom typu duda, ogorek czy rzodkiew czarna to bedziemy mieli takie na kopy.Swoja droga dziwne ze wcieło takiego eksperta jak znafca z Gdanska.

A tu wszystko co najgorsze, co sie nie miesciło w glowie na poczatku sledztwa potwierdziło sie jak dwa jest dwa.Blasik po raz drugi okazał sie idiotą.Skumulowanym.Mieli go wyrzucic za CASE to uratowany przez Kaczynskiego pieknie sie odwdzięczył.Klich dwa razy chciał go wywalic na morde.

A tu wszystko co najgorsze, co sie nie miesciło w glowie na poczatku sledztwa potwierdziło sie jak dwa jest dwa.Blasik po raz drugi okazał sie idiotą.Skumulowanym.Mieli go wyrzucic za CASE to uratowany przez Kaczynskiego pieknie sie odwdzięczył.Klich dwa razy chciał go wywalic na morde.

Kiedyś pisałem, że to jakiś piekielny chichot losu że facet któremu Kaczyński uratował dupę i stanowisko właśnie dzięki temu przyczynił się do jego śmierci. I przy okazji swojej.

Jestem Europejczykiem.

A co ty tam wiesz. To był ZAMACH!

Jedyny poważny ekspert od lotnictwa który mógł w try miga zdyskredytować raport MAK został zamordowany trzy dni przed jego ogłoszeniem. Winę zwalono na jego syna, który miał go zabić nożem ciało poćwiartować i wrzucić do zalewu. Oczywiście wykryto u niego chorobę psychiczną.

Patryk Vega to ujawnił w "Służbach specjalnych:" tylko nazwiska zmieniał, ale tam jest cała prawda - musiał mieć info z pierwszej ręki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślałem, że przeczytałem już wszystkie idiotyzmy na temat katastrofy smoleńskiej. Widzę, że się myliłem.

Jestem Europejczykiem.

jedna była khaki i wpadła w krzaki.

Myślałem, że przeczytałem już wszystkie idiotyzmy na temat katastrofy smoleńskiej. Widzę, że się myliłem.

Na pewno nie. Ten wątek mnie zainspirował. Staram się uderzać w stosowne tony wypowiedzi.

Znakomitych przedmówców.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.